Etter en halvhard uke forrige uke, var det deilig å kunne ta det litt roligere denne uka. Jeg prøvde å finne overskudd, samtidig som jeg kunne holde en grei mengde. Ukas høydepunkt var å få gjennomført en IMG_1429ordentlig 5k-racepace økt hvor jeg til slutt regnet om snittet for å finne ut omtrentlig kapasitet til en 5 kilometer jeg skal løpe i Drammen 8. September. Uka så uansett slik ut;

Mandag kveld ble tilbrakt med kompiser fordelt på 10,5 kilometer.

Tirsdag morgen var det tid for intervall igjen, denne gangen terskel. 5 x 5 min på grus sto på planen. Jeg kjørte progressivt fortere og fortere, mens laktaten ble lavere og lavere. Etter tre drag målte jeg 3,8 og etter siste hadde jeg 3,0 , godt fornøyd.

Onsdag morgen og kveld skulle det restitueres godt før torsdagen, så begge øktene ble omtrentlig 30 min med restitusjonsjogg.

Torsdag kveld skulle det klines til, 6 x 1000m på grus med 90 sekund pause på estimert 5k fart. Planen var å ikke åpne for hardt og heller løpe fortere og fortere enn å løpe degressivt. Startet på 3.20per/km og følte meg veldig bra. Neste gikk på 3.18 – 3.19, før jeg ble litt sliten av tanken av at jeg hadde 3 stk igjen så gikk to stykk på 3.23, før jeg avsluttet siste med 3.11. Godt fornøyd med økta og følelsen, føler jeg har 16.40-30 på en bra dag, så får vi se om jeg ligger der. IMG_1405

Fredag ble som vanlig med skolestart vanlig oppvarming med løp, drill, styrke og tøy.

Lørdag følte jeg meg dårlig i hals og kropp og valgte å bare løpe 20 min istedenfor 30 min, tror det var lurt.

Søndag var det klart for halvhard fellesstart løpeøkt, fikk trøbbel med magen og holdt ikke følge når det skjedde, så misfornøyd med det, ellers en veldig bra uke på intervaller.