Första arbetsveckan efter semestern är snart avklarad och som alltid är man rätt kvickt inne i rutinerna igen. Idag vaknade jag utan någon hjälp klockan 0507 och bestämde mig för att med detsamma stiga upp för att hitta på något.
Efter att ha bryggt en kopp kaffe och kollat till hönsen så gick jag ner till gymmet.
Hade inget direkt plan och mjukstartade ”gymhösten” med lite cirkelövningar såsom bänkpress, brutalpress, dips, chins och knäböj. Körde ytterligare några lyft på bänken med 3×6 65 kg och 1 minut planka i vilan.
Gott att få in närmare 30 minuter i Arvids gym och gott att få nyttja skivstången som inhandlades i början av sommaren.
Tog sedan och ställde mig på rullskidorna för att genom några extra bananer stakade jag  mig till jobbet. Ljust, ljummet och en fin morgon.
Man få ta tillvara på de här närmaste veckorna för solen går ner tidigare för varje dag vilket känns lite tungt just nu men man brukar anpassa sig.
Veckan har också givit ett bra stakpass på rullskidbanan då jag i tisdags kväll var upp till Töllstorp. Inspirerad av min kollega Elias så körde jag intervaller och 5xvarvet på 2-kilometersslingan.
Skidorna stod det 2/4 på vilket betyder 2or fram och 4or bak. Anledningen till att dessa finns i parken är att Elpex (alltid bra priser hos Skistart.se) hade slut på alla 3or under stora delar av förra året och därför gjorde man denna mix. Jag påstår att motståndet blir strax större än för 3or men samtidigt tydligt mer lättrullade än 4orna så det är ett mycket uppskattat motstånd och detta par är väl använt.
Intervallerna gick på 5:35 – 5:28 – 5:21 – 5:15 – 5:09 – 5:05. Det torkade upp på banan vilket genererade något snabbare underlag.

Vår allas Sven S som ständigt gör att vår rullskidbana håller en hög nivå ren från kvistar och skit.

Vår allas Sven S som ständigt gör att vår rullskidbana håller en hög nivå ren från kvistar och skit.

Efter en tid med begränsad rullskidåkning var det faktiskt överraskande men grymt gott att få upp lite fart med bra känsla i trycket.
Idag ska det stakas med impulser 1,5 timmar ihop med några junisar från skidelit. Jag tar antagligen 2orna för att få upp farten och vänja kroppen vid det. Lär väl hur som helt bli ägd vid spurtpriserna vid orsskyltarna men hur som helst så behöver jag bygga lite fart för på Tisdag är det dags för första rullskidtävlingen på ett år. Värnamorullen 30 kilometer vilket lär bli spännande.
Det väntas ett starkt startfält med säkert närmare 10 stycken topp 100-åkare från Vasaloppet. Riktigt kul att arrangörerna med Patrik P i spetsen gör detta för tredje året och har lyckats bygga upp denna tävling till denna höga nivå. 3 varv på en kuperad och trevlig liten 10-kilometersslinga kring Alandsryd.
Det är inte för sent att anmäla dig så kom igen och gör det nu!

Enligt erfarenhet så trots att jag totalt sett tränat väldigt exakt i mängd och upplägg som föregående år så brukar jag ha det tufft i rullskidstester och tävlingar så här pass tidigt på säsongen. Inte ovanligt att jag på rull blir slagen av skidåkare som inte är bland de 500 bästa i vasaloppet och jag har ju ändå många års erfarenhet av rullskidor.
Vet inte varför jag inte får upp farten men tror det beror på att jag inte har den motorn som krävs för att hålla en hög frekvent intensitet och fart.
Min plan är att fokusera på lite mer löpning och bygga upp ett bättre syreupptag och kondition för att dra nytta av detta framöver.

Vi får se hur det går på Tisdag. Ses i Värnamo!

Onsdag morgon och cykel till jobbet med en extraböj runt Sjöarp för att kolla till kossorna.

Onsdag morgon och cykel till jobbet med en extraböj runt Sjöarp för att kolla till kossorna.

Tidig morgno i hagen.

Tidig morgon i hagen.

En bild ifrån v31s "Veckans Skiergpass" som Lager 157 Skiteam delade.

En bild ifrån v31s “Veckans Skiergpass” som Lager 157 Skiteam delade.