0251-131040 (08-16)|[email protected]

Vetle Leander Johansen

Høsten er i gang!

Sommeren er over, og det gjenstår rundt tre måneder til sesongens første skirenn. Høsten er i gang, noe jeg kjenner meg veldig klar for. Greit å starte opp med skole osv. igjen, og blir også bra å få gjennomført mye god høsttrening. I vår og et stykke ut i sommerferien slet jeg med mye sykdom, men har kommet godt i gang igjen nå og fått trent ganske bra over en god periode. Gikk en stund uten å kunne trene hardt, så da ble mye av tida brukt på å trene hurtighet og styrke. Ikke det jeg hadde tenkt til i utgangspunktet, men merker at det også har gitt fordeler nå som høsten er i gang. Fokuset nå er rettet mot jobben fremover, og å bruke tiden frem mot snøen kommer på å forbedre meg så mye som mulig. Er tross alt mer enn fire måneder til første Norgescuphelg for sesongen starter, så har god tid på meg frem til de viktige skirenna. Årets Norgescup renn foregår forsåvidt på Konnerud, Åsen, og Lygnasæter, mens junior NM for 2019 er på Savalen. Er faktisk fortsatt over et halvt år til junior NM, så kan trenes ganske mye innen den tid. Skal være bra forberedt da.

 

Planen for høsten er nå lagt. I september skjer det forsåvidt lite, utenom vanlig trening naturligvis. Så blir det samling på Sjusjøen i starten av oktober, og en i Spania mot slutten av samme måned. Mesteparten av treninga foregår uansett hjemme, noe jeg tror er det mest fornuftige for min del. Bedre å bruke tida på å trene enn på å reise andre steder. I oktober skal jeg også løpe Furumomila. Det blir nok høstens eneste konkurranse, om ikke jeg slenger meg med på et rulleskirenn eller to. Har en formening om at det å konkurrere i sommerhalvåret ikke er det viktigste man gjør, men at det er greit å være med på noen for å få presset seg litt og for å se hvordan man ligger an.

 

Ser frem til mye bra trening i høst, og noen bra fellesøkter med teamet. Så får vi bare vente å se hvordan det går i vinter… Nå skal jeg på rulleski med nye hansker fra Swix Sport, snakkes!

 

Sjekk ut mange råe produkter fra Swix som selges hos Skistart.com!

https://www.skistart.com/nor/swix.html

 

// Vetle

IMG_1978

 
By |september 9th, 2018|Vetle Leander Johansen|0 Comments

Trenes bra i sensommeren!

Etter mye sykdom har jeg etterhvert kommet meget godt i gang med treningen igjen. Den siste uka har jeg startet opp med hardøkter igjen også, etter omsider å ha følt meg bra nok til å kunne starte opp med det igjen. Den første økta ble 3×10 minutter intervall i skøyting. Trente i rulleskianlegget i Storås, ved Stokke litt utenfor Tønsberg. Meget bra rulleskiannlegg som Stokke IL har gjort en fantastisk jobb med å få til. Intervallene på denne økta ble gjennomført i intensitetsone 3. På første hardøkt etter sykdom kjører jeg ikke kroppen for hardt, hovedmålet er å se om kroppen er i stand til å starte på med det vanlige «hardkjøret». Etter rundt 70 dager uten hardøkter var ikke forventningene så store, men kroppen fungerte overraskende bra.

 

Dagene etter tok jeg det med ro og kjente at kroppen responderte bra på en økt med høyere intensitet. Da ble det ny hardøkt, denne gangen 5×5 minutter i sone 4, med løpesko på bena. En slik økt gjennomfører jeg som følgende: 25-40 minutter oppvarming, avsluttet med noen drilløvelser (høye kneløft, «indianerhopp» osv…), noen stigningsløp og litt uttøyning. Deretter løper jeg intervallene, med 2 minutters pause mellom hvert drag. Passer på å gå og jogge rolig i pausene. Etter sistedraget løper jeg rolig i 15-30 minutter, tøyer litt, og så er økta over. Gledet meg veldig til denne økta, spesielt siden jeg kunne teste nye løpesko. Fikk pakke fra Skistart med nye sko fra Hoka One One uken før, så på denne økta skulle jeg endelig teste et nytt par Hoka-sko, noe som er like digg hver gang. Denne gangen løp jeg intervaller på grov grus og sti, og det var en god anledning til å teste Hoka’s modell «Evo Jawz». Overrasket over hvor god passform og hvor godt grep skoen leverte, til tross for at den er veldig lett. En terrengsko for raskere økter, som antakelig er den beste terrengskoen jeg har brukt noen gang.

 

Sjekk ut Hoka One One Evo Jawz hos Skistart!

https://www.skistart.com/nor/sommer/kjorer-vandre/lopesko/hoka-one-one-m-evojawz-cyan-citrus.html

 

// Vetle

 
By |augusti 18th, 2018|Vetle Leander Johansen|0 Comments

Sommertrening!

Juli er i gang, etter mai- og juli- måned med ekstremt varmt og fint vær på Østlandet. Temperaturer opp mot 30 grader mange dager har lagt til grunn for utrolig gode treningsforhold i nærområdet. Har fått syklet og gått mye på rulleski. Har kjørt flere hardøkter med positive resultater. Etter hvert ble jeg dessverre syk med streptokokkinfeksjon, noe som har vært veldig kjedelig. Ble først 10 dager på penicillin som ikke tok helt knekken på sykdommen, så nå blir det antibiotika i 10 nye. Får lov til å trene mye, så lenge det går rolig. Det er hvertfall bra! Etter mye frem og tilbake med lege tror jeg nå vi har funnet årsaken til at jeg har vært så mye syk gjennom vinteren og våren, og dette gjør forhåpentlig at jeg kan unngå sykdom fremover. Årets influensavirus og streptokokkbakterier har tydligvis vært mer aggressive enn i tidligere år, og derfor har det vært nødvendig å trene kun rolig i lengre tid etter at man er fri fra symptomer fra sykdommen, noe jeg ikke har gjort.

 

Nå skal jeg starte opp med rolig trening, og forhåpentlig begynne å trene stabilt frem mot vinteren og skisesongen på snø. Det er jo fortsatt rundt 5 måneder til sesongstart, så tid har jeg nok av… Blir noen uker uten harde treningsøkter, før det settes i gang igjen mot slutten av sommerferien. Håper å få trent stabilt og bra uten avbrekk fremover mot skisesongen. I dag tidlig gikk jeg en rolig rulleskiøkt, med nye hjul på skøyterulleskia fra Swenor, og etterpå venter styrke. Det blir tungt, og bra..!

 

https://www.skistart.com/nor/sommer/rulleski/rulleski/swenor-skate-long-rulleski.html

 

// Vetle

 

 
By |juli 18th, 2018|Vetle Leander Johansen|0 Comments

Sommertrening!

Juni er i gang, etter en mai måned med ekstremt varmt og fint vær på Østlandet. Temperaturer opp mot 30 grader mange dager har lagt til grunn for utrolig bra treningsforhold i nærområdet. Snøen smeltet omsider litt ut i måneden, og det ble mulig å gå på rulleski og sykle. Måneden startet bra, med flere hardøkter som ble gjennomført med positive resultater. Etter hvert ble jeg dessverre syk med streptokokkinfeksjon, noe som har vært veldig kjedelig. Ble først 10 dager på penicillin som ikke tok helt knekken på sykdommen, så nå blir det antibiotika i 10 nye. Får lov til å trene mye, så lenge det går rolig. Det er hvertfall bra! Etter mye frem og tilbake med lege tror jeg nå vi har funnet årsaken til at jeg har vært så mye syk gjennom vinteren og våren, og dette gjør forhåpentlig at jeg kan unngå sykdom fremover. Årets influensavirus og streptokokkbakterier har tydligvis vært mer aggressive enn i tidligere år, og derfor har det vært nødvendig å trene kun rolig i lengre tid etter at man er fri fra symptomer fra sykdommen, noe jeg ikke har gjort.

 

Nå skal jeg starte opp med rolig trening, og forhåpentlig begynne å trene stabilt frem mot vinteren og skisesongen på snø. Det er jo fortsatt rundt 6 måneder til sesongstart, så tid har jeg nok av… Blir noen uker uten harde treningsøkter, før det settes i gang igjen i sommerferien. Har fortsatt noen skoledager igjen, men har ferie når årets skisamling på Sognefjellet starter den 20. juni. Håper å få kjørt noen løpskonkurranser i sommerferien, og å få trent stabilt og bra uten avbrekk. I morgen blir det en rolig rulleskiøkt, med nye hjul på skøyterulleskia fra Swenor!

 

https://www.skistart.com/nor/sommer/rulleski/rulleski/swenor-skate-long-rulleski.html

 

// Vetle

 

IMG_5646

 

 
By |juni 9th, 2018|Vetle Leander Johansen|0 Comments

I gang med ny sesong!

En laber skisesong er over, og jeg er klar for å ta tak mot en ny. Årets sesong kan kort oppsummeres ved at størsteparten av oppkjøringen var bra, men at senhøsten og vintersesongen har vært preget av overbelastning og at jeg har vært sjuk. Veldig klar for å starte å kjøre på mot skisesongen 2018/19! Her kommer en litt lengre oppsummering.

Oppkjøringen mot årets skisesong var egentlig bra. Trente mye, og følte at jeg kom i bra form etterhvert. Var blant annet på kretssamling på Sognefjellet, og på samling med Team Splitkon i Tønsberg. Når høsten startet ble treninga godt opprettholdt, men på et tidspunkt ble det nok litt for mye. Viktig å trene mye og hardt, men også å ha en balanse med tanke på belastninger som skole etc… Med skoleretninger i tillegg til det jeg trente selv, klarte jeg ikke å ha en fornuftig balanse mellom trening og hvile. Det fikk jeg merke godt, for utover høsten fungerte ikke kroppen som normalt. Fikk knapt opp pulsen på trening, og «syra» i beina med en gang jeg drev med noe særlig fysisk. Så da ble det å ta det med ro en stund og se om det hjalp. Fikk god hjelp av Sondre Eriksen til å legge en plan som gjorde at jeg kom relativt fort tilbake. Mistet likevel mesteparten av treninga på høsten, dessverre.

Første skirenn for meg ble 10 kilometer klassisk i Sigdalsrennet i januar. Her gikk det ganske bra, og jeg var overrasket over resultatet. Var vel rundt 2 minutter og 40 sekunder bak vinner Jørgen Borgersen, som hadde slått de beste juniorene i min klasse med opp mot 1 minutt tidligere i vinter. Derfor ble jeg ganske optimistisk til fortsettelsen. Endte opp syk et par dager senere, og dette gjentok seg flere ganger. Gjennom vinteren har jeg tydligvis hatt et virus i kroppen, som har «slått ut» ved harde belastninger. Tilsammen endte jeg opp med 5 sykdomsperioder på 1-3 uker, som ødela såpass for treninga at jeg ikke så noen hensikt med å dra land og strand rundt for å gå Norgescup-renn. Derfor avsluttet jeg sesongen litt før, og lot kroppen hente seg inn igjen med kun rolige treningsøkter. Så nå er jeg veldig klar for å få tatt i litt igjen!

Har lagt en god plan mot kommende sesong og håper på god framgang. Ikke nødvendigvis kun å trene mer som funker, i år skal jeg være smartere enn før, forhåpentligvis… Fremover skal jeg trene bra og delta i et par løpekonkurranser, før ny Sognefjellssamling venter i juni. Startet den nye skisesongen 1. mai, med elghufs og styrkeøkt, og er godt i gang på veien mot skisesongen 2018/19. Veldig spent, og klar!!

//Vetle

 
By |maj 16th, 2018|Vetle Leander Johansen|0 Comments

Sesongavslutning!

De siste ukene har blitt brukt til å trene bra, og jeg har også vært på start i et skirenn igjen! Har hatt påskeferie, og ei rolig uke som ble avslutta med Troll Ski maraton 15 km. Starter med det første først:

 

I påskeferien fikk jeg trent bra, mye rolig men også et par hardøkter. Har kjent at kroppen har respondert bra på trening, og at formen har vært stigende. Når jeg har trent med andre har jeg også følt meg ganske sterk. Trente en del med andre rundt og etter påske, og resultater i forhold til de på hardøktene har motivert meg veldig på veien tilbake til startstreken i skirenn.

 

Den foregående uka startet med klassisk intervall, 1×5 min i3, og så 7×1 min Max. Denne økta var veldig bra, og det var deilig å få litt «fart i kroppen» etter mange lengre intervalløkter. Etter økta følte jeg meg ikke helt bra, og våknet dagen etterpå med forkjølelse. Denne ble jeg ikke helt kvitt, og var merkbar i kroppen under gårsdagens skirenn.

 

Lørdag 14 april gikk Troll Skimaraton av stabelen i Ringsakfjellet ved Lillehammer. Med nye briller fra Oakley, som fåes kjøpt hos skisport.com, sto jeg var på start på 15-km distansen, og valgte å gå på blanke ski, altså å stake. Hadde for en sjelden gangs skyld ikke så gode ski, og når man har dårligere ski enn de med festesmøring, når man selv ikke har smøring, blir det tungt. Lå i teten med et par andre stakere en stund, men fikk det tøft i de siste, litt lengre bakkene nære mål. Endte tilslutt opp på en 7. -plass, rundt 2 og et halvt minutt bak vinneren. Ikke fornøyd med beslutningen om å stake, eller resultatet, men følte at jeg gikk et greit skirenn og at formen har blitt litt bedre! Deilig etter en sesong med mye motgang…

 

Fremover blir planen å utnytte snøen så lenge som mulig, og å etterhvert starte jobben mot en ny, og forhåpentligvis mye bedre skisesong resultatmessig!

 

Sjekk ut Oakley hos Skistart.com.

 

https://www.skistart.com/nor/oakley.html

 

// Vetle

 
By |april 17th, 2018|Vetle Leander Johansen|0 Comments

Ferie = trening!

Denne uka har blitt brukt til å trene bra. Kjørt både noen korte og lange langturer. Begynner å nærme seg April og dermed varmere temperaturer, som gjør det enda bedre å gå på ski, forutsatt at snøen ikke smelter. Enn så lenge er det fortsatt veldig gode skiforhold i Drammen, både i marka og på forskjellige skistadioer. Likevel har jeg forflyttet meg til sjusjøen i påsken. Her er det hundrevis av kilometer med nypreparerte løyper å gå i, godt med litt variasjon også fra det man er vant til.

 

I dag gikk jeg 3 timer rolig skøyting med noen andre skifolk jeg kjenner her på sjusjøen. Litt i underkant av 40 kilometer skitur endte med en vaffel på ei hytte noen kilometer ute i fjellet her. På sånne turer gåes det rolig. For de som måtte være kjent gikk vi: Sjusjøen – Snørvillen – Midtfjell – Gjesbusåsen – Kuåsen – Presttjern – Melsjøen – Snultrakrysset – Reina – Nordseter – Lunkefjell – Sjusjøfjellet – Sjusjøen. Lang og fin tur. Prøvde Turnamic bindingen til Fischer for første gang på dagens tur. Interessant å prøve nye produkter som dette på trening. Det viktigste er selvfølgelig den som står oppå skiene, men bindingene kjentes veldig gode ut. Noe å anbefale!

 

https://www.skistart.com/nor/fischer-race-classic-turnamic-bindning.html

 

Har lagt en plan nå om å gå noen skirenn etter endt påskeferie. Blir muligens Troll Ski Marathon her på Sjusjøen, som er 15 kilometer klassiskrenn (sannsynligvis på blanke ski), og Holtefjellrennet en snau time fra Drammen. Dette også klassisk, 28 kilometer. Til slutt kan det hende det blir Skarverennet. Kommer en oppdatering på dette etterhvert…

 

// Vetle

IMG_5385IMG_5400

 
By |mars 27th, 2018|Vetle Leander Johansen|0 Comments

Godt i gang med treningen!

Etter å ha vært slått ut av sykdom en stund, har jeg begynt å trene tilnærmet normalt i løpet av uka som var. Blitt noen gode langturer på ski, ei styrkeøkt, og en intervall. Sistnevnte økta var ikke helt topp, det gikk tungt, og jeg kuttet noen drag før planen. Tror ikke det har for mye å si, ettersom det var første hardøkt på rundt en måned. Det viktigste var å komme i gang etter en lang periode uten trening. Slitt litt med vondt i brystet på de første øktene, men det tror jeg blir bedre når jeg får trent litt mer, og holder intensiteten lav.

 

Vært veldig kaldt vær i det siste, og skiføret i nærområdet har vært ekstremt bra. Ligger i overkant av en meter snø her i Drammen, og man kan gå i alle løypene i skogen. I går var gikk jeg blant annet 25 kilometer rolig klassisk på skoletrening. Skikkelig bra føre, og god glid i snøen. Smurte med Swix vr40, og vr45, og hadde veldig bra feste og glid. Gøy å gå langt når det også går fort unna!

 

Til helga skal jeg til Sjusjøen for å trene, og etterhvert kan det hende det blir et par konkurranser. Har lyst til å gå både, Skarverennet, Troll Ski Maraton og Holtefjellrennet. Får se an hvordan formen blir fremover, og hva som passer. Men det er fullt mulig at det blir et par skirenn på slutten av sesongen! Det er i hvertfall noe jeg håper på, siden skirenn er noe det dessverre har blitt lite av denne sesongen!

 

https://www.skistart.com/nor/swix.html

 

// Vetle

 
By |mars 14th, 2018|Vetle Leander Johansen|0 Comments

Forfulgt av sykdom

En stund siden forrige blogginnlegg, men nå er jeg tilbake for å si litt om hva som har skjedd den siste tiden. For fjerde gang i løpet av vinteren ble jeg for 3 uker siden igjen syk, og kunne ikke helt skjønne hva som foregikk med kroppen. Tok turen til lege ganske raskt, og fant ut at jeg har hatt virus i kroppen, som sannsynligvis har vært årsak til alle sykdomsperiodene i det siste. Etter hver sykdomseperiode har jeg antakelig begynt å trene litt for tidlig, og ikke klart å få viruset ut av kroppen.

 

Konsekvensen av dette ble at jeg har mistet Norgescupen i Holmenkollen og junior-NM i Steinkjer. Utrolig kjedelig, og tøft mentalt å miste årets hovedmål på grunn av sykdom, når det er noe man har jobbet hardt for hele det siste året. Var lenge helt “utslått” av forkjølelsen og feberen jeg bar med meg, men har blitt bedre og bedre, og så vidt vært tilbake i trening nå de siste dagene.

 

Ettersom jeg har hatt vinterferie den siste uka, tok jeg turen til Sjusjøen når jeg følte meg i stand til å trene igjen. Der har jeg hatt noen fine dager, og trent i sol og panserspor. En mager trøst når man mister junior-NM, men likevel fint å trene på så bra forhold. Når jeg våknet i dag var det bare å hoppe i skidressen fra Swix Sport og komme seg ut i løypa. Ble fort et par timers klassisk skitur da.


Planen fremover nå er jeg ikke helt sikker på. De viktigste skirennene er ferdig, og jeg har fått beskjed fra lege om at det ikke er lurt å konkurrere med det første. Får nok satse på å komme gradvis tilbake i full trening, og kanskje blir det et par turrenn mot slutten av sesongen. Lengre konkurranser er en bra treningsform.

 

https://www.skistart.com/nor/swix.html

 

// Vetle

 

 
By |mars 4th, 2018|Vetle Leander Johansen|0 Comments

En uke til NC!

Nå gjenstår kun en uke til Norgescup nr. 2 for junior i år, som denne gangen går i Holmenkollen. Det første rennet er 10 km skate på fredag. Har lenge hatt som mål å ta poeng her (topp 30), og jeg er spent på om dette er mulig, etter en tung høst, og start på vinteren. Etter det er det sprint på lørdag. Ikke helt sikker på om jeg stiller her, mulig jeg står over for å spare krefter til søndagens løp. Søndag er det 10 km klassisk, i harde løyper. Begge distanserenna foregår med individuell start, så det blir spennende.

 

Denne uka har jeg fått trent godt. Ei hardøkt på tirsdag, og så var det klart for en lokal sprintstafett på torsdag. Gikk helt ok, ikke noe stort resultat for laget. Veldig bra trening. Så var det styrkeøkt med skolen på fredag, og skirenn igjen på lørdag. Årets andre skirenn ble 5+5 km klassisk/skøyting, altså skiathlon. Kroppen fungerte greit på klassiskdelen, og jeg var ikke veldig langt bak teten etter halvgått løp. Etter å ha byttet til skøyteski og skøytestaver fra Swix, gikk det greit i et par kilometer før det stoppet opp. Kroppen ble plutselig veldig tung. Møtte veggen, og gikk bare halvhardt derfra og inn.

 

https://www.skistart.com/nor/swix-triac-3-0-langrennstav.html

 

Konkluderte med at lørdagens dårlige løp skyldtes løyper og føre som ikke passet meg, kombinert med en veldig tung dag fysisk. Nå tar jeg høyde på å trene godt og spisse formen inn mot fredagens løp. Det tror jeg blir bra, så får vi se om jeg klarer målet om å ta Norgescuppoeng i et av årets viktigste skirenn!

IMG_5250 IMG_5257

 
By |februari 11th, 2018|Vetle Leander Johansen|0 Comments

Frisk igjen!

Forrige helg var det duket for kretsmesterskap i Buskerud. Rennene skulle foregå på Konnerud, like ved der jeg bor, og på Heistadmoen, rundt 45 minutter kjøring hjemmefra. Alltid gøy å gå kretsmesterskap, og jeg gleda meg veldig. Dessverre klarte jeg ikke å bli kvitt sykdommen som satt i kroppen, og måtte stå over. Utrolig kjedelig å miste et av årets morsomste renn, men sånn er det, når man nok en gang blir syk… I steden for skirenn ble det derfor noen ekstra dager på sofaen i håp om å bli frisk så fort som mulig. Det ble jeg, og har etterhvert kommet tilbake i vanlig trening utover i denne uka.

 

Kjørte en lett intervall tirsdag, som fungerte ok. Kroppen kjentes hvertfall frisk, og dermed var det klart for å kjøre på litt utover i uka. Torsdag ble det intervall på skoletrening med Drammen Toppidrett. Det ble 4×5 minutter i sone 3 og deretter 3×4 minutter i sone 4. Staking i relativt lett terreng. Formen var overraskende bra, og jeg ser lyst på treninga fremover. i helgen skal det trenes godt i hjemtraktende, så blir det tett med skirenn fremover. Skal bli godt å endelig komme på startstreken igjen.

 

Neste uke blir det teamsprint med en klubbkamerat på torsdag, og duathlon på lørdagen. Skal forsøke å kjøre hardt der, og forhåpentligvis ende opp med godkjente resultater. Helgen etter det igjen, venter Norgescup Jr. i Holmenkollen, som er et av sesongens hovedmål. Det gleder jeg meg til, har troa på å finne ekstra god form til da. I dag var det styrkeøkt på skolen. Mye overkroppsøvelser, med fokus på kjernemuskulatur som er viktig på ski, spesielt i staking! Bekledning fra Swix der, selvfølgelig… Fåes kjøpt hos skistart.com.

 

https://www.skistart.com/nor/klaer.html?manufacturer=5333

 

// Vetle

 

 
By |februari 2nd, 2018|Vetle Leander Johansen|0 Comments

Krysser fingrene for kretsmesterskapet!

Etter et par uker med bra trening siden forrige skirenn var det søndag klart for testløp alene. 10 kilometer skøyting på Konnerud Skistadion fungerte bra, og formen virket å være stigende en uke etter en periode med sykdom. Selvfølgelig begynte jeg å kjenne tendenser til sår hals på ettermiddagen, og våknet dagen etter kraftig forkjølelse og feber. Kjipt at ting ikke går min vei, men det gjelder å fortsette med en god treningsjobb, så lønner strevet seg etterhvert.

 

Endte opp med tre nye dager fullstendig uten trening, men kjører forhåpentlig første økt igjen på torsdag. I helgen er det klart for kretsmesterskap, så da satser jeg på å stille til start. Mulig jeg kun går et av de to rennene, men gjør uansett det beste ut av situasjonen. Blir spennende å se hvordan kroppen responderer i første konkurranse mot konkurrentene jeg er vant til å gå skirenn mot. Har troa på gode resultater. Er vel et sted mellom 9 og 10 måneder siden sist jeg gikk et større skirenn sist gang, så jeg gleder meg.

 

Når det er kaldt om vinteren, og spesielt når jeg sliter såpass med sykdom, er jeg påpasselig med bruk av varme klær og pustemaske. Også viktig å skifte klær etter trening, hvis man må kjøre hjem eller ikke har mulighet for å dusje med en gang. Dette gjøres for å unngå å fryse, som kan utløse forkjølelse. Mine favoritter er Airtrims pustemaske og klær fra Swix Sport. Skistart selger utstyr og treningstøy av meget god fra begge disse produsentene, så anbefaler enhver å ta en kikk. Sjekk ut linkene under!

 

https://www.skistart.com/nor/airtrim.html

https://www.skistart.com/nor/swix.html

 

// VetleIMG_5193 IMG_5174 IMG_5173

 

 
By |januari 24th, 2018|Vetle Leander Johansen|0 Comments

Sesongstart!

Forrige helg stilte jeg til start i sesongens første skirenn! 10 kilometer klassisk i Sigdalsrennet ble en bra opplevelse og jeg sitter også igjen med et godt resultat. Etter en trøblete sesongstart er jeg godt fornøyd med å være 2.47 minutter bak vinneren i seniorklassen, samt å vinne min egen klasse. Det lover bra for resten av sesongen. Hadde gode ski og løste rennet på en bra måte. Gikk godt teknisk og følte at det «fløyt» ganske bra gjennom hele rennet. Hvis du søker opp navnet mitt i Strava-appen, kan du se diverse tall og statistikk overført fra min Garmin pulsklokke. Jeg går skirenn med pulsklokke, fordi dette kan bidra til å indikere god eller dårlig form, og eventuelt til å evaluere hva jeg kan gjøre for å forbedre meg.

 

https://www.skistart.com/nor/garmin-forerunner-735xt-svart-gra.html

 

Dessverre endte jeg opp med å bli forkjølet noen dager etter skirennet, og har derfor ikke fått trent de siste dagene. Bekymrer meg ikke stort over dette, ettersom formen er bra, og det fortsatt er en uke igjen til neste skirenn. Har tenkt å gå et sprintrenn i klassisk førstkommende helg. Satser på å bli frisk igjen til da. På grunn av sykdom har helgen blitt tilbragt på sofaen, da er det gøy å se lagkamerater få det til på skirenn på TV! På lørdag gikk teamkamerat Per Kristian Nygård inn til sølv i NM på Vang! En stor opplevelse som inspirerer mye. Har trent noen økter sammen i sesongoppkjøringen, og det er gøy å se at det er mulig å lykkes på høyt seniornivå!

 

// Vetle

 

 
By |januari 14th, 2018|Vetle Leander Johansen|0 Comments

Nytt år, nye muligheter!

Romjula har blitt brukt til å trene godt. Har kjørt flere intervalløkter, kroppen responderer bra, og formen kjennes bedre for hver økt som går. Siden 1. juledag har jeg vært på Sjusjøen, tross litt snøvær veldig gode skiforhold hver dag. I blant tittet sola frem også. Fornøyd med å få trene i nykjørte løyper hver dag! I dag hadde jeg hardøkt skate, 6×4 min i4, og kroppen kjentes veldig bra. Farten var høy og pulsen som den skulle. Gikk om kapp med sola, som viste seg på siste dag av skoleferien.

I den kommende uka skal jeg være hjemme, trene godt, og gå skirenn. Sigdalsrennet 10 km klassisk blir sesongens første skirenn, etter en laber treningshøst. Kan hende det blir staking, ettersom løypa er lett nok til at det er mulig. I det siste har ting løsnet, og kroppen kjennes klar ut for å presse seg ordentlig igjen. Står over første Norgescup på Beitostølen, ettersom jeg ikke har fått trent jevnt på lang tid. Synes det er fornuftig å gå et lokalt renn fremfor å bruke mye tid og penger på reise til Beitostølen.

Fremover skal jeg gå mange lokale renn i helgene. Skal bruke skirenn til å gå meg i form, og satser hardt mot neste Norgescup, som går i Holmenkollen. Har troa på at det blir veldig bra. I kveld hadde jeg ei god styrkeøkt hjemme. Selvfølgelig med Swix-klær fra Skistart.com! Lurt å trene styrke også i sesong, det er hvertfall min mening. God styrke er nødvendig for å kunne gå godt teknisk på ski, spesielt på utfordrende skiføre.

https://www.skistart.com/nor/swix.htmlIMG_5143 IMG_5144

// Vetle

 
By |januari 2nd, 2018|Vetle Leander Johansen|0 Comments

Julefeiring og juletrening

God jul! Den siste uka har jeg feiret jul med familien i Drammen. Må ta seg tid til også litt annet enn å trene! Riktignok ble det noen økter også rundt jul, blant annet intervall 5×5 minutter på selveste juleaften. Ikke så bra form for øyeblikket, men den kommer nok etterhvert. Har kommet en del snø den siste tiden, så er gode skiforhold hjemme nå. Trener de fleste øktene på Eiksetra eller Konnerud. Der er det alltid gode forhold.

 

I romjula er jeg på hytta på Sjusjøen. Rundt 300 km med skiløyper herfra, så det er veldig bra å gå på ski. Kjører som vanlig et par hardøkter i uka, og også en del rolige turer. Mange skivenner som oppholder seg her for tiden, så er også mulig å få trent litt med andre. Det er ålreit når jeg normalt nesten kun trener alene.

 

Har vært her siden 2. juledag, og trent følgende økter: rolig klassisktur, styrkeøkt, og distanseøkt skøyting. En distanseøkt er en form for hardøkt, der man etter oppvarming går en bestemt avstand eller tid. Denne gangen gikk jeg 10 km på veldig tregt føre. Sone 3-4 på rundt 34 minutter. Hadde på meg klær fra Swix, blant annet favoritten Swix Carbon Pants. Ei tynn bukse for litt varmere dager, og den fungerer utmerket som overtrekk.

https://www.skistart.com/nor/swix-carbon-pants-bukser-herre.html

 

Ønsker alle lesere en fortsatt god jul og et godt nyttår. Ser frem mot et nytt år med mye trening og forhåpentligvis gode resultater.

Har lagt ved en del bilder fra året som har gått 🙂

IMG_9739IMG_9733IMG_9584IMG_9389IMG_5097IMG_4904IMG_4663IMG_4339IMG_3812IMG_2717

// Vetle

 

 
By |december 27th, 2017|Vetle Leander Johansen|0 Comments