I söndags morse sträckte Sara fram mig de blå rullskidorna och bjöd in mig till att hänga med på hennes schemalagda träningspass.
Trots att vio båda gillar att träna och med fokus på Vasaloppet så är det alldeles för sällan som vi tränar tillsammans. Det blir liksom inte av i vardagen då vi båda har ett liv vid sidan om träningen också eller så är jag helt enkelt för dålig på att planera:)
Efter en period med lite sämre träningsmängd och kvalitetspass var detta precis vad jag behövde.

IMG_0534

Elpex 610 extra tröga, Alpina ECL pjäxor och vätskebälte från Salomon

Vi rullade bort mot Anderstorp och tog sikte på Nennesmo. Vid den anrika motorbanan (där det kördes F1 med Ronnie P mfl på 70-talet) drog vi igång den första intervaller.
5×10 minuters tröskelstakning med 2,5 minuters (välbehövlig-) vila stod på schemat. Sara hade valt en fin runda, Anderstorp-Nennesmo-Gislaved då denna sträcka är flack och saknar nedförsbackar vilket gör att du kan glömma att du får vila en minsta sekund under dessa långa 10-minutersdrag.
På mina Elpex 610 med fyror lyckades jag inte att gå med Sara som körde på sina Elpex 610 2or. Det blir betydlig skillnad mellan de olika rullmotstånden i synnerhet när man kör flackt och lättare utförspartier och vill hålla fart.
Jag är ändå nöjd med den fart och känsla jag fick till. 10 minuter är länge asså men som med de flesta träningspass så en bit in i passen/intervallerna så börjar klockan röra på sig. Totalt summerade passet närmare 2,5 timmar med ordentlig uppvärmning och hemtransport.
IMG_0592 IMG_0597

(jag på Elpex 610 4or och Sara på Elpex 610 2or)

“Tröskel” innebär att du ligger på en hög belastning men ändå inom den kontrollerade zonen (under gränsen för att producera mjölksyra). Tanken är att du genom detta på sikt kan förskjuta tröskeln framför dig och öka din kapacitet.

Tack Sara och tack Lager 157 Skiteam som hon köper det intressanta upplägget 157 Pro Training av.
Åh så gott att få avsluta veckan med ett riktigt givande pass!