Då har jag landat i Falun efter ett 4-dagars läger i kalla & blåsiga Sollefteå. Det blev ett riktigt bra läger med fyra riktigt tuffa race, vilket man verkligen känner av nu när man kommit hem och slängt sig i soffan. Det var alltså Svenska Skidförbundet som anordnade för andra året i rad, ett “öppet elitläger för seniorer”, dvs. att vem som helst får vara med. Men det är framförallt  skidåkare från de olika skiduniversiteten i Sverige som är utanför någon landslagsgrupp som deltar.

Vi bodde på Hotell Hallstaberget, ett riktigt schysst hotell med bra läge då rullskidbanan ligger alldeles utanför dörren, och riktigt bra mat. Men om det verkligen är ett  5-stjärningt hotell som de påstår, kan man klura på.

Men däremot så var min rumskamrat 5-stjärnig! Då det var ingen mindre än KINGSBY! (Johannes Ringsby), som förövrigt var riktigt stark på lägret, VARNING FÖR HONOM I VINTER!

image1 (3)

Första dagen (måndag): på lägret bestod av två race, Hallstatestet & 11km stackrace, jaktstart. Hallstatestet är kort och gott ett löprace där man springer från botten till toppen på Hallstaberget så fort du kan. Backen är 1,6 km långt och ca 220 hm?, Jag sprang på 09:30, en medioker tid, men rätt nöjd då löpning uppför inte är min starka sida. Fredrik Andersson, hemmahoppet, vann på 8:31 cirka, starkt! Rekordet ligger nånstans sub 8 minuter, kanske 07:30-50 nånting.

Utifrån resultatlistan på Hallstatestet så körde vi en jaktstart, 11km stakning. Jag startade som delad 7:a? tillsammans med den trefaldige vasaloppsvinnaren Jörgen Brink, mäktigt! Dock passade detta loppet nog mer mig än honom, då det var lite för kort för vasakungen. Jag slutade som 4:a, ännu en gång ett helt okej lopp! Segrade gjorde ingen mindre är Alnös stolthet, Eddie Edström nu tävlande för Mora SK, också han ska ni akta er för! Han kommer åka fort i vinter.

Andra dagen (Tisdag): blev det bara lugna pass med mycket teknikträning, med filmning och analys. Legendariska Johan Olsson, var även med och gav tekniktips och pratade även på kvällen om mentalträning, vilket var spännande och givande.

Tredje dagen (Onsdag): var det sprint. Med en prolog följt av 5 heat, ett mer än man normalt kör på tävling alltså. Har senaste tiden varit småseg när vi kört prologer, så testade en kortare men hårdare uppvärmning denna gång, vilket gav resultat. Seger i prolog, och senare i heaten var det jag tillsammans med min klubb- och rumskamrat Ringsby som kammade hem alla heaten. Men det ska styrkas att det var Ringsby som klart starkast under dagen!

 

Sista dagen (Torsdag): rundades av med 20km skate. FYFAN VA JÄVLA JOBBIGT DET BLEV (ursäkta språket, men det måste förstärkas hur tungt det va). Racen under veckan hade satt sig i benen och man var allmänt mör innan start. Var lite upp och ner för mig hela loppet, segstartad men körde fortare och fortare under loppets gång. Och sista kilometern var nog den hårdaste jag någonsin kört, åtminstone om man tänker laktat (mjölksyra) mässigt. Råstum och färdig när jag korsade mållinjen, precis som det ska vara!

Nu blir det några lugna dagar innan jag drar till Grekland och får lite sol och energi, jag vet, lyxigt som fan. Men jag så många år som jag väntat på detta. Ska njuta för alla er som är kvar hemma i Sverige!

 

Ha Dew Gött så hörs vi! // Ponna