Summerar en vecka med fina rullskidpass och många träningstimmar. Ännu ingen snö i sikte här nere i söder men har via webbkameror och diverse uppdateringar förstått att de nu sprutar på med snö i Tranemo, Borås osv. Visst ser man fram emot att få valla upp skidorna och ge sig ut i spåret och få glida lite. Samtidigt har vi bjudits på en fantastisk vecka med skönt väder och det har varit enkelt att ge sig ut på rullskidorna. Torrt men kallt och därmed stenhård asfalt så det gäller att vässa spetsarna. Jag vässar dem nästan mellan varje pass och då oftast på en slipmaskin med diamantskiva modell finare men funkar också bra med en handfil bara den är av bättre sort, typ denna. Du ångrar aldrig ett par väl slipade spetsar för att slippa irriterande släpp och slitage på axlar och armbågar.

Första rullskidpasset för veckan var i Torsdags då jag körde jag 2 h på banan ihop med Viktor. Lina och Manne. Relativt lugnt men efter cirka en timma så drog vi på med 12 stycken impulser på cirka 18 stavtag.

I fredags blev det ett gott återhämtningspass på banan där jag gick på och diagonalade en hel del. Ingemar K anslöt och vi tog några varv ihop. Men varför kör han utan hjälm?:)

ingemarkutanhjälm

Idag körde jag 4 timmar långstakning. Första 2 timmarna kring Anderstorp-Kulltorp i relativt lätt terräng för att sedan ge oss upp mot höjderna kring Åsenhöga. Tompa anslöt dessförinnan och han var som alltid knick och tävlingssugen i uppförsbackarna.
Mitt näst längsta pass någonsin på rullskidor men det var gott att få till då de vänner som drog till snöpremiär i Sjusjöen i helgen inspirerade en annan att klämma in lite extra mycket träning för att inte halka för lång efter:)

610 mm

Alltså totalt 3 hyfsade rullskidpass och framförallt många timmar vilket var gott att få in. Utöver det ett Skiergpass med Viktor i fredags morse där vi körde brutalt intensiva och tuffa 10×2 minuter på motstånd 8. Underbart att få starta dagen på detta vis och visst kan man till och med undra om det är riktigt sunt att 0515 i ottan ösa på med maxintervaller. Men man vaknar iaf till!:)

vpskierg

Nu packar jag väskan för nästa morgonpass imorgon då det är knäböj, bänkpress och chins som gäller!