Min första träning på en evighet var igår, jag har alltså varit förkyld/sjuk sen före jul. Jag tog det såklart rätt lugnt men fick ett härligt pass med Lupo/Izak. Åkte sen en sväng med Doris så hon fick springa av sig oxå. Så liten men inga problem att hänga med iaf, hon älskar verkligen att få vara med och springa.
401A29C7-A639-48F6-A93F-9D772322AFC8

Det har varit tunt i tävlingskalendern då många tävlingar blivit inställda men nu i början på februari ska vi iaf tävla äntligen! Då ska jag köra både lina och pulka.

Idag har det snöat en massa blötsnö så det ska bli intressant att se hur spåren är…jag ska träna combined med Izak så vi får till start med skalmning, byte från pulka till Lina och hålla i selen sen ut till andra varvet. Man får inte bara släppa hundarna i starten utan måste hålla fram i skalmen, rätt bökigt och verkligen nåt vi måste träna på. När man sen kommer in för varvning och ska lämna pulkan så ska man dra sig fram och hålla i skalmen igen innan man kommer fram till sitt ”bås” för att lämna pulkan. Ja, det kan strula huuur mycket som helst så i år ska vi träna mer före SM.
Som det ser ut nu så kommer Nitro och Izak gå lina på SM, Izak och Lupo gå med pulka. Hinner vi köra in Nitro med pulka så kanske han får gå combined, vi får se… Stafetten hoppas jag att Odin ska gå, om han får en startsträcka så borde han kunna göra ett riktigt bra jobb. Han överraskade i Vemdalen, så vi ska testa köra gemensamma starter med honom och se om han taggar till.
CF6F9AC6-3DC2-4544-A8CA-C95D7804BE6A

Dax att packa inaktiv bilen och se hur spåren är, hoppas de är fixade!

/Tora