På mindre IMG-5144enn 2 uker er det norske mesterskapets rolle i nattorientering. På sensommeren og tidlig høst blir nesten hver NM nesten hver andre helg. Night orientation er en svært krevende “øvelse” i orientering. Det er min svakeste “ledd”. Om natten, når du bare kan se hva en frontlykt kan lyse, ser du ikke for mye av terrenget rundt deg. og det er derfor mye vanskeligere å vite hvor du er og å orientere deg selv. Dette betyr at du må være spesielt god i orientering og teknisk, noe som ikke passer meg helt. Det vil derfor være spennende og se hva som skjer i 2 uker!

Denne uken har jeg startet med planlegging og planlegging av dette og de 2 neste ukene trening og beløp. Og jeg er veldig fornøyd med en solid uke denne uka med 78,1 km og noen gode økter.

Mandag morgen startet med 7,5 km med ro på 4:51 / km tempo med strekk i 20 minutter etterpå. Hvile ble prioritert om kvelden siden jeg hadde hatt konkurranse dagen før. Tirsdag morgen ble det lagt oIMG-5143m til 15 min oppvarming på ellipse før 40 min med beinstyrke rettet mot knær og eksplosivitet. Kvelden ble lagt til o-teknikk der jeg kjørte H21-Elite-rase fra søndag, som var krevende og tok lang tid. Det ble moderat intensitet med 7,5 km på 70 minutter. Onsdag kveld var en veldig rolig joggetur på 4: 54 / km tempo i 5,2 km. Torsdag kveld var det klart for årets første natt økte øvelse, den ble fullført 10 km på 70 min med 231 høydemeter i moderat intensitet. Fredag ​​som vanlig med 3km opp i 4: 54 / km før 40 min. Bor og 20 min styrke. Fredag ​​kveld var det 10 km i nabolaget, til NM Night arrangeres. Det ble brukt en god tid og jobbet der borte. På lørdag var det tid med harde intervaller, hvor jeg kjørte 2x10x200 meter høyde, første 10 i 38,6 sekunder i gjennomsnitt og siste 10 på 37.2sek = 3.06 / km! Kom sammen 16 km på den økten.

Fornøyd med en god uke og ser frem til noen mer roligere uker nå.