0251-131040 (08-16)|info@skistart.com

Morten Haflan

Sesongstart!

I morgen søndag er det sesongstart med langdistanse orientering i Østfold. Det blir spennende og sikkert vondt å starte igjen, hvertfall når jeg ikke har hatt hardøkt på altfor lenge grunnet opptrening. Dette var også første uke med helt vanlig trening igjen, men også en veldig veldig rolig uke.

Mandag morgen besto av 30 min rolig (6,3 kilometer) med snittpuls på 145.

Mandag kveld var det på med Mandagsterskel igjen. Denne gangen 20 x dammen (415meter). Bra økt med pause på 30 sekund, snittet på 3:33per/km.

Tirsdag kveld var det litt rolig o-teknikk igjen med 40 min i både mellom- og sprintdistanseløype.

Onsdag morgen var jeg opptatt med tentamen og måtte vente til kvelden for å kunne få i gang en kort og småhard intervall-økt. Økten bestod av oppvarming, 20 min diagonaler (løp på en gressbane, pause på kortsidene, høy fart på diagonalene), 30 min nedjogg. Etterfulgt av styrke og ballspill.IMG_0802 (1)

Torsdag kveld var det tid for en rolig 5k, etterfulgt av 8 x 100meter sprint med 1 min pause. Føltes dårlig, men da kan det bare gå en vei. Etter dette kjørte jeg beinstyrke.

Fredag morgen etter Tentamen, fikk jeg meg en liten oppvarming før enda mer styrke og bevegelighet. Bildet fra økta, gledes til å løpe mer her.

Lørdag morgen tok jeg på meg sykkelskoa for å avbelaste beina litt mindre før morgendagen. Det ble til slutt 62 kilometer på 2 timer og 28 min.

Eneste som gjenstår er søndag morgen, distansen er 7,7 kilometer, og terrenget er tidvis krevende og veldig hardt løpsfysisk. Det blir spennende å se hvor formen ligger etter mye generelt god/grei trening i vinter.  Bildet er fra sykkelturen til Verdens Ende.IMG_0804

 

 
By |april 13th, 2019|Morten Haflan|0 Comments

Ferdig med opptrening Akilles

Nok en treningsuke ferdig, og nok et steg nærmere sesongen. Første uken der alt stemmer med trening og “form”. Gøy også å kunne hele tiden se fremgang, og teste seg på intervall med laktat. Passet å teste laktat på terskeløkt på lørdag rundt Bugårdsdammen i Sandefjord. Aller siste uke med opptrening av akkiles med tanke på mengde i intervall, gledes til neste uke!

Mandag morgen fikk jeg løpt 8 kilometer med 4 x 12-15 sekunders stigningsdrag. Tempoet var 4:45per/km med snittpuls på 144.

Mandag kveld var det Intervall terskel igjen rundt vanlige andredammen i Tønsberg, som hver mandag (og onsdag). 4-minuttere stod på programmet, grunnet opptrening av akilles ble det bare 6 stk.

Tirsdag kveld fikk jeg løpt rolig 30 min i 6 kilometer. Snittpuls på 140, men litt sliten etter gårsdagen.

Onsdag morgen var det tid for bakke-intervall. 200-meter stod på programmet, men intensiteten skulle ikke være like høy som bakkeløp. Derfor var pausene litt kortere (60 sek). Snittet på 41 sek. 15 ganger opp og ned.

Torsdag kveld var det på tide med en rolig løpetur på 45 min. Siden jeg nylig hadde fått lappen tok jeg kjøreturen til der NM terrengløp skulle arrangeres lørdagen og løp i en veldig kupert løype. Fikk derfor bare litt over 8 kilometer med snittpuls på 133.

Fredag morgen var det vanlig drill, men siden dagen hadde gått til studiedag, tok vi oss friheten til 6 kilometer oppvarming.

Lørdag morgen var det klart for terskel og 400-metere i Sandefjord. økta var delt i to med 10 min pause mellom hver (grunnet måling av laktat og 1 kilometer til tartanbane). 3x1200meter grus på snitt 4:25 sek, etter 3 drag målte jeg 3,2 i laktat. (der jeg skal ligge på terskel – 3:40per/km). Etter 1 kilometer var det klart for 4×400 meter med 30 sek pause. Løp disse på snitt 82 sek med ikke så altfor høyt stressnivå. Bra økt! Bildene herfra.

Søndag morgen ble det rolig “langtur” på sykkel, 90 min lett/moderat.IMG_0784 IMG_0783

 
By |april 7th, 2019|Morten Haflan|0 Comments

Time to get serious

Nok en uke i boka, med delvis god trening. Startet uka med god mengde, og gikk lettere utover uken siden uken skulle være veldig lett. Avsluttet uka med bursdag og tidenes beste gave man kan få..  Laktatmåler!  Med dette kan jeg endelig være helt sikker på at jeg trener riktig intensitet på intervalløkter (terskel osv).

Rolig uke så derfor slik ut:

Mandag morgen var det rolig 8 kilometer på sti i skogen, mykt og bra for beina. Etter økta kjørte jeg 40 min med effektiv tøying på hver kroppsdel som trengte det. (8.20 km – 41 min=

Mandag kveld var det 5-minuttere på programmet sammen med Friidretten. Siden jeg fortsatt er i opptreningsfasen måtte jeg nøye meg med bare 4 5-minuttere.. selv om jeg veldig ville kjøre flere. (Tilsammen 11,5 kilometer).

Tirsdag morgen ble det tøye-spesifikk trening med en ekspert-trener på skolen. 55 minutter med effektiv tøying.

Tirsdag kveld tok jeg en liten kjøretur til et nære-området for å løpe på et mindre kjedelig men skånsom sti. Ble tilsammen 8,5 kilometer progressivt på ca 45 minutter. Avsluttet selvfølgelig med stigningsdrag.

Onsdag morgen var det tid for intervaller rundt dammen (415.420 meter). Måtte nøye meg med 6 stykker..

Onsdag kveld var det rolig restjogg 6 kilometer, kroppen føltes fæl ut. Men fikk avsluttet økta med 1 time bra styrke.

Torsdag måtte jeg ta fri fra løping og hive meg på grusraceren min for litt avkobling. Planen var 2 timer, og det ble 45 kilometer.

Fredag morgen som alle andre fredager. Startet med oppvarming før 45 minutter med løpsdrill og styrke etterpå.

Lørdag morgen var det tid for en kort mellomdistanse-økt med flyt-tempo (orientering). Prøvde å finne flyten, men løp stadig for langt og for fort, men alt i alt gøy å starte sesongen igjen!

Søndag var det hvile eller lett jogg på programmet. Følte meg vrien i halsen så valgte å stå av (hadde også 2,0 i hvilekatat…) Bildene er fra 18-års gaven.IMG_0769 IMG_0768

 

 
By |mars 31st, 2019|Morten Haflan|0 Comments

Knock-out Sprint

Uke 12 begynner nå å bli ferdig, og jobben mot en bra sesong er pågående. Kroppen virker fortsatt helt greit, beina er litt slitne etter mye arbeid på asfalt, men det går fremover og alt føles relativt bra. Siden jeg nå har unngått sykdom en god stund, fikk jeg endelig prøvd en ordentlig hardøkt igjen. Denne gangen med Sprint der Knock-out SprinIMG_0334t sto på programmet. Det var gøy å løpe hardt i høyt tempo igjen, og å få teste seg mot de andre i kretsen med forskjellige aldre i konkurranse-fart.

Mandag morgen: Intervall terskel 8 x 3 min p=1min. Startet enkelt på 16km/t første 4 dragene, og økte til 16,5km/t på siste 4. Føltes greit, men litt tung på en mandag morgen. Etterfulgt av beinstyrke og tøying. (Bilde derfra)

Mandag kveld: Rolig 30 min (6,45km – 4:46per/km – 140 snittpuls) + 4 stigningsløp.

Tirsdag kveld: Progressiv 10-kilometer. (4:22per/km – 153 snittpuls).

Onsdag morgen: Intervall terskel 14 x 420meter – p=30sek, på gjørme/våt grus. (Snittet på 87 sekunder). Etterfulgt av lang tøying.

Torsdag kveld: Progressiv 8,5 kilometer. Alt kjentes bra ut så ble flyt-fart på 4:10per/km snitt. Glemte heldigvis pulsbelte:)

Fredag morgen: 4 kilometer oppvarming, før 45 minutter med løpsdrill og avsluttet med litt basket.

Lørdag morgen: På med konkurranse-skoa og på tide med hardøkt. Startet med 3,5 kilometer veldig rolig oppvarming med 4 stigningsløp. Økten var delt opp i en prolog, semifinale og finale. Prologen var 1,3 km med mye bakker, semien var 0,8km og finalen var 0,7km. Pausene var på omtrent 20min. Jeg startet ganske hardt på prologen og skaffet meg tidlig en god luke, men etterhvert mot slutten mistet jeg litt hodet og endte på 3. plass der. Semifinalen tok jeg det lugnt, og ventet litt bak 1. og 2. plassen før jeg la inn spurt på slutten til en 2. plass. Finalen var kort og der var det bare å gi alt man hadde, jeg mistet hodet tidlig og måtte løpe meg opp etter å ha mistet mange sekunder i starten, men fikk spurtet meg inn til en 2. plass. Gøy å være i gang igjen! (bilde derfra)IMG_0341

Søndag morgen: Rolig o-teknisk økt i nærområdet – 70min.

 
By |mars 24th, 2019|Morten Haflan|0 Comments

Rolig treningsuke

Nok en uke over, og nok en uke med relativt lovende trening. Deilig å få trent ordentlig når alt bare stemmer og det går av seg selv. Pulsen og efforten begynner å lavere seg på turer under 4:45per/km igjen nå. Ikke følt meg helt tilbake i vanlig trening siden Januar, så denne uken kjentes bra.

Denne uken ble det tilsammen bare 70 kilometer, siden jeg valgte å avslutte uken med alternativ “langtur” istedenfor for langtur løping, siden jeg skal starte neste uke med intervall på morgenen.

Mandag morgen startet jeg med en rolig 8 kilometer på 41 minutter, etterfulgt av beinstyrke og tøying. Mandag kveld var jeg fortsatt litt seig etter søndagens moderate langtur, så kjørte intervall på spinningsykkelen (10×2 minuttere), det var kjedelig:)

Tirsdag kveld var det tid for 10k (10,4km – 54 min – 140 snittpuls) i fryktelig storm.

Onsdag morgen var det tid for bakke.. for alle andre. Grunnet plager i akkilesen tidligere ble jeg bedt om å ha flatt på mølla isteden (1%). Her var det 15×1 min med 40 sekunder pause. Intervallene skulle gå helt kontrollert så ble også bedt om å starte på 16km/t og øke annenhvert drag med 0,2km/t. Intervallen gikk veldig bra og kom meg relativt lett gjennom uten for mye laktat. Økten ble avsluttet med tøying.

Onsdag kveld var det på med 8 kilometer hjemmefra igjen (8km – 39:25), etterfulgt av effektiv styrke og tøying.

Torsdag kveld var det klart for en vindfull og rolig 10 kilometer, her føltes alt relativt bra med ydmyke 144 snittpuls! (10km – 4:40per/km)

Fredag morgen var det tid for vanlig fredagsprogram, 3km oppvarming, løpsdrill, styrke og tøying.

Fredag kveld ble det greie 7 kilometer på 31,5 minutter, føltes bra med 145 i snittpuls.

Lørdag morgen var det på med intervall igjen, og denne gangen 30×40/20. Det vil si 40 sekunder insats og 20 sekunder hvile. Føltes helt greit, men ikke veldig bra.

Søndag morgen var det på med alternativt og ski igjen. Siden det begynte å regne og snøen begynte å forsvinne, ble det uakseptabelt å fortsette etter lenger enn én time. Bildene er fra skituren søndag.IMG_0331 IMG_0330

 
By |mars 17th, 2019|Morten Haflan|0 Comments

Uke 10

Uke 10 nærmer seg slutten, en uke hjemme etter en knallbra samling i Spania, Alicante. Denne uken var det fokus på nok hvile og overskudd for å få utbytte av forrige ukes samling. Planen var å gjennomføre litt alternativt, en intervall, en langtur og noen kortere rolige turer.

Uken startet mandag, og vi var fortsatt ikke hjemme. 03:40 gikk alarmen for å stå opp å gjøre seg klar til avreise til der flyet avtar 07:00. Når jeg kom hjem rundt 14:00 var det rett ned på sofaen og sove litt. Mandagen ble derfor en velfortjent hviledag.

Tirsdag morgen var det muligheter for å sove litt lenger, og det nøyt jeg hvert sekund av. På kvelden var det tid forIMG_0318 mølle igjen nå som jeg kom hjem til snø og minusgrader.. Det ble gjennomført en rolig 10 kilometer med av og på i fart (11-14km/t), landet på ca 48 min.

Onsdag morgen var det dags for øvelseskjøring siden jeg snart nærmer 18, glattkjøring på planen. På kvelden derimot var det moderat løping med o-teknisk fellesstart. Føre var veldig trått, så jeg og de andre brøyt etter 3 kilometer før 1 time med generell styrke.

Torsdag var det som vanlig hvile på morgenen, grunnet tung uke forrige uke var det å ta hvile hele dagen og fokusere litt mer på lekser.

Fredag morgen ble det vanlig løpedrill i 45 min med 15 min oppvarming. Det ble også gjennomført 40 min med styrke og tøying.IMG_0303

Lørdag morgen våknet jeg opp til 8m/s og kraftig snø. Uheldigvis hadde jeg ikke tilgang til mølle, så måtte vente et par timer før 4 kilometer oppvarming, deretter 3x4x190 meter bakke i bakken nær meg. Føltes bra å endelig kunne tøye strikken med akkilesen igjen.

Søndag morgen var det klart for hurtig langkjøring med en relativt solid gjeng. 17 kilometer på 1time og 13 min (4:18per/km). Fikk endelig testet to raske briller som jeg har ventet lenge med å løpe med!!

https://www.skistart.com/eng/oakley-radar-path-ev-sapphire-iridium-9208-03.html

https://www.skistart.com/eng/oakley-wind-jacket-20-matte-white-w-prizm-snow-sapph.html

 
By |mars 10th, 2019|Morten Haflan|0 Comments

Spania-samling – 145km

Etter mange ukers venting, var det endelig på tide med Orienteringsamling i Spania, Alicante. Formen var helt grei i forkant, akkilesen var bra og forventningene var store. Øktene var som regel på terreng med sand og mykt underlag.

Uken startet med vekkerklokka på 5:40 på morgenen. Alt var pakket og klart og jeg startet klokka 05:58 for en 6 kilometer før frokost og flyet til Spania (4:36per/km – 27min:40sek). Flyet fikk klokka 11, og vi var fremme 15:20. Etter litt mat og innflytting inn i Bungalower, var det på tide med en rolig 10K (55min).

Tirsdag morgen var det tid for samlingens første o-tekniske økt(9kilometer – 58min). På kvelden var det rolig o-teknisk (10kilometer – 65min).IMG_0285

Onsdag morgen var det tid for samlingsmesterskap, siden det ikke hadde vært lenge siden plagen i akkilesen, måtte jeg holde meg innenfor ca moderat (ca 170 puls), noe som førte til at teknikken satt relativt greit i starten, men løsnet litt på slutten. Ble nummer 6 av 27 på samlingen (fra 17 år og opp mot 26) som jeg ble fornøyd med tanke på hvor lite o-teknisk jeg har drevet med i det siste(12kilometer – 68min). På kvelden ble det litt terping på sprint-teknisk og ekstra jogg(10kilometer – 51min).IMG_0283

Torsdag morgen var det rolig o-teknisk (10kilometer – 61min). På kvelden var det tid for sprint-mesterskap der planen var å ta det relativt moderat. Men sprinten viste seg å være veldig vanskelig så det ble til slutt daffing rundt løypen (resultatliste enda ikke kommet, heldigvis) (8,2 kilometer – 50 min).

Fredag morgen var det tid for dagstur i annerledes terreng (10kilometer – 61min). På ettermiddagen var det økt på et svært bratt terreng (4,4kilometer – 41min). På dagens tredje økt ble det gjennomført en ekstra økt på kartet rett ved Bungalowen (8,1kilometer – 58min).

Lørdag morgen var det på med kontrollerte o-intervaller der pulsen skulle ligge mellom 160-170 i puls(13,2kilometer – 78min). På kvelden var det nok en vanskelig teknisk økt(9,2kilometer – 75min)

Siste dag var det tid for å jage de siste kilometerne på samlingen, hadde min beste rolige økt her (15,1kilometer – 102minutter). På kvelden ble det nok en rolig o-teknisk økt (9,6kilometer – 76minutter).

Tilsammen 145 kilometer denne uken, aldri følt meg så bra etter så mange kilometer, på tide med hvile neste uke hvertfall.

 
By |mars 9th, 2019|Morten Haflan|0 Comments

Ski-uke

Nok en uke med trening gjennomført, og Spania ligger og venter til neste uke (uke 9). Denne uken var det tid for lett uke med lav/lett intensitet og liten mengde løping. Siden det var vinterferie denne uken, tilbringte jeg mesteparten av tiden på hytta med for det meste ski på beina. Her ble det gått en del mil på ski på alt fra -10 grader og tåke til rent påskeføre med + grader. Fikk uansett trent og hvilt bra nok;

Mandag morgen: 83 minutter skate på tørt isete føre, var litt dumt å skate siden det jeg måtte hele tiden være forsiktig og holde meg på beina, men ble til slutt snaue 17,5 kilometer.

Mandag kveld: 45 min jogg i nesten bare oppoverbakke, ble kjørt ned mot dalen for å så løpe oppover til hytta, endte på snaue 7 kilometer med 400 høydemeter, helt rolig tur.

Tirdag morgen: langtur klassisk. Siden det ikke er altfor lenge til sesongen starter, var det ikke vits å overdrive med lengde, planen var 2timer-2,5time. Endte på 2timer:17minutter på 28 kilometer med litt over 500 høydemeter. Bra økt, men dårlig føre nok en gang.

Onsdag morgen: BBA 8k (Before Breakfast Activity) på 39 minutter. Føltes bra men voldsomt kaldt nede ved dalen (måtte bli kjørt opp og ned).IMG_0274

Onsdag formiddag: En time skate (55min), kjente fortsatt første økt siden jeg bare startet 2.økt 4 timer etter første økt. Fant en fin runde som jeg fløyt bra rundt med skate (bilde 1 derfra).

Torsdag morgen: 2 timer klassisk på strøkent føre (bilde 2 derfra), føltes bra men jeg skulle gå veldig veldig rolig (124 snittpuls) – 21.8km på 1:56.

Fredag morgen: 90 min skate på drømmeføre for skate! føltes helt villt bra og gikk fort uten å trøkke så mye. Samme runde som gårsdagen (21,8km) på 87 min ble under 4:00per/km. 400 høydemeter tilsammen.IMG_0264

Lørdag morgen: rolig 6k langs stranda +  litt ekstra styrke. Klar for Spania på mandag!

 
By |februari 24th, 2019|Morten Haflan|0 Comments

Ikke noe mer akkiles-plager

Da var det på igjen med ny uke, og mer trening, for å ikke si mer løping på beina. Etter en god del tåhev og forebyggende øvelser for akkiles og bein – er jeg endelig tilbake til nesten helt vanlig trening igjen. Må selvfølgelig starte rolig og progressivt, men jeg er en uke nærmere sesong og to uker fra treningsamling i Alicante i Spania med Wang Toppidrett. Det er gøy å jobbe mot noe også kjenner du at arbeidet ditt har noe for seg, med andre ord så er det gøy å løpe vanlig igjen.

Uansett så måtte en til uke med trening gjennomføres:

Mandag morgen var det på med løpe-skoa igjen, 20 min mølle etterfulgt av 20 min ellipse. Fått beskjed av fysiot at jeg må starte på veldig lav fart, dermed første 10 min på 10km/t, før jeg satte på 5 minutter med 12km/t og deretter 13,4km/t. Føltes veldig bra ut og gøy å løpe uten å tenke for mye på akkilesen. Litt tøy etterpå.Skjermbilde

Mandag kveld var det tid for “Mandagsterskel” med 6x5min med 1 min pause, og denne gangen nok en gang på ElliptiGO. Fikk endelig målt laktat (som vist på bildet), så nå vet jeg selvom pulsen er lav, at jeg ligger på terskel.

Tirsdag morgen var det tid for slyngetrening og litt snakk med fysiot.

Tirsdag kveld var det mer rehab og forebyggende med 20 min jogg (4:57per/km snitt – 140 snittpuls) etterfulgt av langt program med styrke.

Onsdag morgen var det nok en gang tid for mer mølle, denne gangen var det 6km som var planen. Endte opp med 6km på 29 min, avsluttet siste 10 min på 13,4km/t (som er 4:30per/km). Etterfulgt av tøying.

Onsdag kveld ville jeg teste akkilesen litt. Sprintøkt sammen med en 800-meter Skjermbilde 2løper. 15 min oppvarming løp, 15 min drill, deretter 30 min med sprinter (brukte joggesko istedenfor piggsko). Det gikk overraskende bra! (Andre bildet er derfra)

Torsdag kveld var det tid for 6 kilometer igjen, denne gangen på 31 min eterfulgt av styrke for bein og akkiles.

Fredag morgen: Vanlig drill-program, denne gangen uten noen smerter!

Lørdag morgen var det planlagt 8km, dette ble gjort på 35 min (snitt 4:22per/km) fordi jeg følte meg veldig bra!

 
By |februari 17th, 2019|Morten Haflan|0 Comments

Opptrening Akkiles

Mandag morgen hadde jeg for første gang på mange år hatt en hel uke uten løping, det føltes både bra og dårlig. Gladnyheten fra fysioterapauten tirsdag morgen var selvfølgelig at jeg kunne veldig forsiktig begynne å løpe igjen. Jeg hadde telt 216 timer uten løping.. Selv om jeg ble anbefalt å starte på gangfart+ (6-8km/t), valgte jeg fort 10km/t. Det gikk fint første 5 min med det, før jeg satt på en til fem-minutter på 13,5km/t denne ga ngen. Planen var 10 minutter, og jeg kjente kun svak smerte/kjensel av akkilesen siste to minuttene, det var en start. Da var opptrening med akkiles-plagen startet og kan begynne å rette fokuset mot sesongens mål. Selv om plagen ikke plager lenger, er det viktig å trå forsiktig frem, derfor ble det helt hvile på torsdag for at beina skulle få nok restitusjon og reparere seg selv. Trente fortsatt 50/50 alternativt og løping, håper på 70% løping  og bare 30% alternativt neste uke.IMG_0194IMG_0191

Uken min så slik ut:

Mandag morgen: Langrenn klassisk (begge bildene derfra). hoveddelen var hurtighet i motbakke (10 x 15-20sek). Tilsammen litt over 10 kilometer.

Mandag kveld: hvile (tåhev)

Tirsdag morgen: slyngetrening med fysioterapeut. + gladnyheten.

Tirsdag kveld: hvile (tåhev)

Onsdag morgen: 10 min jogg + beinstyrke 30 min.

Onsdag kveld: hvile (tåhev)

Torsdag kveld: hvile (tåhev)

Fredag morgen: 15 min oppvarming jogg, 48 min løpsdrill, tøying og enda mer tåhev.

Lørdag morgen: 1 time og 50 min langrenn klassisk i regnet. Veldig dårlig føre, klister og null glid, men jobben må gjøres. Avsluttet med 10 min (2,2km jogg).

Søndag morgen: 30 min jogg tilsammen, fordelt på tre underlag; 8 min jogg til plen med 10cm snø, 12 min jogg på snø, deretter 8 min jogg hjem. Kjente bare svakt svakt i akkiles siste 6 minutter. Dette blir bra.

 

 
By |februari 10th, 2019|Morten Haflan|0 Comments

Uke 5 – alternativt

Ny uke, nye muligheter.. Eller jeg vet ikke helt. Litt stopp på løpinga, nå som jeg fikk beskjed denne uka at jeg skal gi den svakt bettente akkilesen fred i 2 uker, før jeg løper noe særlig. Føler meg allerede veldig mye bedre i både kropp og akkiles med nesten en hel uke alternativt, og mye ski. Og mer ski skal det bli neste uke. Startet mandagen med en små-dum 8-kilometer på beina. Kjente meg ikke noe bedre i akkiles og var ganske stinn i leggen gjennom hele løpeturen, selv om det var deilig å løpe igjen.

Den alternative uken så slik ut:

Mandag morgen ble det 8 kilometer på 40 min. Stinn i leggen og verre/ikke noe bedre i akkilesen.

Mandag kveld ble det terskel på ElliptiGO. 10 x 3 min med 1 min aktiv pause.

Tirsdag morgen var det bevegelighet i slynga. Fikk også snakket med fysioterapeut.

Onsdag morgen var det intervall 10x3min på vanlig ellipse. første økt på ellipse med ganske høy puls.

Torsdag var det fri.

Fredag morgen ble det vanlig drillprogrammet. Dette fordi akkilesen ikke har vært i veien når jeg tidligere har kjent det i akkilesen.

Lørdag morgen var det tid for alternativt typ ski. Siden jeg nylig hadde gått i innkjøp med kombisko, var det klart for skate-økt. 90 min skate moderat sto på programmet.IMG_0196

Søndag morgen var det klart for langtur på ski. Planen var 50/50 klassiIMG_0193sk og skate. Men siden føret bydde på problemer ble det til slutt 35% klassisk og 65% skate. Til sammen 33kilometer på 2timer og 50 min.

Begge bildene er fra søndag morgen klokken 08:30.

 
By |februari 3rd, 2019|Morten Haflan|0 Comments

Ski-samling på Rauland

Nok en uke går mot slutten. Som vanlig har jeg vært litt for hard på gassen, og startet med for mye belastning på akillesen denne uka. Det er dumt, men det er veldig vanskelig å holde igjen når man først føler seg bra. Startet selvfølgelig ganske rolig med bare en løpe-økt på mandag, men selv om jeg kjente det svakt på tirsdag, måtte jeg unne meg en rolig løpetur tirsdag morgen som førte til større smerter. Dermed var også onsdags-intervallen på beina spolert. Dette er den økten som ofte er den aller viktigste for min del. En liten fordel med at jeg fikk testet akillesen ordentlig, var at jeg hadde ski-samling fra fredag til søndag. Dette gjorde at jeg fikk gått alternativt, med god trening som også passer til løping.

Uken min så slik ut:

Mandag morgen: Intervall Terskel – 20×45/15 utendørs, litt glatt og vind, men deilig å kunne løpe ute igjen!

Mandag kveld: Intervall Terskel – 6x5min på ElliptiGO (Ellipsesykkel), med oppvarming på mølle.

Tirsdag morgen: Planen var 8km rolig, men ble kun 6km utendørs grunnet IMG_0162akillesen.

Onsdag kveld: Intervall Terskel – 8x4min på ElliptiGO. Både oppvarming og nedjogg på mølla.

Torsdag: Hvile – grunnet lett uke.

Fredag morgen:  3km oppvarming, Drill, styrke og tøying.

Fredag Kveld: Rolig skøyting i veldig dårlig føre. Bildet 1 er derfra. Måtte gå egne løyper med lykt – 50 min.

Lørdag morgen: Langtur Klassisk – 23km – 2t:20min. Veldig dårlig før IMG_0171e, mange høydemeter, null glid..

Søndag morgen: Enda en Langtur Klassisk – 22,5km – 2t:12min. Litt bedre følelse, men måtte brøyte vei selv mesteparten av veien. Uansett gøy med ski-samling!

 
By |januari 27th, 2019|Morten Haflan|0 Comments

Uke 3 – Ellipse..

Da var det fort en ny uke, med bra trening. Ingen sykdom, ingen skader… Nesten. Mandag morgen følte jeg meg litt støl / uvandt i akkilesen. Valgte å la det gå, men kjente det igjen på tirsdag. På onsdag ble siste intervall på beina gjennomført denne uken. Senere den kvelden kjente jeg at det ble verre og verre, og akkilesen kjentes ut som kram snø.. Betennelse i akkilesen var det. Dette medførte til alternativ trening på ellipse (ellipsesykkel ElliptiGO på bildet) på torsdag. Her fikk jeg også snakket med en trener som også er lege, og fikk beskjed om å ta det med ro, og tøye den. Dagen etter, på fredagen, var det ikke mye bedre, men fikk beskjed om at jeg kunne ta tåhev. Lørdag og søndag ble ogsIMG_0126å alternativt, så håper og tror at mandag blir det vanlig løping på beina igjen!

Uken så slik ut:

Mandag morgen: Terskel intervall – 30×45/15 @16-17km/t .

Tirsdag morgen: 8 km moderat – 4:32per/km

Onsdag morgen: Intervall terskel @16-17km/t

Torsdag kveld: En time rolig på ElliptiGO. første gang jeg prøvde den, føltes bra i akkilesen også.

Fredag morgen: Vanlig drillprogram i 50 min. Fikk testet akkilesen på oppvarming (3km), føltes ganske greit.

Lørdag morgen: 4×10 min på ElliptiGO. skulle ha terskel men var vanskelig å ha terskel, ble enten submax eller lavterskel.  Det ble submax og vanvittig syrefest! Gøy og på tide med hardøkt, nå som jeg har slitet med sykdom en stund.

Søndag morgen: Dedikert langtur klassisk på morgenen før andre mosjonister tar seg ut i løypa. 3 mil på drøye to timer var gøy i godt selskap. Bildet fra turen.IMG_0139

 
By |januari 20th, 2019|Morten Haflan|0 Comments

Uke 2

Uke 2 av 2019 i gang, og nesten fullt i gang igjen etter altfor mye trøbbel med sykdom. Kanskje det verste med å være syk er å måtte holde igjen. Det sitter alltid langt inne for meg å droppe økter for å heller ta det med ro. Men det må til noen ganger, så hvis jeg blir bedre av det så må det bare til. Ikke helt fornøyd med denne uken heller, fikk litt vondt i halsen tidlig i uka så bestemte for å riste det helt av meg, istedenfor risikere å bli forkjøla igjen. Denne uken var det fokus på å øke 5-10 minutter på rolige turer, dermed få ca 80 km denne uka.. men siden den forstyrrende halsen kom på tirsdag, valgte jeg å stå over to økter på onsdag og en på torsdag.

Mandagen startet bra med intervaller på morgenen og rolig på kvelden. Intervall: 30×45/15 på mølle. fra 16km/t (3:45per/km) til 17km/t (3:31per/km) med makspuls på 180. på kvelden ble det snaue 7 kilometer på 34 minutter, føret var dårlig, så burde løpt på mølle istedenfor.

Tirsdagen var det tid for å sette ut poster i terrenget. Det tok cirka en time, farten var grei til å være i terrenget.

Onsdag og torsdag var det helt rolig.

Fredag blir vanligvis de dagene jeg starter opp igjen etter forkjølelse.. ikke at det er så bra, men jeg har alltid god tid på fredager og får dermed bestemt meg gjennom økta hvordan den videre burde være, og få sett hvordan kroppen er. Kroppen responderte veldig bra, og jeg var veldig glad jeg greide å holde meg igjen å ikke trene på onsdag 0g torsdag.

Lørdag fikk jeg startet igjen med å løpe en time ute. 13 kilometer på 58 min. Følte meg veldig bra, men pulsen var veldig voldsom.

Fikk skviset inn en langtur på ski på søndag morgen på 2,5 time. Det ble gått 35 solide kilometer med god gjeng. Gøy å ikke gå alene:) Bildene er fra turen på søndag.IMG_0116IMG_0118

 
By |januari 13th, 2019|Morten Haflan|0 Comments

Uke 1 – 2019

Da var 2018 plutselig historie. Mitt aller beste år noensinne med tanke på trening, og bedre skal det også bli. Litt uheldig med skade tidlig vår i 2018, men det fikset seg fort nok igjen til at jeg ikke trenIMG_0098gte å starte helt på nytt igjen. Også vært veldig heldig med å unngå mye sykdom i år, i forhold til andre år.

Men uken startet på mandag, siste dagen i 2018. Fikk gjennomført en kontrollert terskeløkt på morgenen før festligheter på kvelden. 20×45/15 sto på programmet. Fart fra 15,5-17km/t.

Tirsdag startet i 2019, og på planen sto det 45+ min på programmet. 11km – 4.33per/km fart(50min). Føltes veldig bra, god flyt.

Onsdag morgen: intervall terskel 30×45/15. 45sekunder intensitet, med 15 sekunder pause.

Onsdag kveld: 6km – 4.25per/km. følte meg nok en gang veldig bra, ikke hardt.

Torsdag kveld: 6km rolig – 4.44per/km. snittpuls på 146.

Fredag morgen: vanlig opplegg på skolen igjen. oppvarming, løpsdrill, styrke og tøying.

Lørdag morIMG_0097gen: fellesøkt med orienteringsklubben. Intervall terskel: 10x2min. Lett økt, men følte meg ikke veldig bra pga sår hals.

Søndag: hvile

Det ble en lett start på 2019 med en rolig uke. Ingen hardøkter, og liten mengde. Men siden kroppen har hintet litt til forkjølelse, var det lurt og verdt det. Jeg går nå inn i ny uke med mye overskudd. Det er fortsatt en stund til sesongen, men jeg håper at jeg kanskje kan komme i bedre form ganske fort, så jeg kan levere noen solide resultater i 1500meter innendørs.  Håper å få gjennomført en hardøkt (2x10x200meter bakke) snart, så jeg får vist meg på det beste innendørs. Hvis kroppen ikke virker mot meg og jeg ikke blir smittet, vil det nok være mulig å få gjennomført det lørdag Uke 2.

 
By |januari 6th, 2019|Morten Haflan|0 Comments