Etter ei hard uke med mye trening på Mallorca i slutten av oktober, har jeg denne uka fått merke at jeg har kjørt kroppen litt for hardt i det siste. Sliter med å få opp pulsen, og melkesyra melder seg tidligere enn normalt. Som følge av dette har jeg valgt å ta det med ro denne uka, i håp om at kroppen skal restitueres og fungere bedre etter hvert.

 

Når kroppen ikke fungerer er det viktig å lytte til den. På rolige økter er det nødvendig å holde intensiteten lav nok, og det anbefales å trene mindre enn vanlig. Jeg har troa på å måle puls regelmessig for å ha kontroll på hvordan kroppen fungerer. Tar hvilepulsen hver morgen, ved siden av å registrere pulsen under alle treningsøkter. Bruker pulsklokka Garmin Forerunner 735 XT, som kan kjøpes på Skistart.com. Her kan pulsen også måles på håndleddet, noe som er enklere enn å bruke pulsbelte… Riktignok smart å bruke belte når man trener, da beltet viser noen verdier man ikke får med håndleddsmåleren. Utenfor trening fungerer håndleddsmåling supert!

 

Planen min var å komme meg på snø denne helgen, ettersom det allerede er skiføre mange steder i høyfjellet. Valgte å utsette dette til neste helg, ettersom kroppen ikke funker som normalt. Isteden har jeg vært hjemme, og kun gjennomført noen rolige løpeturer og ei styrkeøkt. Den “nye” planen baserer seg på å teste skia neste helg, da tar jeg forhåpentligvis turen til Sjusjøen. Ryktes om rundt 50 km skiløyper på natursnø der alt, og mer skal det bli!

 

Sliter du også med å få opp pulsen samtidig som melkesyra kommer fortere enn den skal? Da hadde jeg vurdert å skaffe en pulsklokke med håndleddsmåler fra Skistart.com. Link her: https://www.skistart.com/nor/garmin.html

 

// Vetle