Hej! :)

I veckan har vi inte haft så mycket träning då det börjar närma sig med dem första tävlingarna, och framförallt den första Scandic Cup (Sverige tävling) som man verkligen längtar till. Tidigare har vi haft en period där vi lagt fokus på mängdträning, just för att bryta ner oss ordentligt för att sedan kunna släppa upp på träningen och slipa på toppformen som man vill nå! Nu närmsta tiden handlar det om att hitta formen och lättheten i kroppen så man kan åka fort på tävling.

7840FE14-6957-417D-8B5C-A19E503A583F

I mitten på veckan har vi kommit hem från ett läger i Arvidsjaur där vi kört från lördag-tisdag med dubblapass varje dag. Mest långa distanspass men också några intervallpass. Träningarna gick bra och själva lägret var också ett väldigt bra läger.

Vi skulle även ha ett träningspass på onsdagkväll med vår träningsgrupp på Träningsakademin men fick tyvärr ställa in den träningen på grund av en kraftig kyla. Under den dagen stod tempen på ca -19 grader och denna kyla är inte så hälsosam för luftrören. Sen eftersom att alla inte hade tillgång till en värmemask så bestämda vi för att ställa in och ta nya tag till nästa vecka.

Något mer roligare är att vi ska få träna TM Konsult i Lycksele inför stafettvasan, riktigt kul! Det börjar redan till nästa vecka där vi kommer lägga fokus på teknik. Vi kommer alltså att ha under dem närmsta veckorna två träningsgrupper i veckan, vilket vi tycker är jättekul!

Om dessa träningar får ni höra om nästa vecka, ha det bra! :)

/Viktor, Träningsakademin UF