Hej hej,

Suttit och kikat på tävlingarna i Kanada igår kväll och tycker det är enormt kul att följa sprinten framför allt även om jag nu själv satsar hårt på Vasaloppet. Att mitt lopp i år gick väldigt bra men ändå bommade led 4 med 6min känns just nu rent för jävligt… men att förbättra min åktid med 1tim varje år hittills känns väldigt lovande även om jag inte riktigt tror på att min åktid 2018 kommer att bli 5.15. Skåningen mot en medalj har blivit en längre väg än jag tänkt mig men skam den som ger sig, i år var jag 19min ifrån och de känns inte som något orimligt till nästa år.

Nu i dagarna har jag jobbat hårt för att få fler att joina mig i resan mellan Sälen-Mora men många är skeptiska till riktiga Vasaloppet och väljer istället Öppet spår vilket känns lite tråkigt. Jag tog en tekniklektion i vecka 8 nu i år och fick som feedback att min åkning såg mycket bra ut rent tekniskt, alltså är det mängdträningen som saknas framför allt för att komma ännu längre ner i tid så detta får bli prio i år, så många mil som möjligt helt enkelt kombinerat med styrkan från skiergen. Min goda vän Henrik som i år lyckades ta sig till Evertsberg kommer jag också att hjälpa med hans träning så att han verkligen tar sig i mål nästa år. Jag ska nu i dagarna också se till att slänga på mina 4or på dessa Swenor fiberglas https://www.skistart.com/swe/swenor-fibreglass-rullskidor.html

fibreglass_2014_1

Det ska bli kul och spännande att coacha någon annan än mig själv och förhoppningsvis leder detta till mer träningstimmar för min del. Imorgon tänkte jag dessutom anmäla mig till alliansloppet (billigare tom 30april att göra detta) Någon mer här inne som läser och som skall åka detta lopp?

 

/Skåningen