Hallå på er alla läsare! Nu har turen för en liten personlig presentation kommit till mig.

Andreas Ollikainen, 26 år med mina rötter ifrån de värmländska skogarna och staden Karlskoga. Mina tidigare erfarenheter inom idrotten är endast knutna till lagidrott och först och främst ishockey. 

I min relativt korta hockeykarriär så har jag fått äran att representerat två klubbar i Sveriges näst högsta division, Hockeyallsvenskan. Men även spelat ett par säsonger i divison 1 som är den tredje högsta ligan.

Med den bakgrunden så har jag alltid haft lagkamrater runt om mig som hjälpt till att driva allt framåt. 

Att vi nu är ett gäng på 5 (eller 6, om Erik nu får allt snack till handling) som ska ta oss igenom Vasaloppet tillsammans är en rolig utmaning som kommer att bli något helt nytt för min del.

Till skillnad mot dom andra i gruppen så har jag betydligt mindre erfarenhet av att åka skidor. Jag har nämligen aldrig åkt en meter på skidor innan. Så just nu håller jag tummarna för att snön kommer så att det dras spår, för jag kommer att behöva varenda meter på snö för att få in någon form av teknik och känsla inför den stora utmaningen. 

Att vi som sagt är ett härligt gäng ifrån samma företag som tar oss an denna utmaning tycker jag är perfekt. På så sätt får jag in lite av den tidigare känslan att få tillhöra ett lag igen.

Men vår träning har redan dragit igång och vi tränar tillsammans en gång i veckan. Hittills har vi fått ihop några spännande och krävande pass på rullskidor. Som tur är så får jag bra stöttning och bra med tips ifrån mina betydligt bättre och mer erfarna kamrater. Jag hoppas att passen på rullskidorna ska ge mig en lite bättre grund till den riktiga skidåkningen när det äntligen blir dags att ställa sig på snön.

 11349351_1682094012010951_1820895898_n

Det var en kort och liten presentation om mig. Nu håller vi tummarna för att nästa gång jag skriver något här har snön kommit och att vi har kunnat åka ett par kilometer på riktigt.