0251-131040 (08-16)|[email protected]

Maria Rydqvist

Plåtning med Maria Rydqvist!

_MG_2164

I Tisdags plåtade jag Maria Rydqvist tillsammans med kollegan Johanna! Vädret var inte på vår sida eftersom strålande solsken inte är det bästa fotovädret men vi lyckades få till ett riktigt bra resultat i alla fall! Resultatet kommer dyka upp med jämna mellanrum i vårt nyhetsbrev och på instagram! Det var riktigt roligt och det är något vi kommer göra om framöver! 🙂

hmVi passade bland annat på att fota Maria Rydqvist i vår Skistart Buff eftersom dom gamla bilderna var hastigt tagna bilder på chefen i buffen! Och nog håller ni väl med om att Maria Rydqvist är en bättre modell än chefen? 😉 Sorry Henrik! 😉

_MG_2274

Jackan Maria Rydqvist har på sig är Craft Devotion Jacket som även finns i lila!

 

 
By |augusti 20th, 2015|Maria Rydqvist, Övrigt, Produkter|0 Comments

Midsommar och torsbyläger

Inte supervarmt, men åtminstone såpass att man fått smaka på sommarkänslan den senaste veckan. Väldigt härligt, fast man önskar att man hade fått ännu lite mer av just detta nu.
Efter midsommar har vi läger igen. I Torsby denna gång. För mig blir det ju första lägret för i år vilket gör att det känns ännu lite mer kul/bra/ viktigt att få komma iväg. Både för att träffa den andra i laget igen, men också för att uppdatera tekniken ordentligt och koncentrera sig mer på träningen och bara göra det.

I Torsby kör vi alltid blandat barnmark och skidåkning. Dels för att det är så fin barmarksterräng i Torsby så syftet med lägret är långt ifrån bara att åka skidor. Dels är det rätt jobbigt för kroppen att växla mellan kyla och värme, vilket gör att det blir lite riskfyllt att köra alltför mycket i tunneln. Jag brukar själv inte köra mer än 2 timmar om dagen där inne och merparten med mask, trots att det bara är någon minusgrad där inne, vilket man ju inte gör på vintern vid motsvarande temperatur. Men luften är lite speciell och kroppen är inte van kylan på samma sätt som på vintern.

Före och under sommaren har vi lite kortare läger på runt en vecka. Och längre tid emellan dem. Vilket senare ökas på under hösten då lägren både kommer tätare och är längre, uppemot 2 veckor. På sommaren är det fint att träna i Sverige och på hösten är behovet större att åka till andra ställen.

image<image
Några favoritplagg från Craft t.v. Lite test av exelstavar t.h.

Ha en riktigt skön midsommar!

 

 

 
By |juni 19th, 2015|Maria Rydqvist|0 Comments

Igångstegring av träningen

Jag har kommit i gång bättre och bättre med träningen under veckan, sedan den rätt sega förkylning jag fick för ett par veckor sedan. Även om det fortfarande handlar mer om att komma än att pressa kroppen passade jag ändå på att åka ner till Falun för att köra några pass som omväxling. I Falun hittar man både bra rundor och bra folk att träna med.image

Här med Maria Gräfnings.

 

 

image

 

 

 

 

image

 

För några år sedan jag började träna en del med SkiErg. Främst på hösten och främst intervaller. Eftersom jag har nära till gymmet och inte övermycket plats hemma har det inte känts supernödvändigt att ha en egen, även om det såklart skulle varit fördelar med det. Men så när jag nu i våras tänkte att jag behövde få bättre regelbundenhet i det här och i perioder kunna köra lite varje dag, kändes det ändå rimligt att skaffa en egen. En annan stor fördel är ju att jag kan träna på den även när jag är själv med barnen och bara ska träna en kort stund. Ett rätt bra redskap för småbarnsföräldrar med andra ord. Givetvis blir saker också lättare av ju lättare de finns tillgängliga. Det också bra när man bara vill köra något kortare pass, kanske kombinerat med bålstyrkan på eftermiddagen eller så. Man sticker ju inte ut och åker rullskidor i 15-20 minuter, men med SkiErgen går det bra att köra 10-15 min också utan att det känns olönt.

Jag är van att köra på den gamla modellen och principen är ju lika. Däremot känns den här modellen helt klart som en utveckling på den förra. Motståndet och draget känns skönare och stakrörelsen blir mer harmonisk. Monitorn är utvecklad med nya funktioner. Man kan även köra diagonalrörelser på den till skillnad mot den förra och dessutom är designen ny och betydligt snyggare än den gamla. Handtagen är också nya, utan remmar. En del verkar byta och sätta på vanliga skidremmar. Kanske något jag också testar längre fram.

 

 
By |maj 31st, 2015|Maria Rydqvist|0 Comments