0251-131040 (08-16)|info@skistart.com

Morten Haflan

Ny pers på 5km

Uken har kommet, det var på tide å spare alt av krefter til 5 kilometer i Drammen. Tidlig i uka kjente jeg meg litt uggen i halsen, samt flere steder – forskjølelsen ankommet.. Uka i seg selv ble også igjen veldig rolig.

Mandag morgen ble det som vanlig en rolig runde på 7 kilometer.IMG_1489

Tirsdag morgen var det på tide med terskel-intervall igjen. Denne gangen fant jeg en kupert løype med grus og asfalt samlet i hverandre, samt noen høydemeter. Dette for å gjøre meg klar for mer enn bare rett fram og flatt løping. 6 x 3 min stod på programmet med 35 sek pause. Målte etter 5 draget (3,4 lactat) før jeg løp racepace siste 3 minutteren

Tirsdag kveld ble det en liten tur på 6 kilometer.

Onsdag morgen ble det bare 40 min.

Torsdag kveld var siste hardøkt før 5km. På programmet stod det 2 x 10 x 200m med 30 sekund pause og 3 minutter seriepause. Selve økta skulle gå veldig kontrollert, men samtidig ganske hard. Første serie gikk unna på 37,5 sek i snitt, men siste serie gikk unna på 35,5 sek i snitt.

Fredag morgen ble som vanlig med oppvarming, drill, styrke og tøying.

Lørdag kveld ble siste prep før Drammen med 5 kilometer rolig og tøying.IMG_1491

Søndag = raceday . På oppvarming føltes ikke kroppen noe bra, men det gjør det vanligvis ikke uansett når jeg har en god dag. Oppvarmingen bestod av 13 minutter rolig før 2 x30/30 terskel og 4 stigningsdrag. Løpet startet ikke veldig fort, som gateløp vanligvis gjør. Første kilometer gikk unna på 3:13, og hadde andre kilometer på 3:21. Her følte jeg meg veldig bra, men etter 3 kilometer (9:59) begynte jeg å kjenne det mer og mer, spesielt når løypen ble slak oppover og mer svingete.

Klokket inn på 16:58 på det kontrollmålte gateløpet, greit fornøyd med tanke på forskjølelsen, hadde nesten glemt hvor tungt det var å løpe 5 kilometer maks!

 
By |september 8th, 2019|Morten Haflan|0 Comments

5k prep

Etter en halvhard uke forrige uke, var det deilig å kunne ta det litt roligere denne uka. Jeg prøvde å finne overskudd, samtidig som jeg kunne holde en grei mengde. Ukas høydepunkt var å få gjennomført en IMG_1429ordentlig 5k-racepace økt hvor jeg til slutt regnet om snittet for å finne ut omtrentlig kapasitet til en 5 kilometer jeg skal løpe i Drammen 8. September. Uka så uansett slik ut;

Mandag kveld ble tilbrakt med kompiser fordelt på 10,5 kilometer.

Tirsdag morgen var det tid for intervall igjen, denne gangen terskel. 5 x 5 min på grus sto på planen. Jeg kjørte progressivt fortere og fortere, mens laktaten ble lavere og lavere. Etter tre drag målte jeg 3,8 og etter siste hadde jeg 3,0 , godt fornøyd.

Onsdag morgen og kveld skulle det restitueres godt før torsdagen, så begge øktene ble omtrentlig 30 min med restitusjonsjogg.

Torsdag kveld skulle det klines til, 6 x 1000m på grus med 90 sekund pause på estimert 5k fart. Planen var å ikke åpne for hardt og heller løpe fortere og fortere enn å løpe degressivt. Startet på 3.20per/km og følte meg veldig bra. Neste gikk på 3.18 – 3.19, før jeg ble litt sliten av tanken av at jeg hadde 3 stk igjen så gikk to stykk på 3.23, før jeg avsluttet siste med 3.11. Godt fornøyd med økta og følelsen, føler jeg har 16.40-30 på en bra dag, så får vi se om jeg ligger der. IMG_1405

Fredag ble som vanlig med skolestart vanlig oppvarming med løp, drill, styrke og tøy.

Lørdag følte jeg meg dårlig i hals og kropp og valgte å bare løpe 20 min istedenfor 30 min, tror det var lurt.

Søndag var det klart for halvhard fellesstart løpeøkt, fikk trøbbel med magen og holdt ikke følge når det skjedde, så misfornøyd med det, ellers en veldig bra uke på intervaller.

 
By |september 2nd, 2019|Morten Haflan|0 Comments

Litt hard uke

En uke med hardt innhold er forbi, selv om uken gikk greit for seg var ikke farten og kroppen helt på topp. Men planen var lagt og det var bare å komme seg ut. Uka så slik ut;

Mandag kveld startet med 8 x 1000m på bane. Kroppen var litt sliten, så ble fort å ta det som lavterskel, og med 50 sekunder pause. Økta i seg selv føltes greit og farten var ok.

Tirsdag morgen var det IMG_1413 årets første økt på skolen i fritimen, fremover kommer denne timen til å brukes mye. Det ble 30 rolige minutter.

På kvelden tirsdag var det tid for en rolig mellomdistanse som varte i 40 min.

Onsdag morgen var det tid for rolig 30 min igjen med noen korte drag på slutten.

Onsdag kveld skulle være en 1500-meter økt. På programmet sto det 6 x  500m (1500fart) + 4 x 200m(maks) + litt terskel. Økta gikk ikke like fort som planlagt, men det ble like hardt som først antatt. Gøy å trene litt fortere enn jeg vanligvis gjør, men mellomdistanse er surt.

Torsdag kveld var det tid for 30 min rolig igjen.IMG_1414

Fredag morgen var første gang i år med vanlig fredagsopplegg igjen. 15 min oppvarming løp, 40 min drill, styrke og tøy

Fredag kveld var det på igjen med litt mer intervall på banen, denne gangen 10 x 200m veldig kontrollert for å pigge opp beina til konkurranse på søndag. snitt på 36 føltes overraskende lett ut.

Lørdag morgen igjen med rolig 30 min..

Søndag morgen var det tid for en ordentlig hardøkt sprint. 2 x 10-12 min med 10 min pause. Bra økt med bra bein.

 
By |september 1st, 2019|Morten Haflan|0 Comments

Kort skade

Det var tid for en ny uke med bra trening, selv om uken endte som jeg absolutt ikke trengte eller håpet på, var det fortsatt en bra trening med gode økter.IMG_1310

Mandag morgen startet med 40 minutter opp til en liten topp, Storhøvdam som var 1075 meter over havet.

Mandag kveld ble annerledes med bare 30 min rolig igjen. Valgte å drøye intervall på grunn av litt vondter i akilles.

Tirsdag morgen startet med en grundig time i terrenget, før jeg på kvelden løp en halvtime rolig hjemme igjen. Mellom øktene denne uka var det nesten for mye tåhev.

Onsdag morgen var det tid for en tilvenningsøkt for litt større fart enn vanlig; 3 x 1000m hardt og 6 x 200m terskel var på programmet. Tusenmeterne gikk unna på 3.11-3.06, prøvde å flyte bra men det var tyngre enn forventet.

Torsdag kveld var det tid for en rolig 10k igjen med gutta, 46 minutter tok det.

Fredag kveld fikk jeg med meg et stort felt på en 8 kilometer, det tok snaue 36 minutter.

Lørdag skulle jeg løpe Night Hawk (5,5 kilometer på lørdag kveld og 8,3 på søndag morgen), så startet lørdag IMG_1396morgen med en tidlig shakeout (4 kilometer). Følte meg veldig bra på oppvarmingen før 5,5 kilometeren som var natt-etappe. Starten gikk og kjente tydelig at det fysiske var ganske bra. Som vanlig prøver jeg å legge meg i en sikker gruppe som litt bak teten og heller løpe meg oppover. Det funket ganske bra i starten men endte tidlig opp alene. Heretter bommet jeg litt for mye på en post og havnet langt bak. Mot slutten av løpet fikk jeg lurt beinet mellom to steinplater mens jeg løp og fikk et kraftig kutt på leggen og store vondter i hofta. Fullførte løpet med haltende gange.

 
By |augusti 17th, 2019|Morten Haflan|0 Comments

jobbe på

O-Ringen ferdig for i år, og videre skal formen skarpes og kroppen klargjøres til de neste ukene og konkurransene fremover. Treningen denne uka startet ganske bra, men jeg begynner å kjenne det mer og mer i akillesen (andre sida enn forrige gang heldigvis) og måtte trappe ned på en orienteringssamling.

Uka gikk fortsatt fremover;

Mandag etter mye soving fikk jeg løpt meg en tur på 13 kilometer langs stranda, landet på 57,5 minutt. Forkjølelsen hadde dempet seg kraftig og jeg følte meg pigg.

Tirsdag kveld hadde jeg planlagt å løpe med noen kompiser igjen. 6,3 kilometer på 27,5 min.

Onsdag kveld var det tid for intervall igjen. På planen sto det 2 x 6 x 400m med 60 sekunder pause og 5 minutter seriepause. første serien var planen å åpne kontrollert på 78 runder (som tilsvarer 3:15 per/km) – endte med 77 i snitt. Andre serien brukte jeg piggsko, der jeg skulle starte på 78 og jobbe meg nedover, endte med 74,5 i snitt ( som tilsvarer ca 3:06per/km). Godt fornøyd med økta med tanke på at øktene etterpå ikke kjentes stinne ut.

Torsdag kveld var det tid for en rolig 10k, endte med 10,4 kilometer på 48,5 minutt. Men litt sliten etter å ha jobbet i hagen hele dagen.

Fredag kveld var det tid for en nokså rolig halvtime. Endte med 7 kilometer på 33 minutt med 140 i snittpuls.

Lørdag ettermiddag hadde vi ankommet Hemsedal der samlingen skulle være, jeg hadde småvondter i akilles og måtte gi meg etter drøye 30 min.

Søndag holdt det med bare en økt også når jeg kjente det litt i akillesen. Økta derimot var noen av de fineste jeg har vært med på, topptur til “Bjøbergnøse” 1468 moh.IMG_1294 IMG_1299

 
By |augusti 7th, 2019|Morten Haflan|0 Comments

O-Ringen 2019

Et av årets morsomste og mest spennende uker er gjennomført. Det ble ikke helt som jeg håpet på med tanke resultatmessig og o-teknisk gjennomføringer, men fikk noen bra hardøkter. Hadde også litt uflaks med å ende opp litt vondt i kneet etter et lite fall og sykdom som stoppet uken brått. Ellers var uken veldig sosial og jeg er klar for å gi mitt alt når jeg kommer hjem. IMG_1249

Kom frem halvseint søndag, og rakk ikke løpe en tur med mindre jeg skulle legge meg seint, noe som jeg ikke skulle. Mandagen startet med seige reisebein, og planen var å komme inn i terrenget og løpe ordentlig rolig. Ellers løp jeg ikke så altfor dårlig teknisk.

Tirsdag var det klart for hardøkt igjen, men mest fokus på å holde det bra teknisk og god flyt i løypa. Startet ganske bra og kom tidlig inn i kartet, men mistet etterhvert litt for mange sekunder på hver post og ødela flyten. Misset også en del minutter mot slutten og løp umotivert til mål. I tillegg til å ha slått kneet i en stein. Onsdagen var kneet for stivt til å kunne løpes på, så måtte sykle ved siden av gutta på hviledagen.

Torsdag var det nok en langdistanse på programmet, i tillegg til 33 grader! Istedenfor løp jeg gjennom sprintløypa fra gårdsdagen og fikk en solid økt i varmen der hvor jeg kunne kjenne ordentlig på kneet.

Fredag var det tid for hardøkt igjen, jeg inn for å bli ordentlig sliten, men løypa var for teknisk så ble hengende bakpå. I tillegg til at jeg begynte å kjenne det i halsen.IMG_1268

Lørdag var jeg blitt syk og O-Ringen 2019 måtte derfor bli satset på noe annet enn orienteringa.

Søndag var det på med bilbeltet og 7 timer bil hjemover. Gledes til neste uke!

 
By |juli 31st, 2019|Morten Haflan|0 Comments

Pre O-Ringen

Uka før O-Ringen ble gjennomført bra. Fikk trent veldig godt, og intervallene svarte både bra og hadde bra fart i seg. Trengte kun en hviledag på søndag før jeg var klar for O-Ringen.

Mandagen startet som vanlig med mandagsterskel, der det er fast i sommer at vi har 10 x 3 minutter med 60 sekunder pause. Her følte jeg meg ganske bra, så hadde 5 drag på terskel, og 5 drag halvhardt. De 5 første gikk på ca 3:40-35 per/km, neste 4 på 3:20per/km og siste på 3:08per/km. Føltes veldig bra og kroppen responderte også bra.

Tirsdag var det klart for en 10k med gutta, gikk litt fort i svingene og klokket inn på 42 min. Glemte pulsbelte så brukte håndleddspulsen på klokka og fikk 148 i snittpuls.

Onsdag var det på tide med before breakfast run (6 kilometer) på morgenen, før 8 x 80 meter Hillsprints på kvelden (6,2 km).IMG_1243

Torsdag var det tid for ordentlig kvalitet igjen med omtrentlig 2 kilometer på grusvei. Gikk MYE bedre enn forrige gang jeg hadde økta som var for akkurat en uke siden. Økte snittfarta per kilometer med 15 sekunder! Siste drag på 6:46.

Fredag skulle det bli nok en 10k med gutta. Tok det litt roligere enn tirsdag, og løp på 43 min. Hadde på pulsbelte og fikk 150 i snittpuls.

IMG_1237Lørdag var det på med baneøkt for å teste eventuell 3000 meter form. 8 x 400 meter på tenkt 3000-fart. I etterkant tror jeg det var for sakte da jeg følte jeg ikke trengte å presse så sykt mye for å kunne løpe 76 runder (9,30 på 3000m). Følte jeg kanskje kunne løpt rundt 9.30 om det hadde vært konkurranse.

 
By |juli 30th, 2019|Morten Haflan|0 Comments

Holde det gående

Treningen har gått tydelig fremover og formen begynner å sitte ganske greit. Neste konkurranse nå er O-Ringen i Sverige (5-dagers løp i Sverige), hvor planen er å forbrede meg veldig o – teknisk.

Treningen denne uken har gått ganske bra, men redusert mengden for å bygge overskudd. Uka har derfor vært en veldig lett uke. Joggeturene denne uka har også gått veldig sakte.Ultralight_IMG_1172

Starten uka på den best mulige måten, nemlig mandagsterskel. Programmet denne mandagen var 10 x 3 minutter på terskel, med 60 sekunder pause. Følte meg ikke 100% på starten av økta, men fikk løpt progressivt fortere, og samtidig gjorde laktaten lavere! Etter 6 repitisjoner målte jeg 3,1 i laktat og etter 10 hadde jeg 3,0 i laktat.

Dagen etter hadde jeg heller ikke godfølelsen, heller omvendt. Rolig med en kompis, 6 km på 5:30 fart med 124 i snittpuls.

Onsdag følte jeg meg heller ikke så bra i starten av økta, men ved at jeg hadde 100 meter stigningsdrag midt i økta hjalp veldig. (etter hver km etter 6.). Økta ble 50 min og 5:20 i snittfart.

Torsdag var det tid for intervall igjen. Denne gangen rundt bugårdsdammen i sandefjord. Det ble en tung økt på løsgrusen. 3 x 2000 meter på snitt 7:30.IMG_1180

Fredag var det en kort 6 kilometer før både frokost og Stavernfestivalen! Sliten i legga etter å ha hoppet så mye.

Lørdag var det tid for en rolig 10K alene. snitt på 4:47per / km med 145 i snittpuls.

Avsluttet uka på en avslappende måte med veldig rolig økt på stier i skogen, dette for å ikke bli for opphengt i fart. Fikk meg en bra økt på akkurat 60 min.

 
By |juli 20th, 2019|Morten Haflan|0 Comments

Tilbake på Strava

Etter en lang pause fra Strava (mest grunnet lite motivasjon til å legge ut og skrive på alle øktene, men også pga akkiles), er jeg endelig tilbake igjen. Treningen blir som vanlig, men nå kan flere se på arbeidet.

Denne uka var det på tide med en nokså hard uke, samtidig som jeg skulle restituere fIMG_1138ra søndagens løp og ha overskudd til ny uke på mandag.

Mandag morgen var det 75 min på ElliptiGO utendørs.

Tirsdag morgen ble det o-teknisk langtur, klokket inn på 2,5 time!

Onsdag morgen tok jeg en morgentur, endte med 7 kilometer på 30,5 min. Snittpuls på 147. Etter det var det rett på 30 min med svømming, med innlagt 10 min aquajog

Onsdag kveld var planen 6 kilometer, det endte på 25 min. Snittet på 4:13/ per km med 152 i snittpuls. Avsluttet med 4 x 80 meter stigningsdrag i bakke.

Torsdag kveld var det tid for intervall igjen. Denne gangen var det kontrollmålt til meteren, og løypa var 2647 meter lang, denne skulle kjøres 3 ganger. Hadde også målt opp første og siste tusenmeteren så jeg fikk se ca hva jeg lå på. Følte meg veldig bra første og hadde heller ikke overtenning når jeg startet, klokket inn første tusenmeter på 3:41 per/ km og holdt det gjennom hele første draget. Men løypa var relativt tung og litt slitne bein så endte med positiv split på de to neste dragene. Aller siste kilometer av siste på 3:42 og målte 3,5 i laktat rett etter økta, Terskel!!IMG_1164

Fredag kveld var det tid for en 10-kilometer med gutta før Diamond League, klokket inn 42 min og 14 sek med 152 i snittpuls.

Lørdag morgen var det recovery + 8 x motbakkesprint.

Lørdag kveld var det tid for intervall igjen, denne gangen litt fart. 3 x 3 min terskel før 5 x 200 meter med piggsko! Godt sliten etterpå.

Avsluttet uka med 30 min rolig aquajog.

 
By |juli 8th, 2019|Morten Haflan|0 Comments

Sesongpause

Da var det på tide med siste konkurranse i orientering på to gode måneder. Men før det måtte tre norgescupløp gjennomføres. Heldigvis i år var det ikke lenger enn til Larvik. Men det betydde også at terrenget ikke var helt allverden heller. Sprint på fredag, mellomdistanse på lørdag og langdistanse med jaktstart på søndag.

Treningen denne uka hadde gått overraskende bra, og jeg følte meg relativt bra på flere økter.

Mandag morgen hadde jeg en økt som begynner å gå inn i rutine for meg. 3,5 kilometer oppvarming før 10 x 80 meter bakkesprint og deretter 1,5 kilometer nedjogg. Føler også jeg får både overskudd og bedre steg av dette.

Tirsdag kveld hadde jeg en rolig/ moderat 10 kilometer. snittfart på 4:18/ per km, og snittpuls på 152.

Onsdag var det tid for siste intervall før NC. Denne gangen 6 x 830 meter + 2 x 415 meter. Endte med 3,0 i laktat.

Torsdag morgen tok jeg meg en rolig 6 kilometer på kupert sti. 5:08 / per km i snitt.

Fredag kveld var det tid for sprint. Sprinten var veldig preget av skog, og inneholdt en del veivalg med mye grov skog, dette hjalp ikke særlig når jeg hadde asfaltsko. Jeg gjorde en del tabber i starten av løpet og var ikke helt fornøyd med selve løpet, men fikk derimot en ydmyk 17. plass.

Lørdag morgen var det mellomdistanse, planen var å gi alt og kjøre hardt, men løypa var altfor teknisk så jeg falt fort gjennom og endte med å daffe meg gjennom.

Dette gjorde til at jeg startet i fellesstarten på jaktstarten, noe som passet meg greit. Prøvde å ligge blant de tre første hele tiden for å så ta det i spurten. Dette gjorde jeg, men grunnet et uheldig fall 150 meter før mål endte jeg 0,1 sekund bak førstemann på fellesstarten. Men veldig fornøyd med bra hardøkt.IMG_1128 IMG_1126

 
By |juli 7th, 2019|Morten Haflan|0 Comments

Trene mer

Da var Jukola ferdig for i år, og siden distansen i år ikke var altfor stor, kunne jeg tidlig begynne å trene IMG_1119vanlig igjen. En pålagt hviledag på mandag før jeg hadde en terskel-økt på kart. Denne gangen på kart, og distansen var sprint med stort preg av skog. Dette skulle passe godt med tanke på norgescupen som ble en sprint med litt preg av skog.

Treningen denne uken ble veldig bra, selv om jeg gikk på en liten blemme med å ta på meg fotballskoene og spille litt fotball.. Onsdag morgen var det tid for den årlige fotballkampen på Wang. Langrenn mot basis (idrett). Kampen endte med surt tap, men i etterkant har jeg aldri vært så støl i hele kroppen i mitt liv. På kvelden prøvde jeg å sykle vekk syra og minimere eventuelle stølheter som kunne komme.

Torsdag kveld var det på tide å prøve å løpe litt, det føltes helt forferdelig når kroppen var stiv og støl som en stokk, men jobben måtte gjøres. Økten bestod av en rolig 10 kilometer etterfulgt av 10 x 100 meter på snitt 14 sekunder med 60 sek pause. Siden jeg skulle ha konkurranse både fredag og søndag, passet det godt med litt kjapt dagen før for å gjøre klar muskelaturen til enda litt raskere.

Fredag kveld var det hardøkt langsprint på programmet, denne gangen i Skien. Jeg ble ikke helt fornøyd med oppvarmingen, så møtte løpe meg litt inn i løpet for å finne flyten.

Lørdag tok jeg en rolig joggetur før jeg hadde nok en hardøkt på søndag. Følte meg absolutt ikke i slag på søndag, så det ble en ekstremt tung mellomdistanse.

 
By |juli 1st, 2019|Morten Haflan|0 Comments

Jukola 2019

Uke 24 var det klart for Verdens største orientering-stafett i Finland. Og i år som i fjor skulle jeg løpe IMG_1097første-etappe, og denne gangen mot 1973 andre! Altså det var 1974 lag (7 personer på hvert lag).

Treningen mot og før Jukola hadde gått bra, og kroppen føltes relativ grei. Jeg har lenge ofte følt meg veldig tung på trening, men denne uka, når fokuset var å lette på ting, føltes alt mye bedre. Dette gjorde også til at jeg fikk et stort nok  overskudd før Jukola. Uka så slik ut;

Mandag morgen startet med rolig 6 kilometer etterfulgt av tøying.

Mandag kveld var det for første gang på altfor lenge, klart for baneøkt på Greveskogen. 5 x 1000meter + 10 x 200m. Pausene var 75-90sek på 1000-meterne, og 30 sek på 200-meterne. Planen for økta var å starte “rolig”, og øke progressivt utover, men samtidig ikke løpe altfor hardt med mye laktat. Snitt 1000m: 3:35per/km , 200m: 3:05per/km. Fornøyd med bra økt som ikke kostet altfor mye.

Treningen videre handlet om å danne overskudd og holde på det av form jeg hadde. Hill-sprints ble IMG_1096hyppig brukt opp mot løpet på Lørdag kveld. Etappen min start 23:00, og løypa var 10,9 kilometer lang. Det var ikke ekstremt langt men terrenget var tungt og til tider bratt. Løpet gikk ikke så bra for min del, selv om jeg ikke tapte altfor mye. Jeg startet veldig defensivt og prøvde å plukke plasseringer hele tiden og lå på mitt beste rundt 200-300 plass, helt til jeg bommet 6 minutter og tapte fort 320 plasser.. Videre fightet jeg meg oppover igjen, men hadde noen småbommer også. I etterkant litt misfornøyd med resultatet, men en ekstremt verdifull økt i mine øyne. Hadde det vært lett hadde nok alle gjort det.

 
By |juni 25th, 2019|Morten Haflan|0 Comments

Junior-VM testløp..

Forrige uke var det drillet for Junior-VM testløp, der topp 6 sammenlagt skulle senere til Danmark for å løpe. Siden vi konkurrerte mot 19- og 20åringer, var det selvsagt ikke så stor sjans for å pIMG_1038restere bra. Testløpene ble arrangert i Os og i Røros, for meg var det 6 timer kjøring. Siden jeg nylig hadde fått lappen og det ikke passet for andre måtte jeg bruke løpsdagen på fredag til å kjøre i 6 timer, noe som absolutt ikke var ideelt. Dagene før testløpene hadde jeg i etterkant sett som at jeg trente litt for mye, i tillegg til at jeg kjørte opp på løpsdagen, så sto ikke formen til å være der. Dette var veldig dumt og kjedelig.

På fredag var det en tung og litt kjedelig sprint (-4km), i tillegg funket ikke emit-brikken min bra nok, og ble disket for å ikke ha stemplet bra nok.. Føltes greit siden jeg uansett ikke hadde gjort et bra løp.

På lørdag var det duket for langdistanse, følte meg ekstremt lett på oppvarming, og var sikker på at dette skulle bli en bra opplevelse. Halvveis i løpet måtte jeg derimot bryte, kroppen stoppet helt og jeg følte meg dårlig. Skyltes nok mye av lite energi etter løpet i går og lang tid mellom måltidet før konkurransen. Var kjipt å bryte når jeg hadde spart kreftene ganske bra i forkant, og løpt greit før det.IMG_1039

På søndag var det siste dagen å få gjort et fullførende løp på. Mellomdistanse er ikke helt min stil, men jeg fikk avsluttet med et helt greit løp, og lært mye av terrenget og egen kapasitet med tanke på oppladning. Kan ikke treffe hver gang!

 
By |juni 9th, 2019|Morten Haflan|0 Comments

Sesongens mål med sykdom

Det kan ikke alltid gå rette veien. Sånn gikk det hvertfall med tanke på sykdom, halsbetennelsen var så nære slutten på onsdag og torsdag, men kom tilbake på løpsdagen allikevel. Dette førte til et hakk ned i nivå på fysikken, men mest sikkert bedre for psyken. Dette hjalp meg uansett på løpsdagen, psyken.

Norgesmesterskap i Sprint skulle arrangeres lørdag i Oslo´s gater i Nydalen. Først var det kvalifisering, og topp 10 i hvert heat (3 heat) kom videre til finalen. Kvalifisering starter rundt klokken 09:30. Siden jeg sov hjemme måtte jeg opp litt før 6..

Kvalifisering: Oppvarmingen gikk fint, følte meg litt stresset for å få en god lang oppvarming, men fikk bare jogget et kvarter, litt vann og 4 stigningsdrag før jeg måtte sjekke meg inn. Hodet var helt på riktig plass før start, og plutselig var jeg i gang. Jeg startet ganske offensivt, noe som egentlig ikke var planen, men jeg løste de første postene veldig godt og fort, uten å bli så sliten. Videre var det å holde flyten og heller “cruise” videre. Svært lite tidstap, så følte meg relativt safe, men måtte for sikkerhets skyld dra til litt ekstra på slutten for å være helt sikker. Endte som nummer 5 i heatet (av 21) med et relativt safe løp.

Finale: Nå var det bare å kline til. Selv om jeg hadde hatt konstant hodepine siden kvalifiseringsløpet tidlig på morgenen til rett før start. Fikk meg en grei oppvarming og var i riktig modus før start. Finalen var som forventet teknisk vanskelig. Jeg startet ganske hardt og etter 2. post lå jeg på 3. plass! Men i sprint så er ett sekund forskjellen mellom pallplass og ikke. Jeg kom i en grei sone, og banket løs på resten av postene med det jeg kunne fysisk. Jeg var litt for nølende og usikker til å få en bra plassering, men kom meg brukbart gjennom til publikumsposten. I alle løp løper jeg alltid best på slutten, hvertfall i forhold til mange, ved passering arena lå jeg på en dårlig 20. plass, men løypa ble enda vanskeligere etterpå, og jeg greide å snu hodet og pushe enda mer, og løp en veldig bra siste runde. Endte på en nokså solid 12. plass i NM Sprint med sykdom! Ganske fornøyd etter mye opp og ned siste to ukene.IMG_0996 IMG_0993

 
By |maj 26th, 2019|Morten Haflan|0 Comments

Halsbetennelse 1 uke før NM

Ergerlig tidspunkt å bli forkjølet på, men får ikke gjort det så mye med det annet enn å vokte kroppenIMG_0968 24/7 og være forsiktig med alt jeg gjør. Sånn har det pågått hele uka, og jeg sitter igjen med en svak halsbetennelse. Det er kjipt at det er nøyaktig 6 dager til NM sprint og årets mål.. Ved å ha vært sterkt forkjølet hele uka har jeg i tillegg gått glipp av fler intervalløkter, og konkurranse som skulle vært siste sjekk på sprintformen, men shit happens.

Selv om NM sprint henger i en tynn tråd, har jeg ikke gitt opp enda. Mye av sprint-distansen handler om det psykiske og kjappe avgjørelser. Noe man lærer når man ikke får trent vanlig, er at det psykiske blir enda sterkere og jeg får ha fokus på det. Nå jobber jeg på spreng for å bli kvitt halsbetennelsen så fort som mulig så kanskje jeg får kjørt en intervall før NM, det er hvertfall målet.

Uka har vært en av de minst aktive ukene jeg har hatt, dette fordi kroppen trenger hvile for å bli frisk. Jeg har brukt sykkelen en god del mer enn løping, dette fordi da kan jeg holdeIMG_0967 pulsen ekstra ekstra lav.

Denne uka har tilsammen 15 kilometer på beina, sammen med 8 x 100m flyt, og litt over 2 timer styrke, og ca 2 timer sykling. Har prøvd meg på annenhver dag hvile og trening, men finner aldri ut hva som fungerer best.

Neste uke håper jeg å bli helt frisk til onsdag/torsdag slik at jeg får gjennomført en intervall en av de dagene. Til den tid skal jeg gjøre alt jeg kan for å bli frisk.

Bildene er fra økta på onsdag, jogg inkludert 8 x 100 m flyt.

 
By |maj 19th, 2019|Morten Haflan|0 Comments