Har tagit mig till gymmet och kört en del på deras SkiErg stakmaskin. Tyvärr har de den gamla generationens SkiErg vilket jag personligen har lite emot.

Dels är det för att den känns lite trögare och får inte ut samma kraft i stakningen. Sen är det krångligare att ändra motstånd, och se vilket motstånd man har på, eftersom reglaget sitter på undersidan av trumman.

Designen är ju också snyggare på den nya, och handtagen, även om det är utan remmar, är de mycket behagligare. Den äldre generationens modeller med remmarna var/är inte bekväma. Man kan ju ändra till andra remmar som sitter på skidstavar, men är nog inte läge eftersom det är gymmets maskin.

Men men, jag tar det jag har till mitt förfogande. All träning som blir av är ju bra träning. Så ber jag lite om ursäkt i förväg, nu när jag kommer lägga ut en liten videosnutt på mig och min stakmaskin på gymmet. Inte den bästa tekniken, jag vet. Men, kan ju bara bli bättre!! Så ge gärna feedback och tips på förbättringar….men var lite snäll också 😉

Sen är det ju företaget med att ta sig ner till gymmet när andan faller på. Egentligen en dålig ursäkt. MEN, tänkt om man hade en egen SkiErg hemma i lägenheten!!?? Wow, det hade vart något det. Att kunna ställa sig och dra en 5000-metare bara sådär när man känner för det. Eller köra styrkepass på den, innan man går och lägger sig. Eller varför inte köra lite tester med Racefox sådär efter man slutat jobbet. INNAN man drar ner till gymmet?

Mmmm jag har funderat, och funderat riktigt mycket på detta. Och nu är ju SkiErg maskinerna ganska högt i pris, även om man skulle lyckas finna en begagnad. Inte så där som man bara slänger ut pengarna i ett nafs. Inte för mig i alla fall. Och man har ju andra utgifter, de vardagliga plus gymkort, PT-timmar, Skidcoach, Träningskläder och prylar som i alla fall inte jag har haft tidigare. Så det är en stor, STOR kostnad att köpa en stakmaskin.

MEN, så har jag funnit ett företag som faktiskt hyr ut utrustning, och som man kan köpa loss maskinen sen…mot ett reducerat pris. Låter ju helt perfekt för mig!

Så vi får väl se vart det lkeder. Om ett tag kanske jag postar ett inlägg med ny maskin!!