En laber skisesong er over, og jeg er klar for å ta tak mot en ny. Årets sesong kan kort oppsummeres ved at størsteparten av oppkjøringen var bra, men at senhøsten og vintersesongen har vært preget av overbelastning og at jeg har vært sjuk. Veldig klar for å starte å kjøre på mot skisesongen 2018/19! Her kommer en litt lengre oppsummering.

Oppkjøringen mot årets skisesong var egentlig bra. Trente mye, og følte at jeg kom i bra form etterhvert. Var blant annet på kretssamling på Sognefjellet, og på samling med Team Splitkon i Tønsberg. Når høsten startet ble treninga godt opprettholdt, men på et tidspunkt ble det nok litt for mye. Viktig å trene mye og hardt, men også å ha en balanse med tanke på belastninger som skole etc… Med skoleretninger i tillegg til det jeg trente selv, klarte jeg ikke å ha en fornuftig balanse mellom trening og hvile. Det fikk jeg merke godt, for utover høsten fungerte ikke kroppen som normalt. Fikk knapt opp pulsen på trening, og «syra» i beina med en gang jeg drev med noe særlig fysisk. Så da ble det å ta det med ro en stund og se om det hjalp. Fikk god hjelp av Sondre Eriksen til å legge en plan som gjorde at jeg kom relativt fort tilbake. Mistet likevel mesteparten av treninga på høsten, dessverre.

Første skirenn for meg ble 10 kilometer klassisk i Sigdalsrennet i januar. Her gikk det ganske bra, og jeg var overrasket over resultatet. Var vel rundt 2 minutter og 40 sekunder bak vinner Jørgen Borgersen, som hadde slått de beste juniorene i min klasse med opp mot 1 minutt tidligere i vinter. Derfor ble jeg ganske optimistisk til fortsettelsen. Endte opp syk et par dager senere, og dette gjentok seg flere ganger. Gjennom vinteren har jeg tydligvis hatt et virus i kroppen, som har «slått ut» ved harde belastninger. Tilsammen endte jeg opp med 5 sykdomsperioder på 1-3 uker, som ødela såpass for treninga at jeg ikke så noen hensikt med å dra land og strand rundt for å gå Norgescup-renn. Derfor avsluttet jeg sesongen litt før, og lot kroppen hente seg inn igjen med kun rolige treningsøkter. Så nå er jeg veldig klar for å få tatt i litt igjen!

Har lagt en god plan mot kommende sesong og håper på god framgang. Ikke nødvendigvis kun å trene mer som funker, i år skal jeg være smartere enn før, forhåpentligvis… Fremover skal jeg trene bra og delta i et par løpekonkurranser, før ny Sognefjellssamling venter i juni. Startet den nye skisesongen 1. mai, med elghufs og styrkeøkt, og er godt i gang på veien mot skisesongen 2018/19. Veldig spent, og klar!!

//Vetle