Jaha då lägger vi ännu en vecka till handlingarna. Inte en meter skidor för första gången i år.
Och inte heller några rullskidor då jag ska försöka att spara det till åtminstone april månad.
Veckan har varit rätt loj träningsmässigt då den elaka lilla förkylningen hängt i och inte riktigt velat släppa. Har väl inte heller gjort det bästa för återhämtningen då det har blev några steg på gården och i lördags i skogen med motorsåget. Galet fint att gå i skogen och det är förmodligen inte så många fina lördagar kvar i år med hygglig temperatur för skogsmundering på.

Passade på att kolla min träningsdagbok för perioden december fram till vasaloppet. Min hittills hårdaste träningsperiod i livet med öppna spjäll fram mot vasaloppet.
Kan summera drygt 150 mil skidor med den största enskila mängden under vecka 52-1 då vi var i fjällen och jag fick in över 50 mil på 6 dagar.
Skidpremiären ägde rum i Sjusjöen i mitten av december och då 25 mil. Vi hade snö på hemmaplan i Gnosjö i endast 12 dagar i slutet av januari och på de dagarna fick jag in över 35 mil. Förutom de två träningshelgerna så blev det många mil tack vare att vi öste på med många tävlingar. Körde alla deltävlignar i den svenska långloppscupen SkiStart Challenge och på det Stråkenloppet i Mullsjö och Tranemo Midnigt Maraton.
Summerar en grymt rolig period  och framförallt allt tävlande som jag och Sara unnade oss. Fint att kunna dela intresset och få till en massa trevliga helger i Orsa, Långberget och expressturer till Örebro och Högbo.
Om det var optimalt att gå så hårt fram med tävlandet tycker jag är svårt att svara på. Kände mig inte sliten eller sjuk fram till just vasaloppsveckan men ser tydligt att jag hade min formtopp de två första veckorna i februari med mina två bästa resultat i Wadköpingsloppet och Västgötaloppet.
Får fundera lite mer på just upplägget och om man ska köra Vasaloppet igen försöka på något vis periodisera träningen med bättre struktur i januari och februari. Ska tillägga att jag aldrig hittills haft något som helst träninsupplägg, schema eller plan utan tränar på endast i mån utav tid och ork. Att man inte får den återhämtning i förhållande till träningsmängd, ett arbete på drygt 100 %, fritidsbonderiet som tar några timmar per vecka och övrigt föreningsengagemang är ju ett som är säkert. Men då jag sköter sömnen med snitt 6,5-7 timmar och sällan är sjuk kunde det varit betyligt värre. Tycker det är rätt många med mig som faktiskt brinner för träningen och är i likande situation med allt från hektiskt familjeliv, engagerade arbeten med mera.
Men om man ska försöka köra VL en säsong till med mål på samma nivå som i år så kommer jag att försöka justera lite i min planering de sista 2 månaderna innan VL.
Vi får se, tack och lovbehöver man ju inte bestämma sig förrän om sisådär ett halvår. Rätt skönt.

IMG_9229 IMG_9230

En vecka utan konditionsträning men fick i alla fall in 3 stycken styrkepass.
Max A, B och ett bonuspass med diverse bålstyrka. 25 minuter lugn Skierg på det också bara för att inte tappa stakmusklerna helt och hållet:)
Kul att fortsätta träna på tillsammans med Jacke på gymmet och han som gjorde sitt första VL är taggad på att så småningom även komma igång med lite stakträning.