Hejsan!

Mitt namn är Sebastian.

Under det kommande året kommer ni kunna följa min träning här på  https://blogg.skistart.com/.

Detta året genomförde jag en Svenskklassiker och Vasatrippeln. kommande år 2019 kommer jag genomföra det igen och då försöka göra samtliga grenar snabbare. Det jag ser som den största utmaningen att förbättra och göra snabbare är längdskidåkningen. Jag har genomfört 3 stycken Vasalopp på skidor tidigare. När jag genomförde det första år 2017 hade jag åkt 2 mil längdskidor i mitt liv, jag åkte då på 7h och 42 minuter. Året efter alltså i år 2018 så tränade jag något mer, jag fick då ihop runt 15 mil innan  åkte öppetspår och Vasaloppet. Öppet spår åkte jag på 7h och 15 minuter, sex dagar senare på Vasaloppet lyckades jag förbättra min tid till 7h och 2 minuter. Som ni ser så har jag åkt mer mil i vasaloppsspåret än vad jag har tränat till det. Nu kanske ni undrar varför jag förbereder mig så dåligt för det? Det beror mycket på att jag bor i Blekinge och här finns inte dem vita vintrarna som finns i norr.

Men i år har jag bestämt mig för att träna mer längdskidor. Därför blir det en resa till Åre i 6 dagar för att träna längdskidor, givetvis kommer det bli lite utförsåkning också. Sedan hoppas jag på en vit och kall vinter nere i söder också så man kan åka lite längdskidor här nere också. Inför Vasaloppet 2019 har jag investerat i ett par nya skidor ett par Salomon S-Lab Classic. Någon som har erfarenhet av dem skidorna?

För att förbereda mig inför Vasaloppet så tränar jag en hel del styrka och kondition. Jag tror mycket på att blanda styrka och kondition för att få en kropp som klarar av dem påfrestningar som Vasaloppet utsätter en för. När det gäller konditionsträning så är det mest löpning och cykling som gäller. Och styrkan består mestadels av traditionell styrketräning med mycket fria vikter.

Dagens pass bestod utav ett lugnt cykelpass på mtb i det fina vintervädret.

IMG_3366              Image-1

 

Har ni några frågor på min träning är det bara att höra av sig!

På länken här nedan kan ni se skidorna jag investerat i.

https://www.skistart.com/swe/vinter/langdskidor/langdskidor/salomon-s-lab-classic-langdskidor-2018-2019.html

Ha det bra nu så höres vi när 2019 har anlänt/ Sebastian