I Onsdags fyllde Sara år och varför inte överraskade henne med att be henne packa väskan på några minuter och få med utrustning för stats- och skidaktiviteter.
Redan innan Hillerstorp var hon mig på spåren att målet var uppåt Åre-trakten men hon blev först väldigt glad att få stanna till en natt i huvudstaden och hälsa på sin bästa vän. Födelsedagsfika och en trevlig stund hos Anna för att sedan glida vidare mot Jämtland!
Visst är det långt till Vålådalen men med lite kaffe och matstopp på vägen tog vi oss från ett ljummet söder över kala från sommaren brandhärjade områden i Hälsingland till ett Härjedalen och slutligen Jämtland där det rådde vinter! Eftermiddagspasset blev att pulsa fram i 10 centimeter nysnö och den fina lättåkta terrängen öster om fjällstationen. Överraskande långa ljusa kvällar till efter 8-tiden.
På kvällen förtärde vi fantastiskt smaskig rödbetssoppa och gravad björn. Inte varje dag det bjuds på björn men gott var det.

Björn!

Björn!

På fredagen blev det en härlig förmiddag i Trillevallen. Vilket ställe! Har tidigare varit till Vålådalen men inte sett så mycket i övriga Årefjällen.

Sara på sina Fischer Twinskin

Sara på sina Fischer Twinskin

IMG_9421 Processed with VSCO with au1 preset
Skate skidorna var det som gällde för min del och Sara blandade lite skate och Twinskin och vi fick njuta av både fantastiskt fina spår, bädd och även nån tur upp på fjälltopparna där det var skare. Man har ju så många gånger hört alla entusiaster berätta om den fantastiska skidåkning i april-maj och jag kan nu bara instämma. Faktiskt första gången jag fick testa på detta förutom lite skidåkning i påsk förra året på mossarna och skogsbilvägarna på hemmaplan i småland. Men det är ju nått annat att komma upp på fjället!!
En tur till mysiga Åre by där det blev lite shopping och kvällsmiddag på Cooperhill.
På Lördagen testade vi spåren kring Vålådalen och det blev ett härligt solskenspass.
En grymt skön helg med Sara och kan konstatera att det är nu man ska vara i fjällen!
Det var tur att jag lade om till vintersäcken igen innan vi åkte för på vägen hemåt hade det kommit 15 centimeter snö och vi fick stundtals agera snöplog:):)
Inga pass registrerades i träningsdagboken men jag ska försöka få in lite intensitet i veckan som kommer.
Rullskidorna får fortsatt vänta men löpning och nått styrkepass i vanlig ordning väntar.