18203E12-38CE-4027-B5B2-DBECC975ABB0

Natten till i Lördags kom det snö! Gillar ju snö men visst är det för tidigt redan i oktober! Åtminstone här nere i södra delarna av landet. Det är ju inte Kiruna vi bor i så det känns det lite retsamt med snö redan nu. Två veckor med kyla och tjäle sen så.

Läckert ändå med alla som har gått på snöpremiär denna helgen. Rapporter från bla Åsenhöga och Ulricehamn där det skidats golfbanor och höjder.
Åsenhöga kyrkby ligger beläget på 272 möh och drygt 100 meter högre än Gnosjö. Där hade de 17 centimeter snö i Lördags och spårade sin populära kyrkrunda.

Helgens kontrast var Göteborgsklubben med sina femtiotalet åkare som hade förlagt sin träningshelg i Gnosjö och på vår attraktiva rullskidbana i Töllstorp. Hörde att de med sina snöskyfflar hade gärning ett antal timmar bara att få banan ren från nattens nederbörd. Snacka om att de fick träning:)

Själv har det inte blivit någon träning på några dagar pga en ihållande förkylning. Tråkigt men ändå okey att ta det nu och förhoppningsvis inte mer på ett tag. Var över ett årsedan jag senast tvingades vila pga sjukdom så den trenden är man tacksam över. Har åtminstone fått andas gott om frisk luft då det varit lite gårdsarbete och andra förberedande sysslor inför vintern.
Istället för långpass i söndags morgon följde jag mitt favoritteam, Lager 157 och långloppets i Orsa Grönklitt. Kul med liverapportering från både snöpremiären i sprinttävling i fredags kväll och idag långloppet Grönklittspremiären. Starkt men inte helt oväntat så vann Anton K båda tävlingarna men en som imponerade stort var deras ungdom Emil Persson. Kul. Ska bli spännande att följa teamet i vinter då de känns starkare än någonsin. De har ju dessutom två riktigt sköna coacher Anton och Lars. Gillar skarpt deras liverapportering från helgens tävlingar!

Totalt blev det 4 timmars träning denna veckan. Inget att jubla över men utöver mina två styrkepass så fick vi in ett bra intervallpass på rullskidor uppför Djuppelsbobacken. Vi var 7 starka åkare i Onstaksgänget som körde 5 stycken stakintervaller. Varje körning är 2,25 km lång, stiger ca 60 hm och tar ca 8 minuter. Körde på mina Swenor Fibreglass 2/3 och hade en bra känsla och tryck trots att det var tufft att hänga med elitåkarna Edvin och Edvin.

Djuppelbointer Gymmedvin

Ha en bra vecka så hörs vi!