Hoj hoj!

Erik Jonsson heter jag och är snart 34 år.

Jobbar som arbetsledare på Åbyns Bygg i Umeå vilket medför ganska mycket stillasittande arbete, så därför viktigt att komma igång ordentligt med träningen.

Att ta mig igenom ett Vasalopp är något jag har drömt om länge, jag har dock aldrig tagit mej tid att träna för denna utmaning tills nu. Då det är ytterligare 5st från vårat företag som ska genomföra detta 2018. Vilket gör att man enklare kommer igång med träningen då vi kör gruppträning på tisdagar med Brynjar som träningsledare! Allt från rullskidor, backträning till statisk träning mm.

Jag åkte skidor som yngre och tävlade i distriktsmästerskapen i Umeå men efter det så har träningen legat på hyllan, förutom att jag kan stoltsera med 6 segar i den omtalade Vännforsrodden

Jag har som målsättning att komma under 8h i vasaloppet. Får att denna tid ska vara inom räckhåll känner jag att jag måste få ihop mellan 50-100 mil på skidor innan tävling. Satsar även på ett seedningslopp för att kunna placera mej i ett bättre startled

Den enda erfarenhet jag har från liknande evenemang är ett deltagande i Vansbrosimmningen som slutade med en tid strax under 1.20.

Det som kommer bli tuffast med denna utmaning för mig är att ta mig i kragen och komma ut och träna, har tyvärr en tendens att snacka mer om träning än att utföra träning.

24580_372074009743_2426625_n

//Erik Jonsson

Med detta inlägg har nu hela gruppen som ska ta sig an Vasaloppet presenterats och nu hoppas vi att vintern i Umeå håller i sig och att det blir många mil på riktigt snö som vi kan blogga om i väntan på den stora dagen.