En stund siden forrige blogginnlegg, men nå er jeg tilbake for å si litt om hva som har skjedd den siste tiden. For fjerde gang i løpet av vinteren ble jeg for 3 uker siden igjen syk, og kunne ikke helt skjønne hva som foregikk med kroppen. Tok turen til lege ganske raskt, og fant ut at jeg har hatt virus i kroppen, som sannsynligvis har vært årsak til alle sykdomsperiodene i det siste. Etter hver sykdomseperiode har jeg antakelig begynt å trene litt for tidlig, og ikke klart å få viruset ut av kroppen.

 

Konsekvensen av dette ble at jeg har mistet Norgescupen i Holmenkollen og junior-NM i Steinkjer. Utrolig kjedelig, og tøft mentalt å miste årets hovedmål på grunn av sykdom, når det er noe man har jobbet hardt for hele det siste året. Var lenge helt “utslått” av forkjølelsen og feberen jeg bar med meg, men har blitt bedre og bedre, og så vidt vært tilbake i trening nå de siste dagene.

 

Ettersom jeg har hatt vinterferie den siste uka, tok jeg turen til Sjusjøen når jeg følte meg i stand til å trene igjen. Der har jeg hatt noen fine dager, og trent i sol og panserspor. En mager trøst når man mister junior-NM, men likevel fint å trene på så bra forhold. Når jeg våknet i dag var det bare å hoppe i skidressen fra Swix Sport og komme seg ut i løypa. Ble fort et par timers klassisk skitur da.


Planen fremover nå er jeg ikke helt sikker på. De viktigste skirennene er ferdig, og jeg har fått beskjed fra lege om at det ikke er lurt å konkurrere med det første. Får nok satse på å komme gradvis tilbake i full trening, og kanskje blir det et par turrenn mot slutten av sesongen. Lengre konkurranser er en bra treningsform.

 

https://www.skistart.com/nor/swix.html

 

// Vetle