Helgen var helt fantastisk med sol och lagom kyla. Vår familj tog med oss alla hundar och åkte till Bjurholm i lördags så vi fick köra på lite annat än Umeås utbud. Bjurholm har riktigt fina spår och de är kuperade oxå så bra träning. Jag körde Odin & Nitro och pappa körde Lupo & Izak. 15km på perfekta spår i solsken, underbart! Vi hade lite ont om tid annars hade vi kunnat snurra runt några varv till…

6F3580C5-6245-4D43-8357-3309861191E3

8BC1DCD9-3C90-4023-AB6B-674CF9AB65E8

i söndags fortsatte skidåkningen men då påhemmaplan. Izak och Lupo fick gå med pulka och Nitro och Odin med lina. Vi ska köra in Nitro med pulka i år men det krävs lite mer tid, man vill inte stressa med ett sånt moment. Hundar kan tycka att det är lite jobbigt med nåt som lever om bakom och dessutom trycker på i selen, så vi är alltid noga med att skynda långsamt med inkörningen.

middag var jag på Nydala och tränade både Izak och Nitro på lina. Det var så otroligt mycket folk när vi kom dit så startade medieansvarig som är mer han. Han gick superbra idag, 9km i full fart och han kändes inte alls trött efteråt. Bra genomkörare inför helgens tävlingar.
Nitro gick även han i 9km och  det var även full sula med honom. Han har verkligen fattat det här nu. Fina omkörningar, starter och lyssnar fint på höger och vänster.

Helgens tävlingar då…

på lördag är det tävling i Bjurholm och på söndag i Björksele. Jag kommer att starta två starter varje dag och det blir med båda på lina i björksele 7.5km och Izak Pulka/ Nitro lina i Bjurholm. Ska bli  riktigt roligt att få tävla igen!

Vi hörs efter helgen!