Idag, första riktiga sommardagen, passade vi på att cykla från Berga by till Evertsberg.

Vi var fyra, Jennie, Jonas, Henrik och Carina, som tog Dalatrafikbussen från Älvdalen med våra fyra cyklar, som fick åka gratis.

Stort tack till den trevliga chauffören som såg till att vi kom fram till starten i Berga by. Han gav Dalatrafik ett stort plus i kanten.

Vi kom fram till en regntung startplats, så bara att hoppa på cykeln och försöka köra ifrån regnet.

För er som inte kört cykelvasan kan jag säga att det är en hel del uppför i början.

Jag halkade lite efter i uppförsbackarna, läs Carina, men kämpade på och såg de andra framför mig lite då och då. Det kom lite regn på vägen upp till Smågan, men inte mycket.

Väl framme i Smågan trodde jag att de andra skulle vänta på mig Smågan, men icke.

Så var bara att trampa vidare, nu hade molnet lättat lite så drog ifrån molnen iaf.

Satte fart på grusvägarna mot Mångsbodarna, men såg fortfarande inte till de andra.

Jag kom fram till kommungränsen mellan Malung/Sälen och Älvdalen, utan att ha sett skymten av de.

IMG_3724

Då ringer mobilen det var Jonas som ringde undrade var jag var, om jag hade passerat Smågan, vilket jag gjort med ca 5km.

De stod nämligen i Smågan och väntade, de hade lyckats svänga mot vänster istället för att köra rakt fram till Smågan.

När de kom till mig så körde vi på bra fram till Mångsbodarna där vi pausa lite och åt lite så vi skulle orka en bit till.

IMG_3727IMG_3728

Efter Mångsbodarna är det en rejäl utförskörning ner till Tennäng. Men när man kommit ner så är det bara att bita ihop och börja trampa upp till Risberg. Sista biten upp och fram till kontrollen i Risberg är det asfaltkörning, så man rullar lät en bit.

IMG_3729

Från Risberg följer man grusvägen först åt fel håll innan man svängar av och kör lite runt för att komma ut på Tvåråbergsvägen. Det var en ganska jobbig bit av banan, mest grusväg tills man kom ut på Tvåråbergsvägen där det blev asfalt en bit. Från Tvårårbergsvägen fram till sjöarna är det rolig körning där man kan trycka på lite. Går även hyfsat att köra på upp till kontrollen på fina hyfsat breda stigar.

Vi kom fram till slut! Det blev en fin dag i spåret!

IMG_3730