Äntligen hemma i Falun igen! Extra skönt eftersom jag har varit borta sen 2:a november. Säsongen har dragit igång och det har inte blivit den uppladdning  och inledning på säsongen som jag önskat. 1,5 vecka innan säsongstarten i Bruksvallarna vaknade jag med feber och tjock/ont i halsen mitt i natten. Tur nog var det hela över på 2-3 dagar. Märkligaste ”sjukdomsperioden” jag haft. Har hänt att jag känt mig sjuk dagen innan tävlingen, troligtvis pga nervositet, men aldrig så långt innan.

unnamed

I alla fall, så blev det en lång period med lite träning. Formen i bruksvallarna var helt okej, men sen kändes det som istället för att få överskott blev jag bara slappare.

Lördag: Sprint fristil

Helgen efter, dvs denna helg, så var det säsongens första Sverige Cup-/Volkswagen Cup tävlingar. Känslan inför tävlingarna var inte bra. Men dagen innan tävlingarna körde vi lite fartdrag, och jag började känna mig pigga. Men det blev inga toppresultat, men däremot blev det en riktigt stabil helg. Jag blev 7:a på sprinten, där jag åkte ut i en tight semifinal. Prologen då? Det blev en seg historia. Blev inte så trött eller stum, men fanns inget tryck.

DSC03616

unnamed2

Foto: Filip Danielsson 

Söndag: 15km fristil.
Efter att utvärderat 10km-loppet i Bruksvallsloppet helgen innan, där mina varvtider/placeringar var; 8:e, 45:e och 3:e, så var planen att gå ut lugnare och åka jämnare. Sagt och gjort gick jag ut lugnt, nästan för lugnt. Efter första varvet var jag 33:a, men sen började jag plockade och gjorde ett riktigt starkt sista varv, åter igen. Vet inte vilka varvtider/placeringar jag hade, men gick från 33:a, till 20:e, till 22:a och till sist 12:a. Riktigt nöjd med genomförandet, och känslan jag hade under distansloppet gjorde att jag kunde konstatera att formen inte finns där en. Inte mycket tryck, och kunde inte pusha mig så hårt, som jag gjort under sommar/höst. Blir mer att jag kör på en grundform, och den verkar hålla ganska bra! Sen är jag absolut inte i dålig form, men finns mer att hämta.

DSC03797

 

Foto: Filip Danielsson

Nästa tävling blir antingen Björnjakten i Älvdalen om 2 helger eller så blir det den Skandinaviska Cupen i Östersund. Men nu blir det några veckor att jobba fram ännu bättre form!

IMG_0895

HA D GÖTT! TACK FÖR ATT NI LÄSER OCH HÄNGER MED PÅ MIN RESA :) // Ponna