Hard-uken

Denne uken har jeg gjennomført hard-uke i henhold til treningsprogrammet jeg følger. Det er veldig variert, noe som fungerer bra for kroppen og samtidig gjør det morsomt å følge.
I tillegg til å løpe, bytter jeg ut mye av langkjøringen med sykkeltrening på Ridley Dean sykkelen min(Vedlagt bilde). Det går utrolig fort og jeg merker blodet bruser og motivasjonen stormer inne i kroppen idet jeg sakte men sikkert tråkker forbi biler på veien inn til oslo.
Jeg sitter og venter på en pakke fra skistart med råkule produkter, og så snart jeg har fått den, skal jeg ut og svette med deres utstyr. Gleder meg veldig til det!
Produktene jeg venter på er:

http://www.skistart.com/nor/sommer/rulleski/rulleski-stovler/botas-classic-summer-rulleskisko.html

http://www.skistart.com/nor/sommer/rulleski/rulleski/marwe-skating-610a-rulleski.html

http://www.skistart.com/nor/sommer/rulleski/staver/swix-ct-1-carbon-roller.html

http://www.skistart.com/nor/sommer/rulleski/klaer/swix-vistech-o2-tights-long-herre.html

Tips til den som trener opp imot å ta merket i kjente skirenn som Birkebeinerrennet eller oppnå gode tider i La Diagonela, Marcialonga eller Vasaloppet er å gå inn på sidene deres og se de treningsprogrammene som er lagt ut der. Det har hjulpet meg med å konsentrere meg om riktig type trening.

Treningsprogrammet mitt som jeg følger denne uken:
Hard treningsuke
Mandag Løpetur 45 min i sone 1-2
Tirsdag 4 x 8 min innsatsperioder i sone 3-4, med 2 min pause i sone 1. Gjennomfør i kupert terreng med variert teknikk.
Onsdag Rolig tur på 1-1.5timer i variert terreng i sone 1-2. Her kan du variere intensiteten litt etter terrenget og du trenger ikke slavisk følge pulssonene. Pass imidlertid på at gjennomsnittspulsen er innenfor rammene og at tiden over sone 2 ikke er har for lang varighet.
Torsdag Fridag
Fredag Rolig 1 time inkludert hurtighet eller med avsluttende styrkeøkt. Anbefaler å holde relativt jevn intensitet på denne økta, men avslutt raskere enn du starter. Avslutt med styrketrening eller 10 hurtighetsdrag på 20 sekunder der du går så raskt du klarer uten å miste teknikken.
Lørdag Varier mellom følgende tre økter:

-Distanseøkt:25-40 min kontinuerlig i sone 3-4. Gjennomfør i konkurransespesifikt terreng og teknikk

-Mellomlange intervaller: 4-5 x 4-5 min innsatsperioder i sone 4, med 2-3 min pause i sone 1. Gjennomfør i tungt/motbakketerreng

-Korte intervaller: 10 x 1 min innsatsperioder i sone i 4-5, med pauser på 1 min i sone 1. Gjennomfør første dragene i sone 4 og øk deretter intensiteten til sone 5. Varier mellom å gjennomføre i motbakke og i lett terreng med stor fart

Søndag Lang rolig tur i 2-3 timer i variert terreng i sone 1. Prøv å gå godt teknisk, men hold farten nede i de lange motbakkene.