0251-131040 (08-16)|[email protected]

Anton Hedlund

Krasslig igen…

Hej ,

Jag har som många andra tillbringat dagen i soffan och kollat på skidor. Jag hade gärna varit på plats i Ulricehamn och kört tävlingarna där, så sjukt mycket folk och grym stämning!

Planen för mig den här helgen var att jag skulle köra två stycken race, jag hade planerat med några andra att vi skulle köra en sprint och ett 10-15 km klassiskt distans race. Men för min egen del blev det varken det ena eller det andra, igår när jag vakna så var jag sjuk.. igen .. inte så farligt med det är var nått i halsen och det är likadant idag. Så sjukt less, vet inte riktigt vad jag gör för fel och det är det som är så frustrerande men jag hoppats att det är kortvarigt så jag hinner komma igång i veckan och få några pass innan SM.. Några bilder ifrån veckans pass.

thumbnail_FullSizeRender

thumbnail_IMG_1615

thumbnail_IMG_1614

tack och Hej !

 
By |januari 22nd, 2017|Anton Hedlund|0 Comments

Bergebo ski weekend / Sprint!

Hej igen, jag lovade ju sist att jag skulle lägga upp lite bilder ifrån Mora pinglan dag 2, men så blev det inte , inte ens ett inlägg blev det!! .. Måste bli ändring på det!
Men jag vann i alla fall Mora Pinglan förra helgen, och det var grymt kul att tävla igen och även om det inte var det mest betydelsefulla loppet så är det ju alltid kul med seger och ett steg i rätt riktning för min del!

I veckan som har varit så gjorde jag och min tränare en träningsplan inför SM som går av stapeln den 1 – 5 Februari i Söderhamn.
Sm är ju ett av säsongen stora mål för mig och den plan som vi har gjort nu, tror jag blir kanon!
Planen är så att jag denna helg skulle få tre stycken bra tävlingar,
Igår Fredag, 15 km Skate/ tränings race.
Idag Lördag, Sprint Skate/ Bergebo ski weekend.
Imorgon Söndag, 10 km Klassiskt/ Bergebo ski weekend.

Och i den näst kommande veckan så har jag ett hårt intervall pass, några väldigt lugna pass och väldigt mycket vila, för att jag sedan nästa helg ska köra två lopp igen.
Ett 10 km skate och ett 10 km Klassiskt.

Tanken med att jag skall köra så här många tävlingar inom en kortare period är för att jag behöver tävla och få pressa kroppen, och jag brukar bli i form av att tävla. Efter nästa helgs lopp så är planen att jag tar en väldigt lugn tränings vecka med lätta lugna pass och låter kroppen hämta hem den hårdare träningen, och efter dom veckorna så står jag förmodligen på start på SM och är i stor form!

aja kanske blev lite rörigt det där men men..

Idag var det i alla fall dags för säsongens första sprint och det var minst lika kul som jag hade förväntat mig. Jag var 4 sekunder bakom Anton Persson Sk Bore i prologen på cirka 2 minuters åkning, vilket är rätt mycket men jag tror det löser sig bara jag får tävla lite mer och får till lite bättre form.
Men jag tog mig till Final och jag var delade etta in på upploppet men jag hade inte någon power i spurten så jag fick vika ner mig mot den tidigare nämnd Anton Persson, Emil Johansson Ik jarl och Johannes Ringsby Sk Bore, så jag slutade fyra bakom dessa starka herrar men det var en fin vinterdag och jag fick ett bra race i kroppe, vilket var planen. Imorgon så väntar det 10 km Klassikt och det är ett rätt tufft start fällt och några tänker nog staka men jag kör med fäste för att få ett riktigt klassiskt lopp inför SM!

thumbnail_IMG_1592
thumbnail_IMG_1591
Foto: Johannes Ringsby

Resultat ifrån dagen.
Det var allt för idag! Tack och hej!

 
By |januari 14th, 2017|Anton Hedlund|0 Comments

Tävlingspremiär – Morapinglan!

Hej igen, det var ett tag sedan sist !!

Den senaste månaden så har allting rullat på bra, jag har kunnat tränat precis det jag har velat och jag har känner att jag har börjat fått en liten grund att stå på igen.
Jag har kört på med rätt så mycket träning, jag fick ihop nästan 60 timmar den förra tränings perioden vilket är helt okej. Förutom lugna pass och intervaller så har jag kört en hel del styrka för att få igång musklerna som har känts/blivit väldigt förslappade av nästan 2 månaders uppehåll.

Men idag så gjorde jag äntligen tävlings premiär i Mora på Morapinglan, och det var grymt kul att få tävla igen!!
10 km skate var det som skulle köras, dom hade fått ihop en 2,4 kilometers slinga som vi fick köra fyra varv på. Det var en rätt så platt bana med några kortare branta backar.
En platt bana kan var jäkligt drygt att köra på, just för att man lär ligga på och skapa fart hela tiden och man får aldrig någon riktigt vila.
Formen fanns inte riktigt där idag, och jag kände mig rätt seg i musklerna och jag fick verkligen kriga för att åka fort. Men jag vann i alla fall dagens race med 11 sekunder före Martin Herbert,Sundbyberg Ik och imorgon så är det jaktstart 10 km klassiskt och jag går ju då ut i ledning med 11 sekunder och jag tänker köra ovallat och staka mig runt. Vi får se hur det artar sig men jag tror det kan bli grymt kul även imorgon!

Då jag har ganska så bra rutin på att vara sjuk längre perioder och att ta mig tillbaka, så känner jag mig ganska trygg i min situation, men dock så känns det ganska så tråkigt att jag missar ett av mina större mål denna säsong som var U23 Vm i Salt lake city. Men det är som det är och jag siktar nu på SM i Söderhamn som går av stapeln i början på Februari, och väl där ska jag vara i grym form!

Jag skriver det här inlägget ifrån en kompis dator och jag fattar mig inte riktigt på den, så jag kan tyvärr inte lägga upp några bilder, men jag får kompensera med att lägga upp en hel drös bilder ifrån morgon dagen!

/ Anton!

 
By |januari 7th, 2017|Anton Hedlund|0 Comments

Intervaller igen !

Hemma i ett vintrigt falun igen, jag kom hem ifrån Idre fjäll i söndags och då hade det snöat cirka två decimeter här hemma i Falun. Riktigt skönt att vintern är här och att det finns längre spår på lugnet att träna på.

Jag körde lite gym och löpning i Måndags och tog en vilodag i Tisdags.
På gymmet kör jag just nu Max styrka och lite stabilitets styrka.
På max styrkan kör jag,
Chins: så många jag kan x3.
Fransk press: 4 repetitioner x3.
Bänkpress: 4 repetitioner x3
På alla övningar kör jag lite lätt vikt några repetitioner som uppvärmning.
Jag brukar även lägga in lite spänst hopp emellan max styrkan och stabilitets styrkan. Tex, jämfotahopp över 6-8st häckar x 4. På stabilitets styrkan kör jag några övningar i Trx och sedan en del andra bål och rygg övningar.
Som skidåkare skulle jag säga att stabilitets styrkan är den viktigaste styrkan, just för att den stärker de små musklerna som gör att man orkar sätta tekniken lättare och inte flaxa i sin åkning så mycket och därmed slösa med energi, Max styrka kör jag för att jag vill bli starkare i mina större muskelgrupper vilket förhoppningsvis ska göra att jag kan åka mer kraftfullt och få ut mer i varje staktag eller skär.
När jag förhoppningsvis snart ska börja tävla så skall jag börja köra en del explosiva styrkeövningar men mer om det då.
Jag har inga bilder ifrån styrkepasset nu, men jag skall försöka få upp några efter nästa pass.

I förmiddags så körde jag mitt första fart pass på nästan 2 månader tror jag och det kändes bra.
Jag körde skate 4 x 10 minuter tröskel, på lugnets konstsnö. Jag fick köra på de 900 meter som funnits sedan november men det gjorde inte allt för mycket. På eftermiddagen så körde jag ett lugnt klassiskt två timmars pass i pannlampsljus på lugnets 10 km spår, dom är packade och rätt hård men inga spår dragna för klassiskt ännu, då det är för lite snö.

Imorgon kör jag ett lugnt pass på förmiddagen och på eftermiddagen så lär jag rycka in på lite jobb åt svärfar, likadant på fredag, men till helgen så blir det dubbel pass både lördag och söndag.

ska%cc%88rmavbild-2016-12-14-kl-22-21-28
ska%cc%88rmavbild-2016-12-14-kl-22-22-35

ska%cc%88rmavbild-2016-12-14-kl-22-22-13

Riktigt fint väder idag! Foto: Johannes Ringsby.
Tack och HEJ!

 
By |december 14th, 2016|Anton Hedlund|0 Comments

Idre fjäll igen !

Hej, sedan det förra inlägget så har kroppen känts bättre och bättre dag för dag, så i veckan som har varit så har jag tränat på lite mer, jag har kört några lugnare pass och lite styrka, fart passen lugnar jag mig med några dagar till, det känns som att jag lär bygga lite ”ny” grund att stå på.

Nu i skrivande stund så befinner jag mig i en liten stuga på Idre fjäll med Lucas Lennartsson. Vi åkte hemifrån Falun igår morse och körde ett lugnt skatepass när vi kom upp, eftermiddags passet blev ett styrke/stakpass. I år har jag börjat köra stabilitets styrka innan stakpassen för att lättare ”hitta” de viktiga magmusklerna som man behöver aktivera, om man vill undvika svank och få ut mer kraft i varje stavtag, vilket jag tycker har funkat bra! 

Under natten så har det kommit en hel del snö så det var rätt segt under förmiddagens pass, jag körde 2 timmar skate och Lucas körde lite intervaller. På eftermiddagen så ska vi köra 1,5 h klassiskt lugnt och i morgon så kör vi två lugna pass innan vi åker hem till Falun igen.

.thumbnail_fullsizerender-1                                                       ska%cc%88rmavbild-2016-12-10-kl-13-39-27

Lite bilder ifrån gårdagens förmiddags pass. Vinter, blå himmel och nollgradigt = Drömmen!  Körde i min Björn Dählie spectrum 2.0 jacka igår, lätt och lite tunnare än de flesta skidjackor men passar perfekt till lite intensivare träning eller dom varmare dagarna.

Det var allt för denna gång Tack och Hej!

 
By |december 10th, 2016|Anton Hedlund|0 Comments

Några dagar på Idre Fjäll !

Hej,

Sedan det senaste inlägget har känslan i kroppen varit nästan detsamma, huvudvärken och känslan av att jag har något i kroppen finns kvar. Men i Onsdags så åkte jag med min sambo Maja upp till Idre fjäll, och eftersom kroppen har känts som den gjort så hade jag inte några större förhoppningarna på att jag skulle träna allt för mycket, planen var mer att jag skulle röra mig lite och testa skidor. Men när jag väl började åka lite så kändes det helt okej och jag har till idag kört fyra lite kortare skidpass. Idag blev det dock lite över två timmar klassiskt på fm och nu på eftermiddagen så skall vi köra styrka.

Det är grymt fina förhållanden här uppe på Idre fjäll just nu cirka 30 cm snö i terrängen och 50 km uppkörda spår, vilket gör att man blir väldigt tränings sugen! För övrigt så bor vi ihop med Simon Andersson och Robin Norum, trevliga killar det! 🙂

Jag och Maja åker hem till Falun i morgon och vad som händer i tränings väg till veckan återstår att se, jag får se hur kroppen reagerar efter de här träningsdagarna men skulle det funka helt okej och inte bli värre än vad det har varit så försöker jag nog träna på lite lätt och ta det dag för dag en tid framöver

thumbnail_img_1317                                                              thumbnail_img_1318

Lite bilder ifrån dagens fm pass, har även testat mina nya carbon pjäxor ifrån Fischer, grymt sköna och lätta, klart bästa klassiska pjäxan jag har testat!

Vi höres! /Anton

 
By |december 3rd, 2016|Anton Hedlund|0 Comments

Tränar igen!

Hej, Dom senaste veckorna har varit riktigt sega för min del. Slutet på oktober och början på november blev inte alls så som jag hade tänk mig. Just nu var planen att jag skulle sitta i en stuga i Bruksvallarna efter säsongens första race, men istället sitter jag hemma i Åshammar hos mina föräldrar.

Jag har börjat träna igång igen lite lätt och det är mitt andra försöka att träna igång efter att jag åkte på årets första förkylning i slutet på oktober och kroppen känns verkligen seg, vilket inte är allt för konstig kanske. Men är det något som jag har lärt mig som skidåkare igenom åren så är det just att komma tillbaka efter sjukdom.

I går sprang jag ett lugnare pass hemma i Åshammars skogarna och idag körde jag ett lugnt pass skate i Högbo bruk på deras 2,1 km konstsnöslinga, det var fina spår och tjock snöbädd trots den senaste veckans varma väder. Imorgon så är planen att jag skall köra ett lugnt löppass med stavar på Fm och styrka på Em och däremellan så kommer jag troligtvis kika på tävlingarna ifrån Bruksvallarna.

thumbnail_img_12561thumbnail_img_12551

Lite bilder ifrån dagens pass, 3 plusgrader och lite regn, men skönt att träna igen.

Hörs !

 
By |november 18th, 2016|Anton Hedlund|0 Comments

Inte som planerat

Hej!

Som jag skrev sist så var ju planen att jag i detta nu skulle vara i Bruksvallarna och göra den sista uppladdningen inför säsongspremiären som är om drygt en vecka i just Bruksvallarna. Men så blev det inte, kroppen var inte helt hundra i måndags och jag beslutade då för att stanna hemma ifrån lägret och försöka komma igång med träningen på hemmaplan istället, vilket går sådär. Jag känner att det fortfarande är något kvar i kroppen sedan förkylningen och har därför tvingats tagit ytterligare några fler vilodagar.

Men igår kände jag att jag behövde röra på mig. Så jag åkte med en vän till Sörskog som ligger cirka 25 minuter i från Falun, vi åkte i lite mer än 1 timme och fick köra i pannlampsljus. Det var 30 cm snö och fina spår för att var November. Det snöade hela passet och det var minus fyra grader, vi hade vallat med  Röd Toko vilket visade sig vara ett bra val. Jag kan verkligen rekommendera Sörskog för er som bor i närheten. Åker man dit nu i November kanske man inte ska ha sina finaste skidor, då det finns risk för en och en annan sten i spåret, men annars är det grymt fina spår och full vinter där uppe.

skidor-so%cc%88rskog-9-16skidor-so%cc%88rskog911-16

Idag är jag varken bättre eller sämre i kroppen, men jag hoppas verkligen att det ger sig snart så jag kan komma igång och förhoppningsvis stå på start i Bruksvallarna på premiären den 18 November.

/ Anton Hedlund

 
By |november 10th, 2016|Anton Hedlund|0 Comments

Anton Hedlund – Första inlägget

Hej!!

Mitt namn är Anton Hedlund, jag är en 22årig längdskidåkare ifrån Åshammar, Gästrikland. Jag har åkt skidor sedan barnsben och när jag var liten spelade jag också fotboll och innebandy.

Gymnasieåren tillbringade jag i Mora på Mora skidgymnasium där jag läste byggprogrammet. Gymnasiet och Juniortiden var en tid då jag hade väldigt mycket sjukdoms problem, men jag krigade vidare och fick med mig en del resultat ifrån skidspåret som gjorde att jag ville fortsätta med längdskidor, bland annat så fick jag åka på Junior VM i Val di Fiemme, vilket så klart var en stor motivationsboost, väl där så slutade det med ett tråkigt fall i kvartsfinalen..

Efter fyra fina år i Mora så flyttade jag och min flickvän, Maja Dahlqvist, till Falun där vi nu har bott i lite mer än två år. Sommaren efter gymnasiet så var jag ofta sjuk och kunde inte träna något alls, tillslut så fick jag kontakt med en person som håller på med kinesiologi i Stockholm, han hjälpte mig att få kroppen i balans och tillslut så var jag frisk och kunde då börja träna som jag ville.

Fjolårets säsong var en helt okej säsong för min egen del. Höjdpunkten var SM stafetten i Piteå där vi tog ett silver med min klubb Falun Borlänge SK. Jag blev även uttagen till U23 Vm i Rumänien men två dagar innan avfärd så slog säsongens första förkylning till och jag fick stanna hemma vilket var väldigt surt.

Men nu är jag här och jag har gjort min bästa tränings sommar någonsin, Just nu har jag dock börjat träna igång efter ett två veckors uppehåll då jag tog några vilodagar som oturligt nog följdes upp av en veckans förkylning, men nu är jag igång med träningen igen och har idag kört ett 2 timmars A1 löppass på förmiddagen. Kroppen känns helt okej och planen är att åka till Bruksvallarna på säsongens första snöläger tillsammans med Dala Sports Academy på tisdag, där kommer jag att vara ändå fram till säsongs premiären som är den 18 november som i och med det långa tränings uppehållet inte kanske blir vad jag hade velat, men nu som sagt gäller det bara att komma igång med träningen igen och säsongen är ju lång så det ska nog gå bra!

Tack och hej! det var lite snabbfakta om mig, jag kommer att blogga här ett par gånger i veckan framöver då jag har inlett ett samarbete med skistart.com. Kul tycker jag, hoppas ni också tycker det!

Anton.H

Foto: Pontus Hermansson

Bild ifrån dagens löp pass i Faluns snöiga skogar, testade även min nya Björn Dählie jacka,      den var grymt skön!

 
By |november 6th, 2016|Anton Hedlund|0 Comments