Inte supervarmt, men åtminstone såpass att man fått smaka på sommarkänslan den senaste veckan. Väldigt härligt, fast man önskar att man hade fått ännu lite mer av just detta nu.
Efter midsommar har vi läger igen. I Torsby denna gång. För mig blir det ju första lägret för i år vilket gör att det känns ännu lite mer kul/bra/ viktigt att få komma iväg. Både för att träffa den andra i laget igen, men också för att uppdatera tekniken ordentligt och koncentrera sig mer på träningen och bara göra det.

I Torsby kör vi alltid blandat barnmark och skidåkning. Dels för att det är så fin barmarksterräng i Torsby så syftet med lägret är långt ifrån bara att åka skidor. Dels är det rätt jobbigt för kroppen att växla mellan kyla och värme, vilket gör att det blir lite riskfyllt att köra alltför mycket i tunneln. Jag brukar själv inte köra mer än 2 timmar om dagen där inne och merparten med mask, trots att det bara är någon minusgrad där inne, vilket man ju inte gör på vintern vid motsvarande temperatur. Men luften är lite speciell och kroppen är inte van kylan på samma sätt som på vintern.

Före och under sommaren har vi lite kortare läger på runt en vecka. Och längre tid emellan dem. Vilket senare ökas på under hösten då lägren både kommer tätare och är längre, uppemot 2 veckor. På sommaren är det fint att träna i Sverige och på hösten är behovet större att åka till andra ställen.

image<image
Några favoritplagg från Craft t.v. Lite test av exelstavar t.h.

Ha en riktigt skön midsommar!