Uken har kommet, det var på tide å spare alt av krefter til 5 kilometer i Drammen. Tidlig i uka kjente jeg meg litt uggen i halsen, samt flere steder – forskjølelsen ankommet.. Uka i seg selv ble også igjen veldig rolig.

Mandag morgen ble det som vanlig en rolig runde på 7 kilometer.IMG_1489

Tirsdag morgen var det på tide med terskel-intervall igjen. Denne gangen fant jeg en kupert løype med grus og asfalt samlet i hverandre, samt noen høydemeter. Dette for å gjøre meg klar for mer enn bare rett fram og flatt løping. 6 x 3 min stod på programmet med 35 sek pause. Målte etter 5 draget (3,4 lactat) før jeg løp racepace siste 3 minutteren

Tirsdag kveld ble det en liten tur på 6 kilometer.

Onsdag morgen ble det bare 40 min.

Torsdag kveld var siste hardøkt før 5km. På programmet stod det 2 x 10 x 200m med 30 sekund pause og 3 minutter seriepause. Selve økta skulle gå veldig kontrollert, men samtidig ganske hard. Første serie gikk unna på 37,5 sek i snitt, men siste serie gikk unna på 35,5 sek i snitt.

Fredag morgen ble som vanlig med oppvarming, drill, styrke og tøying.

Lørdag kveld ble siste prep før Drammen med 5 kilometer rolig og tøying.IMG_1491

Søndag = raceday . På oppvarming føltes ikke kroppen noe bra, men det gjør det vanligvis ikke uansett når jeg har en god dag. Oppvarmingen bestod av 13 minutter rolig før 2 x30/30 terskel og 4 stigningsdrag. Løpet startet ikke veldig fort, som gateløp vanligvis gjør. Første kilometer gikk unna på 3:13, og hadde andre kilometer på 3:21. Her følte jeg meg veldig bra, men etter 3 kilometer (9:59) begynte jeg å kjenne det mer og mer, spesielt når løypen ble slak oppover og mer svingete.

Klokket inn på 16:58 på det kontrollmålte gateløpet, greit fornøyd med tanke på forskjølelsen, hadde nesten glemt hvor tungt det var å løpe 5 kilometer maks!