Det er nå gått én uke siden forrige ukes skuffelser i Os og Røros. Jeg har tatt med meg det jeg har lært om kroppen og formen, og prøvd forsiktig å danne overskudd, istedenfor underskudd. Denne uka hadde jeg en litt mindre viktig konkurranse som jeg skulle ta som hardøkt. Ellers var det bare å løpe rolig nok når jeg måtte, og introdusere en ny økt som skal brukes gjennom sesongen, bakkesprint. Planen er å ta det dagen før en intervall eller en hardøkt fremover. Spørs hvor viktig konkurransen er, men planen er hvertfall å få løpt minst 20 min ( maks 10km ), før jeg tar alt fra 6 til 12 repetisjoner av ca 80 meter bakke (medium bratt). Pausen blir på omtrent 60-70 sekunder, avhengig av hvor bratt bakken er, men går som regel i pausene.

IMG_1069Grunnet tre tunge løp forrige helg ble det ingen intervall av noe slag før hardøkt lørdag. Jeg har nå fått restituert meg godt og er klar for enda en ny uke med bra trening. Neste uke går en av de aller største stafettene i verden i Finland, hvor jeg skal som jeg gjorde i fjor, løpIMG_1037e første etappe. Starter allerede denne uken å tenke på det, og sette treningen min opp mot det. Derfor trengs det hvertfall å dannes overskudd.

Solide premier på Pinseløpet:

 

Mengden denne uka har vært lav, og løpeturene har vært stort sett ganske mellomlange. Har også hatt ekstra fokus på styrke og tøying, noe som kommer godt med på jakten mot overskudd.

Nå som ferien så og si har starta blir fokus fremover å hvile bra etter økter, det vil si aktiv hvile og restitusjonsøkter. Da kan jeg også øke mengden litt igjen.