0251-131040 (08-16)|info@skistart.com

Vetle Leander Johansen

Sesongavslutning!

De siste ukene har blitt brukt til å trene bra, og jeg har også vært på start i et skirenn igjen! Har hatt påskeferie, og ei rolig uke som ble avslutta med Troll Ski maraton 15 km. Starter med det første først:

 

I påskeferien fikk jeg trent bra, mye rolig men også et par hardøkter. Har kjent at kroppen har respondert bra på trening, og at formen har vært stigende. Når jeg har trent med andre har jeg også følt meg ganske sterk. Trente en del med andre rundt og etter påske, og resultater i forhold til de på hardøktene har motivert meg veldig på veien tilbake til startstreken i skirenn.

 

Den foregående uka startet med klassisk intervall, 1×5 min i3, og så 7×1 min Max. Denne økta var veldig bra, og det var deilig å få litt «fart i kroppen» etter mange lengre intervalløkter. Etter økta følte jeg meg ikke helt bra, og våknet dagen etterpå med forkjølelse. Denne ble jeg ikke helt kvitt, og var merkbar i kroppen under gårsdagens skirenn.

 

Lørdag 14 april gikk Troll Skimaraton av stabelen i Ringsakfjellet ved Lillehammer. Med nye briller fra Oakley, som fåes kjøpt hos skisport.com, sto jeg var på start på 15-km distansen, og valgte å gå på blanke ski, altså å stake. Hadde for en sjelden gangs skyld ikke så gode ski, og når man har dårligere ski enn de med festesmøring, når man selv ikke har smøring, blir det tungt. Lå i teten med et par andre stakere en stund, men fikk det tøft i de siste, litt lengre bakkene nære mål. Endte tilslutt opp på en 7. -plass, rundt 2 og et halvt minutt bak vinneren. Ikke fornøyd med beslutningen om å stake, eller resultatet, men følte at jeg gikk et greit skirenn og at formen har blitt litt bedre! Deilig etter en sesong med mye motgang…

 

Fremover blir planen å utnytte snøen så lenge som mulig, og å etterhvert starte jobben mot en ny, og forhåpentligvis mye bedre skisesong resultatmessig!

 

Sjekk ut Oakley hos Skistart.com.

 

https://www.skistart.com/nor/oakley.html

 

// Vetle

 
By |april 17th, 2018|Vetle Leander Johansen|0 Comments

Ferie = trening!

Denne uka har blitt brukt til å trene bra. Kjørt både noen korte og lange langturer. Begynner å nærme seg April og dermed varmere temperaturer, som gjør det enda bedre å gå på ski, forutsatt at snøen ikke smelter. Enn så lenge er det fortsatt veldig gode skiforhold i Drammen, både i marka og på forskjellige skistadioer. Likevel har jeg forflyttet meg til sjusjøen i påsken. Her er det hundrevis av kilometer med nypreparerte løyper å gå i, godt med litt variasjon også fra det man er vant til.

 

I dag gikk jeg 3 timer rolig skøyting med noen andre skifolk jeg kjenner her på sjusjøen. Litt i underkant av 40 kilometer skitur endte med en vaffel på ei hytte noen kilometer ute i fjellet her. På sånne turer gåes det rolig. For de som måtte være kjent gikk vi: Sjusjøen – Snørvillen – Midtfjell – Gjesbusåsen – Kuåsen – Presttjern – Melsjøen – Snultrakrysset – Reina – Nordseter – Lunkefjell – Sjusjøfjellet – Sjusjøen. Lang og fin tur. Prøvde Turnamic bindingen til Fischer for første gang på dagens tur. Interessant å prøve nye produkter som dette på trening. Det viktigste er selvfølgelig den som står oppå skiene, men bindingene kjentes veldig gode ut. Noe å anbefale!

 

https://www.skistart.com/nor/fischer-race-classic-turnamic-bindning.html

 

Har lagt en plan nå om å gå noen skirenn etter endt påskeferie. Blir muligens Troll Ski Marathon her på Sjusjøen, som er 15 kilometer klassiskrenn (sannsynligvis på blanke ski), og Holtefjellrennet en snau time fra Drammen. Dette også klassisk, 28 kilometer. Til slutt kan det hende det blir Skarverennet. Kommer en oppdatering på dette etterhvert…

 

// Vetle

IMG_5385IMG_5400

 
By |mars 27th, 2018|Vetle Leander Johansen|0 Comments

Godt i gang med treningen!

Etter å ha vært slått ut av sykdom en stund, har jeg begynt å trene tilnærmet normalt i løpet av uka som var. Blitt noen gode langturer på ski, ei styrkeøkt, og en intervall. Sistnevnte økta var ikke helt topp, det gikk tungt, og jeg kuttet noen drag før planen. Tror ikke det har for mye å si, ettersom det var første hardøkt på rundt en måned. Det viktigste var å komme i gang etter en lang periode uten trening. Slitt litt med vondt i brystet på de første øktene, men det tror jeg blir bedre når jeg får trent litt mer, og holder intensiteten lav.

 

Vært veldig kaldt vær i det siste, og skiføret i nærområdet har vært ekstremt bra. Ligger i overkant av en meter snø her i Drammen, og man kan gå i alle løypene i skogen. I går var gikk jeg blant annet 25 kilometer rolig klassisk på skoletrening. Skikkelig bra føre, og god glid i snøen. Smurte med Swix vr40, og vr45, og hadde veldig bra feste og glid. Gøy å gå langt når det også går fort unna!

 

Til helga skal jeg til Sjusjøen for å trene, og etterhvert kan det hende det blir et par konkurranser. Har lyst til å gå både, Skarverennet, Troll Ski Maraton og Holtefjellrennet. Får se an hvordan formen blir fremover, og hva som passer. Men det er fullt mulig at det blir et par skirenn på slutten av sesongen! Det er i hvertfall noe jeg håper på, siden skirenn er noe det dessverre har blitt lite av denne sesongen!

 

https://www.skistart.com/nor/swix.html

 

// Vetle

 
By |mars 14th, 2018|Vetle Leander Johansen|0 Comments

Forfulgt av sykdom

En stund siden forrige blogginnlegg, men nå er jeg tilbake for å si litt om hva som har skjedd den siste tiden. For fjerde gang i løpet av vinteren ble jeg for 3 uker siden igjen syk, og kunne ikke helt skjønne hva som foregikk med kroppen. Tok turen til lege ganske raskt, og fant ut at jeg har hatt virus i kroppen, som sannsynligvis har vært årsak til alle sykdomsperiodene i det siste. Etter hver sykdomseperiode har jeg antakelig begynt å trene litt for tidlig, og ikke klart å få viruset ut av kroppen.

 

Konsekvensen av dette ble at jeg har mistet Norgescupen i Holmenkollen og junior-NM i Steinkjer. Utrolig kjedelig, og tøft mentalt å miste årets hovedmål på grunn av sykdom, når det er noe man har jobbet hardt for hele det siste året. Var lenge helt “utslått” av forkjølelsen og feberen jeg bar med meg, men har blitt bedre og bedre, og så vidt vært tilbake i trening nå de siste dagene.

 

Ettersom jeg har hatt vinterferie den siste uka, tok jeg turen til Sjusjøen når jeg følte meg i stand til å trene igjen. Der har jeg hatt noen fine dager, og trent i sol og panserspor. En mager trøst når man mister junior-NM, men likevel fint å trene på så bra forhold. Når jeg våknet i dag var det bare å hoppe i skidressen fra Swix Sport og komme seg ut i løypa. Ble fort et par timers klassisk skitur da.


Planen fremover nå er jeg ikke helt sikker på. De viktigste skirennene er ferdig, og jeg har fått beskjed fra lege om at det ikke er lurt å konkurrere med det første. Får nok satse på å komme gradvis tilbake i full trening, og kanskje blir det et par turrenn mot slutten av sesongen. Lengre konkurranser er en bra treningsform.

 

https://www.skistart.com/nor/swix.html

 

// Vetle

 

 
By |mars 4th, 2018|Vetle Leander Johansen|0 Comments

En uke til NC!

Nå gjenstår kun en uke til Norgescup nr. 2 for junior i år, som denne gangen går i Holmenkollen. Det første rennet er 10 km skate på fredag. Har lenge hatt som mål å ta poeng her (topp 30), og jeg er spent på om dette er mulig, etter en tung høst, og start på vinteren. Etter det er det sprint på lørdag. Ikke helt sikker på om jeg stiller her, mulig jeg står over for å spare krefter til søndagens løp. Søndag er det 10 km klassisk, i harde løyper. Begge distanserenna foregår med individuell start, så det blir spennende.

 

Denne uka har jeg fått trent godt. Ei hardøkt på tirsdag, og så var det klart for en lokal sprintstafett på torsdag. Gikk helt ok, ikke noe stort resultat for laget. Veldig bra trening. Så var det styrkeøkt med skolen på fredag, og skirenn igjen på lørdag. Årets andre skirenn ble 5+5 km klassisk/skøyting, altså skiathlon. Kroppen fungerte greit på klassiskdelen, og jeg var ikke veldig langt bak teten etter halvgått løp. Etter å ha byttet til skøyteski og skøytestaver fra Swix, gikk det greit i et par kilometer før det stoppet opp. Kroppen ble plutselig veldig tung. Møtte veggen, og gikk bare halvhardt derfra og inn.

 

https://www.skistart.com/nor/swix-triac-3-0-langrennstav.html

 

Konkluderte med at lørdagens dårlige løp skyldtes løyper og føre som ikke passet meg, kombinert med en veldig tung dag fysisk. Nå tar jeg høyde på å trene godt og spisse formen inn mot fredagens løp. Det tror jeg blir bra, så får vi se om jeg klarer målet om å ta Norgescuppoeng i et av årets viktigste skirenn!

IMG_5250 IMG_5257

 
By |februari 11th, 2018|Vetle Leander Johansen|0 Comments

Frisk igjen!

Forrige helg var det duket for kretsmesterskap i Buskerud. Rennene skulle foregå på Konnerud, like ved der jeg bor, og på Heistadmoen, rundt 45 minutter kjøring hjemmefra. Alltid gøy å gå kretsmesterskap, og jeg gleda meg veldig. Dessverre klarte jeg ikke å bli kvitt sykdommen som satt i kroppen, og måtte stå over. Utrolig kjedelig å miste et av årets morsomste renn, men sånn er det, når man nok en gang blir syk… I steden for skirenn ble det derfor noen ekstra dager på sofaen i håp om å bli frisk så fort som mulig. Det ble jeg, og har etterhvert kommet tilbake i vanlig trening utover i denne uka.

 

Kjørte en lett intervall tirsdag, som fungerte ok. Kroppen kjentes hvertfall frisk, og dermed var det klart for å kjøre på litt utover i uka. Torsdag ble det intervall på skoletrening med Drammen Toppidrett. Det ble 4×5 minutter i sone 3 og deretter 3×4 minutter i sone 4. Staking i relativt lett terreng. Formen var overraskende bra, og jeg ser lyst på treninga fremover. i helgen skal det trenes godt i hjemtraktende, så blir det tett med skirenn fremover. Skal bli godt å endelig komme på startstreken igjen.

 

Neste uke blir det teamsprint med en klubbkamerat på torsdag, og duathlon på lørdagen. Skal forsøke å kjøre hardt der, og forhåpentligvis ende opp med godkjente resultater. Helgen etter det igjen, venter Norgescup Jr. i Holmenkollen, som er et av sesongens hovedmål. Det gleder jeg meg til, har troa på å finne ekstra god form til da. I dag var det styrkeøkt på skolen. Mye overkroppsøvelser, med fokus på kjernemuskulatur som er viktig på ski, spesielt i staking! Bekledning fra Swix der, selvfølgelig… Fåes kjøpt hos skistart.com.

 

https://www.skistart.com/nor/klaer.html?manufacturer=5333

 

// Vetle

 

 
By |februari 2nd, 2018|Vetle Leander Johansen|0 Comments

Krysser fingrene for kretsmesterskapet!

Etter et par uker med bra trening siden forrige skirenn var det søndag klart for testløp alene. 10 kilometer skøyting på Konnerud Skistadion fungerte bra, og formen virket å være stigende en uke etter en periode med sykdom. Selvfølgelig begynte jeg å kjenne tendenser til sår hals på ettermiddagen, og våknet dagen etter kraftig forkjølelse og feber. Kjipt at ting ikke går min vei, men det gjelder å fortsette med en god treningsjobb, så lønner strevet seg etterhvert.

 

Endte opp med tre nye dager fullstendig uten trening, men kjører forhåpentlig første økt igjen på torsdag. I helgen er det klart for kretsmesterskap, så da satser jeg på å stille til start. Mulig jeg kun går et av de to rennene, men gjør uansett det beste ut av situasjonen. Blir spennende å se hvordan kroppen responderer i første konkurranse mot konkurrentene jeg er vant til å gå skirenn mot. Har troa på gode resultater. Er vel et sted mellom 9 og 10 måneder siden sist jeg gikk et større skirenn sist gang, så jeg gleder meg.

 

Når det er kaldt om vinteren, og spesielt når jeg sliter såpass med sykdom, er jeg påpasselig med bruk av varme klær og pustemaske. Også viktig å skifte klær etter trening, hvis man må kjøre hjem eller ikke har mulighet for å dusje med en gang. Dette gjøres for å unngå å fryse, som kan utløse forkjølelse. Mine favoritter er Airtrims pustemaske og klær fra Swix Sport. Skistart selger utstyr og treningstøy av meget god fra begge disse produsentene, så anbefaler enhver å ta en kikk. Sjekk ut linkene under!

 

https://www.skistart.com/nor/airtrim.html

https://www.skistart.com/nor/swix.html

 

// VetleIMG_5193 IMG_5174 IMG_5173

 

 
By |januari 24th, 2018|Vetle Leander Johansen|0 Comments

Sesongstart!

Forrige helg stilte jeg til start i sesongens første skirenn! 10 kilometer klassisk i Sigdalsrennet ble en bra opplevelse og jeg sitter også igjen med et godt resultat. Etter en trøblete sesongstart er jeg godt fornøyd med å være 2.47 minutter bak vinneren i seniorklassen, samt å vinne min egen klasse. Det lover bra for resten av sesongen. Hadde gode ski og løste rennet på en bra måte. Gikk godt teknisk og følte at det «fløyt» ganske bra gjennom hele rennet. Hvis du søker opp navnet mitt i Strava-appen, kan du se diverse tall og statistikk overført fra min Garmin pulsklokke. Jeg går skirenn med pulsklokke, fordi dette kan bidra til å indikere god eller dårlig form, og eventuelt til å evaluere hva jeg kan gjøre for å forbedre meg.

 

https://www.skistart.com/nor/garmin-forerunner-735xt-svart-gra.html

 

Dessverre endte jeg opp med å bli forkjølet noen dager etter skirennet, og har derfor ikke fått trent de siste dagene. Bekymrer meg ikke stort over dette, ettersom formen er bra, og det fortsatt er en uke igjen til neste skirenn. Har tenkt å gå et sprintrenn i klassisk førstkommende helg. Satser på å bli frisk igjen til da. På grunn av sykdom har helgen blitt tilbragt på sofaen, da er det gøy å se lagkamerater få det til på skirenn på TV! På lørdag gikk teamkamerat Per Kristian Nygård inn til sølv i NM på Vang! En stor opplevelse som inspirerer mye. Har trent noen økter sammen i sesongoppkjøringen, og det er gøy å se at det er mulig å lykkes på høyt seniornivå!

 

// Vetle

 

 
By |januari 14th, 2018|Vetle Leander Johansen|0 Comments

Nytt år, nye muligheter!

Romjula har blitt brukt til å trene godt. Har kjørt flere intervalløkter, kroppen responderer bra, og formen kjennes bedre for hver økt som går. Siden 1. juledag har jeg vært på Sjusjøen, tross litt snøvær veldig gode skiforhold hver dag. I blant tittet sola frem også. Fornøyd med å få trene i nykjørte løyper hver dag! I dag hadde jeg hardøkt skate, 6×4 min i4, og kroppen kjentes veldig bra. Farten var høy og pulsen som den skulle. Gikk om kapp med sola, som viste seg på siste dag av skoleferien.

I den kommende uka skal jeg være hjemme, trene godt, og gå skirenn. Sigdalsrennet 10 km klassisk blir sesongens første skirenn, etter en laber treningshøst. Kan hende det blir staking, ettersom løypa er lett nok til at det er mulig. I det siste har ting løsnet, og kroppen kjennes klar ut for å presse seg ordentlig igjen. Står over første Norgescup på Beitostølen, ettersom jeg ikke har fått trent jevnt på lang tid. Synes det er fornuftig å gå et lokalt renn fremfor å bruke mye tid og penger på reise til Beitostølen.

Fremover skal jeg gå mange lokale renn i helgene. Skal bruke skirenn til å gå meg i form, og satser hardt mot neste Norgescup, som går i Holmenkollen. Har troa på at det blir veldig bra. I kveld hadde jeg ei god styrkeøkt hjemme. Selvfølgelig med Swix-klær fra Skistart.com! Lurt å trene styrke også i sesong, det er hvertfall min mening. God styrke er nødvendig for å kunne gå godt teknisk på ski, spesielt på utfordrende skiføre.

https://www.skistart.com/nor/swix.htmlIMG_5143 IMG_5144

// Vetle

 
By |januari 2nd, 2018|Vetle Leander Johansen|0 Comments

Julefeiring og juletrening

God jul! Den siste uka har jeg feiret jul med familien i Drammen. Må ta seg tid til også litt annet enn å trene! Riktignok ble det noen økter også rundt jul, blant annet intervall 5×5 minutter på selveste juleaften. Ikke så bra form for øyeblikket, men den kommer nok etterhvert. Har kommet en del snø den siste tiden, så er gode skiforhold hjemme nå. Trener de fleste øktene på Eiksetra eller Konnerud. Der er det alltid gode forhold.

 

I romjula er jeg på hytta på Sjusjøen. Rundt 300 km med skiløyper herfra, så det er veldig bra å gå på ski. Kjører som vanlig et par hardøkter i uka, og også en del rolige turer. Mange skivenner som oppholder seg her for tiden, så er også mulig å få trent litt med andre. Det er ålreit når jeg normalt nesten kun trener alene.

 

Har vært her siden 2. juledag, og trent følgende økter: rolig klassisktur, styrkeøkt, og distanseøkt skøyting. En distanseøkt er en form for hardøkt, der man etter oppvarming går en bestemt avstand eller tid. Denne gangen gikk jeg 10 km på veldig tregt føre. Sone 3-4 på rundt 34 minutter. Hadde på meg klær fra Swix, blant annet favoritten Swix Carbon Pants. Ei tynn bukse for litt varmere dager, og den fungerer utmerket som overtrekk.

https://www.skistart.com/nor/swix-carbon-pants-bukser-herre.html

 

Ønsker alle lesere en fortsatt god jul og et godt nyttår. Ser frem mot et nytt år med mye trening og forhåpentligvis gode resultater.

Har lagt ved en del bilder fra året som har gått :-)

IMG_9739IMG_9733IMG_9584IMG_9389IMG_5097IMG_4904IMG_4663IMG_4339IMG_3812IMG_2717

// Vetle

 

 
By |december 27th, 2017|Vetle Leander Johansen|0 Comments

Trenes godt før jul!

Denne uka har blitt brukt til standard trening, etter en snau uke med sykdom. Kon gradvis i gang i starten av uka, og har kjørt både noen rolige økter og noen intervalløkter. Litt varierende form etter sykdom, men på lørdag fikk jeg gjennomført første intervall på lang tid med veldig god følelse. Såkalt “i3”, oppdelt i intervaller på 4 minutter. 5 intervaller. Ikke den hardeste økta, men fin trening opp i mot “terskel” (trening rett under melkesyregrensa). Sunt for hjertet… Pulsen kontrollerer jeg med pulsklokka Garmin Forerunner 735 XT.

 

https://www.skistart.com/nor/garmin.html

 

Trener ikke så mange timer for tiden, fokuset ligger på kvalitet og eksplosivitet for å få kroppen tilbake til normalt nivå. Surt å ikke trene de samme mengdene som vanlig, men det må til… Hurtighetsøktene skjer enn med ski eller løpetur på bena, og inneholder alt fra 4 til 12 drag, med varighet på 4 til 20 sekunder per drag. Dette varierer litt avhengig av om jeg trener med noen eller ikke, og om kroppen føles bra. Viktig å trene hurtighet, for å kunne være rask i starten, og for å avslutte godt. Har også troa på at man med fordel kan utnytte hurtighet over kuler og rundt svinger i skirenn, og tjene noen sekunder der. Å trene hurtighet koster lite fysisk, men man får mye igjen for det! Smart å ha matching på hurtighetsdrag, for å klare å presse seg, og for å følge sin egen fremgang. Ta en hurtighetsøkt med noen kamerater, se på resultatene fra dragene, tren i en stund, før du kjører ei ny økt mot de samme. Er du nærmere eller lengre foran, har du blitt raskere av treninga!

 

Følg med på Facebook: Team Splitkon, Instagram: @teamsplitkon og teamsplitkon.no for å se hva jeg trener i den kommende juleferien!

 

// Vetle

 

 
By |december 19th, 2017|Vetle Leander Johansen|0 Comments

Uflaks før jul

Etter en tung oppbyggingsperiode med litt og litt mer og hardere trening begynte omsider ting å fungere bedre i starten av denne uka. Typisk å bli syk da… Å bli syk nå var ganske uheldig, men det er ikke alltid noe man kan noe for. Våknet lørdag morgen med feber og sår hals. Da er det bare å ta det med ro og satse på at kroppen blir frisk fort. Kjenner meg allerede bedre, så setter nok i gang med trening igjen om et par dager. Kaldt vær på Østlandet for tiden, så da må man skåne halsen på trening med høy intensitet, spesielt med sår hals. Bruker derfor Airtrim pustemaske på de kaldeste dagene. Sjekk den ut! Airtrims pustemaske “gjør om” kald luft til varm luft ved hjelp av et filter.

 

https://www.skistart.com/nor/vinter/langrenn/varmevekslare/airtrim-pustemaske.html

 

Hadde dratt til Sjusjøen denne helgen også. Denne gangen for både trening og for å følge opp fetteren min Sivert på mønstringsrenn til jr. VM. Jeg sekunderte med sår hals, og bidro forhåpentligvis bittelitt til to ganger 14. plass i et startfelt bestående av Norges 120 beste skiløpere mellom 18 og 20 år. Gøy å bidra til at andre får det til!

 

Nå skal jeg bli fort frisk og komme meg tilbake i trening. Da skal det gradvis trappes opp igjen, og bli unnagjort mange gode økter. Skal legge ned en solid treningsjobb før og i løpet av jula, så står jeg nok på startstreken i sesongens første skirenn like etter nyttår!

 

 
By |december 11th, 2017|Vetle Leander Johansen|0 Comments

Snø i lavlandet!

I starten av desember har det vært store nedbørsmengder på Østlandet, og nå er det skiføre! Noen klubber har produsert store mengder kunstsnø, men det har også kommet nok natursnø til å kjøre skiløyper ute i skogen. Det er fint, ettersom jeg bor rett ved en skog full av skiløyper. Nå, og forhåpentligvis ut vinteren kan jeg spenne på meg skia utenfor døra. Har en filosofi om at hvert minutt man bruker i bil til å kjøre til trening, er minutter tapt treningstid. I steden for å kjøre 15 minutter frem og tilbake til en skistadion med skiføre, kan jeg trene hele den tiden. Det blir man bedre av…

 

Den siste uka har jeg prøvd nytt utstyr fra Swix og Alpina. Utrolig fornøyd med dette, utvilsomt viktig for å prestere bra i skiløypa. Swix’ nye staver Triac 3.0 skiller seg ut fra alt annet jeg har godt på. Ekstremt god pendel, og svært gode håndtak. Finnes som det meste annet til svært gode priser på Skistart.com! Gleder meg til å bruke så fint utstyr utover i skisesongen. Trening og konkurranser blir ekstra gøy med utstyret på plass.

 

Denne uka har jeg hatt et par lette intervalløkter på ski, og kroppen kjennes bedre hver dag som går. Skal fortsette opptrappingen av treninga videre, og forhåpentligvis prøvd meg i et skirenn før jula er omme. Kjedelig at konkurransene uteblir foreløpig, men det er bedre å vente til kroppen fungerer 100% før man presser seg optimalt. Til uka er planen å få gått mye på ski, og kjøre noen intervalløkter til. Så blir det nok enda en helg på Sjusjøen, med perfekt skiføre hver dag.

 

https://www.skistart.com/nor/swix-triac-3-0-langrennstav.html

 

// Vetle

 

 

 
By |december 3rd, 2017|Vetle Leander Johansen|0 Comments

Trapper opp treninga!

Etter noen uker med begrenset treningsmengde og intensitet har jeg nå begynt å øke treningsmengdene igjen. Kroppen føles omsider bedre, og da er det på tide å “kjøre på”. Det trengs, nå som snøen har landet. Går litt på ski om dagen, ved siden av løpeturer på is og snø. Styrketrening må også til. I helgen har jeg vært på Sjusjøen, men nå meldes det om skiføre hjemme også. Blir deilig å få seg noen skiturer også på ukedagene framover.

 

På grunn av treningssituasjonen i det siste utsettes sesongstarten litt, men forhåpentligvis er det ikke så lenge til jeg setter i gang. Må få gått noen skirenn i løpet av desember ettersom Norgescupen for junior begynner i starten av januar. Da må formen være spisset… Har troa på at det blir bra med noen flere skiøkter bak meg, også noen av den hardere typen. Er ikke så veldig mye å si om treninga nå for tiden, ettersom det meste er likt fra uke til uke.

 

Tilbringer helgene på Sjusjøen for tiden. Har hytte der. Fine muligheter for å få gått lange skiturer der, under herlige forhold stort sett hver dag. Gleder meg ekstra til helgene fremover, da jeg skal teste nye staver fra Swix og skisko fra Alpina. Anbefales! Mye bra å velge i fra begge disse produsentene.

 

https://www.skistart.com/nor/alpina.html

https://www.skistart.com/nor/swix.html

 

Ta gjerne en titt på Instagram og / eller Facebook for å følge med på skisatsingen min.

 

Instagram: @vetlejohans1 og @teamsplitkon

Facebook: Team Splitkon

 

// Vetle

 

 
By |november 26th, 2017|Vetle Leander Johansen|0 Comments

Nærmer seg sesongstart

Har den siste tiden slitt med sliten kropp og gradvis overbelastning over tid. Da må man lytte til kroppen og ta det med ro. Derfor har det blitt mindre trening og mer avslapning, etter planlegging med treneren min. Har løpt noen turer med stigningsløp, og vært nøye med uttøying og massasje. Får vente og se hvordan det utvikler seg, men forhåpentligvis kjennes nok kroppen bedre etterhvert. Bruker massasjerulle og kompresjonsokker. Velger 2xu-sokker, som kan kjøpes på skistart.com ved å følge denne linken: https://www.skistart.com/nor/klaer/stromper.html?manufacturer=5407

Veldig smart å benytte seg av for å ha bein som fungerer optimalt til fysisk aktivitet.

 

Har pakket vekk rulleskiene, og trener bare løping, styrke og ski på snø nå nå. Er snø på veiene så rulleski er litt i glatteste laget. Viktig å ha fokus på å gjennomføre øktene ordentlig, selv om forholdene kan være dårlige og lite motiverende i overgangen fra høst til vinter.

 

Fra nå blir det å ta det litt med ro, og se an hvordan formen utvikler seg. Mange i samme situasjon stresser med å få trent hardt og konkurrert så fort som mulig, men jeg mener det er viktig til kroppen er klar. Enn så lenge gjelder det å trene tilpasset kroppen. Er fortsatt hele fire måneder til jr.NM i Steinkjer, så det er nok av tid igjen til det. Inntil da skal jeg få trent godt, og gjort meg klar til å prestere bra. Skal gjøre det som må til for å få kroppen tilbake 100%, så er jeg nok klar til sesongstart om en snau måned – det er planen.

 

// Vetle

 

 
By |november 19th, 2017|Vetle Leander Johansen|0 Comments