0251-131040 (08-16)|info@skistart.com

Övrigt

4:a Ludvika Stadslopp

Hej! :)

Efter förra helgens tävling i Orsa Grönklitt på rullskidor fick jag upp motivationen rejält. Var inte alls nöjd med min prestation i backen och det fick mig att tagga till. Så efter tävlingen har det känts och gått betydligt bättre på träningen. Det är den känslan jag vill ha, att jag vill framåt och utvecklas. Därför har jag den här veckan börjat med ett nytt styrkeprogram med helt nya övningar för mig. Körde programmet för första gången i torsdags och har haft brutal träningsvärk som håller i sig än. Försökte att köra programmet idag igen men klarade inte av hälften av övningarna då träningsvärken gjorde det omöjligt att genomföra. Det tar brutalt bra helt enkelt Kommer berätta mer nästa vecka om mitt nya samarbete med styrkan.

Förövrigt har jag haft en riktig bra mängd träningsvecka och fått till flera fina långturer med trevligt sällskap. Har bland annat kört årets först tur runt Vildmarksleden (36 km och nästan 900 höjdmeter) i Bjursås och igår, lördag, var jag och Malin och tävlade i Ludvika. Där sprang vi Ludvika Stadslopp. Det var första gången för både mig och Malin att springa detta lopp som var ganska kuperat för att vara ett stadslopp. Malin sprang 6km och slutade på en imponerande 4:a plats. Hon var lite i chock när hon kom i mål och var bara 1 sek från 3:a platsen. Hon viste inte att hon låg så långt fram, hade kanske pressat sig liiite till och kapat 3:de platsen. Haha…. Grymt bra och det var två nöjda ”löpare” som fick lämna Ludvika efter bra prestationer.

270E0FA2-2640-46CB-B21B-2E4E3B9049D2

 

Jag sprang 10 kilometers klassen och slutade på en 4:a plats. Det var min snabbaste miltid hittills då jag sprang in på 36:02. Hade en bra känsla i kroppen och höll jämn och bra fart. Att gå under 35 minuter på en lite lättare bana ska vara möjligt inom kort. Synd att jag missade Blodomloppet då jag haft problem med baksida lår. Som tur har problemet nästan släppt helt efter stretch och massage. Sprang i mina snabba Salomon S-Lab.

Nästa vecka blir en lite speciell vecka, ska bli spännande. På fredag blir det traditionsenligt löptävling i form av Orsakajten 15 km. Har sprungit detta lopp i snart tio års tid, sjukt…. Även Malin ska springa, men tillsammans med en vän. Så det blir ett genomförande mer än tävling. Ha deg gott/ Micke

 
By |juni 17th, 2018|Mikael Sandgren, Övrigt, Träning|0 Comments

Årets första rullskidstävling

Hej :) I fredags körde jag årets första rullskidstävling. Backrace

BE6A00F2-75B5-4D53-BDF9-39A348CEDA05

 
By |juni 10th, 2018|Mikael Sandgren, Övrigt, Produkter, Träning|0 Comments

Veckans Nyckelpass

Hej! :)

Tyvärr blev det inget Blodomlopp för min del i måndags. Baksida lår kändes inte helt hundra efter min sträckning och jag ville inte chansa i värmen. Något som känns väldigt klokt i efterhand då smärtan har försvunnit och jag har börjat springa mer igen. Skönt att det känns bättre och hoppas få en ny chans snart till löptävling. Hoppas kunna springa Ludvikastadsslopp 10 km och Orsakajten 15 km. Är riktigt bra att få kräma ur kroppen även på sommaren. Det finns nog nästan inget som är så jobbigt att pressa sig på där man aldrig får vila. Skulle dock vara Skierg där man står och drar utan att komma någonstans.

I veckan har jag annars tränat på bra. Försöker varje vecka har några nyckelpass som jag ska checka av under veckan. Den här veckan var det första nyckelpasset 4h stakning. Säsongens längsta pass där jag hade en bra känsla och energin var på en bra nivå. Körde på mina Swenor treor, nästa vecka plockar jag fram fyrorna på långpasset.

Mitt andra nyckelpass den här veckan var löpning backe på löpbandet. 3*20 minuter tröskel där jag kör 10% lutning och 10km/h. Ett jobbigt pass mentalt men riktigt effektivt. Är svårt att hitta en backe med konstant lutning. På bandet kan man enkelt styra farten och lutningen och kontrollerna den exakta pulsen man vill åt (om man inte har en dålig dag vill säga ;) ).

Sista nyckelpasset för veckan var 10* 1000m löpning på grusväg med 2 minuters vila. Ett hårt pass där det gäller att hålla ihop hela passet och försöka hålla jämn fart på varje intervall. Låg mellan 3:25-3:35 km/h, helt okej jämn fart då det inte var helt platt. Ställer enkelt in intervaller med min Garmin 920XT så att jag har full koll på intervallerna :)

8FF2A7A3-EBE8-4F8E-8B2E-03C268D34DBD

Nästa vecka är planen att träna på och eventuellt kan det bli rullskidstävling till helgen. Ha det gott/ Micke

 
By |juni 3rd, 2018|Mikael Sandgren, Övrigt, Träning|0 Comments

Säsongen första läger

Hej! :)

I helgen har jag varit på säsongens första läger med  min klubb IFK Mora SK. Som vanligt börjar vi träningssäsongen med ett upptacktsläger i början av Maj för att vänja kroppen med mängdträning.

Lägret började i torsdags eftermiddag med långa backtröskelintervaller stakning. Var årets första intervallpass på rullskidor för mig. Var lite ovant och tog några intervaller innan jag kom in i åkningen. På fredagen hade vi en ”mängddag” som startade med 2:30h löpning där vi bl.a. sprang ”Mora-Nisse rundan” i Högberg.

26DD3901-CB48-499B-BCA5-6D6D41A37BCE

Var ganska blött i terrängen på höjderna men var inga promblem med mina nya Salomon S-Lab Sensa. Årets längsta löppass och det var en trött Micke efter lunchen ;) På eftermiddagen körde vi en långtur stakning runt Orsasjön där vi även tog Viborgsbackarna. En fin runda på cirka 50km som tog strax under 3h. Blev en bra träningsdag som landade på nästan 5:30h totalt. Lördagen började vi dagen med att köra långa tröskelintervaller stavgång i Gesunda. Tyvärr så sträckte jag mig på uppvärmingen när vi körde impulser mot varandra. Snöpligt då det var sista impulsen och vi skulle precis köra igång intervallerna. Testade att köra ändå envis som man är. Kände ganska snabbt att jag hade svårt att hufsa på ordentlig vilket gjorde att jag hade svårt att driva puls. Att gå utför var heller ingen höjdare så det var bara att avbryta intervallerna så inte skadan skulle bli värre. På eftermiddagen körde jag ett lugnt rullskidspass på dryga 2h som fick avsluta lägret för min del.

Blev ett bra uppstartsläger med klubben och fint att komma ingång med mängdträningen. Tråkigt med sträckningen men är tyvärr sånt som händer. Hoppas det läker fort så att jag kan springa Blodomloppet nästa måndag.

Ha det gott / Micke

 

 
By |maj 20th, 2018|Mikael Sandgren, Övrigt, Träning|0 Comments

UTVÄRDERING AV TRÄNINGSÅRET 2017-2018

Hej! :)

Efter mitt bedrövliga Vasalopp tog min energi helt slut, blev inte alls det slut på säsongen som jag hoppats. Vet vad som gick snett på slutet av säsongen och vad jag behöver göra för att hålla formen in i Mars månad.

Tänkte berätta kort lite siffror från förra årets träningsdagbok innan vi vänder blad och går in i säsongen 18/19.

Totalt landade träningsmängden på cirka 800 timmar.

  • 85% A1/A2 ( lågintensivt arbete)
  • 4% A3- ( tröskel)
  • 6% A3
  • 2% A3 +
  • 3 % Styrka

Helt klart min bästa träningssäsong där jag har tagit kliv i allt. Kapaciteten har och hårdheten av ännu ett år av stakning börjar ge effekt.

Planen är att köra vidare på ett liknade träningsupplägg som ifjol. Jag är min egen coach och tar lite influenser av andra duktiga skidåkare och tränare. Efter ett antal år med träning börjar man förstå vad som behövs göras och vilket arbete som krävs för att prestera. Kontinuitet och bra träningspass är nyckeln. Det svåra är att pricka formen på rätt dag. I vintras hade jag min bästa form i början av Februari där jag gjorde flera bra lopp. Kan jag lyckas höja min lägsta- och högstanivå lite till så kommer det att gå riktigt fort nästa vinter.

Lite bilder från förra årets träningssäsong:

27725AF6-381B-44CA-8FB2-264FE80BA5C6 146A26A1-E4DF-4477-ABDD-8FD5A8D5E813 A9E2C427-A1F0-42F1-851B-B4FDEF9ADBD9 5FC4BC68-6B91-407A-AC8E-5B6B83C0609D

Siktar på ett minst lika bra tränigsår i år. Har successivt ökat träningen de första tre veckorna av årets träningssäsong. I slutet av nästa vecka (v.20) har vi årets första läger med klubben och därmed säsongen första ”mängdvecka”.

Avslutade veckan med säsongens första stakpass med Swenor 4:orna. Dags att bli stark inget att spara på om man ska ta det sist klivet ;)

Ha det gott / Micke

 

 
By |maj 13th, 2018|Mikael Sandgren, Övrigt, Träning|0 Comments

Rullskidspremiär

Hej! :)

Full fart just nu då vi håller på att renovera köket. Dagarna går i ett och det är mycket som ska hinnas med. Ska bli skönt när allt är klart och fixat. Träningsmässigt då? Jag har fortsatt fokuserat på löpning och styrka. Löpningen känns bättre och bättre och farten börjar också bli högre på intervallerna.

I fredags gjorde jag rullskidspremiär och oj vad ovant det var. Behövde inte köra särskilt fort för att få puls och kändes lite ovant till att börja med. Brukar ta några passs innan man kommer in i det. Dock är det än härlig känsla att åka rullskidor på vägarna. Finns väldigt många fina rundor här i Falun att välja på. Även detta år kör jag på Swenor rullskidor. Tycker de är stabila och har bra hjul. På klassiska rullskidorna brukar jag köra allt från lätta tvåor till tunga fyror. Är bra att variera sig lite och inte enbart köra på lätta hjul. Att köra på fyror ger hårdhet och styrka :)

Om man köper rullskidor i butik är det vanligt att man får ett par rullskidor med motstånd två. Tycker det är lite för lätt och att man istället ska välja en rullskida med treor på som är mer skidlikt. Att köra på treor gör att det går lite saktare men gör även att det inte går lika fort utför och blir inte lika ”vingligt”.Det som är bra med att beställa rullskidor på skistarts hemsida är att man kan själv välj vilket motstånd på hjulen man vill ha eller köpa till extra hjul. Själv brukar jag köra på treor fram och fyror bak på mina rullskidor.

069E5CBE-FCFA-4A1E-884D-047A1AD87A6D

 

Så in och beställ rullskidor eller uppdatera med nya hjul är mitt tips :)

Ha det gott/ Micke

 
By |maj 6th, 2018|Mikael Sandgren, Övrigt, Produkter, Träning|0 Comments

Vasaloppet 2018

Hej!

Varit riktig bloggtorka efter årets Vasalopp. Ett Vasalopp som inte gick som jag tänk eller hoppats. Jag hängde med tätklungan fram till Evertsberg sen tog både kropp och skidor slut. Tog slut på energi i kroppen med 36 kilometer kvar och det var ren överlevande till mål. Förstår inte riktigt varför jag tog helt slut. Har tränat för att orka i det långa loppet och det ska inte behöva bli så. Ibland vill inte kroppen som man själv vill tyvärr. Gick i mål som 115:onde och trodde att jag var ännu längre ner i resultatlistan. Var många som fick slita. Föret och den långa tävlingstiden som blev tog ut sin rätt. Hade grym service under hela loppet, tack alla, ni vet vilka ni är

Efter Vasaloppet har jag varit riktigt seg i kroppen och haft låg energi när jag tränat. Är först nu det börjat kännas lite bättre och jag har kunnat ”njuta” lite mer när jag tränat. Gäller att passa på att åka mycket skidor nu när vårvintern i år är helt fantastik. Blivit många fina turer med Malin <3

B061BEA0-F350-48EA-A206-039A8400C72C

Är inte så många tävlingar kvar i år och sista tävlingen blir förmodligen Grönklittsjakten. Tyvärr vaknade jag med halsont imorse men hoppas det går över fort. Skulle egentligen ha kört KM i Mora idag.

En lite kort uppdatering från mitt håll, glad påsk på er

 
By |april 1st, 2018|Mikael Sandgren, Övrigt, Träning|0 Comments

Sista inlägget

Hej på er!

Just nu har jag påsklov och det kom väldigt lägligt trots att vi nyss har varit lediga känns det som. Hittills bjuder lovet på fint väder med sol och snö, det här är den bästa perioden om ni frågar mig. Annars då, i veckan har vi haft vår sista träning med Träningsakademin. Vi körde en  utmaning där deltagarna fick tävla i mindre deltävlingar där det krävdes både teknik och fart. Vilket är något vi tränat på mycket under vår tid tillsammans, super roligt att alla fick in för det och kämpade in i det sista. I den sista deltävlingen blev det en väldigt tuff spurtstrid där det slutade med att tjejerna tillslut vann. Grattis!

IMG_4921

Yosuf jagar Malin och vinsten :-) 

Under vår tid tillsammans med Träningsakademin har vi alltid fokuserat på att ha roligt på skidor. Vissa har haft som mål att ta sig upp för en speciell backe på elljusspåret och vissa har haft som mål att ta sig igenom Vasaloppet. Oavsett målsättning har vi försökt individanpassa träningen så att dessa mål blivit uppfyllda. Vilket vi tillsammans har lyckats med, vi har haft väldigt roligt på vägen och lärt oss mycket av varandra.  Jag hoppas vi ses i spåren framöver och att ni har med er några bra tips!

IMG_4922

Anna-Maria jobbar hårt i utförskörningen!  

Sedan vill vi avslutningsvis tacka Skistart för ett fint samarbete. Tusen tack för att vi fått jobba med er, det gör vi gärna igen! Och tack till alla som följt oss här på bloggen, vi ses säkert i framtiden :-)

 

/Hedda, Träningsakademin UF

 

 

 
By |mars 30th, 2018|Övrigt|0 Comments

Vår sol!

Hej! :)

I veckan har vi haft riktigt mycket sol och oj så de är härligt! I vanlig ordning så har vi haft träning med Träningsakademin, nästa sista veckan innan vi ska börja avveckla. Känns lite tråkigt då det varit riktigt kul att fått lära ut och känna att det har varit väldigt uppskattat det vi gjort. Under helgen lade vi faktiskt till lite helgträning med gruppen innan slutet. Vi har kört ett träningspass både på lördagen och söndagen. Passen blev givande och mycket roliga! Blev mycket fokus på balans och utförsåkning då vi bland annat tränade åka på en skida utför samt kurvtagningar utför.

85B3D9D3-5809-43E4-92C3-4B7387CDE880

En bild från söndagenskvällspass :)

Under onsdagens träning så fokuserade vi istället på fart då vi körde kortare impulser, 15/15 och 30/30. Blev mycket stakning då gick väldigt lätt i spåret! Mycket bra kämpat av alla, blev en väldigt bra kvalite under intervallerna. Sedan avslutades allt med en smirre/staknings stafett. Ett riktigt bra pass där flåset och bålen fick jobba stenhårt.

CB674578-6B5C-436A-B397-5015AE8C3FD5

Här har vi Enock och Thua-Li som kör hårt på en impuls! :)

Min egna träning i veckan kan man säga har varit explosiv samt högintensiv. Har kört mycket styrketräning i form av gym. Fokuserade mycket på att köra tung vikt med få repetition för att träna explosiviteten. Därtill har jag också kört kortare intervaller. Inte så många lugna distanspass utan ville fokusera på mer att köra högintensitet.

Nu sitter jag och hemma i soffan och ladda inför de få skoldagarna som återstår innan påsklov på torsdagen. :)

Ha det bra!

/Viktor, Träningsakademin UF

 
By |mars 25th, 2018|Övrigt|0 Comments

Äntligen träning igen!

Hej på er!

Har nyss kommit in från ett pass med vår träningsgrupp. Ikväll har det äntligen varit mildare ute än vad det varit tidigare i vinter, så då passade vi på att nöta lite teknik eftersom det var ett tag sedan vi sågs. Fokus på detta pass var överkropp/stakning för de som åkte klassiskt medan de som åkt skejt har övat på utförskörning. Det vi tillsammans kunde konstatera var att de lätta partierna är ofta ställen där man kan tjäna många sekunder. Därför gick vi igenom växel 5, 4 och 3 för skejtarna så fick de testa att åka in på stadion i Lycksele där det gäller att växla mellan dessa växlar, vilket gick jätte bra! Så roligt att se att tekniken sitter mer och mer för deltagarna så att de kan lägga energin på att åka snabbt.

IMG_4789

Bild från uppvärmningen idag, en lite ovanligare lek! :-) 

Annars då, var i Hemavan förra veckan och tränade på. Inte super fina dagar vädermässigt men hade det väldigt bra ändå. Bra träning och fin miljö, älskar fjällen! I veckan har jag gjort max-tester på cykel eftersom jag varit med i en järnstudie, då jag haft låga järnvärden. Det visade sig efter sista testet att jag ökat mina värden med 225 procent! Så kul och framförallt skönt, man glömmer ofta bort hur viktigt det är att få i sig järn som tjej. Men att äta rätt och ta vettiga kosttillskott verkar ha gjort susen, något som jag ska fortsätta med och även något jag rekommenderar er att göra som känner er lite trötta. Gå till närmsta vårdcentral och kolla om ni har ett bra HB-värde så ni kan prestera på topp! För det påverkar mer än vi tror.

IMG_4674

Bild från längdspåren i Tärnaby, mulet men så vackert ändå!

Ha det bra! Vi hörs igen som vanligt nästa vecka.

 

/Hedda, Träningsakademin UF

 

 
By |mars 14th, 2018|Övrigt|0 Comments

Slut på sportlovet

Hej! :)

Nu har sportlovet tagit slut och oj vilken skön vecka det har varit! Hunnit med lite träning, men blivit mycket vila. Tanken var att tävla sista cupen i Örnsköldsvik nu sista helgen på lovet men fick ställa in på grund av sjukdom. Kändes väldigt tråkigt då det var sista cupen men tyvärr klarar man sig inte alltid ifrån sjukdomar. Mitt lov har då alltså varit nästan träningsfritt då jag försökt krya på mig så fort som möjligt. Som tur så börjar jag känna mig frisk redan nu och kan nog träna i veckan som kommer. Det kommer vara några få strö tävlingar kvar och för se vilka det blir man ska ställa upp i.

Resten av skidgymnasiet var i Örnsköldsvik och tävlade. På schemat stod det en skate prolog på 3km under fredagen. Sedan kördes en klassisk jaktstart som avslutning på lördagen på resultaten från prologen. På sidan av så fick man skåda riktigt fina insatser av samtliga, väldigt kul att de går så bra för alla.

F7F99A27-2A8A-40AC-98B4-35F9B6054443

 

Här ser vi William från skidgymnasiet på jaktstarten :)

Nu börjar den riktigt fina träningen med många skarturer ute i det fina vårvädret! Sådana pass är verkligen helt magiska och dessa ser jag framemot. När skaren blir som bäst så är det svårslaget :)

Träningsakademin kör igång igen nu till veckan och jag hoppas verkligen inte vädret och kylan ska ställa till det för oss ännu mer. Man kan tycka att det inte borde bli så himla kallt nu mera närmare våren, men man vet aldrig.

Ha det bra så ses vi nästa vecka igen!

/Viktor, Träningsakademin UF

 
By |mars 11th, 2018|Övrigt|0 Comments

Sportlov

Hej på er!

Just nu sitter jag och följer Vasaloppet på tv, gör ni också det? Vi har nämligen deltagare som ska ta sig igenom. Några andra som varit med och tränat med oss har bland annat kört Tjejvasan och Stafettvasan, och det är super roligt. Annars har det varit fortsatt kallt vilket gjort att vi beslutat att ställa in träningarna, med motivering att det inte är så klokt att dra in så mycket kall luft då det kan påverka luftrören negativt. Det är inte värt att förstöra luftrören och speciellt inte inför sådana stora tävlingar som Vasaloppet, som man kan ladda upp ett år innan.

IMG_4602

Från ett pass i veckan, väldigt kallt men mycket fint! :-) 

För min egen del har det blivit mycket lugn träning denna vecka, inte speciellt mycket högintensivt då jag inte vill riskera något. Det positiva med kylan är att det ofta bjuds på sol så klär man sig bra är det bara ut och njuta. Hur som helst så åker jag till Hemavan imorgon för att ha lite sportlov. Så håller tummarna att prognosen ser behagligare ut där så man kan fara ut på något långpass. Sedan är det dags för säsongens sista Scandic cup som avgörs i Örnsköldsvik. Först en 3 kilometer fristil för att sedan dagen efter köra en 5 kilometer jaktstart klassisk stil, kommer bli väldigt roligt. Nu börjar man inse att det inte är mycket kvar av juniortiden innan man ska börja tävla med seniorerna :-)

IMG_4605

En bild från ett annat kallt pass, men nu hoppas jag på varmare temperatur så jag slipper dubbla underställ ;-) 

 

Vi hörs igen nästa vecka!

 

/Hedda, Träningsakademin UF

 

 

 

 
By |mars 4th, 2018|Övrigt|0 Comments

Vallatips Skistart Halvvasan 27/2 2018

Vallatips Skistart

Halvvasan 27/2 2018
Klockan 8: -14 grader, klockan 12: -10 grader

 

FÄSTE:

1.Värm in RodeGreen Special (P15), låt kallna (går bra med andra gröna (kalla) burkar

Vid tidig start:
Lägg på Rode Grön -7/-15 (P20) 6-7 lager

Vid sen start:
Lägg på Rode Grön -7/-15 (P20) 2 lager

Lägg på Rode  Blue 1 -2/-6 (P30) 2 lager.
Lägg på Rode Grön -7/-15 (P20) 2-3 lager

GLID

Alt. 1: Låg Fluor

1.Swix LF6

Alt 2: Hög Fluor

1.Skistart HFLD

Plus eventuell toppning:

1.Skistart Racing Powder

Viktigt när det är finkornig, nysnö och kall är att borsta och polera skidorna ordentligt.

Struktur:
Har man Skistart racingstruktur universal eller cold behövs ingen extra struktur.
Har man en enklare struktur komplettera med:
Skimateria 0,3 mm tryckande hela skidan.
Aternativt Red Creek -5—20

Skinskidor:
Valla glid som ovan.

På skindelen kan man lägga en spray för kallt före.
Alternativt gnugga in en kall HF glidvalla i åkriktningen, samt värm in den lätt med ett vallajärn, dra det snabbt över skindelen i åkriktningen, ta gärna en fin stålborste eller liknande och borsta ut håren i åkriktningen.

Optivax fungerar också bra, gör som ovan.

Lycka till!

 
By |februari 26th, 2018|Övrigt, Produkter, Skidvalla, Skidverkstan, Strukturer, Vallatips|0 Comments

Mycket kall vecka

Hej! :)

Denna vecka har det inte blivit någon träningen med Träningsakademin då kylan slagit till även denna vecka. Under många dagar har tempen varit kallare -20 grader och någon dag faktiskt ändå ner mot -30 grader. Alltså ordentlig kyla och träningen blev då påverkad på grund av den. Träningen med träningsgruppen blev inställd och den egna träningen blev inte heller som den skulle. Blev inte inte lika mycket intervall träning som jag hoppats på utan de blev istället mer distanspass. Då det inte är bra att köra högintensitet under denna typ av kraftiga kyla.

Däremot så har solen tittat fram några dagar och det har blivit riktiga fina vinterdagar. Vissa dagar kan vara lite svårare att tagga igång inför träningen men sådana dagar var det inget som helst problem. Kylan satt inte heller något stopp utan man ville verkligen ta sig ut i spåret och njuta av vädret.

AEFCD8E9-8928-4BF9-81DD-102EFE736A08

En av de soliga dagarna :)

 

Nästa vecka hoppas vi däremot att det blir lite varmare så man kan få den träningen som man behöver och planerar. Solen får dock gärna stanna kvar!

Under denna vecka har det som säkert för många andra även blivit mycket OS tittande. Man har suttit nästan klistrad framför tv:n och gått upp tidigt för att se allt. Det blir också extra kul att kolla på OS då vi nu har fått sådana stora framgångar! Riktigt roligt att se hur de unga börjar ta plats i den riktiga världseliten.

Nu laddar man inför nästa vecka och hoppas på en bra temperatur, ha det bra! :)

/Viktor, Träningsakademin UF

 
By |februari 25th, 2018|Övrigt|0 Comments

Vallatips Skistart Tjejvasan 24/2 2018

VALLATIPS Skistart

Tjejvasan 24/2 2018
Start -10 grader klockan 12 -8 grader

 

 

FÄSTE:

1.Värm in Green Special (P15), låt kallna (går bra med andra gröna (kalla) burkar

2.Lägg på Blue 1 -2/-6 (P30) 4 lager

3.För tidig start Blue 1 -2/-6 (P30) 2 lager

4.För senare start Blue Super Extra -1/-5 (P38) 2 lager alternativt Blue Super 1-/-3 (P32)  2 lager (går lent till -8 ungefär).

 

 

GLID

Alt. 1: Låg Fluor

1.Swix LF6

 

Alt 2: Hög Fluor

1.Skistart HF Röd (Skistart HFLD)

Plus eventuell toppning:


1.Skistart Racing Powder


Viktigt när det är finkornig, nysnö och kall är att borsta och polera skidorna ordentligt.

Lycka till!

 
By |februari 23rd, 2018|Övrigt|0 Comments