Ja men då var man snart inne i rutinerna igen. Jobb, träning och några fler åtaganden som väntar under hösten.
Visst intalar man säg att det ska blir skönt men jag skulle inte haft nått emot semester en vecka eller två till!
Sedan vi i Torsdags kom hem ifrån Norge så har det blivit några dagar med ett antal bra träningspass. Och lite annat också…

Man är ju inte 20 längre och efter en dryg halvdag med denna maskin så har jag fortfarande ryggbesvär

Man är ju inte 20 längre och efter 110 meter häck med denna maskin så har jag fortfarande ryggbesvär i ländryggen. Ingen bra kombination efter 2 dagars bilresande…

Ljuvliga hagasjön där det uppskattningsvis kvällsbadats 95 % av alla sommardagar på hemmaplan sedan den 1a juni.

Ljuvliga hagasjön där det uppskattningsvis kvällsbadats 95 % av alla sommardagar i år.

I Fredags körde jag första rullskidpasset på 10 dagar men var ganska snäll mot mig själv. Tänker att jag ska köra Värnamorullen den 13 augusti vilket är väldigt snart!
Ett lopp jag vill göra reklam för och jag vet att det kommer ett antal elitåkare från Vasaloppets topp 100-lista samt en del vassa juniorer och motionärer till start.
Plockade därför fram mina Elpex 610 (spana in årets modell) med de rosa PU-hjulen (såkart inhandlade från Skistart) och gav mig ut i 1,5 timmar där jag la in 15 stycken fartimpulser på 25 stavtag. Kändes nyttigt att få till.
Måste slå ett slag för det gamla men grymt tåliga Salomon vätskebältet som hängre med i ur och skur. Finns nog inget bättre än detta Salomon Active.

In med grejerna i bilen efter avslutat rullpass.

In med grejerna i bilen efter avslutat rullpass.

I lördags, innan vi skulle in på Tapas och Bio i Värnamo så ställde jag mig en halvtimma på löpbandet. Inte heller det var igår och det var skönt att få slita lite.

Badsugen efter 30 minuter på bandet

Badsugen efter 30 minuter på bandet.

 

10 st löpimpulser på 20 sekunder där jag pressade mig själv i 4 graders lutning och 18 km/h. Mer löpband i höst!
Avslutade sedan veckan med att på söndagmorgonen, innan frullen hänga på Sara på hennes schemalagda träningspass. Varför gör jag inte det oftare!?
Sara tar hjälp av Lager 157 Skiteam och deras ProTraning med Anton Järnberg vid rodret och hon uppskattar verkligen deras upplägg.
Nu var det dags för löpintervaller och 3×10 minuter tröskel stod på schemat. Efter drygt 15 minuters uppvärming var vi framme på Saras favoritsträcka, en öde men ändå relativt fin grusväg som är lite svagt böljande, drygt 3 kilometer lång och perfekt för att springa intervaller på.
Första intervallen var trög men jag kom som vanligt igång bättre på den andra och tredje. 2,5 minuters vila vilket gör att du inte riktigt kommer ner i puls men det är också tanken. Dessa intervaller ska springas i tröskelfart vilket innebär runt tävlingsfart eller strax där över. Är grymt givande både för att lära sig att driva på och hålla fart men också för syreupptaget.
Snittfart 4:21 – 4:15 – 4:11. Jag har lite att jobba på…

Stängde sedan veckan med att köra lite Skierg för första gången sedan Vasaloppet.
Min vän Alle ringde under förmiddagen och behövde hjälp med att reparera sin skierg. Inga krångligheter och han tog med sig maskinen och sonen Charlie till vår verkstad i Hyltan och vi fick ordning på den.
Tack vara lite allt möjligt tugg där vi behandlade vår vardag och såklart även lite träningssnack som förde samtalet in på vårt favoritteam Lager 157 Skiteam och deras ”Veckans Skiergpass”.

Service av Alles maskin

Service av Alles maskin

Grymt bra grej att de varje vecka delar ett inspirerande pass att köra på maskinen.
Denna gång ett intervallpass med stegrande intensitet.
3000 meter A1 tempo följt av 2000 meter i A2, 1000 meter i A1 och sedan 100 meter i Max. Kort vila endast kring 20 sekunder imellan dragen och jag upprepade detta 1 gång. Totalt kring 60 minuter och ett riktigt tufft och givande pass.
Se till att spana in och följ Lager 157 Skiteam på Instagram så kan du också ta det av detta!
IMG_1177(1)

En bra avslutning på semestern och som sagt, “nu ska det bli rätt gått att komma in i rutinerna igen”.