0251-131040 (08-16)|info@skistart.com

Vetle Leander Johansen

En uke til NC!

Nå gjenstår kun en uke til Norgescup nr. 2 for junior i år, som denne gangen går i Holmenkollen. Det første rennet er 10 km skate på fredag. Har lenge hatt som mål å ta poeng her (topp 30), og jeg er spent på om dette er mulig, etter en tung høst, og start på vinteren. Etter det er det sprint på lørdag. Ikke helt sikker på om jeg stiller her, mulig jeg står over for å spare krefter til søndagens løp. Søndag er det 10 km klassisk, i harde løyper. Begge distanserenna foregår med individuell start, så det blir spennende.

 

Denne uka har jeg fått trent godt. Ei hardøkt på tirsdag, og så var det klart for en lokal sprintstafett på torsdag. Gikk helt ok, ikke noe stort resultat for laget. Veldig bra trening. Så var det styrkeøkt med skolen på fredag, og skirenn igjen på lørdag. Årets andre skirenn ble 5+5 km klassisk/skøyting, altså skiathlon. Kroppen fungerte greit på klassiskdelen, og jeg var ikke veldig langt bak teten etter halvgått løp. Etter å ha byttet til skøyteski og skøytestaver fra Swix, gikk det greit i et par kilometer før det stoppet opp. Kroppen ble plutselig veldig tung. Møtte veggen, og gikk bare halvhardt derfra og inn.

 

https://www.skistart.com/nor/swix-triac-3-0-langrennstav.html

 

Konkluderte med at lørdagens dårlige løp skyldtes løyper og føre som ikke passet meg, kombinert med en veldig tung dag fysisk. Nå tar jeg høyde på å trene godt og spisse formen inn mot fredagens løp. Det tror jeg blir bra, så får vi se om jeg klarer målet om å ta Norgescuppoeng i et av årets viktigste skirenn!

IMG_5250 IMG_5257

 
By |februari 11th, 2018|Vetle Leander Johansen|0 Comments

Frisk igjen!

Forrige helg var det duket for kretsmesterskap i Buskerud. Rennene skulle foregå på Konnerud, like ved der jeg bor, og på Heistadmoen, rundt 45 minutter kjøring hjemmefra. Alltid gøy å gå kretsmesterskap, og jeg gleda meg veldig. Dessverre klarte jeg ikke å bli kvitt sykdommen som satt i kroppen, og måtte stå over. Utrolig kjedelig å miste et av årets morsomste renn, men sånn er det, når man nok en gang blir syk… I steden for skirenn ble det derfor noen ekstra dager på sofaen i håp om å bli frisk så fort som mulig. Det ble jeg, og har etterhvert kommet tilbake i vanlig trening utover i denne uka.

 

Kjørte en lett intervall tirsdag, som fungerte ok. Kroppen kjentes hvertfall frisk, og dermed var det klart for å kjøre på litt utover i uka. Torsdag ble det intervall på skoletrening med Drammen Toppidrett. Det ble 4×5 minutter i sone 3 og deretter 3×4 minutter i sone 4. Staking i relativt lett terreng. Formen var overraskende bra, og jeg ser lyst på treninga fremover. i helgen skal det trenes godt i hjemtraktende, så blir det tett med skirenn fremover. Skal bli godt å endelig komme på startstreken igjen.

 

Neste uke blir det teamsprint med en klubbkamerat på torsdag, og duathlon på lørdagen. Skal forsøke å kjøre hardt der, og forhåpentligvis ende opp med godkjente resultater. Helgen etter det igjen, venter Norgescup Jr. i Holmenkollen, som er et av sesongens hovedmål. Det gleder jeg meg til, har troa på å finne ekstra god form til da. I dag var det styrkeøkt på skolen. Mye overkroppsøvelser, med fokus på kjernemuskulatur som er viktig på ski, spesielt i staking! Bekledning fra Swix der, selvfølgelig… Fåes kjøpt hos skistart.com.

 

https://www.skistart.com/nor/klaer.html?manufacturer=5333

 

// Vetle

 

 
By |februari 2nd, 2018|Vetle Leander Johansen|0 Comments

Krysser fingrene for kretsmesterskapet!

Etter et par uker med bra trening siden forrige skirenn var det søndag klart for testløp alene. 10 kilometer skøyting på Konnerud Skistadion fungerte bra, og formen virket å være stigende en uke etter en periode med sykdom. Selvfølgelig begynte jeg å kjenne tendenser til sår hals på ettermiddagen, og våknet dagen etter kraftig forkjølelse og feber. Kjipt at ting ikke går min vei, men det gjelder å fortsette med en god treningsjobb, så lønner strevet seg etterhvert.

 

Endte opp med tre nye dager fullstendig uten trening, men kjører forhåpentlig første økt igjen på torsdag. I helgen er det klart for kretsmesterskap, så da satser jeg på å stille til start. Mulig jeg kun går et av de to rennene, men gjør uansett det beste ut av situasjonen. Blir spennende å se hvordan kroppen responderer i første konkurranse mot konkurrentene jeg er vant til å gå skirenn mot. Har troa på gode resultater. Er vel et sted mellom 9 og 10 måneder siden sist jeg gikk et større skirenn sist gang, så jeg gleder meg.

 

Når det er kaldt om vinteren, og spesielt når jeg sliter såpass med sykdom, er jeg påpasselig med bruk av varme klær og pustemaske. Også viktig å skifte klær etter trening, hvis man må kjøre hjem eller ikke har mulighet for å dusje med en gang. Dette gjøres for å unngå å fryse, som kan utløse forkjølelse. Mine favoritter er Airtrims pustemaske og klær fra Swix Sport. Skistart selger utstyr og treningstøy av meget god fra begge disse produsentene, så anbefaler enhver å ta en kikk. Sjekk ut linkene under!

 

https://www.skistart.com/nor/airtrim.html

https://www.skistart.com/nor/swix.html

 

// VetleIMG_5193 IMG_5174 IMG_5173

 

 
By |januari 24th, 2018|Vetle Leander Johansen|0 Comments

Sesongstart!

Forrige helg stilte jeg til start i sesongens første skirenn! 10 kilometer klassisk i Sigdalsrennet ble en bra opplevelse og jeg sitter også igjen med et godt resultat. Etter en trøblete sesongstart er jeg godt fornøyd med å være 2.47 minutter bak vinneren i seniorklassen, samt å vinne min egen klasse. Det lover bra for resten av sesongen. Hadde gode ski og løste rennet på en bra måte. Gikk godt teknisk og følte at det «fløyt» ganske bra gjennom hele rennet. Hvis du søker opp navnet mitt i Strava-appen, kan du se diverse tall og statistikk overført fra min Garmin pulsklokke. Jeg går skirenn med pulsklokke, fordi dette kan bidra til å indikere god eller dårlig form, og eventuelt til å evaluere hva jeg kan gjøre for å forbedre meg.

 

https://www.skistart.com/nor/garmin-forerunner-735xt-svart-gra.html

 

Dessverre endte jeg opp med å bli forkjølet noen dager etter skirennet, og har derfor ikke fått trent de siste dagene. Bekymrer meg ikke stort over dette, ettersom formen er bra, og det fortsatt er en uke igjen til neste skirenn. Har tenkt å gå et sprintrenn i klassisk førstkommende helg. Satser på å bli frisk igjen til da. På grunn av sykdom har helgen blitt tilbragt på sofaen, da er det gøy å se lagkamerater få det til på skirenn på TV! På lørdag gikk teamkamerat Per Kristian Nygård inn til sølv i NM på Vang! En stor opplevelse som inspirerer mye. Har trent noen økter sammen i sesongoppkjøringen, og det er gøy å se at det er mulig å lykkes på høyt seniornivå!

 

// Vetle

 

 
By |januari 14th, 2018|Vetle Leander Johansen|0 Comments

Nytt år, nye muligheter!

Romjula har blitt brukt til å trene godt. Har kjørt flere intervalløkter, kroppen responderer bra, og formen kjennes bedre for hver økt som går. Siden 1. juledag har jeg vært på Sjusjøen, tross litt snøvær veldig gode skiforhold hver dag. I blant tittet sola frem også. Fornøyd med å få trene i nykjørte løyper hver dag! I dag hadde jeg hardøkt skate, 6×4 min i4, og kroppen kjentes veldig bra. Farten var høy og pulsen som den skulle. Gikk om kapp med sola, som viste seg på siste dag av skoleferien.

I den kommende uka skal jeg være hjemme, trene godt, og gå skirenn. Sigdalsrennet 10 km klassisk blir sesongens første skirenn, etter en laber treningshøst. Kan hende det blir staking, ettersom løypa er lett nok til at det er mulig. I det siste har ting løsnet, og kroppen kjennes klar ut for å presse seg ordentlig igjen. Står over første Norgescup på Beitostølen, ettersom jeg ikke har fått trent jevnt på lang tid. Synes det er fornuftig å gå et lokalt renn fremfor å bruke mye tid og penger på reise til Beitostølen.

Fremover skal jeg gå mange lokale renn i helgene. Skal bruke skirenn til å gå meg i form, og satser hardt mot neste Norgescup, som går i Holmenkollen. Har troa på at det blir veldig bra. I kveld hadde jeg ei god styrkeøkt hjemme. Selvfølgelig med Swix-klær fra Skistart.com! Lurt å trene styrke også i sesong, det er hvertfall min mening. God styrke er nødvendig for å kunne gå godt teknisk på ski, spesielt på utfordrende skiføre.

https://www.skistart.com/nor/swix.htmlIMG_5143 IMG_5144

// Vetle

 
By |januari 2nd, 2018|Vetle Leander Johansen|0 Comments

Julefeiring og juletrening

God jul! Den siste uka har jeg feiret jul med familien i Drammen. Må ta seg tid til også litt annet enn å trene! Riktignok ble det noen økter også rundt jul, blant annet intervall 5×5 minutter på selveste juleaften. Ikke så bra form for øyeblikket, men den kommer nok etterhvert. Har kommet en del snø den siste tiden, så er gode skiforhold hjemme nå. Trener de fleste øktene på Eiksetra eller Konnerud. Der er det alltid gode forhold.

 

I romjula er jeg på hytta på Sjusjøen. Rundt 300 km med skiløyper herfra, så det er veldig bra å gå på ski. Kjører som vanlig et par hardøkter i uka, og også en del rolige turer. Mange skivenner som oppholder seg her for tiden, så er også mulig å få trent litt med andre. Det er ålreit når jeg normalt nesten kun trener alene.

 

Har vært her siden 2. juledag, og trent følgende økter: rolig klassisktur, styrkeøkt, og distanseøkt skøyting. En distanseøkt er en form for hardøkt, der man etter oppvarming går en bestemt avstand eller tid. Denne gangen gikk jeg 10 km på veldig tregt føre. Sone 3-4 på rundt 34 minutter. Hadde på meg klær fra Swix, blant annet favoritten Swix Carbon Pants. Ei tynn bukse for litt varmere dager, og den fungerer utmerket som overtrekk.

https://www.skistart.com/nor/swix-carbon-pants-bukser-herre.html

 

Ønsker alle lesere en fortsatt god jul og et godt nyttår. Ser frem mot et nytt år med mye trening og forhåpentligvis gode resultater.

Har lagt ved en del bilder fra året som har gått :-)

IMG_9739IMG_9733IMG_9584IMG_9389IMG_5097IMG_4904IMG_4663IMG_4339IMG_3812IMG_2717

// Vetle

 

 
By |december 27th, 2017|Vetle Leander Johansen|0 Comments

Trenes godt før jul!

Denne uka har blitt brukt til standard trening, etter en snau uke med sykdom. Kon gradvis i gang i starten av uka, og har kjørt både noen rolige økter og noen intervalløkter. Litt varierende form etter sykdom, men på lørdag fikk jeg gjennomført første intervall på lang tid med veldig god følelse. Såkalt “i3”, oppdelt i intervaller på 4 minutter. 5 intervaller. Ikke den hardeste økta, men fin trening opp i mot “terskel” (trening rett under melkesyregrensa). Sunt for hjertet… Pulsen kontrollerer jeg med pulsklokka Garmin Forerunner 735 XT.

 

https://www.skistart.com/nor/garmin.html

 

Trener ikke så mange timer for tiden, fokuset ligger på kvalitet og eksplosivitet for å få kroppen tilbake til normalt nivå. Surt å ikke trene de samme mengdene som vanlig, men det må til… Hurtighetsøktene skjer enn med ski eller løpetur på bena, og inneholder alt fra 4 til 12 drag, med varighet på 4 til 20 sekunder per drag. Dette varierer litt avhengig av om jeg trener med noen eller ikke, og om kroppen føles bra. Viktig å trene hurtighet, for å kunne være rask i starten, og for å avslutte godt. Har også troa på at man med fordel kan utnytte hurtighet over kuler og rundt svinger i skirenn, og tjene noen sekunder der. Å trene hurtighet koster lite fysisk, men man får mye igjen for det! Smart å ha matching på hurtighetsdrag, for å klare å presse seg, og for å følge sin egen fremgang. Ta en hurtighetsøkt med noen kamerater, se på resultatene fra dragene, tren i en stund, før du kjører ei ny økt mot de samme. Er du nærmere eller lengre foran, har du blitt raskere av treninga!

 

Følg med på Facebook: Team Splitkon, Instagram: @teamsplitkon og teamsplitkon.no for å se hva jeg trener i den kommende juleferien!

 

// Vetle

 

 
By |december 19th, 2017|Vetle Leander Johansen|0 Comments

Uflaks før jul

Etter en tung oppbyggingsperiode med litt og litt mer og hardere trening begynte omsider ting å fungere bedre i starten av denne uka. Typisk å bli syk da… Å bli syk nå var ganske uheldig, men det er ikke alltid noe man kan noe for. Våknet lørdag morgen med feber og sår hals. Da er det bare å ta det med ro og satse på at kroppen blir frisk fort. Kjenner meg allerede bedre, så setter nok i gang med trening igjen om et par dager. Kaldt vær på Østlandet for tiden, så da må man skåne halsen på trening med høy intensitet, spesielt med sår hals. Bruker derfor Airtrim pustemaske på de kaldeste dagene. Sjekk den ut! Airtrims pustemaske “gjør om” kald luft til varm luft ved hjelp av et filter.

 

https://www.skistart.com/nor/vinter/langrenn/varmevekslare/airtrim-pustemaske.html

 

Hadde dratt til Sjusjøen denne helgen også. Denne gangen for både trening og for å følge opp fetteren min Sivert på mønstringsrenn til jr. VM. Jeg sekunderte med sår hals, og bidro forhåpentligvis bittelitt til to ganger 14. plass i et startfelt bestående av Norges 120 beste skiløpere mellom 18 og 20 år. Gøy å bidra til at andre får det til!

 

Nå skal jeg bli fort frisk og komme meg tilbake i trening. Da skal det gradvis trappes opp igjen, og bli unnagjort mange gode økter. Skal legge ned en solid treningsjobb før og i løpet av jula, så står jeg nok på startstreken i sesongens første skirenn like etter nyttår!

 

 
By |december 11th, 2017|Vetle Leander Johansen|0 Comments

Snø i lavlandet!

I starten av desember har det vært store nedbørsmengder på Østlandet, og nå er det skiføre! Noen klubber har produsert store mengder kunstsnø, men det har også kommet nok natursnø til å kjøre skiløyper ute i skogen. Det er fint, ettersom jeg bor rett ved en skog full av skiløyper. Nå, og forhåpentligvis ut vinteren kan jeg spenne på meg skia utenfor døra. Har en filosofi om at hvert minutt man bruker i bil til å kjøre til trening, er minutter tapt treningstid. I steden for å kjøre 15 minutter frem og tilbake til en skistadion med skiføre, kan jeg trene hele den tiden. Det blir man bedre av…

 

Den siste uka har jeg prøvd nytt utstyr fra Swix og Alpina. Utrolig fornøyd med dette, utvilsomt viktig for å prestere bra i skiløypa. Swix’ nye staver Triac 3.0 skiller seg ut fra alt annet jeg har godt på. Ekstremt god pendel, og svært gode håndtak. Finnes som det meste annet til svært gode priser på Skistart.com! Gleder meg til å bruke så fint utstyr utover i skisesongen. Trening og konkurranser blir ekstra gøy med utstyret på plass.

 

Denne uka har jeg hatt et par lette intervalløkter på ski, og kroppen kjennes bedre hver dag som går. Skal fortsette opptrappingen av treninga videre, og forhåpentligvis prøvd meg i et skirenn før jula er omme. Kjedelig at konkurransene uteblir foreløpig, men det er bedre å vente til kroppen fungerer 100% før man presser seg optimalt. Til uka er planen å få gått mye på ski, og kjøre noen intervalløkter til. Så blir det nok enda en helg på Sjusjøen, med perfekt skiføre hver dag.

 

https://www.skistart.com/nor/swix-triac-3-0-langrennstav.html

 

// Vetle

 

 

 
By |december 3rd, 2017|Vetle Leander Johansen|0 Comments

Trapper opp treninga!

Etter noen uker med begrenset treningsmengde og intensitet har jeg nå begynt å øke treningsmengdene igjen. Kroppen føles omsider bedre, og da er det på tide å “kjøre på”. Det trengs, nå som snøen har landet. Går litt på ski om dagen, ved siden av løpeturer på is og snø. Styrketrening må også til. I helgen har jeg vært på Sjusjøen, men nå meldes det om skiføre hjemme også. Blir deilig å få seg noen skiturer også på ukedagene framover.

 

På grunn av treningssituasjonen i det siste utsettes sesongstarten litt, men forhåpentligvis er det ikke så lenge til jeg setter i gang. Må få gått noen skirenn i løpet av desember ettersom Norgescupen for junior begynner i starten av januar. Da må formen være spisset… Har troa på at det blir bra med noen flere skiøkter bak meg, også noen av den hardere typen. Er ikke så veldig mye å si om treninga nå for tiden, ettersom det meste er likt fra uke til uke.

 

Tilbringer helgene på Sjusjøen for tiden. Har hytte der. Fine muligheter for å få gått lange skiturer der, under herlige forhold stort sett hver dag. Gleder meg ekstra til helgene fremover, da jeg skal teste nye staver fra Swix og skisko fra Alpina. Anbefales! Mye bra å velge i fra begge disse produsentene.

 

https://www.skistart.com/nor/alpina.html

https://www.skistart.com/nor/swix.html

 

Ta gjerne en titt på Instagram og / eller Facebook for å følge med på skisatsingen min.

 

Instagram: @vetlejohans1 og @teamsplitkon

Facebook: Team Splitkon

 

// Vetle

 

 
By |november 26th, 2017|Vetle Leander Johansen|0 Comments

Nærmer seg sesongstart

Har den siste tiden slitt med sliten kropp og gradvis overbelastning over tid. Da må man lytte til kroppen og ta det med ro. Derfor har det blitt mindre trening og mer avslapning, etter planlegging med treneren min. Har løpt noen turer med stigningsløp, og vært nøye med uttøying og massasje. Får vente og se hvordan det utvikler seg, men forhåpentligvis kjennes nok kroppen bedre etterhvert. Bruker massasjerulle og kompresjonsokker. Velger 2xu-sokker, som kan kjøpes på skistart.com ved å følge denne linken: https://www.skistart.com/nor/klaer/stromper.html?manufacturer=5407

Veldig smart å benytte seg av for å ha bein som fungerer optimalt til fysisk aktivitet.

 

Har pakket vekk rulleskiene, og trener bare løping, styrke og ski på snø nå nå. Er snø på veiene så rulleski er litt i glatteste laget. Viktig å ha fokus på å gjennomføre øktene ordentlig, selv om forholdene kan være dårlige og lite motiverende i overgangen fra høst til vinter.

 

Fra nå blir det å ta det litt med ro, og se an hvordan formen utvikler seg. Mange i samme situasjon stresser med å få trent hardt og konkurrert så fort som mulig, men jeg mener det er viktig til kroppen er klar. Enn så lenge gjelder det å trene tilpasset kroppen. Er fortsatt hele fire måneder til jr.NM i Steinkjer, så det er nok av tid igjen til det. Inntil da skal jeg få trent godt, og gjort meg klar til å prestere bra. Skal gjøre det som må til for å få kroppen tilbake 100%, så er jeg nok klar til sesongstart om en snau måned – det er planen.

 

// Vetle

 

 
By |november 19th, 2017|Vetle Leander Johansen|0 Comments

Endelig på snø!

Vi er godt inne i november, og for meg gjenstår ca en måned før jeg starter sesongen med skirenn. De første ukedagene ble brukt til barmarkstrening, før jeg denne helgen har kommet meg på snø, noe som er på tide om man skal rekke å finne skifølelsen til de første skirennene. Ble trent bra og hadde det fint i fjellet. Var på Sjusjøen.

 

Når det er lenge siden sist man har gått på ski på snø, er det viktig å trene slik at man raskt henter seg inn teknisk og får igjen den gode skifølelsen. Det kan lønne seg å gå en del uten smøring, og når man går klassisk bør man ha godt feste. For meg har kombinasjonen av disse faktorene sørget for at jeg har kunnet prestere bra i sesongens første konkurranser. Viktig å utnytte treningen og konkurransene som foregår før jul for å legge et godt grunnlag for viktigere konkurranser senere i sesongen.

 

Det er også viktig å ha utstyret på plass for å kunne gjennomføre en god sesongoppkjøring. For å kunne gjennomføre øktene på en bra måte, er blant annet gode skisko viktig. Man bør ha stabile og komfortable sko, som ikke er for tunge. Jeg velger Alpina, siden dette er skoene som passer min fot best. Alpina er en av verdens mest utbredte produsenter av skisko, og selges på Skistart.com.

Sjekk uten alpina på Skistart.com ved å følge denne linken:

https://www.skistart.com/nor/vinter/langrenn/skistovler.html?manufacturer=5337

 

Nå venter en uke med skole og trening på barmark, før jeg sannsynligvis reiser til Sjusjøen igjen kommende fredag for mer skigåing. Hjemme tar det nok noen uker til før jeg kan forvente skiføre.

 

// Vetle

 
By |november 12th, 2017|Vetle Leander Johansen|0 Comments

Lytter til kroppen!

Etter ei hard uke med mye trening på Mallorca i slutten av oktober, har jeg denne uka fått merke at jeg har kjørt kroppen litt for hardt i det siste. Sliter med å få opp pulsen, og melkesyra melder seg tidligere enn normalt. Som følge av dette har jeg valgt å ta det med ro denne uka, i håp om at kroppen skal restitueres og fungere bedre etter hvert.

 

Når kroppen ikke fungerer er det viktig å lytte til den. På rolige økter er det nødvendig å holde intensiteten lav nok, og det anbefales å trene mindre enn vanlig. Jeg har troa på å måle puls regelmessig for å ha kontroll på hvordan kroppen fungerer. Tar hvilepulsen hver morgen, ved siden av å registrere pulsen under alle treningsøkter. Bruker pulsklokka Garmin Forerunner 735 XT, som kan kjøpes på Skistart.com. Her kan pulsen også måles på håndleddet, noe som er enklere enn å bruke pulsbelte… Riktignok smart å bruke belte når man trener, da beltet viser noen verdier man ikke får med håndleddsmåleren. Utenfor trening fungerer håndleddsmåling supert!

 

Planen min var å komme meg på snø denne helgen, ettersom det allerede er skiføre mange steder i høyfjellet. Valgte å utsette dette til neste helg, ettersom kroppen ikke funker som normalt. Isteden har jeg vært hjemme, og kun gjennomført noen rolige løpeturer og ei styrkeøkt. Den “nye” planen baserer seg på å teste skia neste helg, da tar jeg forhåpentligvis turen til Sjusjøen. Ryktes om rundt 50 km skiløyper på natursnø der alt, og mer skal det bli!

 

Sliter du også med å få opp pulsen samtidig som melkesyra kommer fortere enn den skal? Da hadde jeg vurdert å skaffe en pulsklokke med håndleddsmåler fra Skistart.com. Link her: https://www.skistart.com/nor/garmin.html

 

// Vetle

 
By |november 4th, 2017|Vetle Leander Johansen|0 Comments

En uke på Mallorca!

Den siste uka har jeg befunnet meg på Pollencia-kysten på Mallorca. Her har jeg vært på treningssamling med Drammen Vgs Toppidrett Langrenn og Team Drammen. Vi dro etter skoleslutt fredag den 20., og kom hjem går kveld, den 27. Uka ble brukt godt, til både å trene og til å nyte varmegradene…

 

Treningsprogrammet så slik ut:

 

Fredag:

Styrke 1 time før avreise

Lørdag:

Løping 1,5 timer rolig mellom Pollencia og Alcudia

Skøyting 2 timer rolig tur/retur bunnen av Col de Femenia

Søndag:

Elghufsintervall 6×4 min i3/4 med Hoka Tracer på bena.

Skøyting rolig 1 time før 45 min styrke

Mandag:

Klassisk rolig 3 timer, innom Formentor to ganger, gikk opp en gang fra hver side av fjellet

Løping rolig 1,5 timer på Alcudiastranden

Tirsdag:

Klassisk intervall “stakerulle” 6 x 3 min i3/4/5

Onsdag:

Klassisk 1 time, staking opp fjellet Sa Calobra

Skøyting 1,5 timer med hurtighet i Pollencia by

Torsdag:

Skøyting intervall 5 x 8 min i3 opp fjellet Sollèr med Swenor Long Ski Skate 2èr hjul.

Klassisk 1,5 timer rolig opp Col de Femenia

Fredag:

Løping 1 time rolig før 45 min styrke, hele økta på Alcudiastranden

 

Totalt trente jeg ca 22 timer i løpet av samlingen. Ikke ekstremt mye, men med tanke på at det var inkludert 3 hardøkter er det en passende mengde når man er på samling i rundt ei uke til sammen. Tror uker som denne er en viktig del av treningen dersom man skal kunne tåle å konkurrere flere dager etter hverandre om vinteren. Å være på samling på et sted som Mallorca var utrolig spennende og morsomt. Fikk trent bra med god matching, samtidig som det var gøy å trene med venner i varmere strøk. Været var veldig bra, med sol og 25 grader stort sett hver dag. Lå noen timer på solsenga mellom øktene. Hadde naturligvis på meg Oakley Jawbreaker solbriller. Viktig å beskytte øynene fra sterkt sollys som man utsettes for både underveis og ved siden av trening. Sjekk ut Oakley på skistart.com -> https://www.skistart.com/nor/oakley.html

En slik samling som denne har også en veldig positiv på motivasjonen, og jeg gleder meg til skisesongen starter. Skal bli godt å komme seg på snø snart, etter en uke i syden!

 

// Vetle

 

 
By |oktober 28th, 2017|Vetle Leander Johansen|0 Comments

Furumomila og snart samling Mallorca!

Høsten bringer med seg mørke treningskvelder og mange harde treningsøkter. Treningssamlinger på høsten er spesielt viktige, og gode anledninger til å komme “vekk” fra den vanlige treningshverdagen. På fredag skal jeg på samling på Mallorca. Samlingen er i regi av Drammen Vgs Toppidrett langrenn, skolen jeg går på. Har aldri vært i utlandet i forbindelse med trening eller konkurranser før, så dette blir interessant! Har troa på et godt treningssamling, og ei morsom uke.

 

Forrige helg løp jeg 10 km på Furumomila. Furumomila er et lokalt løp som arrangeres på Modum, litt i underkant av 1 times kjøring fra Drammen. Formen har vært litt opp og ned i det siste, og denne dagen gikk det veldig tungt. Beina var langt i fra på topp, og klokket inn rundt 41 minutter, etter å ha roet ned litt de siste kilometerne. Noen minutter dårligere tid enn hva jeg ville løpt på normalt. Uansett ei bra treningsøkt som jeg får utbytte av seinere. Synes det er viktig å stille opp i lokale konkurranser når man har muligheten. I tillegg hadde teamet et opplegget med egen stand og grilling på dette arrangementet – da stiller man opp!

 

Kommer tilbake med nytt blogginnlegg etter Mallorcaturen, med et innblikk i hva man gjør på en slik samling. I skrivende stund har jeg nettopp pakket ned Swenor Long Ski Skate rulleskia mine, som blant annet skal med opp det beryktede fjellet Sa Calobra, på en planlagt skøyteintervall. Har hatt en ganske rolig treningsperiode i det siste, i håp om å være i bra form til samlingen og etterhvert sesongstart. Gikk veldig tungt rundt månedsskifte til Oktober, så trenge noen roligere dager…

 

Kommer antakelig noen oppdateringer på @teamsplitkon sin Instagram-side gjennom samlingen, så bare å følge med der for de interesserte.

 

Snakkes etter en uke i syden!

Jeg bruker skate rulleski fra Swenor! De kan kjøpes på skistart.com ved å følge denne linken:

https://www.skistart.com/nor/swenor-skate-long-rulleski.html

// Vetle

 
By |oktober 18th, 2017|Vetle Leander Johansen|0 Comments