Hej!

Tänkte börja inlägget med en kort summering av SM. Jag körde stafetten och sprinten. Stafetten fick jag köra tredjesträckan i SK Bores andra lag, ett starkt lag ändå med; Johannes Ringsby på första sträckan, Filip Danielsson på andra och mig själv som ankarman. Bra chanser på topp 10, och efter två sträckor låg vi 8:a i en klunga mellan placeringarna 8:a-14:e. Jag hade ingen aning hur formen var då jag senast tävlade var i mitten av december. Men det kändes bra! Låg 11:a efter två varv och hade bra möjligheter att köra om 10:e placeringen, men sen ut på 3:e och sista varvet kraschar jag utav bara helvete. I en brant utför tappar jag grepp och dyker ut i 1,5 meter djup lössnö. FAN! Låg och kravla runt och tog mig inte upp, tills jag knäppte av mig skidorna och kravlade mig ur snön. Vet inte hur mycket jag tappade men jag räknar med 2 minuter iallafall. Riktigt tråkigt, då det kändes bra. MEN MEN.. Det har varit en sån säsong hittills. Något som var riktigt kul dock var att första laget i SK Bore tog Brons på stafetten. Klubbens allra första SM medalj i längdskidåkning. STORT!

Sprinten som var SM-veckans stora mål gick lite som väntat. Jag tog mig vidare som 26:a? tror jag, ett svagt kval men ändå gött att gå vidare , med tanke på hur formen kändes. Sen i kvartsfinalen körde jag precis som tänkt. Låg långt fram och hade kontroll. Men på sista körningen så hade jag inte krafterna. Ingen ork, och var bara för dålig den dagen helt enkelt.

SM, var som förväntat ingen höjdare för min del. Besviken och less på skidåkning så åkte jag till Lofsdalen för att vara med familjen några dagar.

laget

Men vad som skulle vara några dagar blev en hel vecka! Soldagar, magisk natur och familj gav enormt mycket energi. Och det slutade med att jag tränade mer än vad jag gjort de senaste 2,5 månaderna. Bästa av allt, jag kände mig pigg och hade ork. Sen dess har träningen känts kul och det går bättre och bättre för varje dag.  Så nu hoppas jag på en bra avslutning av säsongen för att känna mig extra peppad att ta revansch nästa säsong.

IMG_1771

Det som är kvar av denna säsongen för min del är; Sverige-cuper i Hudiksvall och Kalix, SM-teamsprint i Bruksvallarna och SPRINT TOUR I KINA!?.

Jajjamen, ska dra till Peking nu i början av Mars och köra en sprintour. Riktigt kul! Men det får ni veta mer om i nästa inlägg.

IMG_1760IMG_1773

Vi hörs! // Pontus