Lupos tur att få vara med , äntligen!! Han hade varje morgon varit redo och blivit lika besviken varje gång ha inte fått tävla. Jag hade inga större förväntningar på dagen då Lupo snart är 9år och inte är sitt allra ”piggaste jag” längre, men skalle har han och viljan och glädjen i att springa. (En valp efter honom är min högsta önskan just nu!)

Alla hundar var på G utom Doris på morgonen, hon var riktigt trött haha…hon ville ligga kvar och sova i sängen. Jag och pappa gjorde oss iordning och åkte till tävlingsplatsen!

När vi hämtat nummerlapp och visat vaccinationsintyg så värmde jag upp och pappa värmde Lupo. Då banan är så kort så är det viktigt att vara ordentligt uppvärmd så man kan köra på max hela vägen. Lupo känner på sig när det närmar sig hans start, han blir oftast tyst, fokuserad och skakar av iver, ibland lever han om en hel del oxå men det vill vi undvika då det tar så mkt energi.
6E9763EF-20C5-418C-8E7C-16BB0814CD85

Lupo sprang starkt och snabbt och jag sparkade på så mycket jag kunde, jag sprang i de allra brantaste partierna. Känslan var att det gick riktigt bra! Banan var krävande och Lupo är grymt stark, så den passade honom bra. En snabb bana hade passat honom betydligt sämre…det blöta leriga underlaget gjorde oxå att det gick lite trögt.

Vi kom i mål med 2a bästa tid vilket var lite förvånande, bara 15s bakom 1an som är en klubbkompis. En gnista av hopp att få medalj tändes nu helt plötsligt och efter nerjogg av Lupo så fick han vätskeersättning och extra energi. Jag och pappa stannade sen kvar en stund och kikade på resten av klasserna på tävlingen innan vi åkte till boendet igen.

Väl hemma så var vi ganska lättroade…somnade båda två som stockar. Det tar på att vara på tävling! Man ska vara nervös, det är stressigt, man bor borta med allt vad det innebär, och sen ska hundarna ha extra av allt oxå. Mer vatten, mer mat, mer promenader, mer massage osv… de kissar mycket mer och oftare, vi ger nästan en liter vatten i maten och det ska ut. Att ha en vattnad hund är a och o i barmarken, då de inte  kan kyla ner sig som på snö.

Vaknade till och förberedde allt till morgondagens tävlingar. När allt var fixat med hundarna så åt vi och la oss sen tidigt….

Vi hann prata igenom taktiken för racen dagen efter innan vi somnade, fullt ös blev bestämt, inte hålla igen någonstans!

Två race kvar, heat 2 med Lupo/Kickbike och stafetten med Izak/cykel.
fortsättning följer…