Hej!

Har varit fullfart sen sist och bloggen har fått stå åt sidan för att hinna med allt annat. Förra veckan var fullspäckad med både träning, skidkurser, Vasaloppsläger i Falun (torsdag till lördag kväll) och tävling i söndags. Kanske inte optimalt att hålla ett Vasaloppsläger dagen innan en viktig tävling. Men vintern är kort och många vill ha hjälp med sin skidåkning. Synd att säsongen är så kort, januari och februari månad blir alltid maxade. Svår kombo då man även vill prestera bra i spåret och skulle behöva träna och vila mer för att vara i form.

Söndagens tävling Skistart Ski Marathon i Långberget var andra deltävlingen i den svenska långloppscupen i ett starkt startfält. Vi körde 4 varv på en 10,5 km slinga som var något lättare än förra året. Var svårt att gå ifrån och till en början av loppet var det en stor klunga. Allt eftersom släppte en efter en och på sista varvet var det bara 11-12 stycken kvar. Låg hela tiden topp fem och kunde svara på allas ryck som blev i backarna. Kände mig pigg och starkt. På sista varvet fick vi lucka i backarna och vi blev fem stycken som gick loss. Tyvärr fick jag och Gabriel Thorn lov att släppa i slutet av en lång backe. Med cirka 5 km kvar tvingades jag släppa Gabriel också och mina armar började ta slut. Krigade på det jag hade men det svarade inte alls på slutet. Tyvärr fick jag se mig passerad av 6 stycken på slutet och jag hamnade på en slutlig 11 plats 80 sekunder från segern och cirka 30 sek till fjärdeplats. Snart håller det hela vägen till mål. Vågar man inte gå för det så vinner man inte heller.

Segraren Pontus N och jag.

Segraren Pontus N och jag.

Malin körde också i söndags och imponerade med snabbaste tid på 21km. Riktigt imponerande trots dåligt glid tack vare för mycket fäste. Tur att någon levererar i familjen

Nästa tävling för mig blir Moraloppet nu på lördag, då håller det hela vägen till mål!

Ha det gott/ Micke