I måndags var jag på gymmet och tränade. Jag bestämde mig för att jag skulle köra lite intervaller på löpbandet. Jag började lugnt med att gå, för att värma upp, i cirka 5-6 minuter. Sen började jag träningen.

Totalt blev det nog att jag körde 6 ggr 4 minuter i 12 km/h som hastighet. Inte så allra värst ändå.

Men det var nog tydligen tillräckligt för att överanstränga sig.
Fick väldans ont i hälsenan efter detta, och det har hållit i sig i flera dagar nu.

Så det har inte blivit någon mer träning denna veckan….inte på gymmet i alla fall.

Tänkte att det är nog Hälseneinflammation jag åkt på så jag började knapra lite värktabletter med antiinflammatoriska egenskaper, och smörjde med Voltaren Gel. Men det hjälpte inte så mycket…så började läsa lite på nätet om detta.

Och det visade sig att det är en väldigt vanlig åkomma när man t.ex. springer eller tränar för hårt, och överbelastar hälsenan. Men, det är egentligen inte fråga om en inflammation egentligen, eftersom det påvisats att just antiinflammatoriska preparat inte gett någon verkan.

Så jag fick med mig lite tips på enkla övningar jag kunde göra hemma, typ av stretch-övningar där man sträcker och tänjer ut senan, kombinerat med lite massage.

Så här idag, börjar det kännas en aningen bättre, men är inte klar för att träna mer löpning eller så än på ett par dagar i alla fall. Så jag får helt enkelt köra lite annat i min lugna hemmavrå. Tur man kan träna armar, axlar, ben, mage och rygg med inget annat än sin egen kropp som verktyg! =)