Det kan ikke alltid gå rette veien. Sånn gikk det hvertfall med tanke på sykdom, halsbetennelsen var så nære slutten på onsdag og torsdag, men kom tilbake på løpsdagen allikevel. Dette førte til et hakk ned i nivå på fysikken, men mest sikkert bedre for psyken. Dette hjalp meg uansett på løpsdagen, psyken.

Norgesmesterskap i Sprint skulle arrangeres lørdag i Oslo´s gater i Nydalen. Først var det kvalifisering, og topp 10 i hvert heat (3 heat) kom videre til finalen. Kvalifisering starter rundt klokken 09:30. Siden jeg sov hjemme måtte jeg opp litt før 6..

Kvalifisering: Oppvarmingen gikk fint, følte meg litt stresset for å få en god lang oppvarming, men fikk bare jogget et kvarter, litt vann og 4 stigningsdrag før jeg måtte sjekke meg inn. Hodet var helt på riktig plass før start, og plutselig var jeg i gang. Jeg startet ganske offensivt, noe som egentlig ikke var planen, men jeg løste de første postene veldig godt og fort, uten å bli så sliten. Videre var det å holde flyten og heller “cruise” videre. Svært lite tidstap, så følte meg relativt safe, men måtte for sikkerhets skyld dra til litt ekstra på slutten for å være helt sikker. Endte som nummer 5 i heatet (av 21) med et relativt safe løp.

Finale: Nå var det bare å kline til. Selv om jeg hadde hatt konstant hodepine siden kvalifiseringsløpet tidlig på morgenen til rett før start. Fikk meg en grei oppvarming og var i riktig modus før start. Finalen var som forventet teknisk vanskelig. Jeg startet ganske hardt og etter 2. post lå jeg på 3. plass! Men i sprint så er ett sekund forskjellen mellom pallplass og ikke. Jeg kom i en grei sone, og banket løs på resten av postene med det jeg kunne fysisk. Jeg var litt for nølende og usikker til å få en bra plassering, men kom meg brukbart gjennom til publikumsposten. I alle løp løper jeg alltid best på slutten, hvertfall i forhold til mange, ved passering arena lå jeg på en dårlig 20. plass, men løypa ble enda vanskeligere etterpå, og jeg greide å snu hodet og pushe enda mer, og løp en veldig bra siste runde. Endte på en nokså solid 12. plass i NM Sprint med sykdom! Ganske fornøyd etter mye opp og ned siste to ukene.IMG_0996 IMG_0993