Godkväll!

Jag hoppas att ni alla haft en bra vecka med mycket träning. Hur lägger ni upp träningen nu när det bara är en månad kvar till Vasaloppet? Kör ni teknikträning, konditionsträning eller kör ni bara som jag och försöker åka så mycket som möjligt för att vänja kroppen?

Denna veckan har vädret och jobbet tillåtit två stycken längdpass. Det första jag körde i tisdags var det bästa jag någonsin gjort! Det gick så fruktansvärt fort i spåret!(fort för att vara jag) Jag lyckades till och med ta ett COM i strava på slingan som jag tränar på. Slingan som jag tränar på är 450 m lång så det har blivit några varv där, på dem två längdpassen jag gjort denna veckan. Men jag tycker det känns bättre och bättre för varje gång. När jag tränar nu så stakar jag bara. Det är jobbigt men jag vill staka större delen av Vasaloppet. Hur tänker ni, ska ni försöka staka er igenom Vasan eller satsar ni på bra diagonal åkning?

Något som har gjort min stakträning mycket bättre är att jag nu kör med ett par riktigt styva stava i kolfiber. Jag upplever att jag får mer tryck i stavarna då, och kan du utnyttja min styrka ännu mer. Stavarna som jag använde mig utav är Salomon S-Lab. (Se länk till stav längst ner i inlägget) Vad använder ni för stavar?

Veckans träning.

Måndag: Förmiddag: Stakmaskin 5km samt underarmar. Eftermiddag: Gym överkropp

Tisdag: Längdskidor 17km

Onsdag: Längdskidor 17km

Torsdag: Gym mage och rygg

Fredag: Löpning 10km

Lördag: Löpning 12km

Söndag: Vilodag!

Ha det bra!

 

https://www.skistart.com/swe/vinter/langdskidor/stavar/salomon-slab-carbon-kit.html

E13D452F-3F52-4DD8-8967-9B940E0F6C22

 

E50D5C42-8035-432A-A1D7-8035C3CC9075