0251-131040 (08-16)|info@skistart.com

Övrigt

Lofsdalen & Norge Cup i Lygna

Hallå!

Nu är jag tillbaka i Falun efter en vecka i Lofsdalen inklusive en sväng till Norge. Det var förra helgen som jag drog norrut till vintern och vår stuga återigen. Trivs bra där och speciellt nu, då det snarare är höstväder i Falun. Det blev liksom aldrig någon vinter här. Inte än iallafall.

Jag fick sällskap av Filip Danielsson vilket var väldigt trevligt, tror inte det finns någon stabilare sparringpartner. Dessutom har vi väldigt kul ihop :)

B87C08E1-D9F6-405B-8B4E-0CB17C91CAE8

Efter veckan i Lofsdalen drog jag till Lygna i Norge med farsan för att tävla i norgecupen. Det var som på den gamla goa tiden när det bara var jag och farsan som var ute på turné, vilket var väldigt kul! Jag körde sprint på fredagen och 15km fritt på lördagen, men tyvärr blev det två rejäla pungsparkar. Farsan hade inget bjudväder att valla till… 4+ och regn. Det var rena slaskföre. Vi missade rejält vallamässigt på fredagen, och på lördagen var det mer jag som ska presterade dåligt. Har inte lärt mig att åka i sådant före än, så det får bli övning på det framför!

Nu till helgen tar jag nya tag och hoppas på snabbare skidor och piggare kropp då det vankas sverigecup i höstgröna Falun!
Vi hörs // Pontus

 

 

 

 
By |januari 20th, 2020|Övrigt|0 Comments

Stafett, lussebullar & mer snö!

Det började kännas i kroppen att vi kört på i två dagar. Det tar alltid ett tag innan man blir van vid skidåkning då vi bara körtkockspsrk, cyklat och sprungit sista tiden. Helt andra muskler som används och man spänner sig lite i början då det alltid känns lite ovant i början av säsongen.

15A90EEC-E11E-4100-AB96-3C92D9433372
sista dagen på lägret och det vara dax för stafett! Vi delades in i lag och jag och Kajsa hamnade i varsitt lag, extra taggade såklart då vi båda vill vinna. Pappa, Kajsa och jag lottade sen hundar och jag drog väl nitlotten kan man säga och fick Odin haha… Odin kan vara klart bäst men motivationen är inte alltid på topp och då kan han vara mindre kul att ha i snöret framför sig. Kajsa fick Izak och pappa Lupo. Nitro fick vila från stafetten då han känns lite för orutinerat för masstart än.
Både jag och Kajsa körde starten så det blev ju horn i pannan direkt från start. Man tänker att det bara är en plojstafett innan men när man väl kör så är det på fullaste allvar.
stafetten gick till så att det var två stycken i varje lag och vi skulle köra 3x1km var och växla mellan.
Jag fick ett skitstopp med Odin första varvet så tappade lite där men vi körde sen ikapp nästan all den tappade tiden. Vi hade sen häng på Kajsa som låg först både varv två och varv tre, Odin gjorde sitt livs tävling tror jag. Det var sen bara någon meter som skilde oss från Kajsas lag som vann tävlingen. Juniorlagen kom etta, tvåa och trea och sen kom seniorlagen placerade efter det.

Superrolig tävlingsform och hundarna blir grymt taggade av de korta snabba varven. Roligaste var ändå att se hur roligt Odin tyckte det var, kort och snabbt är tydligen hans grej…han älskar ju när det är mycket folk och hundar i spåret då tar han i som allra bäst!
Kajsa körde Nitro efter tävlingen och han går snabbt framåt, det är roligt att se hur han utvecklats nu på bara några dagar.
Det var egentligen teknikpass oxå på em men vi packade, städade ur och åkte hem istället. Resan var så lång och vi ville inte komma hem mitt i natten. Östersunds Draghundsklubb hade verkligen lyckats fixa ett roligt och lärorikt läger, tack, vi kommer tillbaka!

Väl hemma så har vi haft lite omväxlande med snö och regn, så vinter med skidspår en dag och nästan barmark nästa. Nu är det iaf vitt överallt och vi har äntligen fått en jättefin vinter som jag hoppas ska stanna.

Som vanligt närmar sig julen med stormsteg och lussebullar, kola och klappar ska slås in sista kvällen. Det är tradition… Nu ska vi njuta av ledighet och ladda upp med så mycket dagsljus som möjligt! Vi vill passa på att önska er alla en god jul & ett gott nytt nytt år!
7E935532-151F-4800-A3FD-438ACF894879

 
By |december 25th, 2019|Frölén, Övrigt|0 Comments

Julmys och Träningsmys

Hejsan på er!

Hur är läget med er? Sju dagar kvar till julafton är ni spända på att se vad tomten kan komma med? Jag längtar iaf tills julafton, inte för tomten skull utan mer för att det är en trevlig dag. Julafton för mig är att umgås med familjen och äta gott. Hur har ni tänkt fira eran jul?

Denna hösten har varit ett rent helvete vad det gäller skador. Jag har aldrig haft så mycket problem med kroppen som denna hösten, och andra sidan så har jag aldrig någonsin varit skadad tidigare. Fick som sagt problem med min ljumske efter Lidingö och den har följt med mig hela vägen fram tills för en dryg vecka sedan. Jag fick då av min sjukgymnast att det var okej att börja springa lite lätt igen, Jag började så springa lite korta pass med väldigt lågt tempo, sprang så några dagar och det kändes okej, inte bra men okej. Efter några pass så märkte jag att jag fick extremt ont i baksida låret på det friska benet och det har nu hålla i sig ett tag. Min egen bedömning av det är att jag kanske började lite hårt ändå och har då kompenserat med det friska benet som nu har blivit det kassa benet… Skador är skit!!!

Eftersom jag inte kunnat springa på ett tag har det blivit mestadels styrketräning och en hel del cykling igen, är så skönt att komma ut och cykla längre sträckor med trevligt sällskap, då känns det inte så lånt helt plötsligt. Dock så är inte vinter cykling någon favorit träning. Men jag vet att det är bra att hålla gång hela vintern, för snart kommer våren och sommaren och då gäller det att vara i form. Sedan är det bra med lite längre pass inför Vasaloppet. Hoppas att det snart kommer lite snö här i söder så man kan åka lite skidor igen!

Julklapps tips till någon eller till dig själv:

https://www.skistart.com/swe/vinter/langdskidor/stavar/salomon-s-lab-carbon-kit-blackbl-stavar-140.html

IMG_4035-2

Cykelvasan 2019

IMG_4195

1:a Advent cykling

 

 
By |december 17th, 2019|Övrigt|0 Comments

Läger dag2.

När man är på läger så är det extra lätt att kliva upp på morgonen, allt är så otroligt kul! Teknikträningen startade kl 9, så upp 7.30 för att hinna rasta hundarna ordentligt och äta en rejäl frukost, fast i omvänd ordning. Man vill gärna att frukosten ska hinna landa lite innan skidåkningen.

DCE8E28E-6BB4-4DA8-BC25-D83C2297FED1 16D0A3E0-15C6-4918-B987-2709399A4FA7

Ut i spåren och på med grejorna, vi var redo för att nöta teknik! Teknikpasset var superbra!! Alla vi tre kunde ta åt oss och använda oss av de tips vi fick, riktigt duktiga instruktörer! De var och ”petade” i allas åkning och oj vd nyttiga sånna här pass är, det borde man köra oftare. Rätt trötta både i kropp och knopp så landade vi  i stugan och fick i oss lunch och en skön vila innan hundkörningen.

På lördag em tränade vi hundarna både på omkörningar och varvning. Våra hundar är ju vana vid sånt men lånehunden Nitro har sämre koll, så väldigt bra moment att träna när man är så många ekipage. Nitro skötte det efter lite träning exemplariskt! Han har nu börjat förstå att det här med drag är jätteroligt! Ivrigare för varje gång han är vid spåret. Vi körde på en 5km slinga så 2varv med varje hund och många ekipage snurrade runt den. Perfekt träning!
när vi tränat klart så var det bokat finmiddag på lokal. Så hem och snygga till dig lite och den iväg. Fantastiskt god mat och sen var man lättvaggad…lite umgåsning med alla andra men ändå en tidig kväll, alla var rätt så slitna. sista dagen med stafett kvar…

just fått hem dessa toppenskor!! 

IMG_1350

 
By |december 17th, 2019|Övrigt|0 Comments

En dålig helg.. Jag kommer igen!

Detta blir ett kortare blogginlägg.

Det blev en dålig helg i Idre. Riktigt dålig. Orsaken är lite oklar, vet faktiskt inte varför. Troligtvis på grund av mycket jobb, och eventuellt någon skit i magen. Hade ingen ork, och åkte därför hem efter lördagens sprint. Nu tar jag ett litet break från skidåkningen, gör klart mitt jobb. Sen när jag kan släppa det, tar jag och drar till Lofsdalen och laddar om batterierna. Så efter jul igen kommer jag dra igång med tävlingar.

Vi hörs på söndag igen! / Pontus

DSC00531

Foto: Filip Danielsson

 

 
By |december 13th, 2019|Övrigt, Pontus Hermansson|0 Comments

Ååå vad underbar helg det blev!!

19D3AD4B-EACA-4713-9B84-A2133B29AC0B
I fredagsmorse packade vi in oss i bilen och gasade iväg till Vemdalen. Pappa, jag och syrran. Till snö, perfekta skidspår och massa nya trevliga träningskompisar. Resan var en evighet även för oss som är vana att alltid måsta åka långt… Vi tänkte typ Östersund, och det var väl 2h till innan vi kunde packa oss ur bilen och in i pjäxorna. Något stela, men vilka spår!! Från isigt skitföre överallt med bara is hemma till magiskt fina spår och vintriga omgivningar i Vemdalen.
Läger med Östersunds Draghundsklubb var det som gällde.

Vi skulle träffas och köra med hundarna lite senare på kvällen så det var skönt att ha hunnit finåka lite innan. Man blir ju lätt lite stapplig och har inte det där riktiga flytet första skidturerna varje säsong.

Schemat såg ut så här:

Fredag 6 december
19:00 Samling elljusspåret med hund på spåret (ca 30–45 min).
För de som vill efter hundkörning: Skidor fritt 45–60 min inkl. stakning överkropp (15– 30 min, förslagsvis 3–6 st x 5 min med 1 min vila mellan.

Lördag 7 december
09:00 Teknikträning i 2–3 nivåer. Ca 1,5–2 h.
14:00 Hundlydnad med och utan skidor, följt av 20–60 min gemensam hundkörning gärna på kortare slinga där varvningar ingår.
Valfri egen träning om man önskar.

18:30 Gemensam middag på restaurang ”Husky”.
Kvällen Glöggmys i stugorna

Söndag 8 december
09:00 Träningstävling, stafettform.
13:00 Skidåkning (60–120 min) för den som vill och har möjlighet att stanna kvar. Beroende av intensitet på förmiddagens pass, högintensivt block om totalt 20–30 min. Förslag kan vara 3–6 x 5 min.

Körningen med hund gick bara fint! Nya lånehunden Nitro skötte sig väldigt bra, jag körde honom 5km idag. Det finns lite att jobba på med samspelet, med han drar på riktigt bra! Han kan inte sakta, gå på, höger eller vänster tex. Men nu startar skolan för hans del…

1359D54B-5FC7-44D1-AC49-564C54AF3434

 
By |december 10th, 2019|Övrigt|0 Comments

Skadeproblem

Hej på er! Hur går det med träningen?

För min del är det just nu lite segt med träningen. Har fått problem med min höft så kan inte springa någonting. Problemet kom smygande efter lidingöloppet, och det började egentligen i ljumsken och jag trodde nog mest att det var lite träningsverk. Så jag sprang på som vanligt några mil men kände efter ett tag att detta är något mer långvarigt. Varje gång jag löpt så har jag blivit väldigt stel i höften och blir helt haltande när jag försöker gå.Och det som började i ljumsken har vandrat ut i höften och stramar nu ner i utsida lår ner till knäet. Har nu uppsökt sjukgymnast och ska nu köra lite rehab träning. Därefter ska jag träffa sjukgymnasten igen för att få lite återkoppling på höften.

Eftersom jag inte kan springa nu så tänkte jag att jag skulle börja cykla lite mer, måste ju få lite konditionsträning. Jag har även börjat fundera på att gå och simma lite i simhallen på morgonen innan frukost, för att få en skön start på dagen. tänkte att man kunde simma 1500-2000m. Är ingen duktig simmare så nu har jag chansen när jag inte kan springa att ta dem träningstimmarna till simhallen istället.

Sedan har jag börjat smyg träna lite inför Vasaloppet, har kört några pass i stakmaskinen samt några pass i roddmaskinen. Jag är ju ingen super skidåkare så undrar om ni har några bra tips på träning inför vasan? Funderar på att köpa rullskidor, vad har ni för erfarenheter av det?

Ha det bra!IMG_3634

 
By |november 3rd, 2019|Övrigt|0 Comments

Runneby

Hejsan.

Nu är verkligen hösten här och det är nu mörkare mer än vad det är ljust ute. Det är både tråkigt och lite mysigt på samma gång. Tycker det är så härligt att vara ute när höstlöven börjar bli gula och det är så friskt och skönt ute. Det är verkligen perfekt väder föra att vara ute och jobba i trädgården, gå ut och gå eller bara köra ett härligt träningspass!

För någon vecka sedan så sprang jag ett lopp i min hem kommun som kallas Runneby ett bra namn på en tävling som ligger i just Ronneby. Det finns flera olika distanser allt från 5km till ultra lopp på 6h. Jag ställde upp i ett marathon som också var det första maratonet som anordnats i Ronneby. Det var en trevlig bansträckning som gick genom hela ronneby och längsmed Ronnebyån.  Innan loppet så hade jag verkligen inte någon bra uppladdning. Var också väldigt sent ute att anmäla mig, anmälde mig dagen innan. Kände lite att det får gå som det går medtanke på uppladdningen. Innan start bestämde jag mig att jag skulle försöka hålla ett jämt tempo, och tänkte att ett 4.30 tempo skulle vara lagom. Det var också den första maran som jag sprang så visste inte riktigts hur kroppen skulle reagera. Men det gick helt okej. Jag höll mig till planen och hade ett medeltempo på 4.31 och sprang få in på en tid av 2h och 9 min. Vilket jag nu i efterhand är nöjd med. Så pass nöjd så det räckte till seger vilket var KUL! Kan verkligen rekommendera er att prova springa det loppet.

ha det fint!

 

E219354D-AD45-40F1-8FB9-3230167ACA9D

 
By |oktober 22nd, 2019|Övrigt|0 Comments

Hösten är här, jag drar!

Ännu en vecka och period avklarad, o det känns verkligen som att jag är tillbaka på banan igen. Mycket bra träning, en ork och motivation som inte fanns förra perioden. Nu är även hösten kommen, och för att verkligen komma in i den tuffa höstträningen som innehåller mycket intervall- och fartpass ,så åker jag tillsammans med Filip Danielsson till Kanarieöarna på Tisdag. Vi blir borta en vecka och syftet är att ladda om batterierna, träna lagom mycket,och må gött. Förra året var jag iväg ungefär samma tid som nu, men den gången tränade jag stenhårt och brände mig totalt. Det misstaget gör jag helst inte om igen. IMG_3511

Vi hörs då!

 

 
By |oktober 6th, 2019|Övrigt, Pontus Hermansson|0 Comments

Lidingöloppet!

Hej på er!

Allt bra med er? Med mig är det bara bra! Idag vaknade man till härligt höstväder solen skiner och kylan har kommit! första natten med frost så det var riktigt friskt och härligt när man gick ut idag. Idag blir det lite höst fix med båt OSV!

Förra helgen var det lidingöloppet, ett lopp som jag har sprungit två (2) gånger tidigare. Lidingöloppet ingår också i en svensk klassiker som jag genomfört iår. Det var min tredje svenska klassiker irad! Har blivit lite som en tradition att genomföra dessa loppen under ett år. Tycker det är ganska kul med dem tävlingarna. Blir ju väldigt varierande vad man ska träna när man genomför både, längdskidor, cykling, simning och löpning.

Lidingöloppet då, jag har alltid haft som mål att hela tiden förbättra tiderna på dem olika grenarna! Det hade jag givetvis iår också, mit tidigare pers på lidingöloppet var 2h 22min så hade som mål att springa på 2h 2o min vilket jag inte såg som omöjligt. Dock helgen innan när jag var ute och sprang stig så råkade jag stuka foten, vilket jag aldrig någonsin tidigare gjort. Känner fortfarande av stukningen och nu har det gått 14 dagar sen det hände… Så var ingen optimal uppladdningen, men kände att det fick funka och att det var bara att bita igen och springa på. När jag väl stod på startlinjen så var jag sådär härligt nervös som man brukar vara, så när starskottet gick så sprnga jag bara på! Sprang egentligen bara på inspiration från andra löpare och földe med strömmen vilket funkade bra, första 10 km på 43min 20 km 1h 28 min vilket inebar att jag låg bra till för att plocka silvermedalj! Dock tappade jag vid 25-26 km vilket gjorde att jag missade silvertid med 51 sekunder! SURT!!! Men bara att träna mer backe inför nästa år så tar jag den medaljen då!

IMG_2556

Tack och hej för mig!

 

 

 
By |oktober 6th, 2019|Övrigt|0 Comments

Anmälda till SM!

Tävlingar och mer tävlingar! I helgen har vi varit borta på tävling både lördag och söndag. Det har gått väldigt bra så peppen till SM infann sig såklart… i lördags vann jag min klass och Izak var fantastiskt bra! En hård snabb bana där inte hela hans kapacitet riktigt visade sig då han är en stark hund uppför också. På ett parti var det rätt sandigt och där passade vi på att titta på sandkvaliten väldigt noga…styret vek sig, det tog tvärstopp och jag flög som en projektil. Landade mjukt och konstaterade snabbt att jag levde. Jag fortsatte direkt efter att jag knäckt till styret som var totalt snett… Blev bästa junior och 7a totalt av ALLA som var med och tävlade med cykel, riktigt nöjd!

BA5DCD42-1F3C-4A2E-ACD3-BF1516B0C525

Blev rätt blå på ena benet efter vurpan, jag kände inget just då, hade ju bråttom upp och fortsätta!!  men måste fått en redig smäll på ena knäet, svullen och snyggt lilablå nu.

I söndags var vi på en tävling utanför Umeå, det var drygt 40 startande. Jag cyklade med Izak igen och det var helt andra förutsättningar. Banan var 4.7km och det var en varvning. En perfekt bana för vår starka och snabba kille med branta backar både upp och ner och med tyngre spår. Vi gjorde faktiskt en väldigt bra runda som resulterade i bästa junior och totalt 2a bästa dam!! Riktigt roligt, såå bra trodde jag aldrig att det hade gått.

298DD08E-BFB5-4CA1-BACE-DB3B6D5DC93D

ED54E9B6-9FE2-41A1-A1A2-A8A1A71D1B20

01770A04-79CD-46FC-8928-8964E1552506

Nöjda med helgen så fortsätter vi mot SM med stora steg. Jag är anmäld till cykeln Izak, Kickbike med Lupo och canicross (springa) med Doris och stafett. Odin får vara reserv och kanske hoppa in på stafetten, vi får se.

starten från söndag:

6342D767-6E69-467B-B688-39E592BDB076

Hörs snart igen!

 
By |oktober 3rd, 2019|Frölén, Övrigt|0 Comments

Hillerstorp Adventure Race och stakning med Kulltorpsgänget

En vecka med mycket sol, vind och vatten och en fin ljummen sensommarvecka.
Då förra helgen avslutades med långlopps-SM i Skövde och kroppen var något mör så blev det faktiskt 2 dagars träningsvila och de annars obligatoriska maxstyrkepassen fick farmskjutas till Onsdag och Fredag.
Därimellan ett trevligt stakpass i solkenet i Onsdags tillsammans med Kulltorpsgänget, LAPen och en
Efter ett uppsamlingsvarv på rullskidbanan så stakade vi ut mot Götarp och la en stund i backarna som omger byn. Vi om på en tjyvtränandes Axel som hakade på oss och det blev 3 stycken “naturliga” intervaller. 11, 7 och 3,5 minuter och ganska många höjdmeter. God känsla och bra fart men det kanske mer berodde på att jag för dagen tagit mina lättrullande Elpex 610 med standard 2or. Efter de tävlingar jag kört att jag behöver fila mer på de lättåkta segmenten och att hålla högre fart.

Götarpskrysset.

Götarpskrysset.

Elpex 610, Alpina ECL och Salomon tights.

Elpex 610, Alpina ECL och Salomon tights.

Fredag eftermiddag och kväll spenderades i traktorn och den rådande andraskörden. Men jag hade ju sedan tidigare fixat en startplats till ett 10,5 kilometerslopp i grannbyn och snål smålänning som man är så ringde jag inte syrran för en timmas jour i Valtran medans jag for in till Hillerstorp.
Helt klart sist med att hämta ut nummerlappen och knappt 3 minuters uppvärming innan jag hörde speakern räkna ner från 10 och jag var sist iväg. Letade mig ändå rätt lätt fram genom fältet och tog rygg på några snabba vänner.
Målet för kvällen var att försöka spränga 4:00 minuters gränsen och på denna relativt flacka bana skulle det inte vara omöjligt.
Efter en något för snabb första och andra kilometer i typ 3:40 tempo så hittade jag en fin rytm och det flöt på. Hade det inte varit för de oväntat långa backarna drygt halvvägs in i loppet så hade mitt mål uppfyllt men är ändå nöj med att snittat 4:03. (Officiell tid 41:52 så om banan var 10,5 så har jag det).
Hur som helst ett grymt kul lopp, en riktig folkfest men över 400 deltagare alla klasser inräknat. Mycket tack vare de framträdande storbolagen vi har i byn såsom Thule som bidrog med massa löpare och insamling till välgörande ändamål. Dessutom grymt många fina priser som väskor och takbox.
Min vänner Linus och Evelina Hultegård vann 10,5 kilometersklassen på imponerande tider som väntat då de håller hög nationell klass. Också väldigt roligt att min vän Johan vann 5-kilometersracet.
Sänkte 2 bullens korvar innan jag kastade mig iväg för att spendera resten av kvällen med balklämman på Valtran.

Jag och segraren Linus H som springer för Sävedalen men är bördig från Gnosjö.

Jag och segraren Linus H som springer för Sävedalen men är bördig från Gnosjö.

Linus och Simon är starka!

Linus och Simon är starka!

Nylagen åker.

Nyslagen åker.

I söndags var tanken att staka riktigt riktigt långt på rullskidorna.
Det nio mil långa Klarälvsloppet i Värmland var såklart intressant men passade inte in i kalendern och då krävs ju att man sympatistakar lite extra.
Riktigt så långt blev det inte men vi var ett gott gäng som möttes upp på förmiddagen och tog oss över Norrebohöjderna ner och runt Flaten och tillbaka till Gnosjö via Åsenhöga-Hult.
Och det bästa utav allt var att Viktor och Lina hade tänt grillen och bjöd på korv när vi efter drygt 3,5 timmar rullade in i Gnosjö. Sånt uppskattas! (har tyvärr inga bilder från passet eller grillstunden i solen).

Trots 4 träningsfria dagar denna veckan så summerar jag en grymt bra träningsvecka!

Måndag – vila
Tisdag – typ vila fast några löpimpulser för att skaka liv i benen.
Onsdag – Maxstyrka pass A på Järnlyftet 50 min (morgon), Stakning på Elpex 2or 1:50 h.
Torsdag – vila
Fredag – Maxstryka pass B 50 min (morgon), Löpartävling 10,5 km 41:52 min.
Lördag – Vila
Söndag – Stakning på 4or 3:30 h.
Tot ca 9 tim träning/tävling.

Imorgon Måndag ska vi till Hånger för att lyssna på skidlegenden Jörgen Brink. Det ska bli skoj!

 

 
By |september 25th, 2019|Övrigt|0 Comments

Boreläger check ✔️

Ännu en grym lägervecka med Bore hemma i Torsby avklarad. Vi började lägret förra helgen med att städa efter Torsbymarten (Torsbymarknaden). Därefter blev det en heldag med planering inför säsongen, möte med en mental coach vi tagit in i klubben och mycket fika!

Sen drog lägret igång på riktigt. Jag, Gabriel Thorn och Filip Danielsson fick den stora äran att bo i Rasmus Bloms lägenhet under veckan, då han var iväg på ett annat träningsläger i italienska Livingo. Med på lägret var också de boreåkarna som bor i Torsby på heltid; Oscar OP Persso , Ludwig Luddeyeah Tärning och Lovisa Lojsan Modig.

Det blev ett riktigt fint läger med bra träning, grym mat på restaurang Valbergsängen och skidåkning i skidtunneln. För min del var formen rätt dålig, men kroppen funkar bra och orkade hela lägret, vilket den inte gjort på länge!7F511A10-F730-42AC-8357-E9CFE3C3A5E4

F6DB54B8-D391-40CE-9EBC-7D71D848AAC6

Nu sitter jag i DSA-bussen påväg till Östersund för ännu en lägervecka. Ett läger med 4 race!  Så det ska bli spännande att se om borelägret gett någon form. Känslan just nu är att det kommer gå tungt, men det är ändå lite skitsamma. Så länge jag orkar ta ut mig på alla race utan bli helt bränd så är jag nöjd!

Vi hörs efter lägret så får vi se hur det gick.

Ha de gött! // Pontus

 
By |september 23rd, 2019|Övrigt, Pontus Hermansson|0 Comments

Billingen Rollerski SM 2019

I helgen var det full aktivitet på Billingen. Först och främst vilket ställe det är. Jag hade aldrig varit dit men det är en riktigt läcker platå sisådär 150 meter precis intill Skövde stad.
IMG_1807(1)
Då Henrik, Simon och Johan var anmälda så var valet ganska enkelt att joina dem till Skövde för att köra Billingen Rollerski 45 kilometer. Loppet som dessutom stod som värd för årets SM i långlopp på rullskidor gjorde det ju lite extra kul att deltaga.
Men det verkar gå alldeles för mycket sjukdom här i byn så i lördags när vi snackade ihop oss var det bara jag och Simon som stod redo att tävla. Vi hade flyt och fick skjuts med Bosse som bor i Värnamo och jobbar som marknadschef för Skigo Sverige.
På väg norrut vräkte regnet ner och vinden piskade hårt mot vindrutan. Man kände att detta skulle innebära ett antal DNS.
Men när vi rullade över Billingen ner mot startplatsen i den lilla byn Istrum sprack det upp. Jippi. Visst var det vind i flaggorna så tur att man hade sina tunga stavar.
Låneskidor, glasögon och en lättare uppvärmning innan det var dags att ställa upp på starlinjen. Lite kul att ha sin egen startposition och jag stod i typ 3e led med en åkare vid vardera sida. Pang och vi stakade iväg och ganska direkt letade sig de snabba åkarna fram i 25-mannaklungan och jag tog position i svansen av den. Visst får man en hel del gratis där men trots det så kände jag att det går väl snabbt nu. Efter 4-5 kilometer när Mackan från Lager157 ökar farten, ledet töjs ut och jag flyger av. Stör mig på att jag inte lyckades gå med andra och inte heller tredje klungan men lättare sagt än gjort i efterhand.
Hamndade plötsligt helt ensam efter de runt 20 åkare som jag hade framför mig. Fredrik från Nybro hakade på i en mil men sedan tackade han för sig och jag vred upp farten något fram i den långa motslakan innan 35 kilometer och det var dags att gå in i den häftiga stigningen där man tar runt 100 höjdmeter på 1 kilometer. Fortsatte att staka på men bra känsla och kraft och tog ytterligare någon meter på 5-mannaklungan som jag närmade mig. Väl uppe så var det någon som droppat av och de sista relativt flacka 7 kilometerna plockade jag 2 gubbar som kroknat. Trodde att jag skulle knipa 1 till “Sternare” men pumpade i mål endast några sekunder efter honom.

Trots en trög inledning av loppet där jag ännu en gång har svårt att gå med i den höga farten så kommer jag sedan in i rytmen och får vara ganska nöjd med känslan de sista 35 kilometerna. Mentalt är det under loppet rätt surt att inte klara av att gå med i början. Man vet att det är viktigt men jag gjorde vad jag kunde.
Studerade träcktiderna efter loppet och ser att jag från 10 kilometer och in i mål kört jämt med de flesta åkare framför mig.

Så ett kul lopp och dessutom extra touch på det då det fick stå för värd som långlopps-SM på rullskidor 2019.
Grattis Marcus Johansson, Lager 157 Skiteam till ett SM-Guld!
IMG_1808
Nu blir det nog inget mer tävlande innan snösäsongen och jag vet vad jag bör slipa på för detaljer.

 

 
By |september 17th, 2019|Övrigt|0 Comments

Avbrott!

Hejsan alla go och glada träningsmänniskor!

Hur är det med er? Flyter träningen på? Eller har ni som jag fått ett alldeles för långt avbrott från träningen?

Jag har just nu svår ångest över att jag inte har kunnat träna som som det är tänkt. Har varit lite krasslig den senaste veckan, sedan innan dess har jag varit iväg med jobbet och pågrund av det inte haft någon möjlighet att träna. Jag vet att man inte ska skylla på jobba att det alltid finns tid över för ett träningspass tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Men just denna gången när jag varit iväg har det inte funnits den tiden. Och när tiden funnits så har jag valt att vila, eftersom det är ganska ovist vad som sker när jag är iväg och när vi väl gör något så är det extremt viktigt att man är fysiskt förbered så bra som det bara går! Det är ju faktist så att jobbet går före träningen, jag hade gärna tränat mer än jag jobbade men det funkar inte riktigt så för en vardagsmotionär pluss plus. Så nu hoppas jag på en bra träningssession framöver!

Jag har nu i helgen haft en ledig helg från jobbet och har då spelat en del golf. Tyvärr så går golfen bara sämre och sämre, vilket känns lite jobbigt! men förhoppningsvis vänder det snart. Jag har också under helgen fällt ett träd i trädgården som var 20 m högt och med massor av grenar och löv så då fick man en dags motion med att bära stamm och grenar!

Sedan ikväll så tog jag en härlig löprunda på 10km för att väcka igång kroppen!

Nu får ni ha en trevlig kväll så höres vi!

 

 
By |september 15th, 2019|Övrigt|0 Comments