Det er nå 8 dager siden min debut som junior på Blodslitet, der jeg var ute i litt over 2,5 time. Løpet i seg selv gikk som trening og jeg gikk ikke for gull. Uansett så hadde løpet veldig store virkninger for denne uka sine treningsøkter.

Jeg startet mandagen på best mulig måte med mandagsrunden (7,6km – ca 4.25per/km – puls 151), hvor jeg følte at beina ble bedre og bedre jo lenger inn i økta jeg kom. Ble en økt-pers på både hvor fort den gikk, og hvor lav pulsen var. Dermed på mandagskvelden var det duket for vanlig mandagsterskel med lett 4x5min siden blodslitet hadde vært 2 dager før. Jeg følte meg veldig tung på oppvarming, men det bedret seg på dragene.. helt til jeg skulle måle laktat på det siste draget. Når man måler laktat i løping på terskel, skal den være på rundt 2,5-4,0 i laktatverdi. Det viste seg at jeg absolutt ikke var ferdig restituert etter den harde belastningen 2 dager i forkant, når den viste 6,9 i laktatverdi. Så høyt pleier man vanligvis å ha hvis man har f.eks nokså harde tusenmetere. Pulsen viste kun 172 i maks, noe som er veldig lavt og det kjentes ut som jeg hadde litt under 4,0 i laktatverdi, så det kan ha vært feilmåling eller så kan det hende at det stemte:p.

Resten av uka gikk nesten som planlagt, bortsett fra søndag da jeg måtte stå over 90min løping pga en sår hals etter kald frisbeegolf rett etter intervallen på lørdag. Onsdag ble som vanlig med intervall (13,4km) på morgenen, og 6,3km o-teknikk på natten + styrke. Torsdag kveld ble til med 10km rolig, med 139 snittpuls (4.52per/km). Fredag var oppvarming (3km), løpsdrill og vanlig opplegg. Lørdag ble gjennomført med kontrollert intervall (3000m-2000m-1000m med god pause), ikke helt fornøyd med farta, men det var bare kontrollert. Lett seier på frisbeegolf, etterfulgt av en sår hals dagen etter. Håper at kroppen kvikner til neste uke slik at jeg kan kjøre litt hardt igjen. Men sier meg fornøyd med 3 intervaller og 68km denne uken (Uke 43). Bildene er fra intervallen på lørdag i flott høstvær med mye vind!

IMG_5249 IMG_5252