En vecka med mycket sol, vind och vatten och en fin ljummen sensommarvecka.
Då förra helgen avslutades med långlopps-SM i Skövde och kroppen var något mör så blev det faktiskt 2 dagars träningsvila och de annars obligatoriska maxstyrkepassen fick farmskjutas till Onsdag och Fredag.
Därimellan ett trevligt stakpass i solkenet i Onsdags tillsammans med Kulltorpsgänget, LAPen och en
Efter ett uppsamlingsvarv på rullskidbanan så stakade vi ut mot Götarp och la en stund i backarna som omger byn. Vi om på en tjyvtränandes Axel som hakade på oss och det blev 3 stycken “naturliga” intervaller. 11, 7 och 3,5 minuter och ganska många höjdmeter. God känsla och bra fart men det kanske mer berodde på att jag för dagen tagit mina lättrullande Elpex 610 med standard 2or. Efter de tävlingar jag kört att jag behöver fila mer på de lättåkta segmenten och att hålla högre fart.

Götarpskrysset.

Götarpskrysset.

Elpex 610, Alpina ECL och Salomon tights.

Elpex 610, Alpina ECL och Salomon tights.

Fredag eftermiddag och kväll spenderades i traktorn och den rådande andraskörden. Men jag hade ju sedan tidigare fixat en startplats till ett 10,5 kilometerslopp i grannbyn och snål smålänning som man är så ringde jag inte syrran för en timmas jour i Valtran medans jag for in till Hillerstorp.
Helt klart sist med att hämta ut nummerlappen och knappt 3 minuters uppvärming innan jag hörde speakern räkna ner från 10 och jag var sist iväg. Letade mig ändå rätt lätt fram genom fältet och tog rygg på några snabba vänner.
Målet för kvällen var att försöka spränga 4:00 minuters gränsen och på denna relativt flacka bana skulle det inte vara omöjligt.
Efter en något för snabb första och andra kilometer i typ 3:40 tempo så hittade jag en fin rytm och det flöt på. Hade det inte varit för de oväntat långa backarna drygt halvvägs in i loppet så hade mitt mål uppfyllt men är ändå nöj med att snittat 4:03. (Officiell tid 41:52 så om banan var 10,5 så har jag det).
Hur som helst ett grymt kul lopp, en riktig folkfest men över 400 deltagare alla klasser inräknat. Mycket tack vare de framträdande storbolagen vi har i byn såsom Thule som bidrog med massa löpare och insamling till välgörande ändamål. Dessutom grymt många fina priser som väskor och takbox.
Min vänner Linus och Evelina Hultegård vann 10,5 kilometersklassen på imponerande tider som väntat då de håller hög nationell klass. Också väldigt roligt att min vän Johan vann 5-kilometersracet.
Sänkte 2 bullens korvar innan jag kastade mig iväg för att spendera resten av kvällen med balklämman på Valtran.

Jag och segraren Linus H som springer för Sävedalen men är bördig från Gnosjö.

Jag och segraren Linus H som springer för Sävedalen men är bördig från Gnosjö.

Linus och Simon är starka!

Linus och Simon är starka!

Nylagen åker.

Nyslagen åker.

I söndags var tanken att staka riktigt riktigt långt på rullskidorna.
Det nio mil långa Klarälvsloppet i Värmland var såklart intressant men passade inte in i kalendern och då krävs ju att man sympatistakar lite extra.
Riktigt så långt blev det inte men vi var ett gott gäng som möttes upp på förmiddagen och tog oss över Norrebohöjderna ner och runt Flaten och tillbaka till Gnosjö via Åsenhöga-Hult.
Och det bästa utav allt var att Viktor och Lina hade tänt grillen och bjöd på korv när vi efter drygt 3,5 timmar rullade in i Gnosjö. Sånt uppskattas! (har tyvärr inga bilder från passet eller grillstunden i solen).

Trots 4 träningsfria dagar denna veckan så summerar jag en grymt bra träningsvecka!

Måndag – vila
Tisdag – typ vila fast några löpimpulser för att skaka liv i benen.
Onsdag – Maxstyrka pass A på Järnlyftet 50 min (morgon), Stakning på Elpex 2or 1:50 h.
Torsdag – vila
Fredag – Maxstryka pass B 50 min (morgon), Löpartävling 10,5 km 41:52 min.
Lördag – Vila
Söndag – Stakning på 4or 3:30 h.
Tot ca 9 tim träning/tävling.

Imorgon Måndag ska vi till Hånger för att lyssna på skidlegenden Jörgen Brink. Det ska bli skoj!