Hej alla fina läsare!

Hösten tågar in med all sin makt, väderomslagen och underbara färger. Jag blir lycklig av hösten, naturen doftar så annorlunda då och det fyller mig med ett lugn. Vi försöker att gå ut på tur minst 1 gång i månaden, men det är mycket som ska passa in. Jag drömmer om att var lite mer spontan, ta mig ut en vanlig vardagkväll och bara slå upp tältet. Vem vet, om ett tag kanske 😉

I helgen hade vi besök av vänner från Bollnäs som kom hit i fredags. På lördagsmorgonen steg vi upp, åt en god frukost och packade sedan in allt i våra bilar för att bege oss mot Marma. Jag tycker alltid att det är lika fridfullt att färdas på E:4an norrut. Jag gillar norr, kanske inte mer än väst- det är liksom svårt att avgöra. Vi Dragon Gate svänger man av mot Marma. Vi ställde ena bilen där och åkte sedan på en liten liten grusväg i ca 20 min innan vi anlände till Västland, vi parkerade strax intill kyrkan.  Till en början gick man på en lite mindre grusväg men den mynnade fort ut i en skogstig som var alldeles gul av alla löv som fallit ner. Vi gick och gick, mestadels blandskog men även lite äldre granskog. Efter några km nådde vi ett väldigt härligt parti, strrax efter en kraftledning så naturen var lite lagom öppen. Här hittade vi massor med trattkantareller. Så himla gott och tacksamt att bara plocka något ätbart ute i naturen! Här gjorde vi även upp en liten eld och grillade lite korv. Ingen tur utan korvgrillning!!

 

Vid 18 tiden var vi framme vid Honolulukojan. Kojan som brann ner 2005 men som sedan Marmas byalag låtit bygga upp igen. Jag har tyvärr bara väldigt dåliga bilde från stugan så vi hoppar över det. Stugan får 10 + poäng av hela sällskapet, det var rent samt torr och fin ved. Vi lagade mat och sen när klockan var åtta gick vi faktiskt och la oss. Pensionärsligan!

Något vi dock saknade allihopa var en pannlampa, jag brukar alltid ha med mig min i ryggsäcken men nu fanns den tydligen inte där. Jag har lite olika lampor, Silva och petzl bland annat, har tyvärr lite dålig koll på modeller men något jag vet är att Skistart har många bra pannlampor hemma på hyllan och dessutom till väldigt bra pris!

Honolulukojan

IMG_4759IMG_4726 Honolulukojan