Hej på er!

Processed with VSCO with c1 preset

Frös en aning på passet. Hur som helst så är min fina jacka från skistart, ni kan klicka här för att komma direkt till den. Genuint så är det den bästa jackan jag har. 

Har ni haft en bra vecka? Själv är jag väldigt mör eftersom jag befunnit mig på läger i Skellefteå inför vad som komma skall, junior-SM i Jönköping. Fokus på detta läger har varit mängdträning vilket innebär att det är en period med mycket timmar och det brukar resultera i en sliten kropp. Men för att orka med att träna så många timmar kan man inte köra hårt varje pass utan man måste hålla ner farten och framförallt hålla koll på pulsen, man vill åka med så låg puls som möjligt. Därför har det blivit mycket distansträning eller A1 som det också kallas. Efter denna period och ju närmre vi kommer JSM kommer vi att släppa upp träningen och rikta om fokus till kortare intervallpass så man börjar känna sig rapp. Detta kommer förhoppningsvis göra att vi är i form inför JSM-veckan! Upplägget såg ut på följande sätt:

Tisdag: FM: Skate A1 2 timmar

EM: Klassiskt A1 2 timmar

Onsdag: FM: Skate A3 1,5 timme

EM: Klassiskt/Överkropp 2 timmar

Torsdag: FM: Klassiskt 2,5 timme

EM: Skate med inslag av impulser 1,5 timme

Processed with VSCO with c1 preset

En härlig bild från ett av alla A1 pass! :-) 

Förutom de lugna distanspassen så hade vi ett rejält intervallpass i backe. Vi körde 4-5 minuters intervaller och den effektiva intervalltiden skulle vara runt 30 minuter, så för de flesta blev det 6 vändor upp för de tuffa backarna. Syran sprutade och det var blodsmak i munnen. Precis som det ska vara! Vi hade även ett pass med fokus på impulser sista dagen. Många var trötta både i kropp och knopp men alla kämpade riktigt bra! Vi snurrade på en slinga där det var 4 impulser på varje varv och alla körde 5 varv. Under dessa impulser är det maxinsats som gäller och det blev väldigt sprintlikt eftersom vi kunde åka så många samtidigt och i bredd. Vilket brukar vara ovanligt. Men tusen tack till Skellefteå som bidragit med fina spår och väl kämpat alla under ett intensivt läger!

Nästa vecka är det dags för träningar igen med Träningsakademin efter ett uppehåll. Hoppas alla är lika taggade som vi är. Vi hörs nästa vecka :-)

 

//Hedda, Träningsakademin UF