0251-131040 (08-16)|[email protected]

Skidkläder

100 dagar kvar till Vasaloppet

Hej!

Idag är det 100 dagar kvar till Vasaloppet, sjukt vad tiden går fort. Jag och Malin startade självklart dagen med att köra stakintervaller i Sälen. Vi åkte till Kläppen som hade premiär idag. Det var fina spår på 4 km. Jag körde 3*20min tröskel intervaller med impulser inlagt i varje intervall. Körde på mina träningskidor, Madshus Redline. En kanske lite för bra skida att träna på. Men som tävlingsåkare är endaste det bästa bra nog Just nu har Skistart en vädigt bra kampanj på just fjolårets Madshus Redline till ett riktigt bra pris, passa på och fynda!!

Intervaller i Kläppen

Intervaller i Kläppen

228C7599-E505-4330-8B49-3A5DAF695284

Malin vill utvecklas och har börjat fokusera på att lägga in intervallpass i skidåkningen. Hon körde 6*5 min och tyckte själv att det gick bra, men kände att det är svårt att öka farten från den farten hon kör lunga pass på. Men ju mer skidmil hon får så kommer det komma naturligt. Det var även skönt att köra på lite snällare bana (inte så kuperat). Det blir jobbigt att hålla farten hela tiden då det inte blir så mycket vila.

På eftermiddagen körde vi skate och har precis ätit en raklett middag Så gott!

Med tanke på 100 dagar kvar till Vasaloppet har vi mycket tid att träna och utvecklas. Så än är det inte försent

 
By |november 28th, 2017|Mikael Sandgren, Produkter, Skidkläder, Träning|0 Comments

Dags för tävlingspremiär i Bruksvallarna

Hej!

Fyra bra träningsdagar är nu genomförda. I förgår blev det ett långpass stakning på fjället med teknik. På eftermiddag körde jag ett lugnt skatepass med teknik. Har haft två givade teknik tillfällen med vår coach Håkan Löfström och fått bra tips på hur jag kan utveckla min åkning. Tack för det Håkan 🙂 Har äntligen börjat hittat ett flyt i tvåansväxel och det börjar kännas som att jag får lite mer driv i backarna när jag skejtar. I stakningen är det framförallt platt stakningen jag jobbat på.

Igår körde jag mitt sista intervallpass inför helgens och även säsongen första tävlingar. Körde skate dagen till ära och kroppen kändes bra i det tunga föret, +3 grader, regn och blåsigt. Började med att köra ett tröskel drag för att sedan köra 3 block 10/20 intervallar med Victor och Martin.

Premiär i IFK Mora SKs ny Craft tävlingsdräkt :)

Premiär i IFK Mora SKs ny Craft tävlingsdräkt 🙂

Efter passet fick jag lite nya prylar från Nicklas på Swix. Äntligen fick jag de nya Triac 3.0. Fick även fyra par nya handskar som är riktigt sköna. Gillar deras racing handskar skarpt och de sitter grymt bra på handen. Tack så mycket för bra material och grym service 🙂

Swix Triac 3.0, värdens bästa stav? Ja helt klart!!

Swix Triac 3.0, värdens bästa stav? Ja helt klart!!

Nya Swix handskar!

Nya Swix handskar!

De nya trugorna är 3 gram lättare och gör stor skillnad i pendeln i staven. Även ett nytt verktyg för att byta kontrollremen.

De nya trugorna är 3 gram lättare och gör stor skillnad i pendeln i staven. Även ett nytt verktyg för att byta kontrollremen.

Idag har jag testat skidor inför morgondagens 15 km tävlingspremiär i Bruksvallarm. Mitt nya par Madshus Redline skejtskidor gick riktigt bra och ska bli kul att testa dem in action imorgon

Håll era tummar för mig imorgo 🙂 Trevlig kväll// Micke

 
By |november 10th, 2017|Mikael Sandgren, Produkter, Skidkläder, Träning|0 Comments