0251-131040 (08-16)|info@skistart.com

Frölén

Tävlingskalendern blir mindre.

Pappa fick köra dubbelspann Odin/Lupo 15km plus Nitro i helgens tävling, då min förkylning vägrade släppa. Liselott, en kompis till oss, tävlade med Izak. Alla hundar presterade bra, Izak/Odin vann sin klass och Izak blev 4a av 32st och 4s från silverplats. Väldigt nöjd med hur de kämpade. Alla är i bra form nu!
71871A63-014F-4C86-B112-EE2F5489D250
Pappa föll dock tyvärr med Nitro, och slog sig rätt illa, tappade luften i fallet dessutom, så tappade en del tid där i kaoset…de hamnade på 20e av 32 iaf så helt ok. Om man bara räknar tiden han körde så hamnade han 7a, Nitro är en snabb kille han med! Pappa får kurera sig nu då han har ont i revbenen höger sida plus på höften. Jobbigt när det gör ont att hosta, resa sig och ligga på sida.

Idag åkte vi till Bjurholm för att träna hundarna, fantastiska spår såg det ut att vara. Jag och mamma följde bara med för att hjälpa till, Kajsa fick köra hundarna.
En kompis hjälpte oss med Izak, pulka 5km plus Lina 5km. han gick kanonbra! Kajsa körde resten, det blev några varv för henne…skönt att komma hem med nöjda hundar. FA158D39-5060-4E69-8CF1-EA9097326908 EA8D5B9A-3F8F-4D9A-AA4D-0639A18CACD4

Fler tävlingar har tyvärr ställts in på grund av för lite snö och isiga spår. Härnösandstävlingen är oxå inställd nu, så om vi ska tävla i januari måsta vi köra ner till Åsarna vilket känns väl långt. Vår familj ska köra en tidsträning istället, samla ihop ett gäng och göra det tävlingslikt. Vad ska man göra? Mer snö nu tack!

 
By |januari 14th, 2020|Frölén|0 Comments

Januari och bara en massa is.

Nytt år som börjar med regn och plusgrader. Tävlingen på Kulla har blivit flyttad till Bjurholm där det finns lite mer snö, så vi hoppas att spåren ska hålla där trotts plusgrader.
Tora har blivit dunderförkyld igen med rosselhosta så hon kommer inte kunna vara med och jag har match så kommer inte heller tävla. En kompis som heter Liselott ska köra Izak och pappa kör Odin/Lupo. Nitro får gå utom tävlan/föråkare för att få lite rutin.
Den planerade tävlingen i sundsvall har ställts in så nästa tävling blir Härnösand 25-26/1. Jag kommer vara i Luleå då och spelar SM-kval men Tora ska vara med där.
Det är jättesvårt att träna hundarna nu, det är bara is överallt. Jag körde pulka med Izak igår men det blev bara 7km, helt livsfarligt kändes det. De andra hundarna fick springa lösa men även det känns riskabelt när det är så isigt. Förhoppningsvis är spåren bra i bjurholm så vi kan träna där några gånger i veckan. Lättare att träna sig själv då vi kan vara inomhus och springa, cykla osv. Vi har haft kontakt med en kvinna som säljer gåband för hund, Dog Pacer heter det, så ev ska vi testa. Vore så skönt att lätt kunna få hundarna motionerade även när underlaget är helt kasst. Isåf skulle det stå i garaget tillsammans med vår crosstrainer. Perfekt att kunna träna 2- och 4-bent samtidigt.
Hildas tå mår fortfarande bra och hon är nu den största i vår hundfamilj. 68cm och väger 31kg…hon kommer bli en riktigt stor tjej!
/Kajsa

 

 
By |januari 8th, 2020|Frölén|0 Comments

Nyår och förkylning.

Nyårsafton redan…!
I veckan har både jag och syrran varit ruskigt förkylda så ingen träning alls. Tråkigaste som finns att vara ledig men halvsjuk. Vi mår iaf bättre nu så inleder troligtvis nya året med ett lugnare kvällspass. Tora firar nyår i Hemavan och jag här hemma men Tora kommer hem imorgon em.
Den här veckan har pappa tränat hundarna tills han oxå blev förkyld, så en kompis körde hundarna idag.

Vi har kikat på nästa års tävlingskalender nu och vi har lite löst planerat vart vi ska åka. Troligtvis blir det umeå x2, Härnösand, Sundsvall och sen SM i Boden. Såklart kör vi Vindelälvsdraget v.11 och alla tidsträningar vi kan pricka in oxå, det är helt klart bästa och roligaste träningen!Vi kommer att anordna egen tidsträning på Kullaspåret oxå, i februari kan jag tänka mig. Sen koncentrera oss att träna mycket masstarter med Izak och Nitro som kommer tävla i Boden på SM.

Hildas tå har läkt nu så hon kan vara lös igen, äntligen!! Att vara 7månader och gå i koppel är verkligen ingen höjdare…såå mycket energi som samlas i kroppen (som hon f.ö har noll kontroll på hur stor den är, haha.) Vi har börjat köra in henne men bara några hundra meter tills hon vuxit klart. Så här såg det ut sist, jag åker bakom,hennes andra gång framför skidor. Himla duktig! Längtar tills hon är typ 1 1/2 år så man kan köra lite längre med henne, hon är grymt snabb! Känns spännande att se hur hon utvecklas och följa hennes framsteg.
4D52F27E-7F9F-433B-9E8F-5819DC7456BC

jag önskar alla ett Gott nytt år och hoppas att 2020 kommer bli ett härligt år!

 
By |december 31st, 2019|Frölén|0 Comments

Stafett, lussebullar & mer snö!

Det började kännas i kroppen att vi kört på i två dagar. Det tar alltid ett tag innan man blir van vid skidåkning då vi bara körtkockspsrk, cyklat och sprungit sista tiden. Helt andra muskler som används och man spänner sig lite i början då det alltid känns lite ovant i början av säsongen.

15A90EEC-E11E-4100-AB96-3C92D9433372
sista dagen på lägret och det vara dax för stafett! Vi delades in i lag och jag och Kajsa hamnade i varsitt lag, extra taggade såklart då vi båda vill vinna. Pappa, Kajsa och jag lottade sen hundar och jag drog väl nitlotten kan man säga och fick Odin haha… Odin kan vara klart bäst men motivationen är inte alltid på topp och då kan han vara mindre kul att ha i snöret framför sig. Kajsa fick Izak och pappa Lupo. Nitro fick vila från stafetten då han känns lite för orutinerat för masstart än.
Både jag och Kajsa körde starten så det blev ju horn i pannan direkt från start. Man tänker att det bara är en plojstafett innan men när man väl kör så är det på fullaste allvar.
stafetten gick till så att det var två stycken i varje lag och vi skulle köra 3x1km var och växla mellan.
Jag fick ett skitstopp med Odin första varvet så tappade lite där men vi körde sen ikapp nästan all den tappade tiden. Vi hade sen häng på Kajsa som låg först både varv två och varv tre, Odin gjorde sitt livs tävling tror jag. Det var sen bara någon meter som skilde oss från Kajsas lag som vann tävlingen. Juniorlagen kom etta, tvåa och trea och sen kom seniorlagen placerade efter det.

Superrolig tävlingsform och hundarna blir grymt taggade av de korta snabba varven. Roligaste var ändå att se hur roligt Odin tyckte det var, kort och snabbt är tydligen hans grej…han älskar ju när det är mycket folk och hundar i spåret då tar han i som allra bäst!
Kajsa körde Nitro efter tävlingen och han går snabbt framåt, det är roligt att se hur han utvecklats nu på bara några dagar.
Det var egentligen teknikpass oxå på em men vi packade, städade ur och åkte hem istället. Resan var så lång och vi ville inte komma hem mitt i natten. Östersunds Draghundsklubb hade verkligen lyckats fixa ett roligt och lärorikt läger, tack, vi kommer tillbaka!

Väl hemma så har vi haft lite omväxlande med snö och regn, så vinter med skidspår en dag och nästan barmark nästa. Nu är det iaf vitt överallt och vi har äntligen fått en jättefin vinter som jag hoppas ska stanna.

Som vanligt närmar sig julen med stormsteg och lussebullar, kola och klappar ska slås in sista kvällen. Det är tradition… Nu ska vi njuta av ledighet och ladda upp med så mycket dagsljus som möjligt! Vi vill passa på att önska er alla en god jul & ett gott nytt nytt år!
7E935532-151F-4800-A3FD-438ACF894879

 
By |december 25th, 2019|Frölén, Övrigt|0 Comments

Första turen för denna säsong!

Men äntligen kan man börja åka skidor igen!!
Första passet på snö avklarat i veckan, lika vingligt som vanligt när man inte åkt på några månader. Vi skidade i Vännäs som ligger 3 mil utanför Umeå. Nydala som ligger stan har så kort slinga än så länge så vi kan inte köra där med hund.
E55471DE-3518-4979-A588-05788076E535
Det var fantastiskt roligt och nu längtar jag ännu mer fram emot helgens läger i Vemdalen!!
Jag, Tora och pappa tar med oss ett gäng hundar och drar dit på fredagmorgon. Vi kommer bo 7 hundar och 6personer i en stor 8-bäddsstuga, plus att det kommer vara 2stugor till, fulla med både folk & fä. Allt kommer hinnas tränas. stakning, teknik, intervaller, hundkörning, minitävling… osv.

I vinter kommer vi köra en ny lånehund och det var han som jag testade idag. Jag körde först lite uppvärmning själv så jag hade lite koll på skidorna innan jag drog i iväg med gasen i botten…
Nitro, som han heter, gick riktigt bra och det kommer bli ännu bättre när vi lär känna varann mer. Men riktigt lovande första pass.

Alla hundar fick dra ikväll och det är väldigt roligt att vintern och skidåkningen har börjat nu äntligen!!

9522E9ED-0282-45A2-A1C3-4A5E6CFE7255 70285644-7921-48E5-B2A3-72D20B3A68AC

Jag tränar så mycket med fotbollen nu så kommer ha mindre tid för skidåkningen, men ska absolut planera in pass varje vecka iaf. Idag tex tränad jag först med fotbollen i 90 minuter och sen åkte jag skidor. Det blir lätt ganska mycket träning men jag får vila imorgon haha.
jag hoppas jag har massa härliga fjällfoton med mig till nästa vecka.
ses!
/Kajsa

 
By |december 3rd, 2019|Frölén|0 Comments

Helg i fjällen.

Nu är det inte kul här hemma!! Snön har regnat bort och kvar är bara blöt gegga och lite is.
Vi kan inte cykla med hundarna nu så de får bara springa lösa och konditionsträna eller tränas med sele i backe, styrka.
Jag och pappa beslöt oss därför att ta en helg i Kittelfjäll tillsammans, helt underbart!! Massa snö och härligt med riktig vinter. Vi hade bara med oss Odin och Lupo så ganska lugnt och skönt dessutom.

191EB695-C701-47BA-A751-75C2139DAAF9 81FC07FC-E4DB-441F-9C83-F78EAF582908

Ingen träning inplanerad…fast det blev ju långa lågintensiva  pass på fjället både för oss och hundarna iaf. Ja inte så lågintensivt för hundarna…

Jag hade lånat riktiga turskidor med stålkant så stabilt och lätt att ta sig fram. Hundarna fick pulsa desto mera, rätt trötta när vi kom tillbaka till stugan på kvällarna. första dagen såg vi mycket fågel och det var fantastiskt härligt väder! Med det i tanken så längtade vi till dag två som tyvärr bjöd på skitväder och riktigt lite fågel. Vi tog det lite lugnare och var inte alls ute lika länge som på fredagen, njöt inte alls av vädret heller, haha.

Vi kom hem rätt tidigt så hann med att hälsa på hästarna som hör till boendet vi var på och lagade sen en fantastiskt god middag tillsammans med några vänner, den mumsade vi länge på. Mosiga så la vi oss och hoppades att söndagen skulle bli bättre.
Det blev den! Tidigt ut och tog verkligen till vara på dagen, vi hade t.o.m. med oss en liten murikka så stekte lunch på den och satt länge och vilade benen innan vi fortsatte jaga. Såå härligt det är att vara i fjällen…man borde ju flytta!!

91625680-6057-442C-AC5C-337259491669

7015EC8E-C466-4E5F-BD6E-65C10AE97B39

 

 
By |november 27th, 2019|Frölén|0 Comments

Sm sista dagen.

Samma procedur som de andra dagarna, rasta hundar, ge mat, äta frukost, kissa hundarna igen, packa med oss dagens grejer och ivög!
På schemat sista dagen var kickbike med Lupo och sen stafetten med Izak.
Söndagen skulle bli ett lerigt kalas då det spöregnade hela dagen.

Vi kom dit tidigt och blev klara i bra tid så jag hann med och kika på några klasser före mig. Banan var nu rejält lerig så alla som kom i mål var leriga från topp till tå, några hade kört omkull oxå så bäst att fokusera.

Ettan låg som sagt bara 15s före så jag skulle köra järnet (hade jag och pappa bestämt) och se om jag kunde ta in nåt. Lupo som vanligt taggad och otålig på sin start men till slut så var det dags!
Vi drog iväg! Väldigt halt och tunga spår, tur Lupo är att lite på som mest när det är sånna fören, han är en riktigt seg krigare!
Ettan startade en minut före men efter ca halva banan så började jag skymta henne till och från, det sporrade ju en del och vi tog i ännu mer både jag och Lupo. Jag hörde speakern ropa upp ekipaget före och visste att vi hade en pyttebit kvar. Redan före målgång förstod jag att vi gått snabbt och rätt säker på att vi skulle vinna!! Men känslan att få veta det säkert är alltid underbar, vi hade kört ca 40sekunder snabbare så en klar vinst. Extra lycklig var jag för att det var Lupo som fick Guld, som inte kommer starta på fler SM.
849065DF-1254-4D8D-8FA5-6603BBA52180 BCE2D149-D24F-489B-B3FF-DE21A362922C 117AAD3B-96A3-4BF4-A918-068DB3A40DE8
Lite mat i magen och sen värma upp med cykeln. Dax för stafett! Kanske inte den roligaste stafetten jag kört med tanke på väder och underlag men Izak var fantastisk och vi krigade oss till snabbaste tiden. Summan av SM är att vi är löjligt nöjda och hundarna har varje lopp gjort de absolut bästa de kunnat. Extra skönt att komma hem med pigga vovvar, som att de inte ens presterat. Jag däremot är ganska ledbruten och trött, mer träning på mig behövs alltså. E0730614-0477-4C84-A43B-3F428B4555A2

i helgen har jag varit i Kittelfjäll och jagat med pappa, så härliga dagar…..fortsättning nästa gång.
Tora

 

 
By |november 20th, 2019|Frölén|0 Comments

SM dag 3…

Lupos tur att få vara med , äntligen!! Han hade varje morgon varit redo och blivit lika besviken varje gång ha inte fått tävla. Jag hade inga större förväntningar på dagen då Lupo snart är 9år och inte är sitt allra ”piggaste jag” längre, men skalle har han och viljan och glädjen i att springa. (En valp efter honom är min högsta önskan just nu!)

Alla hundar var på G utom Doris på morgonen, hon var riktigt trött haha…hon ville ligga kvar och sova i sängen. Jag och pappa gjorde oss iordning och åkte till tävlingsplatsen!

När vi hämtat nummerlapp och visat vaccinationsintyg så värmde jag upp och pappa värmde Lupo. Då banan är så kort så är det viktigt att vara ordentligt uppvärmd så man kan köra på max hela vägen. Lupo känner på sig när det närmar sig hans start, han blir oftast tyst, fokuserad och skakar av iver, ibland lever han om en hel del oxå men det vill vi undvika då det tar så mkt energi.
6E9763EF-20C5-418C-8E7C-16BB0814CD85

Lupo sprang starkt och snabbt och jag sparkade på så mycket jag kunde, jag sprang i de allra brantaste partierna. Känslan var att det gick riktigt bra! Banan var krävande och Lupo är grymt stark, så den passade honom bra. En snabb bana hade passat honom betydligt sämre…det blöta leriga underlaget gjorde oxå att det gick lite trögt.

Vi kom i mål med 2a bästa tid vilket var lite förvånande, bara 15s bakom 1an som är en klubbkompis. En gnista av hopp att få medalj tändes nu helt plötsligt och efter nerjogg av Lupo så fick han vätskeersättning och extra energi. Jag och pappa stannade sen kvar en stund och kikade på resten av klasserna på tävlingen innan vi åkte till boendet igen.

Väl hemma så var vi ganska lättroade…somnade båda två som stockar. Det tar på att vara på tävling! Man ska vara nervös, det är stressigt, man bor borta med allt vad det innebär, och sen ska hundarna ha extra av allt oxå. Mer vatten, mer mat, mer promenader, mer massage osv… de kissar mycket mer och oftare, vi ger nästan en liter vatten i maten och det ska ut. Att ha en vattnad hund är a och o i barmarken, då de inte  kan kyla ner sig som på snö.

Vaknade till och förberedde allt till morgondagens tävlingar. När allt var fixat med hundarna så åt vi och la oss sen tidigt….

Vi hann prata igenom taktiken för racen dagen efter innan vi somnade, fullt ös blev bestämt, inte hålla igen någonstans!

Två race kvar, heat 2 med Lupo/Kickbike och stafetten med Izak/cykel.
fortsättning följer…

 
By |november 12th, 2019|Frölén|0 Comments

SM del2

Jag glömde helt att skriva att jag sprang med Doris dag ett på SM oxå! Doris är en tax som är 23cm hög och benlängd på ca 10cm, hon måste tävla bland alla vorsthrar, greysters och andra räcerhundar…lite orättvist kan tyckas men det är bara att kämpa.
Doris skötte sig med bravur första dagen och visst, vi blev omsprungna av många ekipage men jag är så glad att jag kan tävla med min egen Doris! Att ha en samhörighet som ekipage och att dessutom få Doris att känna sig bäst är ju otroligt skoj!!

Hunden måste vara före och man får såklart inte dra med hunden i linan…inte helt självklart för alla hundar faktiskt och en tax får man jobba med för att den ska göra som man vill, en utmaning helt klart. Man ska heller inte tro att det är en fantastisk draghjälp utan vi är med för att det är såå kul!

Alla hejade på Doris och hon älskade det!! Då det bara var 3st med i juniorklassen så blev vi 3a dag ett, vi båda var nöjda med vårt heat.

FC19515A-7DD1-4800-85AD-BAE7D42B5D4E

 

Dag 2!

Första dagens kedjebrott suddades bort och vi gjorde en ny start med sikte på medalj! Izak kämpade på fantastiskt och jag cyklade så mycket jag orkade. Tyvärr tog vi oss inte högre upp på pallen men med tanke på förutsättningarna efter första dagen så är jag rätt nöjd ändå. Jag som tänkte strunta i dag 2 just nätbolag kom i mål 1a dagen…eftersom jag trodde jag låg toksist. Vi hade kunnat ta silver men….ja, allt kan hända tydligen.

BEDFBA30-D85C-4C55-8CD0-F912273D2482 1E7985EC-A5F6-4DA7-8A02-AC8D3D1D4CA2

 

Jag hann byta kläder och slänga i mig lite mat innan det var dags för Doris och mig att springa!
Doris är bara 1 1/2 år och det märktes dag 2 att hon var lite trött i huvet…såå många intryck! Starten gick jättebra och sen tappade hon fokus i några uppförsbackar, men vad gör det då hon gör så gott hon kan och vi fick kliva upp på pallen och ta emot ett brons!! Kolla skillnaden på storleken på hundarna….

9FD44D28-462B-43A5-97AD-7A34DC1FA2AC

Ännu en dag och såå kul vi haft!!
fortsättning följer…

 

 
By |november 3rd, 2019|Frölén|0 Comments

SM

Tagit några dagar att sammanställa mitt första barmarks-SM! Kroppen var lite sliten av kraschen med cykeln när jag åkte dit men när vi åkte hem så var det mer träningsvärk som värkte…

i onsdags packade vi in alla hundar utom Hilda och styrde kosan mot Gävle och draghunds-SM. Vi kom fram rätt sent så packade bara in, rastade vovvar och la oss sen direkt. Ställde väckaren tidigt på torsdagen så Izak skulle få äta och rastas i bra tid före han skulle tävla. Hundarna är alltid lite extra ”på tårna” när man är på tävling så de gick runt runt och var överdrivet beredda, de ville inte bli lämnade.
På tävlingsplatsen hämtade vi nummerlapp, visade vaccintyg och lyssnade sen på bangenomgången. Liiite dumt att inte kunna köra banan innan men det hade inneburit en till ledig dag från skola och jobb plus att betala en till natt på boendet.
Jag cyklade med Izak 1a dagen och han ger ju allt och lite till….2km från mål så går kedjan av !!!! och jag får fortsätta utan att trampa, inte så kul start på SM! Springer uppför och tolkar i övrigt, glad att jag inte slängde in cykeln i skogen och gav upp för vi ligger på en fjärde plats när jag kommer i mål. Det gick alltså fort de första 4,5 kul!

Känner mig lite besviken men tänker att jag ska göra så gott  jag kan och förhoppningen är att köra upp minst en placering. Izak var ju superduktig!
Pappa tar med cykeln och lämnar in den till en verkstad i Gävle för lagning…jag kikar på några fler klasser och hejar på alla, samspelet hund och förare är så fantastiskt i många ekipage.

Vi bodde i en lägenhet i Sandviken tillsammans med vänner från klubben så det var lugnt och skönt när tävlingarna var över för dagen, och cykeln hämtad. Hundarna fick bra med vila och jag och pappa med. fortsättning följer…

Tora

 
By |oktober 24th, 2019|Frölén|0 Comments

Förberedelse med krasch.

Slutspurten på träningen till SM blev inte riktigt som jag tänkt mig. Ett förrädiskt före gjorde att jag körde omkull på det tänkta sista snabba passet före torsdagens start. Som tur är så är jag bara blåslagen men cykeln är trasig. Vi har en till cykel som jag kan använda men jag vill såklart helst köra den jag tränat på hela sommaren och hösten.
Mamma ska åka med cykeln till någon cykelreparatör som vi hoppas ska kunna laga den innan onsdag då vi åker iväg. Det är sällan allt bara flyter på, lite gropar längs vägen måste det tydligen alltid vara…

Jag har sprungit sista passet med Doris idag och det gick iaf bara bra, hon kommer tycka det är fantastiskt skoj att få tävla. Hon kommer vara den klart minsta hunden på SM men förmodligen den med störst ego. Hon är ju uppväxt med vorsthrar så hon tror säkert hon är lika stor.
Jag skulle egentligen cykla med Izak idag men han fick springa lös istället när jag spang med Doris. Däcket blev liiite halvdåligt rull på efter vurpan. Jag hoppas inget mer gick sönder.
DC9E53EE-D3B1-4169-A712-53D3DDD9CBDF

Izak och Lupo kommer att tävlas två dagar var,  Izak kommer att tävlas i stafetten på söndagen oxå. Odin får följa med som en reservhund om någon av de andra skadar sig annars får han bara ligga och softa, inte hans grej riktigt så han kan få några mentalt jobbiga dagar.
Önska mig lycka till nu, vi ska verkligen kämpa och göra vårt bästa!
/Tora

 
By |oktober 15th, 2019|Frölén|0 Comments

Första snön!

Äntligen har jag kunnat träna själv! Den förkylning med halsont som jag dragits med en evighet har gett med sig och jag känner mig frisk. Jag har tränat både mig själv och hundarna den här veckan, det var ett tag sen sist. Izak fick (oxå) jobba rejält igår då vi tränade i ett sandtag och gick upp och ner i närmare en timme. Han har ju bara på eller av så tar i lika mycket även fast jag bara går bakom. Allt bromsande nerför och bottenlöst klättrande känns i låren och rumpan idag. Vi är en grupp kompisar som tränar tillsammans, såå det är mycket roligare än att träna själv.

F5ACBAA9-FA4A-470E-A7B3-0E292085DEDB Vi är 3st i träningsgruppen som kommer att åka ner till Gävle och SM nästa vecka. Vi har även hyrt lägenheter så vi kommer bo tillsammans. En liten minisemester med mycket puls kan man säga. Min faster bor i närheten av Gävle så vi ska träffa henne oxå.
Veckan som gick…
Må och tisdag vilade jag, onsdag så körde jag alla hundar och sprang med Doris, jag hade ledig dag. Torsdag fick de ”vila” eller ja, de fick en lång tur i skogen lösa så de var rätt trötta iaf. Fredag vila och lördag träning med cykel och kickbike. Söndag var igår så det har jag berättat om.
I veckan snöade det för första gången för säsongen, man kan inte annat än att längta till vintern nu! Men först lite fler barmarkstävlingar såklart. Vi kommer finslipa formen nu dagarna fram till SM och sen hoppas att vi, hundarna iaf, är i knallbra form.

 
By |oktober 8th, 2019|Frölén|0 Comments

Anmälda till SM!

Tävlingar och mer tävlingar! I helgen har vi varit borta på tävling både lördag och söndag. Det har gått väldigt bra så peppen till SM infann sig såklart… i lördags vann jag min klass och Izak var fantastiskt bra! En hård snabb bana där inte hela hans kapacitet riktigt visade sig då han är en stark hund uppför också. På ett parti var det rätt sandigt och där passade vi på att titta på sandkvaliten väldigt noga…styret vek sig, det tog tvärstopp och jag flög som en projektil. Landade mjukt och konstaterade snabbt att jag levde. Jag fortsatte direkt efter att jag knäckt till styret som var totalt snett… Blev bästa junior och 7a totalt av ALLA som var med och tävlade med cykel, riktigt nöjd!

BA5DCD42-1F3C-4A2E-ACD3-BF1516B0C525

Blev rätt blå på ena benet efter vurpan, jag kände inget just då, hade ju bråttom upp och fortsätta!!  men måste fått en redig smäll på ena knäet, svullen och snyggt lilablå nu.

I söndags var vi på en tävling utanför Umeå, det var drygt 40 startande. Jag cyklade med Izak igen och det var helt andra förutsättningar. Banan var 4.7km och det var en varvning. En perfekt bana för vår starka och snabba kille med branta backar både upp och ner och med tyngre spår. Vi gjorde faktiskt en väldigt bra runda som resulterade i bästa junior och totalt 2a bästa dam!! Riktigt roligt, såå bra trodde jag aldrig att det hade gått.

298DD08E-BFB5-4CA1-BACE-DB3B6D5DC93D

ED54E9B6-9FE2-41A1-A1A2-A8A1A71D1B20

01770A04-79CD-46FC-8928-8964E1552506

Nöjda med helgen så fortsätter vi mot SM med stora steg. Jag är anmäld till cykeln Izak, Kickbike med Lupo och canicross (springa) med Doris och stafett. Odin får vara reserv och kanske hoppa in på stafetten, vi får se.

starten från söndag:

6342D767-6E69-467B-B688-39E592BDB076

Hörs snart igen!

 
By |oktober 3rd, 2019|Frölén, Övrigt|0 Comments

Tävling, äntligen!

Tävlingen i Härnösand hoppade vi över då jag blivit förkyld igen…hopplöst!! Men känslan av tävling har jag fått i alla fall då klubben anordnade en tävling.
Jag körde Odin som överraskade väldigt positivt för han tog i hela varvet, han är ju minst sagt lite ojämn… Jag trampade inte på såå mycket eftersom jag vill bli frisk men hjälpte till lite lagom. Odin kom i mål på en bra tid inte alls långt efter Kajsa/Izak som hade bästa tiden både på korta och långa varvet. Snyggt syrran!! Jag hamnade på 4e plats.

82556D2C-8E0A-415C-9F18-E18AF219F73E DFCD0D87-261F-4BEC-B1AD-06EF839CE2EB EF711C01-A23C-4CFC-9B1C-A8F6335E30D0

Kajsa trampade inte heller allt hon kunde då hon hade match oxå i em. Hundarna gick fantastiskt bra alla tre!! Pappa körde Lupo och Lupo gör ju alltid sitt bästa, man blir aldrig besviken, en riktig vinnarskalle är han, om nu hundar kan vara det. Efter tävlingen fikade vi allihopa och njöt i solen. Hilda och Doris sprang runt och underhöll oss…

Underbara dagar nu med klar höstluft och sol.

Tankarna har redan skenat iväg till nästa helg då jag ska tävla med Izak, på tal om pålitlig så är han oxå helt otrolig. Snabb, stark och springer alltid allt han kan. Man får tänka lite till sånna hundar så de inte går sönder eller springer snabbare el längre än sin förmåga. Jag kommer tävla med cykel, synd att jag inte kan springa med Doris oxå, måste vänta med det lite tills jag är 100% frisk.
Kajsa kommer vara i Luleå på match på sö och pappa jaga med Odin och Lupo i helgen, så bara jag som tävlar. Äntligen är tävlingarna igång, såå kul!

Tora

 
By |september 23rd, 2019|Frölén|0 Comments

Oroligt kring mystiska sjukan.

Jag har haft lite otur med vädret på de senaste träningarna med hundarna…det har verkligen spöregnat!! Eftersom allt överflödigt plockas bort från kickbikes och cyklar för att de ska vara så lätta som möjligt, så innebär det att tex skärmarna plockas bort, ja ni förstår ju hur man ser ut efter några varv på geggigt underlag. I onsdags så ställde jag mig i duschen med alla kläder på, tom skorna för jag var såå smutsig.

9F346D23-BEA2-4B5A-A727-561742E197E9 AFE2404D-F756-4E03-9C05-2155B372AA15

Pappa har jagat med Odin och Lupo några dagar så jag har bara tränat Izak och inte sprungit nåt (nu heller) pga förkylning.

Första tävlingen är nu i helgen men pga av oroligheterna i Norge med sjuka hundar som de inte får ordning på så vet jag inte hur vi ska göra faktiskt. Det känns inte helt bra när veterinärerna inte vet vad det är och hur det smittar. Hundar som insjuknar dör inom 24 timmar om de inte snabbt får vård. Jag hoppas det ska komma ut ny info i början på veckan.
Kajsa kommer inte tävla nu i veckan för hon ska spela match mot Luleå på söndagen. Lite synd att hon har match så jag får åka ner till Härnösand själv, fast pappa hänger ju såklart med! Det ska bli skoj att få testa nya cykeln på tävling, den är ju toppen att cykla på.

08D58842-8A7D-4BA9-85E9-CF190465C435

Lite skakig film och där på torrt underlag tidigare i veckan. Håll tummarna nu att vi får bra besked från SVA och Norge så det blir tävling i helgen!

Vi hörs när jag vet mer om läget!

 

 
By |september 16th, 2019|Frölén|0 Comments