V 44

Mjukstart av veckan på grund av en seg förkylning som tvingade mig att avvakta med träningen några dagar. Segt men det är bara och gilla läget och försöka hålla lite marginal när det gäller att utsätta sig för högre ansträngning. Tacksam att det var över1 år sedan jag tvingades vila en ända gång pga sjukdom. Peppar peppar. 

Kom i alla fall igång något med styrketräningen innan det i Torsdags var dags att packa väskan för den årliga hemliga resan. Lite tufft läge då jag kände att jag tappat träningsmängd senast 1,5 veckorna men det gjorde nog gott att få några dagar ytterligare fritt från träningen och komma tillbaka med ett högt överskott.
Vi är några gamla vänner sedan gymnasietiden som varje år och oftast i oktober-november åker iväg tillsammans en helg. I år var det Daniel och Johan som agerade researrangörer och ingen av oss andra hade lyckats gissa rätt på att det skulle bli destination Bologna, Italien.
En överraskande fräsch stad med mycket gammal historia, fascinerande stor andel gamla byggnader och i stan finner du bland annat världens äldsta universitet. En kul helg med schyst program som bland annat innefattade guidad tur på små familjeföretag där de producerades Parmesan (ost), Prosciutto Crudo (lufttorkad skinka), tortellini och vinäger. På det ett besök på Ferrarimuseet i Maranello med allt från de historiska bilarna, formel 1 och det allra senast.

God mat med gott om kolhydrater och kanske inte riktigt i balans mot träningskvantiteten men fick åtminstone till lite fin stadslöpning.
Morgonlöpning med Jonas som den första november startar sigg challenge där han och några kollegor är tvingade att röra på sig minst 3,3 kilometer dagligen i 6 månader framöver. En bra ide där du blir tvingad att göra nått fysiskt aktivt dagligen, registrera i sin klocka för att sedan presentera för gruppen.
Såg för övrigt inte till särskilt många som var ute och tränade i Bologna. Det var mer vattenpipa och tuffa bilar som hägrade. Jaja.

A00FD797-B022-4DFA-998D-BE7F3F5BFBD9
Parmesan som lagras upp mot 5 år innan försäljning.

 

Hemma igen under söndag eftermiddag och avslutade veckan med ett riktigt bra rullskidpass och det första ordentliga passet på nästan två veckor. Mötte upp Henrik och Johan på rullskidbanan i Töllstorp för att avverka 5 stycken stakintervaller. Körde ett helt varv på långa slingan och snitttiden var stabil och på cirka 5,25 minuter med runt 2,5 minuters vila. Körde på mina Swenor 2/3 för att det skulle gå hyfsat lätt och hade nog lite överskott efter det långa träningsuppehållet som kanske gjorde susen.

E77232FB-78BE-49A7-AC8B-3A01BD0AE57D
Swenor 2/3 (just nu ett riktigt bra kampanjpris hos Skistart.com) och Alpina ECL pjäxor.

242C0447-73DF-49B3-B9A8-FE9C1E1D3AAD
Vår läckra rullskidbana i Töllstorp, Gnosjö.

Nu laddar vi för en ny vecka med förhoppning om att få in nått längre pass på rullskidorna!