Den spennende og store svenske stafetten skulle ta sted denne uken. Og jeg skulle gå den beryktede “Långa Natten” som var 17,8 kilometer lang på kart. Dette skulle bli tungt og vanskelig, hvertfall når det var meldt fullt regnbyger. Alltid vanskelig å beregne tid når man skal inn i vekslingsfeltet, så man sover (hvis man klarer), alltid med ett øye oppe.

Uken startet uansett med litt lang pause etter langturen, så treningsuken startet på tirsdag. Denne uken skulle være ekstremt lett.

Tirsdag morgen var det tid for rolig 35 minutter i skogen på sti, ble 7 kilometer.

Onsdag morgen ble det nok en gang 35 minutter, denne gangen 7,5 kilometer etterfulgt av 4 x stigningsdrag og lang tøyedrill.

Torsdag kveld var det tid for flyt-intervall sprint i skogen. Løype tilsammen på 4 kilometer. Hadde god flyt og prøvde å finne avslappende tempo til lørdag/søndag ved TioMila.

Fredag morgen var det avreise til Skåne TioMila. Kom frem til Halmstad i 17-tiden og rakk derfor 50 min med o-teknikk på relevant terreng. Terrenget var spennende og tildels krevende. Avsluttet økta med 2 x 1 min terskel med lang nedjogg. Følte meg relativt fresh.

Lørdag morgen 05:45 gikk alarmen, for å rekke å trene før avreise måtte jeg stå opp da. Det ble gjort 20 min ellipse før frokost og rekke å se Ungdomskavlen.

Jeg var overraskendeIMG_5883 lite nervøs før start, annet enn at jeg presterte å gå inn i vekslingsfeltet en time før jeg skulle bli vekslet ut. Frøys en del, men uroet meg lite. 00:56 ble jeg vekslet ut. Jeg vekslet likt med ett NTNUI- lag, og startet veldig defensiv. Ble etterhvert innhentet av en relativ rask løper. Etappen var da i gang! Videre gikk alt fortere og fortere, og måtte vise meg selv for klynga ved å ligge litt foran og dra. Plutselig hadde vi løpt ganske langt og var klar for det 5 kilometer store langstrekket! Ble enda mer offensiv, men ble løpt ifra når det ble veldig grønt og vi skulle krysse flere piggtrådgjerder, tok ikke sjansen ved å kutte meg grovt og mista de 5 beste løperne som tok en vanskelig rute. Herfra ble jeg mer defensiv og lot meg spare litt krefter før vi hadde løpt 15,2 kilometer før passering av arena. På passering så vi en større gruppe, og jeg kviknet fort til. Jeg løp meg mer og mer opp og endte som nummer to av en klynge på ca 25-30 folk. Godt fornøyd med avslutting, men var altfor defensiv mange steder så tiden ble ikke optimal. Alt i alt forIMG_0881nøyd med den fysiske formen min, og at jeg klarte å holde konsentrasjon så lenge. Men skulle helst løpt 1. etappe som de fleste andre gangene!

Laktat etter endt nedjogg, stoooooore kramper etterpå.