Då är man igång och rullar igen.
I Tisdags samlades ett starkt och taggat stakgäng vid GFK-stugan och samlade upp varann på rulskidbanan innan vi drog vidare ut på byavägarna.
Över Lids industriområde över 151an och upp i Norrebobacken. Redan här insåg jag att jag var för optimistisk i mitt skidval och de extra tröga 4orna gick snabbt varma.Jag fick tom gå på och börja diagonala för att ta mig upp de knappt 100 höjdmetrarna.
Tack övriga i sällskapet som snällt väntade in mig och vi stakade vidare upp över Göshult-Abborakull och Smedjebo. Slet och hängde kring 50 meter efter 6-mannaklungan. Backen upp till Åsenhöga är brantare och längre än vad man tror och och det var skönt och välbehövligt med en uppsamling vid kyrkogården där det fylldes på lite vatten.
LAPen hjälpte mig sedan utför  genom att pumpa upp farten och trycka på stavarna gick det ganska snabbt ner till Götarp. Tog höger upp i den skräckinjagande skogsgläntanbacken. Så brant att det kanppt går att staka och när den värsta knäppen är besegrad så får man hämta andan 15 stavtag innan backen stiger på ytterligare 1 kilometer upp till Hult. Vi vände om och nu hade jag fått upp energin och försökte också att gå på och tävla lite fram till ortsskyltarna. Hade ju såklart inte en chans mot LAPen, Petter och Elmerssons men det var inte fel med några impulser.
Vi rullade ner i Gnosjö igen, upp till Töllstorp och summerade 2 timmar ganska intensiv stakning.
Ett bra pass och en runda som ger runt 300 höjdmeter på drygt 3 mil. Fin kupering asså!

Alex, Gustaf, Manne, LAPen, Johan, Petter. Fota: Isak

Alex, Gustaf, Manne, LAPen, Johan, Petter. Fota: Isak

Efter parkering så passade vi på att avnjuta en pinnglass i solen utanför Töllstorps cafeteria. Inte fel med tanke på att man strax därpå kom hem och det serverades paj, glass och vaniljsås. Sockerbalansen var återställd:)

Jag fick till ett tidigt morgonpass i Torsdags och summerade totalt 1 timma på rullskidbanan och med intervaller fördelade på allt från 1 till 5 minuter. Nu på lite lättare Swenor med 2or. Skönt med lite fart och jag har fått för mig att jag ska försöka fokusera på lite kortare men intensiva pass för att utveckla maxfarten.

Torsdag till Fredag spenderades med jobbuppdrag i huvudstaden. Bodde vid Nacka strand och jag passade på att lägga in ett skönt morgonpass längst vattnet in mot Södermalm och via norra Kvarnholmen tillbaka lagom till att det var dags för frukost på hotell J.
Faschinerades över hur lugnt det är i stan vid 6-tiden en fredagmorgon. Solen sken och det var riktigt njutbart spränga in några fartökningar. 1-2-3-2-1 minut + 5 st 30 sekundersimpulser.

Lördagen ägnades åt att gigga på en vigsel och sedan var vi också bjudna på festen. Våra vänner tillika mycket goda träningskamrater gifte sig och det var en grym fest med mycket historier om diverse hyss och träning.

nygifta Herr Park

nygifta Herr Park – undar om lina tillåter lika mycket bart ute på vägarna hedanefter :)

Jag och en annan av gästerna på festen och vän till mig som gillar att springa och dessutom är ganska hygglig på det bestämde att vi skulle ta sovmorgon men vid 9.30-tiden ge oss ut på en 21 kilometer lugn löptur. Han ska springa Stockholm Mara på Lördag och önskade ett schyst återhämtningpass. Jodå. Linus H (FRÅN GNOSJÖ!) är inte vem som helst och var 4e svensk senast han sprang i Stockholm och det är alltid kul och givande att träna ihop med honom. Han fick nu knappt upp vilopuls medan jag fick kämpa för att bemästra ett halvmara över småkuperad grusväg i 4:50-tempo. Tack o lov är han dessutom läkare vilket är en trygghet när man får slita ont på det viset:)
Ett grymt givande pass och jag önskar nu Linus all lycka till med de 42 kilometrarna på Lördag. Ska bli mycket spännande att följa.

Lätta steg på Linus H. Senast han sprang Maran snittade han ett tempo kring 3:26. Brutalt!

Lätta steg på Linus H.
Senast han sprang Maran snittade han ett tempo kring 3:26. Brutalt!

Ännu en vecka till handlingarna och jag ser fram emot vecka 22. Nått pass stakning och då det är ledigt torsdag till söndag hoppas jag kunna få in något litet längre pass. Kanske på MTBn som illa nog inte rullat en endaste meter hittills i maj.