0251-131040 (08-16)|info@skistart.com

Övrigt

I Stockholm med CRAFT & mjölksyrapass

Hej!

Denna vecka har jag vaCRAFTrit i Stockholm med Craft på Stockholm Halvmarathon. Craft hade för första gången en “egen” butik, då de annars både under event och annars säljer sina produkter genom diverse återförsäljare. Det var jäkligt kul, framförallt för det var så jäkla gött gäng! Vi jobbade torsdag-lördag, där torsdagen bestod av att bygga upp “butiken” i eventtältet där alla tävlande hämtade sina nummerlappar för att sedan gå igenom butiken för att ta sig ut, mycket smart.

Fredag var stora säljardagen, butiken var öppen 11-19, men det kändes som det gick på någon timme! Jag började dagen tidigt med löpintervaller på bandet 5x4min A3/A3+ och avslutade den med god mat & dryck senare på kvällen.

IMG_0951IMG_0949IMG_4716

Lördagen var däremot lite mer påfrestande, även om butiken endast hade upp 10-15. Men det var minst lika mycket folk om inte mer som strömmade igenom. Några intensiva timmar helt enkelt, sen var det bara att packa ihop butiken, för att sedan springa till hotellet där jag glömt plånboken i lobbyn kvällen innan, och sedan rusade jag vidare till tåget.

Landade i Falun cirka 21 på lördagkvällen, det blev en MAX-middag då kylskåpet var tomt, jag var skithungrig och orkade inte laga mat. Perfekt uppladdning för söndagens helvete som väntade.

På söndagen skulle jag & fd. storbloggaren Johannes Ringsby tillsammans med coach Annika Zell, köra ett anaerobt intervallpass, där syftet var att dra på sig så mycket mjölksyra som möjligt. För att på ett förenklat sätt förklara upplägget så körde vi 3st block, där ett block var en 2minutare allt va vi hade uppför en backe, följt av  6-4 st 30 sek intervaller max men väldigt lite vila.

Mellan varje block mätte vi laktat och för min del blev det:

Block 1: 17,2 mmol/L

Block 2: 15,6 mmol/L

Block 3: 16,5 mmol/L

För er som inte vet vad dessa siffror betyder så är detta ett mått på hur mycket laktat som finns i blodet och att en laktattröskeln, dvs den gräns som då kroppen producerar mer mjöksyra än vad den kan “transportera bort” och man börjar bli stum ligger på 4mmol/L. Tänk dig det fast sååååå mycket värre. Man kände sig färdig efter första blocket och efter det var det kvällningar, huvudvärk, illamående och ett tag kunde jag knappt se. No joke.

Men ett givande pass var det, och tack till Annika Zell som ställde upp på sin lediga tid och agerande coach! Nu blir det en stabil och händelselös vecka, för att sedan åka till Sollefteå på raceläger.

Vi hörs! // Ponna

 

 

 
By |september 17th, 2018|Övrigt, Pontus Hermansson|0 Comments

Når forkjølelsen inntreffer i verst mulig tidspunkt..

Torsdag 13. september var det duket for Norgesmesterskap i langdistanse, mitt andre norgesmesterskap som junior.

Dagen startet med en god frokost bestående av en porsjon med havregrøt, 4 skiver med ost og skinke med salat og agurk, og til slutt en mild kaffe med mye sukker. Ble kjørt tidlig arena for å kunne gå til innkjøp av nye piggsko. Inov 8 denne gangen også. før start følte jeg med ganske god, det var 2,6km til forstart, på den måten ble jeg tvunget til en god oppvarming. På forhånd hadde jeg bestemt meg for å absolutt ikke bomme i dag. Det gjorde til at jeg ikke løp maks, men heller moderat og opp mot terskel, for å kunne løpe sikkert og ikke bomme. Jeg startet helt greit med ingen spesielle tidstap, brukte litt for lang tid på å forsikre meg om at jeg var på rett sted og tiden gikk dermed fort. Siden min svakhet for orientering er o-teknikk, ville jeg ta trygge og lønnsomme veivalg. Noe som egentlig ikke skjedde. Jeg løp mye rett på (noe som ofte lønner seg), surret meg litt rundt postene, men gikk aldri på noe større bom enn 2-3 minutter på en langdistanse. Noe som er veldig bra til å være meg, som har en bedre fysisk form enn de fleste andre i H17-18 klassen min.

Langdistansen ble fullført på 1time og 20 minutter, noe som holdt til en særdeles dårlig plassering (men bra tidsmessig), på hele 8,7km orientering i tøft terreng i Vegårshei.

 

Mellomdistansen på lørdag ble en katastrofe, torsdag kveld fikk jeg forkjølelsen. Og det var ingen sjans å redde meg inn til lørdag. Jeg ble veldig overtent i starten av løpet på lørdag, og bommet meg gjennom nesten hele distansen. Den er nå helt glemt.

Stafetten søndag ble gjennomført ganske greit, jeg hadde 1.etappe og kom inn som nr 62 i senior-klassen. Ikke fornøyd med helgen som var, men jeg fikk god læring av det. Jeg tar det neste år, på hjemmebane!

Bildene er fra samlingsplass.

IMG-5109 IMG-5110

 
By |september 16th, 2018|Övrigt|0 Comments

Høsten har starta

Det er nå kun noen få dager igjen til NM langdistanse og Mellom smeller til. Jeg er ganske fornøyd med mitt treningsarbeid siste uken, og jeg har tatt henhold til hva kroppen har tålt og vært effektiv med tanke på at det jeg skal bli bedre på før NM. NM synes jeg har kommet veldig fort innpå, noe som skremmer litt, men har følt at dette året handler om å skaffe erfaring og tilrettelegging mot forhåpentligvis ett vanvittig bra år neste år. Derfor er det ikke så skremmende som det kommer til å bli neste år. Siden jeg er første års junior i klassen H 17-18, vil det si at 18-åringene har hatt 1 år mer å forbedre seg på, samtidig som de har god erfaring fra NM i alle distanser.unnamed (1)

Denne uken har jeg fått løpt bra med kilometer i høy intensitet. Til sammen fikk jeg litt over 70km, noe jeg synes hører til en uke før NM. Fikk også prøvd meg på Hurtig Langkjøring i dag, søndag, sammen med en god gjeng. Noe som jeg håper å fortsetter med, helst hver søndag jeg har tid. Den besto av 53 minutter på 12km, ca 4:25per/km, med snittpuls på 165. Fikk gjennomført en god terskelintervall på mandag, samt noen rolige joggeturer imellom intervallene. Jeg hadde også 12x420meter på skolen på onsdag med 3:12per/km i snitt. Fokus denne uken var god mengde og mye styrke og tøying. Noe av løpernes svake sider må være latskapen etter de har trent. Glemmer og gidder jo nesten aldri å tøye eller ha styrke for å forbedre fleksibiliteten og holde seg skadefri.yayyy

På lørdag var jeg på dagssamling der hvor NM foregår, nemlig i Vegårshei. Terrenget blir litt for teknisk for meg enkelte steder, men jeg gleder meg til neste uke!

 

Hoka One One Tracer 2 , fortsetter stadig å imponere, få tak i ditt par på Skistart.com

 
By |september 9th, 2018|Övrigt|0 Comments

Tilbake på skolen

Jeg er nå 2 uker inn i skoleperioden, og denne uken var den første uken med hele skoledager, treninger og fag. Jeg prøver så fort som mulig å komme inn i en fin rutine, med gode økter og mye av den samme treninga. Forrige uke var det mange halve dager og treninger som ble avlyst grunnet informasjon på skolen. Men jeg er nå i en god rutine og klar for et til hardt og krevende år på Wang toppidrett i Tønsberg. Denne uken fikk jeg gjennomført en normal og ganske lett uke med tanke på intervallene.

Uken min så slik ut:

Mandag:

6,6 km = 32min:30sek. 143 snittpuls. rolig økt på morgenen. etterfulgt av 25 min tøying og styrke.

Terskel intervall på kvelden. 11,3km =54 min. Makspuls 175.

Tirsdag:

Veldig rolig morgenøkt. 3,6km 20min (124 snittpuls!). Etterfulgt av 10 min tøying

O-teknisk økt på kvelden. 6,3km = 50 min. 141 snittpuls.

Onsdag:

Bakke-Intervall (cirka terskel) 11,3 km = 56min, etterfulgt av 25 min tøying og styrke. 180 makspuls. Intervallen besto av 15x200meter bakke (39-34sek). Pause var å jogge tilbake.

Hvile på kvelden

Torsdag:

Kveldsøkt krevende o-teknisk trening. 6,4km 170høydemeter = 49 min. (139 snittpuls).

Fredag:

20 min generell oppvarming. 40 min løpsdrill. 20 min styrke.

Hvile på kvelden

Lørdag:

(hardøkt/konkurranse)KM Langdistanse i et svært tøft terreng. Kjente tidlig i løpet at kroppen ikke spilte på lag. Når jeg begynte å miste hodet, ble det mye bom. Derfor valgte jeg å bryte løpet og heller spare meg til stafetten som skulle gå dagen etter.

Søndag:

(hardøkt/konkurranse) KM stafett i et enda tøffere terreng. Holdt teten i 15 min før jeg prøvde meg på ett traséveivalg, det endte meg at jeg bommet på posten og kom bak og måtte løpe for meg selv. En helg med stor skuffelse, men jeg kommer sterkere tilbake når det gjelder.

 

Bildene er fra terskeløkten på mandagIMG-4962 IMG-4963

 
By |september 2nd, 2018|Övrigt|0 Comments

Unødvendig- eller riktig trening

Jeg er ganske bekymret for at hvis du først går på en økt, er det ikke bra å dykke på med mer trening eller lengre trening enn du trenger. Da synes jeg det er nesten bedre å begrense en ekstra økt hvis motivasjonen ikke er på plass. For meg, hver uke, gjør jeg for å komme opp til intervaller eller konkurranser fordi det er stort sett det jeg får bedre.

Det er litt vanskelig noen ganger å jobbe ordentlig, eller hva jeg tror / vet er riktig opplæring. Av denne grunn og andre faktorer har jeg vært litt passiv de siste 2-3 ukene fordi jeg har følt at jeg brygger på litt kaldt. Jeg var på legenes kontor og tok noen blodprøver der jeg testet både allergi og virus som kan ha smittet inn i kroppen. Fikk å vite at hvis de ikke finner noe uvanlig, bør de ikke ringe. Har ikke fått svar enda, og lurer fortsatt på om jeg skal gå tilbake til vanlige treningsøkter, eller hvis jeg skal være like passiv.

Det er ikke så mange uker før NM lange avstand og NM junior relé skjer, så jeg må prøve neste uke som planen egentlig burde være. Spill med 2 intervaller, både mandag og onsdag, før konkurransen i helgen lørdag og søndag med KM lang og KM-relé. Ser frem til en ny hel uke, og forhåpentligvis en god form. Bildene er fra forrige sprint søk med høy hastighet (hardy), min favoritt. Som jeg vil bli utført så snart jeg føler meg i god nok form.35818119516_059f15cfe2_o35049310813_c14d2ebf36_o

 
By |augusti 26th, 2018|Övrigt|0 Comments

En oplanerad vilovecka

Hallå där!

Lite sent blogginlägg, ber om ursäkt för det! Men förra veckan inte blev som planerad.

Efter Idrelägret, tog jag två vilodagar för att “hämta hem” den träning som gjordes.  Men när jag väl skulle dra igång träningen igen, där tanken var att påbörja en fartperiod med ett lättare intervallpass, 5x4min skateintervalle. Men SATAN vad tungt det gick! Normalt sett brukar jag vara segstartad efter 2 vilodagar, men kroppen brukar komma igång efter 1-2 intervaller. Men denna gången blev det bara värre & värre. Varje stavtag var kämpigt, och varje sekund kändes som en minut. På eftermiddagen sedan var jag som ett sänke. Vilket innebär att jag känner mig som en zombie och  vill bara ligga ner, har inget att säga, blir som “tom” i huvudet och är irriterrad på allt & ingenting. Då finns det bara en sak att göra, VILA!

Vilade en dag till, sen körde jag ett lättare pass, lugnt A1 1h. Kändes bättre så dagen efter det (fredag) körde jag årets första löpintervaller, 6x4min, vilket var veckans ljusglimt! Riktigt skönt att kunna springa fort igen, även om fort i det här fallet är relativt sett till hur fort jag sprungit i myr. Men dagen efter var jag seg igen, men var inte ett sänke. Men efter att ha tvekat egentligen hela veckan på huruvida jag ska träna eller inte, så bestämde jag mig för att skita i det helt, och se till att verkligen piggna till. Sagt och gjort blev det vilohelg, två dagar i soffan med serietittande och Fortnite spelande!

Måndagen efter vilohelgen, körde vi sprintrace med DSA, med starkt startfält. En chans att testa om kroppen funkar igen, och det blev faktiskt delad seger i prologen med klubbkompisen Anton Persson, och heaten gick minst lika bra! Kroppen var tillbaka och redo för hårdträning igen, GÖTT!!IMG_0540

Sista heatet “finalen”. Vi körde Prolog, sen 3 heat med 20-25 min vila mellan varje körning. Vi körde med Marwe 6:or! 

Då kroppen är pigg igen så blir det att träna som planerat. De kommande två veckorna kommer det bli en fartperiod med mycket intervaller, planen är 7-8 intervallpass på 13 dagar. Tufft men kul!

IMG_4798

 “Pallen” på sprintpacet? #Borepower 

 

 
By |augusti 21st, 2018|Övrigt, Pontus Hermansson|0 Comments

Trening mot NM Ultra langdistanse i Orientering

De siste ukene har jeg tilrettelagt treningen min mot lengre distanser som Norgesmesterskap i ultra langdistanse i orientering. Jeg forsto tidlig at om NM Ultra skulle gå helt min vei, burde jeg ha startet å trene mot det en god del tid før.

Min forrige 100km treningsuke var spesielt rettet mot helgen og løpene som gikk 18-19.August der distansene var Norgescup Mellom 3,8km lørdag, og NM Ultralang 12,5km søndag. Terrenget her besto mye av det vi hadde trent på, dype og åpne myrer med MANGE høydemetere. Etter mitt forrige blogginnlegg der jeg snakket om uken med 100km på beina, følte jeg formen bare ble bedre og bedre jo mer jeg trente. Dessverre skulle det være at min neglerotbetennelse skulle bli mye verre og jeg skulle bli små-forkjølet. Den lille forkjølelsen følte jeg satt på vent gjennom de to ukene mot NM. Det gjorde at jeg valgte å ikke trene så mye anaerob trening, men heller konsentrere meg om den fysiske tunge jobben som skal gjøre at jeg holder et godt driv i 2 timer +-, mengde.

De fleste dagene mot NM besto enten av korte terskeløkter, ellers alt fra 6-15km. Uken etter min 100km uke, gjennomførte jeg 75km uke. Dette grunnet mye av treningen min ble delt i flere økter, eks empel: 30min rolig (6km) tidlig på morgen etterfulgt av generell styrke, og 3o min rolig på kvelden med 4 stigningsdrag. Fikk i tillegg gjennomført en hardøkt 3 dager før konkurransene som besto av 25min Max løping (orientering) fellesstart, 15min sykkelorientering og 5 min svømming (Orienterings-triatlon), hvor jeg vant!Skjermbilde 2018-08-19 kl. 20.39.09

Helgen endte ikke med noen nevneverdig resultater, men heller med mye kunnskap og erfaring. Bildene er over NM Ultralang 19.August.

 

-Morten Haflan

Skjermbilde 2018-08-19 kl. 20.39.42

 
By |augusti 19th, 2018|Övrigt|0 Comments

Träningskompisar!

 

Hej på er!
Jag heter Tora E Frölén och är Kajsas storasyster, jag är 17 år. Det ska bli väldigt roligt att få dela med mig när vi tränar och tävlar. Kajsa och jag kommer att turas om att skriva beroende på vad vi gjort under veckan.

Det är kul att ha syrran som tränings och tävlingskompis, vi hjälper och sporrar varann men tröstar och hjälpar också varann när det gått mindre bra. Nackdelen är väl att även det lättaste passet ofta blir som en tävling då vi tränar tillsammans, båda vill vara bäst, haha.
När man tävlar med hund så ska både hund och förare ha en bra dag för att det ska kännas riktigt toppen! Hunden blir ens bästa kompis i spåret och de vill alltid göra det bästa de kan. Fast de är ju djur så allt kan hända…
Den här veckan då det varit mindre varmt har vi kunnat träna mer rullskidor och löpträning.

978DA521-D8F1-4A12-8C4D-A1C56BA1A563

Hundarna har också kunnat tränas mer som vanligt, med kickbike och cykel. Tidigare i sommar har det blivit väldigt sena träningspass för hundarna, vid 22-23 men nu är det svalare på dagarna oxå. Tyvärr fick Izak ett litet sår på tramdynan i början av veckan så han har fått vila, men det ser redan mycket bättre ut så imorgon kommer han vara med på träning igen. Lupo och Odin är friska och hela…..och väldigt pigga!

Kajsa & Izak

8AEE55BE-D2A5-449A-86F0-06436150AB02

 

Odin &Lupo väntar på mig.

B9F78FA0-81BE-48F1-AEBB-F99ED9CD311C

 

På tävlingarna i vinter så kommer jag förutom att tävla med Lupo också tävla med en hund som heter Louie, det är en korthårig vorsteh som är 2 år. Vi har lånat honom tidigare, det är en jättetrevlig och riktigt duktig hund. Vi är otroligt tacksamma för att vi får förtroendet att låna honom. Det här kommer bli en spännande säsong! Louie på fotot nedan.

6FF471DC-795C-4E1C-A26C-767C696E1ED2

Nu är vi på väg ut och köra intervaller, inte det roligaste jag vet men bara att köra på. Känslan efteråt slår det mesta! Snart dax för underställ hörni, bara 12 grader nu, har ni sett hur snygga Kari Traa har, älskar det märket!

Hoppas ni haft en skön helg, vi hörs snart!

 
By |augusti 19th, 2018|Frölén, Övrigt|0 Comments

Presentation Hanna!

Hej hörni!

Jag tänkte att det är dags för en liten presentation innan jag babblar vidare om alla mina äventyr!

Hanna Rydström är mitt namn, just nu är jag 24 men om någon vecka är jag faktiskt 25 och då är jag vuxen! Har alltid sagt det hela mitt liv och plötsligt så är jag här, härligt.

 

Trots min ålder så har jag ännu inte hunnit med allt det där roliga man faktiskt vill göra här i livet och just nu är jag inne i en väldigt äventyrslysten period, peppad på livet helt enkelt.

 

Till vardags har jag ett helt vanligt jobb som servicerådgivare på en bilverkstad, det är superkul men jag är inte helt tillfreds med att sitta inne hela dagarna så därför har jag även ett lite extrajobb på ett ställe som heter Fejan Outdoor. Mitt absoluta favoritställe helt klart! ❤️ Fejan är en kajakuthyrning/ glampinghotell. Min uppgifter där är dels att ta hand om gästerna till hotellet och även kajakuthyrning/café. I och med att det är just en kajakuthyrning jag jobbar på händer det att det blir en hel del paddling när man är på Fejan, och det mina vänner är HELT magiskt. Norra Roslagen levererar fruktansvärt fin natur.

Förutom att jobba så spenderar jah väldigt mycket tid i stalllet, jag har en egen häst som jag tävlar i hoppning med. Jag har även en hund, en jackrussel som heter Tösen. Hon är med på alla äventyr!

 

Jag fortsätter presentationen en annan dag för nu måste jag och Tösen vidare till stallet.

 

På bilden ser ni mig i mina nya solglasögon den Skistart, ett par Blizz. Älskar dom! Länk har ni här:https://www.skistar.com/sv/Shop/Utrustning/Sol–och-sportglasogon/Solglasogon/bliz-active-hybrid-smallface-white-white-304805/3FFF61A5-F14B-4D0A-9DA8-1222E8999544

 
By |augusti 13th, 2018|Hanna Rydström, Övrigt|0 Comments

100 km stakning

Hej :)

Idag blev det en riktig långtur på rullskidorna. Körde ett likande pass nästan exakt samma datum förra året. Då körde jag Sälens by till Vasaloppsmålet Mora som blev cirka 90 km. Idag blev det en liten modifierad tur som skulle bli exakt 100 km och längsta stakpasset jag gjort. Blev ut skjutsad av Malin till landsvägen från deras sommarstuga i Horrmund där vi varit i helgen. Stugan ligger cirka 2 mil från Sälens by.

Horrmund( Sälen) till Säs (Mora)

Horrmund( Sälen) till Säs (Mora)

Körde ett jämnt, halv hårt tempo för att inte passet skulle ta hela dagen. Flöt på bra hela vägen och körde Vasaloppsvägen ända till Högberg där jag vek av till stora landsvägen (riksväg 70) och sen in mot Våmhus mot vår sommarstuga i Säs (9 km från Mora). Asfalten var bitvis dålig då värmen har tagit hårt på den, men bättre än jag hade förväntat mig. Hade grym service av Malin längs vägen så att jag kunde fylla på med sportdryck och extra energi tre gånger. Grymt viktigt att fylla på med mycket vätska när det är så varmt ute. Drack totalt nästa 4 liter sportdryck från Elite100Sports under passet. Använde mig av en vätske ryggsäcken från USWE som rymmer 2 liter vilket är bra på sommaren. Var pigg under hela passet och hade inga svackor. Mycket tack vare att Malin var med och servade under passet och hade blandat stark sportdryck så att huvudet aldrig fick en dipp. Något jag måste börja göra även fortsättning både på träning och tävling så att jag kan hålla en bra hög nivå.

Data från passet:

 • 100km
 • Höjdmeter 623m
 • Tid 5:02h
 • Snitt fart 19,9km/h
 • Snitt puls 136
 • Max puls 164
 • Swenor 3

Här kommer lite bilder från dagen som Malin har tagit:

2D5CA6B3-DD0F-4DE2-AC33-BC6150F0ADE7

Vid starten klockan 08:00 och redo för dagens tur :)

1049A308-F8D4-4DCD-9137-99B184455EB1

I mål nöjda och glada

6A1E7F72-974D-4D4D-AF4A-5D49463760DD

USWE ryggsäck är riktigt bra i värmen :)

Fint avslut på en skön helg i Sälen med Malins mor och far :) Ha det gott/ Micke

 

 

 

 

 
By |juli 22nd, 2018|Mikael Sandgren, Övrigt, Produkter, Träning|0 Comments

Vecka 28

Hej!

Har varit en hektisk vecka där det blivit en hel del träning i värmen. Lite lugnare i helgen vilket gjort att jag kunnat träna på lite mer. Kommer denna sommar max komma upp i maximalt 25h under en vecka. Går jag över det är det nog risk att det blir för mycket med jobb och allt. Förra sommaren hade jag några veckor över 30h. Tror dock att det kan vara bra med något mindre träning och höja kvalitén ytterligare på min träning.

Fick med Malin på Vildmarksleden vilket var premiär för henne. Inget att leka med då den är 36 km lång och nästan 900 höjdmeter ska plockas och rätt bökig bitvis. Hon fixade det, riktigt imponerade och det var en trött men nöjd Malin efter sitt tuffaste pass någonsin. Lite bilder från turen:

Ärtknubben efter 28 km

Ärtknubben efter 28 km

 

Vart ska vi?

Vart ska vi?

 

 • Måndag: A1 Stakning 4:or.
 • Tisdag: Vila.
 • Onsdag: Fm styrka skigrip och löpning. Kvällen A3 tröskel Rk 5*9 min backintervaller Högbo.
 • Torsdag: A1 löpning och stakning 4h.
 • Fredag: A1 Löpning Vildmarksleden (36 km och 888 höjdmeter) med Malin 4:30h.
 • Lördag: Fm A3 tröskel löpband 3*20minuter, 16% lutning och 9km/h. Em styrka skigrip. Kände mig pigg och kan äntligen få höja vikterna till nästa gång. Har nu kört fyra veckor med mitt nya styrkeprogram. 6 veckor kvar och känner att jag går framåt styrke mässigt:)
Blir att öka nästa gång

Blir att öka nästa gång

 • Söndag: Stakning på swenor 3:or 4:30 h och 81 km på treor. Årets kanske varmaste dag och överhettad på slutet..Liten kort uppdatering från mig. Nästa vecka är planen också att träna på lite mer mängd. Blir tidiga mornar så man hinner med :)

  Ha det gott/ Micke

 

 

 
By |juli 15th, 2018|Mikael Sandgren, Övrigt, Produkter, Träning|0 Comments

Falun / Lofsdalen

Söndag igen och dags för veckans blogginlägg!

Efter 2 veckors läger i Trysil/Torsby, blev det några dagar i Falun. Skönt att få landa lite och få några dagars ”vardagsträning”. 

I Falun blev det några lugna pass distanspass och ett fartpass – en slags ”formcheck” genom ett standardiserat intervallpass med älghufs på band. Allt från uppvärmning till sista intervallen är enligt tabellen nedan, där själva intervallerna under passet är 5 x 6 min med 9 graders lutning & 9 km/h. Ett bra pass och lätt att jämföra med tidigare test. 

Lutning – Fart Minut Snittpuls Maxpuls
7-6 (A1) 0-6 122 127
- 6-7
8-7 (A2) 7-11 133 147
- 11-12
8,5-8,5 (tröskel) 12-16 156 170
- 16-17
9-9 17-23 170 182
- 23-25
9-9 25-31 175 187
- 31-33
9-9 33-39 180 190
- 39-41
9-9 41-47 182 192
- 47-49
9-9 49-55 184 193

Trött blev man iallafall..

2C5FE208-09C4-4430-B0C9-20DB8FD09C21

Därefter drog jag till Lofsdalen, tors-sön, för att vandra med familjen & fira farsan som fyllt 60. Det blev många timmars vandring med packning, stabil grundträning helt enkelt, perfekt!

Veckan rundades av med ett intervallpass, 5 x 8 min stakning i motlut. Därefter tackade vi Lofsdalen farväl, som förövrigt var en magisk plats som jag kommer komma tillbaka till. Bra löpning, fiske, cykling & asfalten är helt klar godkänd för rullskidåkning. DRA DIT!

6A9E83BA-892E-4579-B7B3-347125E1A4D9

Nu sitter jag i bilen påväg hem mot kära Göteborg, där det blir en vecka på västkusten!

Ha d gött! / Ponna 

 

 
By |juli 8th, 2018|Övrigt, Pontus Hermansson|0 Comments

Förra veckans träning..

 

Hej :)

Blev en bra vecka träningsmässigt där jag fick till flera bra och givande pass. Planen var att träna mer mängd och få till några längre distanspass. Körde två fartpass under veckan. Ett tröskelpass stakning där jag körde 4*20 minuter med olika kupering på varje intervall. Jag hade svårt att komma upp i hög puls under passet och blev mer muskulärt trött. Så kan det vara visa dagar trots att insatsen är där den ska. Det andra passet körde jag 3000m test med DSA ( dala sports academy). Tyvärr blåste det rejält vilket gjorde att det inte blev några rekord tider. Sprang på 9:50 och hade en bra känsla i kroppen. Men bra väder ska mitt rekord från förra sommaren inte vara några problem att ta. Efter testet körde vi 2* 5 minuter 30/30 sek intervaller max älghufs i Mördarbacken. Var ovant att köra älghufs, inte så konstigt då det var säsongen första pass. Kommer lägga in det mer och mer framöver då det är ett utav mina favorit pass och bygger hjärta lungor.

Så här såg min träningsvecka ut:

 • Måndag: A3- Stakning 4*20min på swenor 3:or.
 • Tisdag: A1 Löpning 3h.
 • Onsdag: A1 jogg + Skigrip styrka.
Skigrip styrka

Skigrip styrka

 • Torsdag: A1 stakning 3:10h med Robert E
 • Fredag: FM: A3 3000m löptest + Älghufs 2*5min (30/30sek) i Mördarbacken. Em: A1 jogg + Skigrip styrka ( ökade i vikt)
 • Lördag: A1 stakning 4:10h
 • Söndag: Fm: A1 Löpning med Malin 2:30h Em: A1 stakning 2h på Swenor 4:or i Mördarbacken med impulser.

 

Jag och Malin vid Losten :)

Jag och Malin vid Losten :)

Bra träningsvecka då jag även jobbade heldagar måndag till torsdag. Den här veckan blir lite lugnare träningsmässigt men desto hårdare.

Fick även hem ett trevligt packet från Skistart, nya snygga rosa Elpex rullskidor som Malin ska ha :)
412CE96E-8413-40A6-8C4F-8549E722D7C6
Ha det gott/ Micke

 
By |juli 3rd, 2018|Mikael Sandgren, Övrigt, Produkter, Tester, Träning|0 Comments

4:a Ludvika Stadslopp

Hej! :)

Efter förra helgens tävling i Orsa Grönklitt på rullskidor fick jag upp motivationen rejält. Var inte alls nöjd med min prestation i backen och det fick mig att tagga till. Så efter tävlingen har det känts och gått betydligt bättre på träningen. Det är den känslan jag vill ha, att jag vill framåt och utvecklas. Därför har jag den här veckan börjat med ett nytt styrkeprogram med helt nya övningar för mig. Körde programmet för första gången i torsdags och har haft brutal träningsvärk som håller i sig än. Försökte att köra programmet idag igen men klarade inte av hälften av övningarna då träningsvärken gjorde det omöjligt att genomföra. Det tar brutalt bra helt enkelt Kommer berätta mer nästa vecka om mitt nya samarbete med styrkan.

Förövrigt har jag haft en riktig bra mängd träningsvecka och fått till flera fina långturer med trevligt sällskap. Har bland annat kört årets först tur runt Vildmarksleden (36 km och nästan 900 höjdmeter) i Bjursås och igår, lördag, var jag och Malin och tävlade i Ludvika. Där sprang vi Ludvika Stadslopp. Det var första gången för både mig och Malin att springa detta lopp som var ganska kuperat för att vara ett stadslopp. Malin sprang 6km och slutade på en imponerande 4:a plats. Hon var lite i chock när hon kom i mål och var bara 1 sek från 3:a platsen. Hon viste inte att hon låg så långt fram, hade kanske pressat sig liiite till och kapat 3:de platsen. Haha…. Grymt bra och det var två nöjda ”löpare” som fick lämna Ludvika efter bra prestationer.

270E0FA2-2640-46CB-B21B-2E4E3B9049D2

 

Jag sprang 10 kilometers klassen och slutade på en 4:a plats. Det var min snabbaste miltid hittills då jag sprang in på 36:02. Hade en bra känsla i kroppen och höll jämn och bra fart. Att gå under 35 minuter på en lite lättare bana ska vara möjligt inom kort. Synd att jag missade Blodomloppet då jag haft problem med baksida lår. Som tur har problemet nästan släppt helt efter stretch och massage. Sprang i mina snabba Salomon S-Lab.

Nästa vecka blir en lite speciell vecka, ska bli spännande. På fredag blir det traditionsenligt löptävling i form av Orsakajten 15 km. Har sprungit detta lopp i snart tio års tid, sjukt…. Även Malin ska springa, men tillsammans med en vän. Så det blir ett genomförande mer än tävling. Ha deg gott/ Micke

 
By |juni 17th, 2018|Mikael Sandgren, Övrigt, Träning|0 Comments

Årets första rullskidstävling

Hej :) I fredags körde jag årets första rullskidstävling. Backrace

BE6A00F2-75B5-4D53-BDF9-39A348CEDA05

 
By |juni 10th, 2018|Mikael Sandgren, Övrigt, Produkter, Träning|0 Comments