Hej allihopa!

Tänkte börja med att skriva om onsdagens lättare träningspass. Min tanke är att då köra lite styrka på hemmaplan helt enkelt för att spara tid. Lillkillen nattades vid 19 och även jag somnade tyvärr då och vaknade först vid 21.30 igen.

Sambon kom lagom hem från sin träning i samma veva och dessutom var det champions league på Tv som jag inte ville missa så när klockan närmade sig 22 bestämde jag mig för att göra 5 olika övningar med 100 repetitioner per övning. Funkar utmärkt att göra samtidigt som man tittar på TV:)  Detta skulle även göras på så snabb tid som möjligt.

100 sit-ups

100 armhävningar

100 squats

100 utfall

100 dips på soffkanten

I den ordningen körde jag med körde 25st åt gången i fyra varv. Tiden för det hela landade på 10.30.

Torsdagen var det så dags för det hittills jobbigaste passet. Jag har nästan gått och fasat över detta sedan jag bestämde mig för att göra den här satsningen. Men skam den som ger sig och tack vare skistart.com så hade nu ett paket med både hjälp, reflexväst och huvudlampa kommit fram vilket gjorde de möjligt att åka både till och från fotbollsträningen i mörkret på vår något ensamma landsväg. Här ser ni hur pigg och förhoppningsfull jag fortfarande ser ut före själva träningen:)

Skåningen ska strax ge sig iväg på rullskidor.

 

Trött efter att ha sovit dåligt natten innan/lite huvudvärk men en vinnarskalle utan dess like och vipps så bar det av. Lite motvind och ganska stel efter onsdagens styrkepass gjorde att farten blev lite därefter. De första 5km gick på en medelfart som var 4,50/km. Jag kan tillägga att sträckan jag åker är först 100m nerför ungefär men sen är det en relativt kraftig stigning på 4-500m som sedan planar ut i lätt nedförsbacke och sen går det lite uppför igen mot slutmålet.

Efter rullskidorna var det då dags för 90min fotbollsträning där vi körde lite en uppvärmning, lite hårdare fys med bland annat utfall, grodhopp och kortare maxlöpning. Därefter spelövning resten av träningen vilket kan motsvara ett joggingpass med inbyggda intervaller på maxfart.

Sen var det dags att bege sig hemåt och benen kändes nu väldigt tunga måste jag erkänna, detta var ju även första gången jag skulle ta mig både dit och hem. Men hemåt kändes de på något vis lättare och dessa 5km avverkades på 22min med en medelhastighet på 4,30/km.

Här nedan ser ni då att man kämpat på bra denna kväll!

 

Skåningen tar sig fram på rullskidor. Tänker på säkerheten dessutom.

En annan sak som jag har haft problem med har varit vad jag tror är utmattningsmigrän, efter tuffa pass så får jag tunnelseende som sedan övergår i huvudvärk. Ingen har kunnat hjälpa mig med vad problemet varit och enda lösningen jag hittat som fungerat i 80% av fallen har varit att dricka gainomax. (Japp jag har provat äta massor av pasta och dricka mängder vatten men detta hjälper ej). Men i torsdags var jag inne på apoteket och hon som jobbade där sa direkt när jag beskrev mitt problem att det måste vara saltbrist och hon frågade om jag svettades kraftigt (sa åt henne att testa själv att åka 1mil skidor och spela fotboll i 90min så ska du se om inte även du svettas i mängder:) ). Då föreslog hon att jag skulle köra resorb sport och hälla detta i min vattenflaska.

Jag tog en resorb i vattenflaskan som jag hade med mig under hela träningen och sedan en resorb när jag kom hem i ett stort glas vatten och till min förvåning så fick jag absolut inga känningar av migrän vilket jag garanterat fått annars. Visserligen kändes kroppen helt slut men huvudet var för en gång skull väldigt alert trots det tuffa passet.

Om någon känner igen detta problem så får ni gärna höra av er till mig och berätta hur ni löst det?

Tack från skåningen för denna gång!