Det som höll på att bli en obehagligt lugn vecka vad gäller träningsmängd slutade med en ordentlig spurt.
I torsdags när “Lapen” bjöd in till veckans RT och vi var ett gott gäng samlat så på något vis där imellan middag och dessert så kom helgens bergslopp på Isaberg upp på tapeten. Och plötsligt var man anmäld. Inte nog med 500 höjdmeter utan vi kör väl ändå 1000 meter när vi är i farten.
Löpträningen har varit ganska sval och jag uppskattar att jag sprungit totalt 7-8 gånger i år. Någon kortare löptur men lillebror och någon 3-4 milrundor utan högre intensitet och fart. Då jag aldrig varit särskilt lockad av Göteborgsvarvet och andra asfaltstävlingar är det först efter sommaren jag brukar komma igång med löpträningen.
Men att springa trail och extremlopp av detta slag är ju nått annat och jag var ganska lugn med att gå på 20 kilometer och 1000 höjdmeter.
Just-im-time fick jag i Fredags en leverans från Skistart med ett par nya skor. Ett par svarta Salomon Speedcross 4 som jag tror kommer funka fint för den trail- och terränglöpning som jag pysslar med.
Ingen särskilt uppladdning mer än lite rödbetsjuice och havregrynsgröt på morgonkvisten. Upphämtad av Lapen i hans Seat supersport som snabbt och osäkert tog oss ut till Isaberg stugby.

innanstart1
Man fick snabbt intrycket av ett proffsigt arrangemang med tydlig start och målgång och ordentlig snittslat i backarna. Överraskande många till start också.
Starten gick och då jag inte kände någon större press eller förväntan på resultat så joggade jag iväg sakta och fint. Uppför mittbacken och ner till startiområdet igen. Vidare bort mot Hestra samhälle via den lilla mtb-leden och vidare upp via barnbacken rätt upp till toppen. Grymma stigningar på 150 höjdmeter och inget man direkt tränar på. Gott med lite sportdryck och ett dyk rätt ner mot Nissan innan vi via ravinen drog oss upp i repet och vidare upp till toppen igen. Hade en bra känsla och sprang kontrollerat upp mot Stackeboloopen och ner innan vi upp via den ökända Ragnarrökbacken (som var en av åskådarhöjdpunketerna under MTB SM för nått årsedan) rann iväg ner mot varning vid cirka 10 kilometer och endast 500 höjdmeter gav oss ut på ett varv till. Gnetade på och höll nog ganska jämn takt det andra varvet även om jag med runt 5-6 kilometer kvar fick släppa en placering. Gick i mål på tiden 2 timmar och drygt 12 minuter.

pallen

Segrarna ifrån Isaberg 1000 Moa respektive 500 Hanna. Och jag.

pizza
Svårt att värdera denna prestation då jag inte riktigt kände tävlingsmode men tror ända att jag ska vara ganska nöjd. Det var trots allt över 1000 höjdmeter i grymt branta backar och jag var även senare på kvällen väldigt pigg och fräsch. Kanske berodde på den grekiska pizzan med salami, fetaost och ruccola vi tryckte i oss efter målgång.
Ett kul lopp som absolut gav mersmak till fler traillopp framöver!!