0251-131040 (08-16)|[email protected]

Jimmy Rinblad

Nya grejor att testa

Ja jag är ju ingen expert på vallning, utrustning, temperaturer, snökvalitet eller skidåkning överhuvudtaget . Ja det här är ju första gången jag äger ett par riktiga skidor. När jag sist hade ett par skidor så hade de ”anknäbbar” som bindning. Och vallning, ja då kletade man på någon valla man hittade eller som en kompis råkade ha med sig till skolan just den dagen. Vilket resulterade i för mycket valla, över hela skidorna och i fel temperatur. Detta gjorde att man oftast hade ett tjockt lager med snö under skidorna, eller bakhalt som bara den. Ingen fin upplevelse med andra ord.

Men som sagt, idag har jag ett par bättre skidor. Fortfarande vallningsbara. Men, där har ju utvecklingen gått framåt sen jag var ung. Mycket bättre vallor i sig, vallningsfria skidor och tejpvalla.

Det sistnämnda är något jag kommer testa, hoppas jag. För i dagarna så fick jag i posten paket från just skistart, innehållande lite smått och gott jag beställt. Så nu sitter jag här med Tejpvalla, Vallaväck, Tjärvalla och den oumbärliga spårpinne för mittskåran under skidorna 😉
Och sen har jag såklart så jag kan ta bort gammal fästvalla från skidorna, men inte med någon specialutrustning, utan tänkte det borde gå lika bra med en bilskrapa!??

Så detta ska bli spännande att testa sig på. Den vallan som ligger på nu är så kallad ”tunnelvalla” eftersom jag lämnade in skidorna sist i Torsby Skidtunnel. Men eftersom jag nog inte kommer åka så mycket som jag hoppats i tunneln, utan kommer åka mer i vanliga spår. Så blir det denna varianten istället. Lättsamt, om det mot förmodan kommer snö att åka på här nere, och man snabbt vill komma ut i spåren. Eftersom tejpen skall hålla från någon plusgrad till minus 20 grader så ska den ju hålla i nästan alla väder. Och vad jag förstått, om det kommer nysnö, så är Tjärvallan bra att stryka på lite tunt.

Så vi får hålla tummarna att jag klarar av att få dit tejpen, och såklart få bort gammal valla. Och sist men absolut viktigast, så får det ju komma snö!! 😉

 
By |december 12th, 2017|Jimmy Rinblad|0 Comments

Längtans tider

Denna veckan som gått har jag haft så innerligt tråkigt.

Har varit sjuk, åkt på influensan, och inte orkat göra värst mycket alls! Bara tagit det lugnt, och fått vila upp mig emellan febertopparna. Mycket har jag spenderat tiden framför tv:n och datorn. Kollat videofilmer på skidteknik, vasalopp-filmer, podcast och andra nyttiga informationskanaler på internet. Vad hade man gjort utan internet!!??? Börjat kolla över seedningsregler, information och sidor om detta. Kollat hemsidan hos Föllinge IK som håller i Föllingeloppet 6:e januari som jag tänkt åka när jag åker hem över mellandagarna och nyår. Dit är jag nu anmäld och bara betalningen som väntar. Ska bli spännande med en första tävling.

Hoppas man får åka på riktig snö också innan dess! Längtar så in i bomben på snön nu!

För här i Arvika har vi knappt någon snö alls, och ingen konstsnö heller ännu. Det tråkiga här är att skidklubben våran har sån gammal utrustning när det gäller snötillverkning, att de behöver minst -10 grader för att börja spruta snö. Det gör att de brukar kunna komma igång i mitten, eller slutet av januari. Och då har många ställen, även i södra Sverige haft några månader med konstsnö.

Men det verkar vara på gång i alla fall. Man har lämnat in ansökan om bidrag till kommunen att införskaffa ny utrustning som kan möjliggöra snötillverkning redan efter 4-5 minus. Det skulle vara underbart!! synd bara det inte kommit igång tidigare, så en annan kunde fått börja redan nu att åka skidor. Men jag har ju skidtunneln, och det ska bli mer åka där…men det är ju en bit, och nu när jag ingen bil har måste jag lita på bussar, och tidtabeller vilket gör det ännu mer av ett företag att ta sig dit. Men, skam den som ger sig! Jag ska åka skidor snart igen! Jag BARA SKA! 😉

 

 
By |december 10th, 2017|Jimmy Rinblad|0 Comments

3 timmar spinning

Kanske lite Off-Topic men men….har ju med min träning att göra på ett vis.

Har varit med på en utmaning, som mitt gym anordnat idag. Ett 3 timmar långt spinning-pass, utan paus och allt till förmån för Mustaschkampen!

Tycker det är en väldigt fin, och viktig sak att belysa. Ja alla former av cancer, och inte bara Prostatacancer.

I alla fall. Det var ett 3 timmars pass, blandat terräng – intervaller och bergsklättring. Absolut inget glidarpass, eller lugnt tempo utan det var fullt ös, nästan hela tiden. Givetvis med återhämtning och lite lugnare då och då.

Och första två timmarna var helt okej tyckte jag. Visst var det jobbigt emellanåt, men ändå så fanns krafterna kvar till att pressa sig det där lilla extra. Men, så sista timmen….ja då tror jag att jag skulle dö, eller i alla fall tvingas avbryta. Det var svårt att trycka på, flåset var helt enormt, benen värkte, krampade i vaderna och hade sån smärta under ”trampdynorna” under foten så jag trodde ett tag att det var öppna sår. Lyckligtvis så var det ”bara” blåsor!

Men det var bara att gå in i sin bubbla, och koppla på pannbenet.

Och ut på andra sidan kom jag….plus alla de andra som var med. Det var totalt 32 stycken som var med, och alla fullgjorde hela passet! Inte illa tycker jag!

De har haft detta förra året också, och då tror jag att den typ 15-17 stycken som var med, så all heder till de som ställde upp. Nog inte alla som skulle klara, eller ens tänka23621315_10155044134011961_4919680480150024782_n tanken….

Vid utträde/avslut så kunde man swisha valfritt belopp till Prostatacancerfonden, och för min del blev det 100 kr dit. Hade hoppats på mer, när jag startade en insamling via Cancerfonden, och på min blogg. Men totalt saknat intresse, så blev det 0 kr därifrån. Så, ja många bäckar små i alla fall.

Efteråt blev det lite återhämtning med smoothie, kaffe, banan och näringsdryck. Inte helt fel, för kroppen bara skakade ett tag efter.

Och, är lite svårt att se, men tröjan jag hade på mig var så dyngsur så det gick nästan att vrida ur svetten! Uha!

Men, nu är det gjort, och jag kommer gladeligen – eller ”gladeligen” – göra om det. Och tycker de på gymmet ska anordna liknande flera ggr per år. Riktiga långpass för att riktigt sätta prov på kroppen!

23658388_10155044134061961_8850773065207175686_n

 
By |november 18th, 2017|Jimmy Rinblad|0 Comments

Senaste tiden….

Ja, då var det dags att göra liten sammanfattning igen för denna veckan.

Dels har jag fått hem min SKiErg-maskin som jag hyr/hyrköp.

Det är ett av de bästa beslut tror jag som jag gjort, när det gäller min träning. Känns så nu i alla fall.
För jag får möjligheten och lättillgängligheten av att ha maskinen hemma, och kan träna när jag vill. Plus, att vill jag ha den kvar sen efter hyrestiden, så kan jag köpa loss den, eller bara lämna den tillbaka eller låta någon ta över hyresavtalet.

23313233_10155012491481961_377425264_oSå nu står den här hemma i alla fall och jag har hunnit köra en hel del:

  • 5000 m test
  • 8 minuters test Racefox
  • Attack test
  • Vasalopps-pass
  • Styrketräning på SkiErg

Har som tanke, enligt mitt träningsschema att köra 5000 m testet åtminstone en gång i månaden, men tror det blir oftare om jag känner mig själv. Vill gärna se och jämföra lite mer tätare.

En gång i veckan ska jag även göra Vasalopps-set + Styrketräning. Och utöver detta kommer jag följa Racefox inbyggda program med förslag på attack- bålstyrke- frekvens- och stabilitetsövningar.

 

Utöver detta ska jag enligt planen hinna med; Styrketräning gym 75 minuter, skidgång backintervaller, rask promenad 1,5 h med stavar.

För backintervallerna med skidgång har jag funnit ett bra ställe. Starkasberget här i Arvika. Det är en bergsknalle dit det går en rätt så brant grusväg upp till ett utkikstorn. Sista 350 metrarna är mer brant. En stigning på 30 meter. Duger i alla fall, fick upp ett rejält flås i den backen. Och vilken utsikt sen!

23432939_10155019079341961_412336803_o

 

Annars drar det på, planerar och kollar och funderar kring resten av resan jag har framför mig….massor att ta tag i och mycket att planera ihop och få till. Hoppas bara på att det blir som jag tänkt mig.

PePp!

 
By |november 11th, 2017|Jimmy Rinblad|0 Comments

F HIT RUN intervaller

Häromkvällen var jag med på ett Löp-pass med gymmet jag går på.

De har ett pass där man kör löpintervaller på både asfalt, i skog på löpspår, flacka partier och backar. Lite varierat så.

Så det var första gången, och även om jag nu två dagar efter har sjuk träningsvärk, så kommer det inte vara sista.

Så det är nog bara boka in varje tisdagskväll framöver, innan eventuellt natt-jobb.

Men efteråt så visades sig något i min mätning Pulsklockan gjort. Jag hade legat på Maxpuls 188 slag/minut vilket var 105% av min registrerade Maxpuls. Så jag tänker nu är det nog dags att öka den några hack!

Men hur är det, om maxpulsen ökar, är det en indikation på att konditionen blir bättre?

maxpuls

 
By |oktober 26th, 2017|Jimmy Rinblad|0 Comments

Skierg

Har tagit mig till gymmet och kört en del på deras SkiErg stakmaskin. Tyvärr har de den gamla generationens SkiErg vilket jag personligen har lite emot.

Dels är det för att den känns lite trögare och får inte ut samma kraft i stakningen. Sen är det krångligare att ändra motstånd, och se vilket motstånd man har på, eftersom reglaget sitter på undersidan av trumman.

Designen är ju också snyggare på den nya, och handtagen, även om det är utan remmar, är de mycket behagligare. Den äldre generationens modeller med remmarna var/är inte bekväma. Man kan ju ändra till andra remmar som sitter på skidstavar, men är nog inte läge eftersom det är gymmets maskin.

Men men, jag tar det jag har till mitt förfogande. All träning som blir av är ju bra träning. Så ber jag lite om ursäkt i förväg, nu när jag kommer lägga ut en liten videosnutt på mig och min stakmaskin på gymmet. Inte den bästa tekniken, jag vet. Men, kan ju bara bli bättre!! Så ge gärna feedback och tips på förbättringar….men var lite snäll också 😉

Sen är det ju företaget med att ta sig ner till gymmet när andan faller på. Egentligen en dålig ursäkt. MEN, tänkt om man hade en egen SkiErg hemma i lägenheten!!?? Wow, det hade vart något det. Att kunna ställa sig och dra en 5000-metare bara sådär när man känner för det. Eller köra styrkepass på den, innan man går och lägger sig. Eller varför inte köra lite tester med Racefox sådär efter man slutat jobbet. INNAN man drar ner till gymmet?

Mmmm jag har funderat, och funderat riktigt mycket på detta. Och nu är ju SkiErg maskinerna ganska högt i pris, även om man skulle lyckas finna en begagnad. Inte så där som man bara slänger ut pengarna i ett nafs. Inte för mig i alla fall. Och man har ju andra utgifter, de vardagliga plus gymkort, PT-timmar, Skidcoach, Träningskläder och prylar som i alla fall inte jag har haft tidigare. Så det är en stor, STOR kostnad att köpa en stakmaskin.

MEN, så har jag funnit ett företag som faktiskt hyr ut utrustning, och som man kan köpa loss maskinen sen…mot ett reducerat pris. Låter ju helt perfekt för mig!

Så vi får väl se vart det lkeder. Om ett tag kanske jag postar ett inlägg med ny maskin!!

 
By |oktober 23rd, 2017|Jimmy Rinblad|0 Comments

Sammanställning

Det har inte riktigt blivit som jag tänkt mig, med träningen den senaste tiden.

Meningen har ju varit efter att jag fått program och tips&trix av skidcoachen Erik, att jag skulle påbörja mer skidinriktad träning. Som till exempel på SkiErg (Stakmaskin), löptester 3000 m, skidgång och Älghufs etc.

När gymmet jag går på började renovera sina lokaler togs stakmaskinen ner för att de behövde måla väggar etc. Efter 3-4 månader hade de inte kommit upp ännu, och jag började få smått panik, eftersom jag verkligen gillar SkiErg-konceptet. Speciellt när man inte har så mycket snö att tillgå.

I alla fall…stakmaskinen fanns inte. Så tänkte jag skulle springa istället. Då hade jag överbelastat hälsenan, så jag ådragit mig hälsenetendinos. Jaha, bara att ta det lilla lugna med löpning och alltför hög belastning av hälsenan. Så ingen jogging, löpning eller älghufs.

Nåja…tänkte jag då skulle stavgång och spinning etc. Samt cykla utomhus så jag köpte mig en ny cykel. Kom på jobbet förra veckan, och PANG! small det till och jag åkte på ryggskott!

22046708_10154929369536961_6891768643607252605_n

Verkar vara otursförföljd tänkte jag. Men så efter fyra-fem dagars vila och ganska starka smärtstillande i kombination med  muskelavslappnande och antiinflammatoriska läkemedel, så kom jag mig tillbaka och det började kännas bättre. Jag kunde röra mig i alla fall. Så efter att de andra dagarna tagit små promenader, tog jag mig ut på en längre sträcka. Och det gick fint.

 

Nästa steg blev att ta ett långpass på cykeln. Försökte ta det lite lugnt, och hade bestämt mig för att avblåsa om jag kände det blev för mycket smärta. Men det gick bra! Så totalt blev det 4,7 mil på bra precis 3 timmar.

cykeltur22279191_10154941630261961_763900831_o

Inte illa tycker jag, dels med tanke på skadeläget innan, första långpasset på cykel och att jag var lite osäker i början på själva rutten.

 

 

Och ni innan helgen så fick jag ÄNTLIGEN känna på SkiErg’en igen! De har efter mycket om och men fått upp maskinen, och gymmet är snart helt nyrenoverat. Ska bli så underbart när allt är i ordning och på plats igen!

 
By |oktober 8th, 2017|Jimmy Rinblad|0 Comments

Påbörjad träning….3:e passet

Ja då har det gått över en vecka sen jag hade mitt möte med min Personliga Tränare Maria. Jag har även haft mitt möte med Vasacoachen Erik Wickström, som kommer återkomma med träningsprogram inom kort.

Har även gjort en liten intervju som förhoppningsvis kommer komma in i nästa nummer av Vasalöparen. Så håll utkik. Lite, eller mycket! Spännande!

I alla fall. Jag har fått träningsprogram av min PT Maria, som sagt, och det är totalt 17 övningar.
Varav de flesta är så kallade Super-set, där man kör två övningar direkt på varandra utan vila emellan. Vilan kommer efter dessa två. Även att tillägga är att de två övningarna tränar ungefär samma muskelgrupper, så efter att kört 20 reps (vardera övning) och 2 set av varje Super-set så är man rätt mör i musklerna. Och sen en annan som inte tränat så komprimerat innan, känns det lite extra hårt!

Men…sjukt PePpad!

Sedan är det lite andra övningar, fristående och Trippel-set av övningar. Men mycket av träningen ligger mage, rygg, axlar, ben och armar med fokus Triceps. Det är även inkluderat lite balansövningar som kommer vara väldigt nyttiga när det kommer till skidåkningen.

Fick även stå på en InBody-våg och köra deras tester, för att kolla bland annat muskelmassa, fett, vatten, mineral etc etc i kroppen. Kommer bli lite skoj att se hur detta förändras under kommande månader.

Så nu är tanken att jag ska köra detta upplägg med styrketräningen i 6-8 veckor. Under dessa kommer jag även köra på med Eriks program och konditionsträningen när jag får denna. Så jag kommer ha det jag gör framöver, med tanke på att man har jobb att sköta med!.
Men jag ser verkligen fram emot denna tiden framöver. Det kommer ge så himla mycket, och känner att med dessa två personer bakom mig, kan jag inte annat än lyckas! Eller jag har ju alla förutsättningar i alla fall.

 
By |september 13th, 2017|Jimmy Rinblad|0 Comments

Pt….Coach…

Nu drar det ihop sig och blir mer och mer fokus på min träning. Men fortfarande svårt att få tiden att räcka till. Man jobbar heltid och ska försöka hinna med träning och andra göromål. Inte det lättaste alla gånger.

Men nu ska jag börja jobba natt, vilket jag själv tycker är bättre. Dels har jag ända fram till 21.00 innan mitt pass börjar, till att träna. Är mer en nattmänniska ändå. Sen så kommer jag vara flerdagar-ledigt som ger mig mer tid till att fokusera på träningen.

Och nu denna vecka kommer jag starta upp med min PT Maria, på Hälsokompaniet där jag tränar. Kommer nog vara mycket tester för att se vart jag ligger, vilken grund jag står på. Sen blir det utifrån detta och mina mål som jag kommer sätta in, med Pt hjälp, allt jag har för att ta mig till mål!

Och nästa vecka kommer jag även få nyttan och hjälpen av en coach, Vasaloppscoachen Erik Wickström. Han ska hjälpa mig med att sätta ihop lite träningsprogram och tips på träning mer riktad mot skidåkning och teknik. De delarna som min PT inte känner sig helt hemma och då blir det ju perfekt upplägg detta!

Ser verkligen fram emot detta, och hoppas på att det kommer ge mig mycket positivt och erfarenheter att dra nytta av mot Vasaloppet. Jag hoppas bara att jag har kraften, orken och disciplinen nog till att ro iland detta. just nu känner jag mig otroligt peppad, men mer och mer kommer tankarna:

”-Vad Tusan! har jag gett mig in i!??”

 
By |september 4th, 2017|Jimmy Rinblad|0 Comments

Skidtunnel

Då har man premiär-åkt skidor….mitt i sensommaren!!

Måste säga att skidtunneln i Torsby är ett väldigt bra komplement om man vill ha lite snö under skidorna även när det är plusgrader och snöfattigt ute. Och speciellt för oss lite mer ovana åkare. Jag själv vet efter detta besök i tunneln att jag kommer behöva mycket mer teknikträning.

*skrattar* vid minnet.

Jag är ju uppvuxen med skidor i skolåldern, både längdskidor och utförsåkning. Även om det efter skolan inte blivit något åka av förrän nu då. Och jag är ju mer van, och säker på, slalomåkningen om man ser tekniskt sett. Och där blir det ju att man belastar andra skidan än vid kurvtagning i längdskidor. Om jag svänger höger i slalombacke så lägger jag mesta tyngden på vänster skida….tvärtom i längdskidor.

Detta gjorde ju att när jag med tanke på utförsåkning, kom i skidtunneln och nedförsbacke med en kurva i botten, så lade jag tyngden på motsatt sida och for rakt ur spår, och ramlade på rumpan! =)
Hoppas de inte satt och kollade i några kameror de om möjligt har uppsatt längs spåret. Skulle fått sig ett gott skratt i alla fall men är väl nåt jag får bjuda på.

Så med detta i färskt minne och öm svanskota, kom jag fram till den slutsatsen. Jag måste nöta nöta och nöta skidteknik och träning mot skidåkning. När det är att man inte kan träna på snö varje träningspass. Tunneln kommer ju ge mig en del timmar på snö innan det kommer i natura. Men måste även se så min vanliga träning, styrka, uthållighet och kondition är mer inriktad mot skidåkningen.

Har nu haft ett bra möte med min PT Maria på Hälsokompaniet, och vi kommer fram till en mellanväg. Eftersom hon inte är PT med inriktning skidor, även om hon åker skidor själv, så ska hon ta hand om min träning som har med styrka, explosivitet, uthållighet och kondition etc, men att jag kontaktar någon skidcoach eller liknande och får via telefon och online, lite träningsprogrammering och hjälp med träningen riktad mot skidåkningen av dem.

Detta har jag gjort och tagit kontakt med några av de Vasaloppscoacher som listas på Vasaloppets hemsida. Inväntar svar och med förhoppning att det kommer bli något bra. Vilket jag inte har minsta tvivel om. Är bara att få alla delar att komma på plats. En annan som är så ovan, vid både träning och skidåkning OCH träning MOT skidåkning….kan ha lite svårt att få ut det mest effektiva i alla delar för att inte slösa en massa tid och energi…

Jag menar det är ju typ bara 6 månader kvar!!

250px-Fortum_Ski_Tunneltorsby_11_01_f_petter_skinstadtorsby-ski-tunnel-sweden

 
By |augusti 31st, 2017|Jimmy Rinblad|0 Comments

Så där ja

Så nu var man tillbaka till verkligheten.

Har haft lite tufft med personliga tråkigheter under och efter semestern, så har inte skrivit här på länge. Men nu kommer det bli annat av.

Har bytt gym, till Hälsokompaniet i Arvika, skaffat polar Pulsklocka och band, riktigt kommit igång med träningen, både styrka intervaller och uthållighetsträning. På måndag ska jag ha konsultation med en PT och se om jag kan få till lite mer effektiv och spetsad träning.

Imorgon kommer jag åka till min husvagn, för att träna och köra lite backintervaller och skogsjogging, samt även testa på Skidtunneln i Torsby för första gången. Skidorna är packade och planeringen klar…

 

 
By |augusti 13th, 2017|Jimmy Rinblad|0 Comments

Snart så….SEMESTER

Nu är det inte länge kvar tills jag tar semester i 4 veckor, från mitt jobb alltså.
Det är 12 dagar kvar och 9 arbetspass….sen är det sommar! Får jag hoppas…

I sommar kommer jag fara runt mellan 4 olika platser….Arvika – Tjøme Norge – Gräsmarks camping och Torsby Skidtunnel.

Förhoppningsvis kommer det komma mer skidåkning när jag nu kommer ha tillgång till skidtunneln och lite konstsnö. Har inte fått mod till mig att testa rullskidor ännu….tycker det ser lite farligt ut! Hur bromsar man för det första?!!

Haha….nåja kanske provar på det också framöver om jag får tid och möjlighet….

 
By |juni 4th, 2017|Jimmy Rinblad|0 Comments

Aj Aj Aj!

I måndags var jag på gymmet och tränade. Jag bestämde mig för att jag skulle köra lite intervaller på löpbandet. Jag började lugnt med att gå, för att värma upp, i cirka 5-6 minuter. Sen började jag träningen.

Totalt blev det nog att jag körde 6 ggr 4 minuter i 12 km/h som hastighet. Inte så allra värst ändå.

Men det var nog tydligen tillräckligt för att överanstränga sig.
Fick väldans ont i hälsenan efter detta, och det har hållit i sig i flera dagar nu.

Så det har inte blivit någon mer träning denna veckan….inte på gymmet i alla fall.

Tänkte att det är nog Hälseneinflammation jag åkt på så jag började knapra lite värktabletter med antiinflammatoriska egenskaper, och smörjde med Voltaren Gel. Men det hjälpte inte så mycket…så började läsa lite på nätet om detta.

Och det visade sig att det är en väldigt vanlig åkomma när man t.ex. springer eller tränar för hårt, och överbelastar hälsenan. Men, det är egentligen inte fråga om en inflammation egentligen, eftersom det påvisats att just antiinflammatoriska preparat inte gett någon verkan.

Så jag fick med mig lite tips på enkla övningar jag kunde göra hemma, typ av stretch-övningar där man sträcker och tänjer ut senan, kombinerat med lite massage.

Så här idag, börjar det kännas en aningen bättre, men är inte klar för att träna mer löpning eller så än på ett par dagar i alla fall. Så jag får helt enkelt köra lite annat i min lugna hemmavrå. Tur man kan träna armar, axlar, ben, mage och rygg med inget annat än sin egen kropp som verktyg! =)

 
By |juni 3rd, 2017|Jimmy Rinblad|0 Comments

Utmaning – Plankan

Idag har jag, via Facebook (så klart) antagit en utmaning, eller rättare sagt lagt ut och utmanat alla jag känner.

Utmaningen är, och detta är en kopierad utmaning, att göra Plankan i 28 dagar enligt en speciellt schema.

Man börjar på låg nivå och arbetar sig uppåt, och ska göra övningen under längre, och längre tid.

Dag 1 och 2: 20 sekunder.
Dag 3 och 4: 30 sekunder.
Dag 5: 40 sekunder.
Dag 6: Vila.
Dag 7 och 8: 45 sekunder.
Dag 9, 10 och 11: 60 sekunder.
Dag 12: 90 sekunder.
Dag 13: Vila.
Dag 14 och 15: 90 sekunder.
Dag 16 och 17: 120 sekunder.
Dag 18: 150 sekunder.
Dag 19: Vila.
Dag 20 och 21: 150 sekunder.
Dag 22 och 23: 180 sekunder.
Dag 24: 210 sekunder.
Dag 25: Vila.
Dag 26: 210 sekunder.
Dag 27: 240 sekunder.
Dag 28: Så länge du klarar.

Så med detta hoppas jag att så många som möjligt ska i alla fall prova på utmaningen, även om man inte klarar hela vägen…..så har man ju i alla fall pushat sig själv, även om det självklart är suveränt om alla skulle klara utmaningen också!

Många gånger ser man på Facebook att det är liknande utmaningar och det ska nomineras folk varje dag i utmaningen etc etc.

Så är inte min tanke med detta….inget tvång….ingen nominering….enbart egen vilja och egen motivation till att delta och klara så långt man kan! Inte bara är det otroligt enerverande, men även att många kan kanske skämmas om de inte skulle klara hela utmaningen. Jag tycker, om man ska göra det här och kanske börja träna, ska det vara för att man själv vill och känner för det….och i sin takt.

Se utmaningen bara som en motivation att komma igång, resten är upp till er själva!!

 
By |maj 20th, 2017|Jimmy Rinblad|0 Comments

Midnattstankar

Sitter i min egna lilla värld och funderar över hur framtiden ska se ut…..

Jag menar träningsmässigt….Hur ska jag hinna med allt jag vill åstadkomma? Hur ska jag få tid till att göra det jag vill göra?

Jag jobbar ändå 100% på mitt arbete….hur finner jag tid till att träna så mycket som jag vill framöver? Det är den stora frågan….och jag kommer inte fram till något egentligt svar….bara detta….

  • När jag har en HEL-ledig dag ska jag in på gymmet och träna, eller ut i spåren och springa.
  • Förmiddagar innan jobbet ska jag försöka antingen träna hemma, eller ut och springa en vända.
  • Eftermiddagar efter jobbet, ska jag in till gymmet eller ut och springa i motionsspåren.
  • Innan jag lägger mig på kvällen kan jag hinna med magövningar för att stärka bål-muskulaturen, mixat med lite armhävningar.
  • När jag har TVÅ-dagar ledigt och mer ska jag försöka hinna mig upp till Husvagnen och köra minst, MINST ett pass i skidtunneln, och resterande ut i skogen och köra löpträning.

sen under min semester har jag ju alla möjligheter att kunna träna, åka skidor i skidtunneln och springa och träna ute i skogen. Kommer kanske gå ändå? Kanske finns det tid över till detta?

Och….det är viktigt att också hitta tid till att återhämta sig och vila….men DET tror jag inte blir det svåra =)

 
By |maj 7th, 2017|Jimmy Rinblad|0 Comments