0251-131040 (08-16)|info@skistart.com

Frölén

10 km med Odin

Sommaren lider mot sitt slut här uppe i norr, vi har mörka kvällar och det är lite kyligt i luften om inte solen värmer. Imorse var det bara 10 grader…hösten är snart här så pannlampa och underställ måste snart letas fram. (Snart även skidorna…)

Lite lägre temp på väg oxå så det kommer bli lättare att träna hundarna mer ordentligt.
Jag brukar sällan springa med de stora hundarna då de drar så kraftigt, men idag testade jag det. Jag selade på Odin och begav mig ut, vi sprang en mil runt stigarna i stugan , det gick superbra, mycket bättre än jag kunde tro. Odin är den av våra hundar som drar sämst så han passade perfekt att springa med, de andra skulle jag aldrig kunna springa med de drar fööör hårt. Sköna springskor är dock ett måste!!

F21C50D0-1DA5-4037-986C-E085280344F8

Snart får vi börja ha hundarna lösa i skog och mark igen, så då blir det enklare att ha med dom när vi tränar själva. Koppeltvånget upphävs den 20/8, ser fram emot det!

Om knappt två veckor åker pappa med grabbarna och jagar och jag ska åka med en kompis och fjällvandra, Hilda ska oxå med mig, längtar! Hilda har aldrig varit med på sånt äventyr så det blir första gången i tält och första gången på fjäll. Hon är ju cool så jag tror det kommer gå bara fint.
FB6E46A7-5946-4668-A459-56131B25B49E
Jag köpte nya kängor förra året som är helt fantastiska så dom ska med. Crispi Hunter, jag har inte hunnit använda dom så många gånger, men det kändes som jag gått in dom direkt. Ett tips om ni letar stabila och sköna kängor.

/Tora

 

 

 
By |augusti 11th, 2020|Frölén|0 Comments

Träningsläger i sikte!

Hej!

Tävlingskalendern är fortfarande tom men vi har ett träningsläger med klubben som närmar sig.

Det är 3st föreläsningar som handlar om prestation, mål på träning och stress. Gemensamma pass med instruktör både på rullskidor och MTB.
Cykel, kickbike el löpning med hund både lördag och söndag.
Vi har även gemensam middag fredag och gemensam lunch lördag då vi ska lyfta frågor av all möjlig karaktär som kommer upp. Träningsläger med klubben är alltid roliga då vi träffas en hel hög människor och man hinner vara social på ett annat sätt än på tävling då alla är så koncentrerade på sitt.
På tal om läger så har Kajsa haft träningsläger med länslaget, Västerbotten F03,  i helgen och kom igår hem helt slut i kroppen (och knoppen). Hela lördagen hade de tränat och igår hade de först tränat och sen spelat match mot killar 02-04 så det var en tuff match. De ska spela semifinal i cup kommunal mot Göteborg så det blir garanterat lika tufft!!
Idag har hon bara joggat en sväng för återhämtning. 6E7280B3-6C34-4A29-923C-F8CAAD014F12

Jag tränar för fullt för polisens tester, simma springa och styrka. I september ska jag ner t Stockholm och göra fystesterna och intervju. Jag tror och hoppas det ska gå bra! Om jag blir godkänd blir det Polishögskolan för mig framöver. Alla tester är sånt jag gör en vanlig vecka så det borde inte vara några problem…
Nu letar jag nya löparskor (igen) syrran tycker att jag ska köpa Hoka så jag kommer nog att göra det, kul att testa nya skor. Ska in och kolla på skistarts sida och välja nåt bra.
Återkommer med vad det blev.
Tora

 

 
By |augusti 3rd, 2020|Frölén, Övrigt|0 Comments

Kängor, simning och rull!

Har sen förra fjälletsemestern förstått att jag behöver kängor. Det gick bra med gympaskor men det skulle inte gått fler dagar med långa vandringar, då behövs bättre stöd för fötterna. Jag har nu köpt dessa Lundhagskängor som just kommit hem, jag har hunnit smörja in dom och promenerat en gång bara. Otroligt sköna!! Det är stor skillnad nu när jag har bättre stöd och man behöver dessutom inte vara så noga vart man sätter fötterna. Imorgon åker vi iväg på nästa fisketripp, hoppas vi får napp!!
IMG_9684

Jag och Tora har tränat tillsammans i veckan, våtdräkterna har ålats i och vi har simmat i havet i viken som är utanför stugan. Vi passade även på att ta ut alla hundar en av gångerna och badade med dom, det var cirkus och vi roade garanterat grannarna. Hundarna hoppade upp på brädan och från den så den tippade flera gånger och även i båten som pappa var ute med. Den var såå nära att tippa den med flera gånger.
jag vet inte vad som var jobbigast, bada med hundarna eller simningen med Tora…blev rejält trött iaf och vi var i vattnet 90minuter.

9EFA73B4-3B09-4A93-AA08-F9F70D87A390

4F7CD394-7FAD-41E3-A676-7E9ECEF79E2B

Vi båda har även kämpat på gymet, det känns som att det  här programmet är såå mycket jobbigare, mer anpassat till mig som målvakt så jag brukar fylla på med lite stakmaskin och även kondition såklart. Mycket övningar med spänst dessutom så det känns överallt  är vi är klara.
Marwe rullskidor är nu beställda så vi får varsitt par, känns skoj med nytt, de ska ju vara bäst så utvärdering kommer… Känslan ska vara som att åka på snö så jag längtar att testa!  Hjulen är 25mm så mycket bredare än de gamla vi har. Här i Umeå har rullskidbanan blivit halvklar och den är jättefin, den byggs dessutom ut så kommer bli längre och med olika svårighetsgrad.
Kajsa

 
By |juli 29th, 2020|Frölén|0 Comments

Härliga fjäll!!
Jag hängde med pappa för att fiska och njuta av fjällen några dagar. Tora jobbade så hon fick lov att stanna hemma. Vi hängde på husvagnen och tog både resan upp och resan ner i etapper så vi hade små utflykter/hälsade på vänner längs resan oxå.
På fredagen då vi kom till Tärnaby på fm tog vi en topptur till Ryfjället. Jag passade på att gå in mina salomonskor ordentligt!

Luften i fjällen är så ren och klar om man jämför med luften i stan, helt underbart! Det var otroligt varmt hela vägen upp och det tog ca 2h att klättra uppåt, när vi väl var längst upp så blåste det så otroligt mycket så vi frös…ganska stora kontraster! Vi fick lov att gå ner en bit för att få värme igen innan vi satte oss för att fika. Ner tog ganska precis lika lång tid, nästan lättare att komma sig uppåt än ner där det är riktigt brant. Vi campade precis vid en sjö, otroligt vackert!
C93E72DA-D6BF-4BCF-98A5-7E82A2C399F0
Dag nummer två fiskade vi på ett ställe som vi fått tipsat av en man som bor där, lite hemligt kan jag tro. -Det hugger både röding och öring, så förväntan var stor! Redan när vi kom dit så slog det stora glänsande fiskar till höger och vänster, kul alltså, ett toppenställe!! Vi gjorde iordning våra spön och sen var vi där några timmar och såg hur det slog omkring oss men inget napp, otroligt frustrerande! Vi kom tillbaka tomhänta…var det utrustningen eller de som höll i den som var orsaken tro?! Köpte fisk som vi grillade till middag…

Några härliga dagar som jag hoppas att vi snart kunna göra om.
Kajsa

 
By |juli 21st, 2020|Frölén|0 Comments

Rullskidor, vad välja?

Rullskidor på grus är ju ingen höjdare…

Jag och pappa skulle träna med rullisar en längre sväng. Vi brukar åka från Umeå till ett samhälle som heter Sävar utanför Umeå. En riktigt fin sväng brukar det vara alltså…men nu var det lite ändringar längs vägen dock. Vi tänkte att det nog inte va så långt så tog av oss och gick tills det var ok att rulla igen, men det var en rätt lång bit med grus. Lite komiskt när det inte blir som man tänkt sig riktigt. 10min promenad mitt i allt haha. Det blev ett långt och jobbigt pass iaf trotts ”promenadvilan” både dit och hem. Fantastiskt väder dessutom, inte föör varmt och dessutom blåste det lite.

7C4ECEC8-8A7A-4BF9-A434-B41876883B16 C959A3D4-19B7-4E9E-9D0F-6C5400C7E40E

Jag och Tora sprang tillsammans häromdagen, jag var snabbare än henne för en gångs skull, vi sprang 5km på tid. Det går ju inte annat än erkänna att det var lite extra pepp. Tora är egentligen absolut snabbare än mig och jag är uthålligare men jag hade en riktigt bra dag, kände mig stark och hon hade en mindre bra dag helt enkelt.
Både jag och syrran tränar ju lite allt möjligt och det innebär att man ständigt är på jakt efter utrustning. Nu ska vi köpa skejtrullskidor och vi har bestämt att vi ska köpa Marwe, eller rättare sagt vi har bestämt att våra föräldrar ska få ge oss… Vore kul att höra vad ni tycker om deras rullisar, någon som har nån åsikt? Vi har ett par Swenor skejt sen innan så vill prova nåt annat.
fortsätt njut av sommar och semester!
Kajsa

 
By |juli 15th, 2020|Frölén|0 Comments

Simning, paddling och nya springskor.

Alla hundar simmar jättebra utom Hilda…kolla filmen, hon har väldigt höga framben haha.
IMG_8372
Om man håller upp bakdelen simmar hon jättefint, men hon måste komma på hur man gör själv. Se skillnaden på Izak och Odin som simmar här, jättestor skillnad på teknik.
IMG_8292

Vi paddlar nu minst en gång per dag med hundarna, pojkarna alltså, så de har fått riktigt bra kondis. De kan vara ute väldigt länge nu och simmar mer än gärna ut själva oxå även fast vi bara är nere på stranden. Odin brukar dessutom klättra upp på grannens brygga för att sen ta satts och hoppa i med världens plask. Han är det absolut värsta vattenmonstret.
1551A8F7-F300-4F0B-A73F-A268A615BEAF

Toras och min egen senaste vecka med träning har innehållit spring, paddling och cykel. (Jag har tränat massa fotboll oxå) Jag har köpt nya springskor äntligen och det är som att springa på moln, man studsar fram! Rekommendationen är att köpa nya skor varje år när man tränar mycket, men vi är inte alltid så noga med det så skillnaden blir såå extremt stor på dämningen när man köpt nya.
Löparskor är en hel vetenskap och det blir lätt att använda samma märke hela tiden för enkelheten. Man vet exakt modell och storlek. Denna gång köpte jag dock inte Saucony el Nike som jag brukar göra utan Asics löparsko för första gången, de passar så otroligt bra. Jag har bara hunnit springa två gånger i dom än, men de känns fantastiskt sköna! Nästa gång ska jag testa Hokaskor, det märket har jag bara hört bra om, jag är faktiskt riktigt nyfiken att testa. OM ni vill ha en roligare/lättare springrunda så prova ut skor ordentligt där det finns löpband innan ni köper skor. Då får ni rätt skor, sulor om det behövs och det är såå mycket bättre än att chansa på modell.
/Kajsa

 

 

 
By |juli 2nd, 2020|Frölén|0 Comments

Hett och sena nätter.

Hej på er!
Värmen fortsätter här uppe och det är vi väldigt ovana vid, det är alldeles för varmt alltså. Hundarna måste rastas/tränas (och vi får träna) väldigt sent på kvällarna för att de över huvudtaget ska kunna springa. igårkväll var jag ute vid 23-tiden och ikväll var jag ute ännu senare. Inte helt bra för mig som har morgonträningar med fotbollen klockan 9, sena kvällar och ovanligt tidiga mornar om man tänker att jag har sommarlov.
4D80AA10-3806-4DFC-A655-711C3A93E6707AC6F9FD-8251-4089-B0BF-BEA315977EC4
Träningen för mig ser väldigt annorlunda ut nu när det är så mycket träningspass med fotbollen. Vi har träning varje dag må-fre med dubbelpass ti och to. Sen match på helgen oftast. Vi har kondition och gymträning inbakat oxå så det jag brukar lägga till utöver är MTB och rullskidor när jag hinner.

Eftersom jag är ute så sent på kvällarna och vill rasta hundar och mig samtidigt så har det bara blivit cykel senaste veckan. På dagarna med dubbla träningar ligger både hundar och jag och vilar när det är som varmast. Först vätskeersättning och sen en liten gubblur, himla skönt! Tora jobbar på dagarna nu så hon kan inte åka ut så sent då hon börjar kl 7.

Skidorna ska ju väljas nu och det känns alltid lika avigt, när det är somrigaste sommaren ska man fundera på vilka skidor man vill köra på haha. Vi har i alla fall valt salomonskidor, de vi köpte via skistart sist har varit helt suveräna och lätt de bästa paren både jag och Tora har. I och med det så vi kommer köra samma lika nästa säsong. Vi har oxå beslutat att sälja alla med ”gamla” bindningssystemet, även pjäxorna som hör till. De kommer ju aldrig att användas. Så blocket, snart läggs 8 par skidor ut, säkert många intressenter just nu…känns helt rätt i tid!
Önskar liiiite svalare dagar tack!
/Kajsa

 

 
By |juni 25th, 2020|Frölén|0 Comments

Sim sim & sim.

Hundarna har nu tagit alla simborgarmärken som går, de simmar i havet flera gånger varje dag och kliver helst inte upp ur vattnet. Det har varit så otroligt varmt och även fast vi bara ska gå en kort promenad så blir de totalt överhettade. Träningen för hundarna blir därför lite lidande nu, det enda vi kan göra är att de får simma. På bilden är det pappa som paddlar kajak och Izak, Odin och Lupo simmar, de är riktigt bra simmare!

B7B8DF74-9A1B-4E44-83B7-FF975BBF43D3

843EF3EE-213A-4588-91D8-92454B777245

De vill dessutom simma med alla som åker ut med båt eller kajak så man får ha lite koll så de inte bara simmar iväg haha.

Jag och Kajsa har tränat på som vanligt, Kajsa tränar fotboll 6gånger i veckan nu men hon kommer få uppehållsschemat snart, och jag springer, cyklar och kör rullskidor. All min träning blir så sent som möjligt på kvällarna då det inte är så hett, älskar de ljusa nätterna! Kajsa följer med mig om de haft lättare pass på dagen, annars tränar jag med pappa, nån ur vår träningsgrupp el själv. Träningsgruppen har tagit lite sommarpaus nu i och med sommarvärmen, vi är rätt få som träffas. I augusti kommer det bli mer som vanligt igen.

Det är fortfarande helt tomt i tävlingskalendern och nu är ju frågan om ens SM blir av… Vi tränar på efter en tanke som att det blir av i oktober och hoppas att det blir så. Sen är det bara att hålla tummarna! Vi kommer vara med både jag och Kajsa och det blir troligtvis Nitro, Izak och Hilda som kommer tävla. Doris ska vara med oxå, i canicross.
Fortsätt ha en bra sommar!
Tora

 

 
By |juni 20th, 2020|Frölén|0 Comments

Sommarlov, sol & ok-stämpel!

Sommarlov!
I tisdags var första dagen på sommarlovet. Jag är 17år nu och det här är troligtvis mitt sista riktiga sommarlov. Jag kommer att arbeta litegrann men mest kommer jag att ägna tiden åt att träna faktiskt. Tora tog studenten! Nu väntar jobb och sen högskolestudier för henne.
216F9D4C-4A70-4C54-8AFE-0550F2445380

Jag var hos fysioterapeuten i onsdags och nu är jag klar att träna utan nästan några förbehåll alls. Axeln och skuldran som varit paj fick äntligen OK. Det känns så fantastiskt bra! Jag drog direkt på mig fotbollsskorna och åkte till Målvaktsträningen och efter det blev det beachvolleyspel. Otroligt kul och roligt att kunna lära sig en ”ny” sport.

Jag kommer att träna fotboll må, ti, ons, to och fre och spela match på helgen så det kommer bli fullt upp. Den här tiden på säsongen brukar jag och Tora ha svårt att hinna träna så mycket med varann.

2DDFB6EC-D627-4CF2-B13B-F9E2A2E28F9D

Vi har haft otroligt varmt hela veckan så hundarna har fått vila helt, det är omöjligt att träna hundarna nu. För kallt i vattnet än så länge för simturer och för varmt i luften för dom att springa. Det skulle vara om man tränar på natten kanske…ska kolla med pappa vad han säger haha. Säkert poppis!

Vi har dragit igång en liten minitour med tävlingar på 3 olika ställen och prisutdelning och fika/korvgrillning efter sista deltävlingen. Första var 31/5 i vännäs, sen 14/6 på Kulla och sista är 18/6 Laxviken, vid vår stuga. Bara hoppas att det blir något svalare de kvällar som återstår, första tävlingen var det för varmt så vi stod över. Hundarna laddar alltså med vila inför de två sista deltävlingarna, perfekt.

Grattis till alla studenter, till er som fått sommarlov och till er som fått semester!

 
By |juni 13th, 2020|Frölén|0 Comments

Bilar och vågor

Sommarvärmen är här!
2A68A20A-0721-4ADF-B8D2-5DCA85C9EDBA
jag tar studenten i år så vår klass har roliga aktiviteter hela veckan, idag är det brännbollsturnering mot de andra avgångsklasserna. Vi kommer dock inte ha en chans då flera klasser är NIUklasser… Men det är kul att träffa alla under andra förutsättningar än stela korridorer i skolan. Jag har dock en hemsk träningsvärk efter en lång runda på rullskidor igår, vi var 4stycken som tydligen eldade på varann för alla var totalt slut efteråt, bra pass!
C62CBFCB-38AE-4BEF-8DA9-0DE15DEB0F2E

På tal om rullskidor så är det konstigt vad många bilister kör nära när man är ute och rullar, såklart håller vi oss ute på kanten och håller in stavar när det kommer bilar men en del förare verkar inte ens ”se” att vi är där. (Trotts varselvästar…) De flesta är tack och lov trevliga bilister och håller ut mycket och är noga med avstånd innan de kör tillbaka oxå. Vi förstår att de tycker att vi är på fel ställe, men vi håller oss till vägar med lite trafik och är knappast något större hinder än någon som cyklar eller går.

F5A9775D-E599-4F13-BBEC-6A23223FC16B
Sist när vi var ute och paddlade så fick Kajsa en våg rakt in i kajaken, haha, från ingenstans kom en större väg och sköljde över henne så hon blev både blöt och kall. Helt otroligt vad vågor bara kan dyka upp, de smyger sig på. Vi fick lov att vända hemåt och Kajsa bytte kläder så vi kunde fortsätta, aldrig hänt tidigare. Jag skojade innan att hon skulle passa sig för mina svallvågor för jag paddlade så snabbt, kanske var dom ändå….

Snart sommarlov!
D320201B-BF80-4948-B583-591E959D84E7

 
By |juni 4th, 2020|Frölén|0 Comments

Torrträna…

Vi hade en riktigt härlig träningsdag med gruppen senast, med både hundkörning och cykling. Hundarna tränades först och sen cyklade vi alla ut på en tur i skogen efter det. Pappa hade hittat en rolig runda på ca 2mil som mest var i skogen på rätt smala stigar men oxå längs lite bredare sandvägar på några ställen. Det är tallhedar på stora delar av markerna här omkring så mycket sandiga vägar och sandtag dyker upp.
Vi cyklade även förbi en rallycrossbana, de var lite snabbare körning på den banan… Cyklingen väckte helt klart mersmak även om man känner att kroppen är ovan.

D86BD550-575F-4025-B483-B3E91974143B
En kompis till mamma var förbi i stugan i helgen och ville prova paddla, hon hade aldrig testat förut så ville starta på land med lite enkla instruktioner. Vi drog fram kajaken och hon fick sitta i den på gräset och känna sig för och även hur hon skulle göra med paddeln osv.  Såg otroligt roligt ut! Hon kom fram till att hon inte ville testa i vattnet än då det bara är några grader varmt, för stor risk att tippa i tyckte hon. Själva så tycker både jag, mamma och Tora att det funkar så länge vattnet är lugnt, kajakerna är så stabila så det känns ok. Nu är det dessutom skoj då det är så mycket svanar överallt. Festliga fåglar med häftigt humör, man vill inte vara fööör nära.

E9644E45-3ECB-4F07-9778-C4CBF9A5AEAB
Jag har tyvärr blivit förkyld, det slog till med full kraft igår, så jag har försökt isolera mig lite hemma nu. Jag hoppas att ingen annan i familjen ska smittas. Det känns som en vanlig vårförkylning, men man blir lite nojig såklart. Jag kommer missa hela denna veckas träning men får väl uppdatera mig på vad skistart har för nya träningskläder i stället. Jag behöver fortfarande cykelskor och en hjälm så det är kanske nu det blir av!

Vi hörs snart!
/Kajsa

 

 
By |maj 26th, 2020|Frölén|0 Comments

Vi har nu bott i stugan några dagar och det är enklare för oss att paddla på dagarna då kajakerna är här. Det är så härligt att vara ute nu, mössa och vantar på och en och annan svan som man får köra omvägar runt. Det är rätt mycket svanar här just nu och de är inte så välkomnande när vi kommer och paddlar.

E4AC4383-9163-4EAE-8056-D19ADEAC4473

Tidigare i veckan har även bräntberget fått vara platsen för vår träning. Både jag och Kajsa var helt slut efteråt och även dagen efter så det var ett bra träningspass. Doris fick var med och springa hon oxå men följde efter ett tag varken med ner eller upp…smart tjej!

Idag ska vi träffas med vårt träningsgäng och träna hundarna först och sen cykla ett långpass med MTB efteråt, roligare när man är många! Vi kommer köra en runda på ca 5km med hundarna och sen utforska skogarnas alla stigar efter det. Extra roligt då det är ett nytt ställe för oss att cykla på. Varken jag eller Kajsa är så speciellt duktiga cyklister så vi behöver verkligen den träningen. Det bästa är att det är många rutinerade med i gruppen som vi kan få tips av dessutom och alla är så fantastiska på dela med sig.

 

Det är som bekant inga planlagda tävlingar framöver men nu dyker det upp virtuella lopp och tävlingar man kan delta i så Kajsa och jag har bestämt att vara med i sånna lopp framöver för att få lite tävlingskänsla. Det första är 31/5, det ser vi fram emot.
Nu ska vi iväg och träna!
Ha en skön helg!

 
By |maj 23rd, 2020|Frölén|0 Comments

Att se fram emot…

Idag har min mormor fyllt år. Det är ju helt klart konstigt då man inte får vara inne utan måste fira henne ute i snålblåsten, inte får vara nära heller så alla sitter några meter ifrån varandra. Trevligt i alla fall och det märkliga kanske egentligen är hur snabbt man vänjer sig vid att inte träffas i större grupper.

I fotbollen tränar vi på som vanligt men all gemensam träning med draghundsklubben är satt på paus tills vidare. Det drabbar oss inte jättemycket då vi har ett gäng som alltid brukar träna ihop, så vi får konkurrensen och samvaron i alla fall. Det som är klart annorlunda är att det inte kommer bli några officiella tävlingar och inga tidsträningar heller. Egentligen kan man säga inte några som helst klubbarrangemang. Det känns ovanligt och tomt och det vanliga tillfället ”att träna till” har försvunnit.
Vi har därför ordnat i familjen med lite egna träningar så vi ska hålla uppe nivån och känna att vi har ett tydligt mål. Tex löptävling med bestämd tid att springa en mil under, cykelorientering på tid, MTB i skogen osv. Såklart med fina priser också. Vi har hittat på en massa olika tävlingar både med och utan hund, det kommer bli galet! Finns bara tävlingsinriktade människor i familjen haha…

Idag har jag både haft Målvaktsträning och varit på gym så känner mig rätt mör i kroppen.   Gillar verkligen att vi har så nytt och fräscht gym på skolan som vi NIU elever får använda även på fritiden, det blir ju så enkelt.
/Kajsa

 
By |maj 13th, 2020|Frölén|0 Comments

Rullskidor i motvind!

Det har blåst mest varje dag så oxå när vi hade en träff med vår barmarksträningsgrupp och körde rullisar. Det kändes som man stod helt stilla i vissa backar, typ som i en bassäng med strömt vatten. Vi var ute väldigt länge i förhållande till hur lång rundan blev och på hemvägen gick rullskidorna supersnabbt med vinden (stormen) i ryggen. Tanken var egentligen att träffas och paddla en långtur men det var så höga vågor så den idén ändrades rätt snabbt. Så här med facit i hand är jag otroligt glad över det! Det hade blivit en alternativ träning i att klättra i kajaken tusen gånger möjligtvis… Ser fram emot varmare vatten…

918EAA6C-D6D2-410B-AD16-9236D339556F

 

Igår var det dax för intervaller igen, Kajsa och jag tränade tillsammans och idag är det en kropp som har ganska ont. Vi sprang på ett nytt ställe, lite brantare och lite längre backe, det kändes tydligt på de sista turerna uppför…hemjoggen kändes till och med jobbig. Jag ska jogga en sväng idag så jag kan röra mig ordentligt igen haha. Imorgon ska jag träffa träningsgänget igen och köra rullisar i Vännäs. Det är skoj att variera platser och se nytt, det ger inspiration att vara några stycken oxå. Det är alltid nån av oss som drar ut resten  på träning. Vi tränar både oss själva och hundarna tillsammans i gruppen, det ger extra bra kvalité för hundarna när det är flera, ja för oss 2-benta oxå, man tar i mer och har ännu lättare att ta sig ut. Dags att snöra på sig skorna, vi hörs snart!
Tora

 
By |maj 5th, 2020|Frölén|0 Comments

Hilda 1år

Nu krattar vi löv och längtar tills stigarna i skogen torkar upp så vi kan springa och cykla. Jag riktigt längtar till att få cykla på alla slingriga stigar på tallhedarna på Kulla. Ljuset har återvänt och det är ljust hela dagar och ganska långt in på kvällarna, det känns i kroppen, man blir piggare.
Jag och Tora har tränat en del tillsammans nu när jag varit skadad. Vi har sprungit, varit på gym och åkt skidor (jag med liiiite stavar pga axeln…) Kul att träna tillsammans igen och det är otroligt vad mycket mer man tar i bara för att syrran är med…genast tävlingskänsla. Nu lär det tyvärr inte bli så mycket av det då jag har 6 träningar i veckan med laget och 3 med skolan.
Vi har så smått börjat cykla med Hilda, hon har blivit så hög och stor så behöver bygga muskler på alla sätt hon kan. Ett bra sätt att få stark rygg är att trava, något de naturligt sällan gör då de är lösa. De galopperar när de väljer själva, snabbaste sättet att ta sig fram.

70B8B0BB-91E7-4CA3-BC06-4AE4B1D348E1

Vi kommer springa med henne nu oxå då vi ska börja träna henne mer. Hilda blev 1år den 29/4, inte klokt att hon redan är 1år! 71cm och 32kg, ingen liten tjej, större än grabbarna hemma.
FBCBBDD2-23CC-4D8E-9F1A-38C17AC1BD95
Vår egen träning i veckan har sett ut så här:

Måndag Intervaller.

Onsdag Gym, nytt program. uppvärmning crosstrainer.

Torsdag jogg plus paddling.

Lördag cykel i skog.
Vi kommer att gå en teknikkurs i MTB i sommar och det behöver både jag och och Tora, det ska bli väldigt skoj.
/Kajsa

 

 

 

 
By |maj 2nd, 2020|Frölén|0 Comments